Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
11
Favori
27.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknofone

Gizli yerlerde güzel işler görünüyormuş. Zenfone'da normalde sadece 4G seçme özelliği yok ancak sadece 4G'yi aktif hale getirdim. Tabi doğal olarak şimdilik çalışmıyor ama 4G gelince telefonun sadece 4G'de çalışması sağlanabilir.

Hocam, "Test Ediliyor" menüsünden mi ayarladınız? Telefon uygulamasından *# li kodlarla giriyorsunuz sanırım. Zenfone5 için de "LTE Only" seçeneği var orda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84
    Recovery menüsünden wipe cache yapmayı bir deneseniz.

Aslında ayarlar uygulamasının tercihleriyle alakalı olduğundan Ayarlar/Uygulamalar/Tümü kısmından "Ayarlar" veya "Ayarlar deposu" seçeneklerinin verilerini temizlemeniz tercihleri sıfırlayacağından sorununuzu çözecektir ancak farklı bir veriyi siler mi bilemediğimden tam öneremiyorum.

Eğer fabrika ayarlarına dönmeye karar verirseniz önce yedek alıp ardından bu dediğim yöntemi denerseniz belki yardımcı olabilir.

Hocam teşekkürler açılışta yapılan bu ayarı denedim teknofone hoca bunu gönderdi baya uğraştım ama denedim olmadı. Ayarlar uygulamasının tüm verisini sildim telefonla ilgili tüm ayarlar gitti ama yine düzelmedi. Ayarları yeniden yapılandırmak zorunda kaldım banka uygulamalarının ayarları gitmedi onlar gitseydi işim işti.

Fabrika ayarı dışında ne varsa denedim teknofone hoca bazı şeyler anlattı geliştirici modu açıp sonra usb hata ayıklamayı aktif edecekmişim sonra telefonu bilgisayara usb ile bağlayıp phoenix manager programı ile telefonu tanıtıp telefonu geliştirici modunda açacakmışım. Bundan sonra siyah ekranda kernel ayarları varmış oralar karıştırılıyor ama çok uzun iş ve zor. Altından kalkabilirmiyim bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

linwin, biraz önce geliştirici bir arkadaştan bu özelliği nasıl tekrar açabileceğini öğrendim ancak işlemler oldukça riskli. Cihazın geliştirici menüsüne bazı kodlarla giriyorsun root olmana gerek yok. Karşına çıkacak her şey ingilizce ve yalnış bir ayara dokunursan cihazın açılmaz duruma gelebilir. Bu sebeple müsait olduğunda işlemleri birlikte yapalım, bilgisayarına Skype benzeri bir program kur sesli ve kameralı olarak konuşurken birlikte işlem yapalım, zira geçmen gereken adım sayısı bir hayli fazla. Normalde bu özellik yazılımsal olarak açılıp kapanabiliyormuş ancak Zenfone'larda kullanılan Android sürümünde Linux çekirdeği derlenirken bu özellik kapatıldığı için onu aktif etmemiz ve işimiz bitince tekrar kapatmamız gerekiyor.

Hocam senin yazdığın yöntem çok karışık zor tamam geliştirici modunu açtım usb hata ayıklaması aktif durumda sonra usbyi bağladım usb sürücüyü indirdim ama windows 10 yazmıyor windows 8 olandan kurdum yazılımı açtım ama telefonu görmedi. Görsede sonrası beni açcak gibi hocam bir rehber hazırlasan adım adım.

http://www.mediafire.com/download/gdxvxvnclc05ciu/Asus_Android_Drivers_2015.02.12.zip

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84
    Hocam, "Test Ediliyor" menüsünden mi ayarladınız? Telefon uygulamasından *# li kodlarla giriyorsunuz sanırım. Zenfone5 için de "LTE Only" seçeneği var orda :)

Oradan sadece telefon açıkken oluyor ve kapanıp açınca eski haline dönüyor. Ben dışarıdan bağlanan yazılımla çekirdek özelliklerine müdahale edip temelli hale getirdim. Normalde böyle işlerle uğraşmam ama linwin arkadaşımızın işini halletmeye çalışıyorum. Geliştirici Seçenekleri > Hata ayıklama > USB hata ayıklaması özelliğini açar ve telefonu USB kablo ile bilgisayara bağlarsanız ondan sonra uygun yazılımlar ile istediğinizi yapabiliyorsunuz. MobileGo, MoboRobo gibi yazılımlarla sistem dosyalarını görebiliyor ve telefon boot modundayken müdahale edebiliyorsunuz. Telefon açılırken de istediğiniz özelliklerle boot oluyor.

