< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 23 Ocak 2018; 13:14:11 > |
UEFI BIOS SSD'yi Görmüyor: Çözümler
Bilgisayarındaki SSD'yi UEFI BIOS'ta göremiyorsan endişelenme. Bu yaygın bir sorundur ve birkaç basit adımla çözebilirsin.
İlk olarak, SSD'nin doğru şekilde bağlandığından emin ol. Anakart üzerindeki SATA veya M.2 yuvasına sıkıca oturmuş olması gerekir. Ardından, bilgisayarını yeniden başlat ve BIOS'a gir.
BIOS'ta, "Depolama" veya "Gelişmiş Ayarlar" bölümüne git. SSD'nin burada listelenip listelenmediğini kontrol et. "BIOS SSD'yi Görmüyor" veya "BIOS HDD'yi Görmüyor" mesajıyla karşılaşırsan, aşağıdaki adımları izle:
- Güvenli Önyükleme'yi Devre Dışı Bırak: Güvenli Önyükleme etkinleştirilmişse, bunu devre dışı bırakmayı dene. Bu özellik yalnızca imzalı işletim sistemlerinin yüklenmesine izin verdiği için SSD'nin görünmesini engelleyebilir.
- CSM'yi Etkinleştir: CSM (Uyumluluk Destek Modülü), eski işletim sistemlerinin UEFI BIOS'ta çalışmasına izin verir. Bunu etkinleştirmek, SSD'nin görünmesini sağlayabilir.
- SSD'yi Birincil Disk Yap: SSD'ni bilgisayarındaki birincil önyükleme aygıtı olarak ayarlayarak görünebilir hale getirebilirsin.
- BIOS'u Güncelle: BIOS'un en son sürümünün yüklü olduğundan emin ol. Üreticinin web sitesinden güncelleştirmeleri kontrol edebilirsin.
Yukarıdaki adımları denedikten sonra SSD'yi hala görmüyorsan, donanım arızası olabilir. Bu durumda, kalifiye bir teknisyenden yardım alman önerilir.