Şimdi Ara

Bios hdd görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım Acer a315 notbook freedos olarak aldım. Usb den windows 10 yükleyecem ama hdd görmüyor. Windows da hangi diske yükleme ekranı seçerken disk alanı olmadığı için yüklemede yapamıyorum. Fikri olan arkadaşların desteğini rica ederim

Bios hdd görmüyor

Bios hdd görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amare_34 -- 7 Nisan 2020; 23:25:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows sistemini usbye rufus ile uefi olarak yazın görecektir, bios ayarları uefi olarak ayarlı, eğer normal kurulum yapacaksanız bios mode yazan yeri legacy olarak değiştirin görecektir. Ama benim tavsiyem uefi olarak kurulum yapın.

• Uefi olarak tekrar rufus dan yazdırdım ama yine yükleme ekranında ssd görmedi. Görselleri ekledim. Bios ekranında ssd gelse iş çözelecek sanki.

Bios hdd görmüyor
    Bios hdd görmüyor
    Bios hdd görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amare_34 -- 8 Nisan 2020; 10:23:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amare_34

Uefi olarak tekrar rufus dan yazdırdım ama yine yükleme ekranında ssd görmedi. Görselleri ekledim. Bios ekranında ssd gelse iş çözelecek sanki.

Kurduğunuz sistem windows 10 32 bit mi? Eğer öyleyse uefi sadece 64 bit destekler. 64 bit kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 10:34:9 >

• bynoname kullanıcısına yanıt
    Şuan kurduğum sistem 64 bit. Windows 8 yüklemeyi denesem fark eder mi sizce.
  • amare_34 A kullanıcısına yanıt
    Windows yükle ekranı gelince shift + f10 yap diski gpt çevir öyle dene bakalım görecek mi. Windows 10 GPT düzeni kullandığı için hata verebilir şu an disk büyük ihtimal MBR dir.

Diskpart, listdisk, sel disk x (bu x senin ssd), clean, convert gpt, exit, exit.
    September Stormyoutube
    Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk GPT bölümü stilinde
    https://www.youtube.com/watch?v=zgrZFcTKmkE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 11:3:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptm ama bir türlü görseldeki yeri geçemiyorum bot x diye bir seçenek var ama oraya windowsu yükleyemiyorum.Bios hdd görmüyor
    Boot yazan yere yüklenmez. Şu an aldığın hata nedir? Yükleme ekranında disk gözüküyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 15:7:13 >
  • Aynen yükleme alanında disk gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: amare_34

Aynen yükleme alanında disk gözükmüyor.
    Diski gpt bölümüne çevirdiğiniz den emin misiniz? X yerine sizin diskin numarasını yazacaksınız 0 olabilir. Bu ekrana gelmeden önce başka bir hata vermesi lazım geri sarın biraz.

Sanirim ilk defa windows yukleyeceksiniz, videoyu iyice bi izleyin.
    Technopatyoutube
    FreeDOS Laptopa Windows 10 Kurma
    https://www.youtube.com/watch?v=JT-1ou7j7T8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 15:55:6 >

• Disk list çıkan liste bu bi gariplik var sanki
    Bios hdd görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amare_34 -- 8 Nisan 2020; 20:28:37 >
    Garip bi durum yok, dediğim gibi orda sizin disk numaranız 0 yazıyor bak sel disk 0, clean, convert gpt, exit, exit yapın ve yükleme ekranına geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 21:25:30 >
  • 256 gb ssd görnmüyor. sadece usb diski görüyor işlemleri yaptığım zamadan usb içindeki windows dosyalarını silmiş oluyor. dediklerini yaptım bir türlü çözemedim :(
    Yanlışlıkla usbyi biçimlendiriyorsunuz olabilir mi? Ssd yi usbden çalışan bir windows ile biçimlendirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 21:51:0 >
  • Arkdaşlar,

Sorunun çözümü ile alakalı 0850 222 22 37 numarayı arayıp Acer servisi biosda değişiklik yaparak çözdüler. Belki başka arkdaşlarında işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amare_34 -- 10 Nisan 2020; 14:40:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.