Ayrıca telefonda root olmasa dahi kendinden root'lu olan Android X86 işletim sistemini bilgisayarınıza kurar (www.android-x86.org) synce ile telefon ve bilgisayarı eşitlerseniz yine istediğiniz özelliklerle oynayabiliyorsunuz.

• linwin, Windows 10 olmaz. Mail ile Anroid X86 kurulumunu gönderdimwww.android-x86.org adresinden indirip Windows kurar gibi müsait bir bilgisayara veya Windows yanına kurun. Sonra Android X86 ile bilgisayarı açıp USB ile cihazınızı bağlayın. Size SSH Droid Pro uygulamasının apk'sını yolladım hem telefona hem bilgisayara onu kurun ve bekleyin. Gerekli adımları yolladım akşam telefonu Wifi'den bağlayın, modemden gönderdiğim portları açın (beceremezseniz yazın yardımcı olacağım) sonra bana IP adresinizi gönderin. Gece 23-24 sularında müsait olacağım o saatte bu işi birlikte hallederiz inşallah.
  • Hocam çok zor oldu ama hallettim hepsini sizi bekliyor siz ne zaman derseniz ben ona uyarım sizden haber bekliyorum.
  • Hocam Allah senden razı olsun Allah ne muradın varsa versin. Asusun olmaz dediğini formatlama olmadan oldurdun kaç saat benimle uğraştın hakkını ödeyemem hocam. Ben şimdi windowsun yanına kurduğumuz android x86 sistemini windows kısmına zarar vermeden nasıl kaldırıcam bide onu anlatırsan ballı kaymak olacak.

Hocam şu forumda kaç kişiyiz asus forumda sürüylen adam var bir tanesi yardımcı olamadı gerçekten bak hakkını ödeyemem tv konum olsun telefon olsun hep sen yardım ettin. Allah senden yüzbinkere razı olsun. Sayende banka banka dolaşmaktan onca ayarı yeniden yapmaktan satın aldıklarımı kaybetmekten kurtuldum Allah senden razı olsun.
  • linwin, Allah sizden de razı olsun. Bundan sonra telefonu arkadaşlarınızın eline verirken daha dikkatli olursunuz. Yanlışlıkla yaptıysa sorun yok ama sormadan isteyerek yaptıysa sıkıntı, bir daha yaparsa bundan sonra en yakındaki oduna başvurmanızı tavsiye ediyorum. Benim içinde deneyim oldu. Android X86'nın bulunduğu bölümü Windows 10 açıkken Windows 10 üzerinden sildikten sonra bilgisayarı kapatmadan EasyBCD kuruyorsunuz. Sonraki adımlar 1-2 tıkla oluyor ve çok basit birazdan özelden yazarım.

Lütfen artık konuyla ilgili sorunuz varsa özel mesajla veya mail ile sorunuz. Bu konunun asıl amacı "test model c" sorunlarının paylaşılması ancak çok farklı konulara girmiş olduk, diğer kullanıcıların bu konularda bilgi ihtiyacı olmadığı ve size özel olduğu için lütfen özelden devam edelim. Aynı uyarıyı 3. kez yapıyorum lütfen tekrarı olmak zorunda olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 32kqnkq43

Bende 4G Seçeneği yok operatör kaynaklı olabilir sim kartım 4.5 g destekliyor ama bilemiyorum. Bimcell kullanıyorum

4G yazması normal şu an için hiçbir telefonda 4.5G yazmıyor. Endişe edecek bir durum söz konusu değil.
  • Arkadaşlar eşime zenfone 2 almayı düşünüyorum.Ekran konusunda kararsızım.5-5.5 karar veremedim.Bir de bu test c olmaması için site falan fark ediyor mu?Hepsibuaradadan alsak olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanmat

Arkadaşlar eşime zenfone 2 almayı düşünüyorum.Ekran konusunda kararsızım.5-5.5 karar veremedim.Bir de bu test c olmaması için site falan fark ediyor mu?Hepsibuaradadan alsak olur mu?

5, 5.5 konusunda bir şey söylememiz zor eğer geniş ekran seviyorsanız 5.5" alın. Ayrıca 5.5"'de 3000 mAh batarya var.

