Şimdi Ara

ASUSP8Z68-V/GEN3 ile Sata3 Diske Win7 kurulum hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUSP8Z68-V/GEN3 anakartım ve WESTERN DIGITAL WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB Sata3 6Gb/s diskim var. BIOS da AHCI mod seçili, diski görüyor BIOS da. Ancak Windows kurulum ekranında bir türlü Disk görünmüyor.. Yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharmacist -- 16 Ocak 2012; 22:46:32 >

• Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yok mu?
  • ide yi secip deneyin
  • hic ahci driverlari kuruyor musunuz win7 kurulumunda?
  • ahci driverları kurmadan yapamazsın dostum veyada ide yapacaksın bios seçeneğinden o da sata3 ün hiç bir performansını göremeyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

hic ahci driverlari kuruyor musunuz win7 kurulumunda?

ide görmüyor, oluşturduğum AHCI/SATA driver diskinden yolu gösteriyorm, bişeyler yüklüyor, ama sonuç aynı. Disk yok...
  • yanlış ahci driverı kuruyorsunuzdur ayrıca hddyi komple silerek ideye geç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqi42

yanlış ahci driverı kuruyorsunuzdur ayrıca hddyi komple silerek ideye geç

Kendi CD sinden make disk seçtim, 64 bit seçiyorum, otomatik oluşturuyor. Sonrasında kurulum ekranında sürücü yükle seçiyorsun, bişeyler yüklüyor ama disk yok... Driver diskini manual olarak da gösteriyorum, sonuç aynı.

HDD NTFS formatladım, aynı sistemde ödünç bir disk almıştım SATA2 orada sorun yok, anca sata3 diskimle kurulum yapmaya çalıştığımda diski kurulum ekranında görmüyor. BIOS da görüyor..
  • acaba donanım uyumsuzluğumu var
  • hangi porta bagliyorsun diskini?
  • quote:

hangi porta bagliyorsun diskini?

Öncelikle SATA3 portlarında denedim, SATA3 Kablosunu ve portlarını değiştirerek, hem AHCI hem de IDE modlarını denedim, AHCI modda sürücü yüklememi istedi ve yükledim, Daha sonra SATA2 portunda SATA2 kablosu ile denedim sonuç aynı
  • Biosta gorup win7 de gormemesi olmaz. sata3 portlariniz ayri kontrolcu olabilir.. jmicron mesela...

ayrica win7 icin son guncellenmis driverlari denediniz mi?
  • Ben de anlamadım.. Anakart yeni daha, BIOS biile güncel dolayısıyla CD ile gelen AHCI driver da yeni, kaldı ki, AHCI driverını direk CD den yaptığım için hangisini kullandıysa onun sürücüsüdür diye düşündüm, gene de sitesinden diğerleri de varsa onları da indirip deneyim bakalım..
  • evet site de 2 tane ahci driver var.ikisi ile de denemeniz gerekiyor.

Intel(R) Rapid Storage Technology Driver Software V10.6.0.1002 for Windows

JMicron JMB36X(JMB362) Controller Driver V1.17.58.2 for Windows 32/64bit XP &
  • Vallaa yapmadım, aslında yapamadım da denmez, ne gerekiyorsa yaptım ama olmadı, sata2 disk bağladım 2 disk oldu şimdi kuruluyor.. Sata3 yedek kaldı..
  • hocam ben karisik ortaya yapiyorum gene kuruyor... sizin win7 sp1 mi?
    ayarlariniz nasil. tum satalar ahci mi?
  • quote:

hocam ben karisik ortaya yapiyorum gene kuruyor... sizin win7 sp1 mi?
    ayarlariniz nasil. tum satalar ahci mi?

Sizde de mi SATA3 HD ve P8Z68 Chipli anakart mı var? Ben ne ettimse olmadı, Aynı zamanda P8P67 Sabertooth anakartımda da denedim olmadı. Yalnız SATA3 disk hem BIOS da, hem de AHCI modda kurulu Windows da çalışıyor..

Garip..
  • bende tamamen sata3 bir anakart var.. 870a-ud3 var. 6 port tamamen sata3 .. calismada gormede sıkıntım yok.

daha fazla uzatmiyim..
    hocam verdigim resimde jumperlarin sata2 modu icin 5-6 pine takilmasi gerektigi yaziyor. bir tane jumper alip 5-6 pini birlestirin sata2 ye donsun disk birde oyle bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 18 Ocak 2012; 0:08:55 >
  • quote:

bende tamamen sata3 bir anakart var.. 870a-ud3 var. 6 port tamamen sata3 .. calismada gormede sıkıntım yok.

daha fazla uzatmiyim..
    hocam verdigim resimde jumperlarin sata2 modu icin 5-6 pine takilmasi gerektigi yaziyor. bir tane jumper alip 5-6 pini birlestirin sata2 ye donsun disk birde oyle bakin.

Teşekkür ederim yardımların için..

Dediğim gibi, SSD vardı evdeki PC de sistem kurulu, Onu bu PC ye taktım, sistemi gene ona kurdum, yedek de de WD Sata3 diski görüyor zaten..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.