Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
11
Favori
27.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Victory_5
    Dostum bir kez daha görülüyor ki öncesinde hukuki sonrasında tüketici olarak bizler bu yaklaşımı hak ediyoruz...

Asus Tayvan'a tek bir soru sormak yeterlidir. Bu olayı herhangi bir Avrupa birliği ülkesinde yapabilir miydiler ve bu şekilde kapatabilir miydiler ?

Bence bu noktada adil olması açısından diğer markalara bir çağrıda bulunalım ;

Ey test üretimi/2. kalite/elden geçirilmiş/vb. elinde ürün olan firmalar, gelin gelin Türk pazarına girin... Ballı kaymaklı pazar burası... Tek yapmanız gereken, sadece soranlara gayrı resmi '' sistemde hata yapmışız... '' demek. üstüne hem bu ürünleri daha kaliteli yaptık diyerek göreceli ! hatasız görülen ürünleri 2. kalite yapmak :)

Mücadelenizi takdir ediyorum.

Dün toplu olarak tüm firmalar iade alacağını söylerken artık bu düzeltmeden sonra servis raporsuz iade almayacaklarını ilettiler. Serviste rapor verilecek bir konu kalmadığını söylüyor. Bu olayı herhangi bir AB üyesinde yapsalardı o firmanın o ülkede satışı engellenirdi. Üstelik hem Türk hem Tayvan merkezleri cihazların test üretimi olduğunu gayri resmi olarak kabul etti. Tabi bunu resmiyete dökemiyorlar. Çok uğraştık ancak resmi bir açıklama alamadık. Mailler ile sadece sistem hatası vardı düzeltildi deniyor.

Birçoğumuza aldığınız cihazlar daha kaliteli dendi peki o zaman 2015/09, 2015/10 ve sonraki partiler daha mı kalitesizdi?

Avukat Nihat bey aldığı 3 telefonu da avukat olması vesilesiyle bugün sorunsuz iade etti ve parasını geri aldı bu sebeple konuyla eskisi kadar ilgilenmiyor, bilgisayar firması sahibi olup aynı zamanda Asus ürünleri satan ve bize ofisini açan Erdal bey'de nedendir bilinmez konuyla eskisi kadar ilgilenmiyor. Konudaki en büyük destekçilerimizden biri olan ve ilk günden bugüne gecesini gündüzüne katan, yazılanları çeviren 24 saat telefonlarımıza cevap veren Ariasoft hocamda cihazını 2. el olarak elden çıkarttığı için ve ailemde etkilendi dediğinden ötürü konudaki desteğini çekti.

Zenfone Mağdurları topluluğu sosyal medyada engellemelere de mazur kaldı bu sebeple birçok arkadaşında isteği tükendi, kalan 15 kadar arkadaşla mücadeleyi devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu konunun sosyal medyada bağlantısını paylaştığınızda da hesabınızı 24 saat içinde engelliyorlar. Gerekçe ise spam paylaşım.

Asus resmi açıklama yapmıyor, yapmayı kabul etmiyor, buna gerek görmüyor ve yasal olarak da işlem başlatsak sonuç alınamayacağını hepimize bildiriyor. Çünkü ülkede bu cihazların normal olanlardan farkını anlayabilecek bir teknoloji yok, bilirkişiler bu konuda yetersiz ve doğal olarak tespiti zor bir iş. Özellikle Tayvan Asus durumu kabul ediyor ancak onlarda son olarak topu Türkiye tarafına atıyor.

Bundan sonra Asus alır mıyım? Ben anlam, Asus ürünlerini artık tercih etmem. Edecek olanda kendisi bilir, müşterisini mağdur eden ve hiçbir resmi açıklama yapmayan kurumun ürünlerinin alınmasını doğru bulmuyorum. Özellikle test ürünlerini bize normal ürünmüş gibi sattıkları için bu işte hakkım varsa helal etmiyorum.

• Dostum size bir hikaye anlatayım :) artık gerçek mi kurgu mu siz karar verin...