Site konusuna gelirsek bu soru herhalde 200. defa soruluyor ama yine cevap vereyim. Site, elektronik market, bakkal, toptancı, mağaza farkı yok. Hepsinin cihazı aldığı tedarikçi aynı olduğu için Vatan, Bimeks, Teknosa, Hepsi burada, N11, Gitti Gidiyor, Hızlıal fark etmiyor. Özellikle 8. ay üretimi alırsanız test model çıkma ihtimali %99, 9. ay üretimi alırsanız da test model çıkma ihtimali %90.

Bulursanız üretim tarihi 10. ay olsun. Nerede bulurum derseniz Kadıköy Tepe Nautilus AVM içinde bulunan Teknosa mağazasında kırmızı renki olanlar 10. ay üretimiydi. Kırmızı alırım derseniz ve hala stok varsa oradan alabilirsiniz. 10. ay üretimlerde test model çıkma ihtimali %10.

• bugün capacity avm'de zenfone 2 laser'in 5" 5.5" ve 6" modellerini inceleme fırsatım oldu. açıkçası 5.5" almayı düşünüyordum. yaşanan sorunlar nedeniyle 5" incelemelerini de izledim. bugünkü deneyimimle ilgili bir yanılgım olduysa cihazı kullanan arkadaşlardan görüş almak istiyorum. malum uygun fiyata alanda var cihazı bulamayanlarda var. ben açıkçası 2-3 mağaza gezdim bulabilmek için. 5.5" olan modelin ekranında bir solukluk farkettim. 5 ve 5.5'i yan yana koyduğumda beyaz zeminde resmen sarımtrak bir görüntü vardı. ayrıca yukarıdaki menüyü indirince çıkan turkuaz panel de soluk görünüyordu. 5 inç modelde renkler daha doygun ve canlıydı.(sadece beyaz ve turkuaz alanlarda) ayrıca kamera kısmında da aynı solukluk devam ediyordu. ana ekranda ikisi de aynıydı, menülerde falan hiçbir farklılık yoktu. yalnızca beyaz kısmı aşırı derecede rahatsız ediciydi. mağaza fiyatı 800 civarıydı 5.5" olanın. alırsam internetten almayı düşünüyorum o yüzden size danışmak istedim hepsinde aynı şekilde bir durum söz konusuysa 5 inç almaya yönelicem. ayrıca lenovo p70 f/p cihazı olarak görülüyor ancak forumda yine onun da envai çeşit sorunundan bahsedilmiş. stabil çalışan bir telefon için bin tl üzerine çıkmak şart mıdır?

• bende burada yazılanları gördükten sonra almakta kararsız kalmıştım ama bütçem buna yettiği için aldım telefondan şuanda memnunum şarjı iyi özellikleri iyi çok oyun oynayan birisi değilim şuanda sadece Hay Day var telefonumda çiftlik oyunu, batarya iyi gidiyor mobil veri hep açık ekran parlaklıgı otomatik motta gayet parlak dışarıda güneşte görüyorum ekranı ses kalitesi iyi bilmiyorum ben beğendım sorun yaşamıyorum şükür almak isteyenler olursa fikir belirtiyim dedim kötü değil telefon bu fiyata iyi bile. daha ucuza alanlar olmuş onlar daha şanslı ben 800 lraya aldım telefonda bi problem ile karşılaşmadım gayet güzel kullanıyorum şuanda.
  • 799 liraya Teknosa'dan mı aldınız?
  • linwin L kullanıcısına yanıt
    Hayır Bimeks.
  • Cihazlarınızın şarj dolum sürelerini yazarmısınız arkadaşlar? 3 Saate doluyor benım telefonum 3000 mah 5.5 inç olan.
  • 32kqnkq43 3 kullanıcısına yanıt
    Bizimde 3 saat civarı doluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatandas30 V kullanıcısına yanıt
    3 saat dedimde 3 saat 20 dk falan sürdü %98 den sonra %100 ü bulması uzun zaman aldı ilginç. şarj dolum süreleri fazla sanki ya 2.5 saate şarj olsa güzel olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 32kqnkq43

Cihazlarınızın şarj dolum sürelerini yazarmısınız arkadaşlar? 3 Saate doluyor benım telefonum 3000 mah 5.5 inç olan.

1-100 arası 3 saat 42 dakika.
  • Beyler benim telefonun önce ekranı yanıp sönmeye başladı kendi kendine şimdide sistem arayüzü durdu hatası alıyorum bunun çözümü var mıdır?Formatlamadan halledebilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.