Şimdi Ara

UEFI BIOS SSD'yi Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
19.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD'den Windows'u silmeden güzelce SSD'ye kurulumumu yaptım. Her neyse Windows açılırken hangisinden açayım diye soruyo bende sürekli sormasından sıkılıp Windows kurulum bölümünden HDD'yi temizledim. Ondan sonra BIOS'a girip boot sırasını ayarlamaya çalıştığımda SSD'yi görmüyor. Fakat BIOS EZ Mode Stroge bölümünde görünüyor. Daha sonra Technopat kurulum videosunu izleyip baktığımda Windows'u sildiğim için HDD Drive BBS Priorities bölümü de çıkmıyor. Bu sefer Boot Mode Select kısmından Legacy + EUFI yaptığımda ise SSD görülüyo fakat seçip yeniden başlattığımda Reboot and Select Proper Boot Device hatası alıyorum. Yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok mutlu olurum. Günboyu bu sorunla uğraştım.

Bu arada AHCI Mode açık, (MSI B250M GAMING PRO) BIOS güncel

Edit: HDD'ye Windows'u tekrar kurduğumda bana hangi Windows'u açıyım diye sormadan direk HDD'den başlatıyor ve SSD Bilgisayarım'da depolama alanı olarak gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 23 Ocak 2018; 13:14:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

UEFI BIOS SSD'yi Görmüyor: Çözümler

Bilgisayarındaki SSD'yi UEFI BIOS'ta göremiyorsan endişelenme. Bu yaygın bir sorundur ve birkaç basit adımla çözebilirsin.

İlk olarak, SSD'nin doğru şekilde bağlandığından emin ol. Anakart üzerindeki SATA veya M.2 yuvasına sıkıca oturmuş olması gerekir. Ardından, bilgisayarını yeniden başlat ve BIOS'a gir.

BIOS'ta, "Depolama" veya "Gelişmiş Ayarlar" bölümüne git. SSD'nin burada listelenip listelenmediğini kontrol et. "BIOS SSD'yi Görmüyor" veya "BIOS HDD'yi Görmüyor" mesajıyla karşılaşırsan, aşağıdaki adımları izle:

• Güvenli Önyükleme'yi Devre Dışı Bırak: Güvenli Önyükleme etkinleştirilmişse, bunu devre dışı bırakmayı dene. Bu özellik yalnızca imzalı işletim sistemlerinin yüklenmesine izin verdiği için SSD'nin görünmesini engelleyebilir.
    • CSM'yi Etkinleştir: CSM (Uyumluluk Destek Modülü), eski işletim sistemlerinin UEFI BIOS'ta çalışmasına izin verir. Bunu etkinleştirmek, SSD'nin görünmesini sağlayabilir.
    • SSD'yi Birincil Disk Yap: SSD'ni bilgisayarındaki birincil önyükleme aygıtı olarak ayarlayarak görünebilir hale getirebilirsin.
    • BIOS'u Güncelle: BIOS'un en son sürümünün yüklü olduğundan emin ol. Üreticinin web sitesinden güncelleştirmeleri kontrol edebilirsin.

Yukarıdaki adımları denedikten sonra SSD'yi hala görmüyorsan, donanım arızası olabilir. Bu durumda, kalifiye bir teknisyenden yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeniden kurulum bölümüne girip şunu denemeni istiyorum. Direkt çözüm yolu değil bu, çözüm için işimizi kolaylaştıracak.

uzmanim.net
    Windows komut satırı (cmd) ekranında "DISKPART" komutu ile Harddisk veya USB Bellek nasıl formatlanır?
    https://uzmanim.net/soru/windows-komut-satiri-cmd-ekraninda-diskpart-komutu-ile-harddisk-veya-usb-bellek-nasil-formatlanir/62589

Bu şekilde SSD'nin olduğu seçeneği seçip biçimlendiriyorsun, bu sayede BIOS onu tanımış oluyor bir nevi. Aman dikkat et, SSD'nin olduğu kısmı seçeceksin. Zaten hafıza miktarından belli olur.

Şuradan da bak, daha anlaşılır.

https://recepozbay.blogspot.com.tr/2014/12/windowsa-format-atarken-windows-cannot.html

Tekrar ediyorum, eğer SSD CMD komutuyla girdiğin ekranda görünüyorsa, miktarından anlayıp select numarası neyse onu yazıp (0,1,2,3 vs) convert edeceksin.

Başka bir yol da hazır oturuma veyahut yeniden kurulacak diske Windows yüklemek ve ardından depolama alanı şeklinde görünen SSD'yi Disk Yönetiminden biçimlendirerek veya yeni bir disk oluşturarak (onun üzerinde) sisteme tanıtabilirsin. Ardından format atmak istediğinde görecektir.

Bence sen, ikinci yolu dene, olmazsa üstekine bakarsın ki üstteki birebir çözüm olmayıp çözüm için yolu kolaylaştırmaktır.

• Yukarıda yazdığımı unut, SDD'yi görmüyor derken ben uçmuşum. SSD'ye zaten kurmuşsun fakat diğer diski biçimlendirmemişsin. Kurulum esnasında "birincil, ikincil, sistem" seçenekleri oluyor. Birincil olarak (Primary) olarak kurmadan önce diğer diski biçimlendirip devre dışı bırakman gerekiyor. Tekrar kurulum kısmına gitmelisin. Ayrıca recovery menüsünden de yapabilirsin. Bunu da kurulum menüsünden halledeceksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    SSD'ye tekrar temiz kurulum yapıp o menüden HDD'yi de biçimlendirmemi istiyosun yanlış anlamadıysam ?
  • Leopard2A6 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, önce HDD'yi biçimlendirip devre dışı bırakacaksın. SSD'yi bu sefer biçimlendirip disk tayinini belirleyeceksin. Sonra, orada HDD'yi bölebilir, yeni disk olarak atayabilirsin. SSD üzerinde kurulumu başlatabilirsin.
    Pek olacağını sanmıyorum ama sonuçları bildiririm
    Vallaha sizden Allah razı olsun oldu Siz olmasanız çırpınıp dururdum ben Çok çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Laptopta BIOS M2 SSD 'yi görmüyor
    geçen yıl önce açıldı
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leopard2A6 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.