Bir telefon üreticisi yeni bir model çıkaracaktır... Hangi segmenti hedefledikleri belirlenir ve modellemeler yapıldıktan sonra test üretimine geçilir... Üretime tam başlanacakken hoporlör, pil ve ana kart tedarikçilerinin o an ihtiyaca cevap veremeyeceği ortaya çıkar... Tabi devreye hemen ikame/yedek/ikincil tedarikçiler devreye sokulur... Nasıl olsa test üretimidir, piyasaya verilmeyecektir :) ya yaşlandırma testlerine de gerek yoktur ! ... Neyse üretimler yapılır ve cihazlar onay alır... Bu sırada asıl yan sanayi tedarikçiler de uygun duruma gelmiştir ve resmi üretime start verilir... Bu sırada fabrikayı ziyaret etmekte olan ütopya cumhuriyeti temsilcileri ve distribitörünün dikkatini bir alanda toplanmış test cihazları çeker ve konuyu sorarlar... Test üretimi cihazları oldukları ve bir şekilde değerlendirilecekleri/imha edilecekleri öğrenilince Ütopyalıların aklına iş bitirici ve kurnazca bir fikir gelir... Bu ürünleri belkide bedelsiz alıp saldım çayıra mevlam kayıra tadında ki iç piyasaya vermek ! ... Bir şekilde 2 sene garanti süresini çıkarırlar işin ana fikrini oluşturmaktadır... Üreticiler kesinlikle böyle bir şeyin altına giremeyeceklerini demeye fırsat bulamadan Ütopya kurnazları meşhur HALLEDERİZ ikna yöntemi ile 2 tarafın menfaatine yola çıkarlar...

Hikaye uzun.. zaman dar... :)

Yolunuz açık olsun...

• Uzun uzun araştırıp düşündükten sonra 11.12.2015 tarihinde teknosadan Laser 5,5 modelini aldım.Telefondan çok ta memnundum taki donanımhabere girip şu yazılanları okuyana kadar :)

Yazılanlara göre,muhtemelen 2015/08 tarihli olduğu için benim cihazımda Test modeli.Merak edip sabah 10 gibi felan asus sitesine kaydını yaptığımda normal cihaz olarak karşıma çıktı.Tam sevineyim derken,Test Model C ibaresinin genel anlamda asus tarafından sadece görsel anlamda site üzerinde yaptığı oynama ile düzelttiğini yine burada öğrendim.

Yani benim cihazımında çıkış tarihi itibari ile Test Modeli olması kuvvetle ihtimal.Şimdi ben cihazımın kesinlikle test ürünü olduğunu farklı bir yoldan nasıl öğrenicem onu düşünüyorum.Asus sitesinde bunu öğrenmek artık mümkün olmadığına göre ve test cihazı olduğunu ispat edemeyeceğim için sanırım iade emeyeceğim.Vaziyet onu gösteriyor.

Konuyu çözüme kavuşturma adına yoğun çaba sarfeden arkadaşları gönülden kutluyorum.

• Sistemde "Test Model C" yazısını kaldırmak yeterli olmadığını düşünüyorum...

Bu cihazlarda seri üretim bandından çıkan ürünlerin diğerlerinden farkı olmadığına dair bir teknik rapor oluşturmalı ve bunu yayımlamalı.

Bu telefonu cidden almak istiyodum. M2 Note2un kamera performansı Z2 Laser kadar iyi değildi ve sol kenarında dokunmatik hassasiyet kaybı vardı. Bu sebeble Z2 Laser işimi görecek bir telefondu ancak Asus Türkiyenin bu tavrı ben dahil bir sürü kişinin vazgeçmesine neden oldu.
  • Seri numaraları birbirine benziyor sanırım, oradan anlaşılır.
  • FikirLideri kullanıcısına yanıt
    Seri Numarası: F8AZ...... diye devam eden bir numara işte.hadi bana da geçmiş olsun o zaman :)
  • bende 1-2 gündür cihazı inceliyordum sonra bu yazılar gördüm.n11den reyontek e attığım mesaj ve cevapta aşağıda.teli sevdim almak istiyorum.ama çekiniyorumda.
    Ustalar ne yapayım alayımmı almayayımmı?%20 indirimle alacam uygunda oluyor fiyatı acil yardım beklyorum

serkan (Ürün)
    testmodelc
    merhaba bende üründen siparis vermek istiyorum ama ürün geldiginde kayıtında test model olduğu yazarsa bende iade ederim. eğer test olduğunu kontrol edip düzgün ürün yollayacaksınız hemen sipariş geçecem.haberinizi bekliyorum
    23 Aralık 2015 Çarşamba
    reyontekMerhaba Sipariş Geçebilirsiniz.
    23.12.2015
  • Bir daha Asus almayı düşünmüyorum. İleride inşallah dönmem bu karardan. Reyontek iade edebilirsiniz dedi. Şimdi c test yazmıyor. Kararsız kaldım. 2 gün zamanım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün bende de test model yazıyordu, bugün kaldırmışlar. inş bi sorun olmaz ne diyelim 2 yil garanti olacak diyorlar ama asus'a bir daha güvenmem.
  • İleride cihazın sorunlu veya eksik olduğu testler ile ispatlanırsa , ne olacak acaba?Asus bu külfetin altında kalmaz bence.Yine de bu kadar kullanıcıyı yarı yolda bırakmak asusun aleyhine olur.
    Sıkıntı yaşamayız umarım.Ben kullanmaya devam edeceğim artık. Şu an telefon çok güzel.Herkese kolay gelsin.
  • Umarim tüm magdur arkadaslar sorunlarini giderir

