Şimdi Ara

asusA7V600onboard ses (redhat9-Knoppix) de problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • redhat 9 a yeni geçtim gprs ayarlarını yaptım fakat anakartın seskartını çalıştıramadım
    yardım edin lütfen
    [byes][byes]

• arkadaşlar linux forumu açıldı sevindik ama sorunlara 2 kişi bakmış ama cevap yok
    forumda yardımlaşmayı düşünmüyo galiba kimse........
  • drscatris,

Suan saat 3:00 TR saati ile. Dolayisi ile bu durumun normal

--

ne yapipta calistiramadigini anladin ? xmms den mp3 dinlemeyi falan mi denedin ?
  • terranigma peki knoppix 3.3 versionda aynı seyler oluyor ondada alsa sound desteği yok diyor fakat bu sicriptleri inceledim ilk script alsa sound ile ilgili ikincisi free port üçüncüsü 1 card ile ilgili ve alsa sounda kart desteğinin hangi portlar mixer midiye hangi portlar üzerinden olcacağı ile ilgili gibi geldi bana...
    peki # sndconfig ile çıkan knoppix de yer alan sound driver dosyasının sürücülerini update etmeni bir yolu yok mu? yani sadece sürücü tara diyerek yeni sürücüleri buraya yamayarak bir stabilite oluşturamazmıyız...
    yada bunun yeni sürücüler on boardlar ile ilgili yeni bi pachi yokmu
  • o satırları "oss free" uyumluluğunu sağlamak ve 1. kartın hangi alsa driveri tarafındanele alınacağını göstermek için mecburen eklemen gerekir.

oss (open sound system) alsa çıkmadan önceki tek seçenekti.
    ama alsa çıkınca ve alsanın seskart desteği artınca oss eskidi.
    ayrıca oss'nin ses kartı desteği alsa'ya nispeten az.ayrıca alsa adından da belli olacağı gibi (Advanced Linux Sound Architecture) çok daha gelişmiştir.

Bu nedenle oss ile uğraşmayı bırakın da sadece alsa kurun diyorum.
  • alsa sound desteğini knoppıx forumlarında buldum açılışta "knoppıx alsa" komutuyla alsa driveri yükledi ses kartı olarak via82xx buldu mod.conf dosyasına scripleri kendi yazdı ama midi yok galiba sesi yine açamadım .
    mixerde tüm sesleri100/100 getirdim maalesef ses yok...
    bukadar ugraştırırmı ya bi ses olayı elinsaf...
    hala çözebilmiş değilim çözsem windowsa elveda diycem ama..
    (bu arada xmms de sound ayarlarında alsa yı gösterince ses kart olarak via82xx vers60 şeçiyorum ama hatalı kurulmadı mesajı alıyorum...
    berecemedik galiba....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linkini verdiğim topikteki mixer ile ilgili yazdıklarımı okudunuz mu ?
    alsayı ilk defa kuran kişilerin karşılaştığı yaygın bir sorundur bu..
    mixer açıldıysa zaten ses kartınız sorunsuz çalışıyor demektir.
    sizin yapmanız gereken terminalden "alsamixer" i açarak "master" "pcm" gibi önemli sütunlardaki "MM" ibarelerini "m"tuşuna basarak kaldırmak.
  • terranigma selam....
    alsa da m olayını çözdüm açlışta knoppix de cd den çalışınca nivida geofoce 4 ekran kartını ve alsa yı tanıtabiliyoruz..
    fakat hdd ye kayıt yaptığımda lilo ile açınca alsa yok ekran kartı generic oluyor..
    cd deki optimizasyonu hhd ye kayıt yaparken düzenleyemez miyiz...
    redhatta via chipseti tanımıyor unknown chipset diyor.
    ntfs dosyalarıyla bağlantı yapamadım..redhatta...
    knoppix ile ilgili yardım edersen sevinirim..
    knoppix in forumları almanca hdd ye kaydı çözebilmek için bayya uğraştım ama optimizasyon için zor olacxak ordan toparlamak
  • selam DrScatris
    aynı optimizasyonları neden diske kurunca yapamıyorsunuz?
    optimizasyon için kullandığınız komutlar ve programlar diske kurulum yaptıktan sonra çalışmıyor mu?

nedenini tam anlamış değilim açıkçası.
  • tekrar selam...
    knoppix te cd den çalıştıracağımız zaman alsa sound desteğini açmak için
    "knoppix alsa" komutunu dma modunu açmak için "knoppix dma" kmutunu türkçe olmasını sağlamak için ise "knoppix lang=tr" kmutunu veriyoruz fakat lilo ile hdd ye kayıt yaparsak aynı komut parametrelerini bi türlü çalıştıramadım içinde libraryde alsa görünüyor fakat konsol da alsa dedigimde yada alsamxer dediğimde command not found veriyor aynı komutlar hdd ye kayır olduğunda çalışmıyor hdd de açılışta debian linux çıkıyor fakat cd den çalışınca debian logosu çıkmıyor.
    hdd de optimizasyonda problem oluyor ekrankartı ve sesi tanıtamadım bi türlü
  • terranigma cevabını hala bekliyorum
    yardımların için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.