• cihazın siparişini vermek üzereydimki şans eseri bu test meselesi olayını gördüm,tam fiyat performans ürünü hemen alayım şunu derken olaylar olaylar .yok aga ben vazgeçtim şimdi benzer ama güvenilir bir telefon bulmak zorundayım..
  • asus biraz daha tasarıma özen gösterse kesinlikle güzel cihazlar üretiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PunkBunny

Umarim tüm magdur arkadaslar sorunlarini giderir

Zenfone Mağdurları Topluluğu olarak şikayet kaydı oluşturduğumuz herkesin cihazı sistemlerde düzeldi ancak bu forumda veya bizim grupta olmayan konudan habersiz birçok kişinin hala düzelmedi. F8A serisi olanlar düzeldi ancak F8B veya F9A olanlarda hala benzer sorunlar yaşanıyor. Onlarda şikayet kaydı oluşturursa test cihazı olan cihazları sistemde normal hale getirilebilir. Tabi bu durum cihazların test cihazı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CASALİ

Uzun uzun araştırıp düşündükten sonra 11.12.2015 tarihinde teknosadan Laser 5,5 modelini aldım.Telefondan çok ta memnundum taki donanımhabere girip şu yazılanları okuyana kadar :)

Yazılanlara göre,muhtemelen 2015/08 tarihli olduğu için benim cihazımda Test modeli.Merak edip sabah 10 gibi felan asus sitesine kaydını yaptığımda normal cihaz olarak karşıma çıktı.Tam sevineyim derken,Test Model C ibaresinin genel anlamda asus tarafından sadece görsel anlamda site üzerinde yaptığı oynama ile düzelttiğini yine burada öğrendim.

Yani benim cihazımında çıkış tarihi itibari ile Test Modeli olması kuvvetle ihtimal.Şimdi ben cihazımın kesinlikle test ürünü olduğunu farklı bir yoldan nasıl öğrenicem onu düşünüyorum.Asus sitesinde bunu öğrenmek artık mümkün olmadığına göre ve test cihazı olduğunu ispat edemeyeceğim için sanırım iade emeyeceğim.Vaziyet onu gösteriyor.

Konuyu çözüme kavuşturma adına yoğun çaba sarfeden arkadaşları gönülden kutluyorum.

Şu an için bunu ispat edebileceğiniz bir yol bulunmuyor. Tayvan Asus ve Türkiye Asus elele vererek ve sistem hatası diyerek sorunun üstünü kapattı.

• Bu sadece laser modelinde mi var. Yoksa zenfone 2 dede var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sametkaan06

Bu sadece laser modelinde mi var. Yoksa zenfone 2 dede var mi?

Hocam bilebildiğimiz kadarıyla 5.5inç laser modellerinde bu sıkıntı var .
  • Yeni aldığım telefonda test model C yazısı çıktı. Telefon alma sevincim buruldu. ahahahaaaahhhh.
    Fakat benim mağduriyetim 2 defa. Şöyle bir msj. attım kimse cevaplamadı. Lütfen bu mağduriyetimi düzeltin. :)
    İzin kısıtlamayı bulamadım.
    Örneğin: Bir program indirdik diyelim. Program; rehber, kamera, kimlik vb. bilgilere ulaşım izni istiyor. Programı indirdikten sonra istemediğimiz izinleri engelleyebiliyoruz. Uygulamalarda tlf. programlara girdiğimde hangi izinleri istediğini görebiliyorum. Fakat; İzinleri engelleyemiyorum. Program izinleri telefonda nereden - nasıl engelleniyor yada iptal ediliyor?
    Yrd. arkadaşlara tşk.

Bir de; asus sitesinden imei sorgulamayı nerden yapıyoruz?

Naçizane tavsiyem: Arkadaşlar tlf. test modeli çıkınca benim de canım sıkıldı. Fakat; garanti de sorun yoksa, özelliklerde kırpılma yoksa kafaya takıp da enseyi karartmayın. Kendimizi üzdüğümüze değmez. Yanlış anlaşılmasın tabi ki mücadeleniz haklı. Haklı da işte sonuç olumsuz çıkarsa moralimiz daha çok bozulacak.
    Saygılar.

• Arkadaşlar benim tele baktım hemen test model yazısız göremedim ZenFone 2 Laser (ZE500KL) Modellerinde sorun yok sanırım

ZenFone ASUS ZenFone
    Ürün Serisi:ASUS ZenFone
    Ürün Adı:ZenFone 2 Laser (ZE500KL)
    Seri Numarası:xxxxxx
  • Test Model c satan var mı ? Zaten param sadece demosunu yeter :)) Ciddi olan arkadaşlarımızla görüşelim, herkese iyi akşamlar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.