Şimdi Ara

Format ve Bios UEFI Boot Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
15.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben yaklaşık 6-7 ay önce Monster ABRA A5 V6.2 modeli olan Laptop aldım. Tabi aldığımda freedos du. İşletim sistemi olarak Windows 10 bir arkadaş kurmuştu. 6-7 ay bunu kullandım. 3 gün önce laptopa format atmak istedim. Ancak şöyle sebepler oldu.

Laptopun Özellikleri:
    ABRA A5 V6.2
    CPU: Core i7-6700HQ
    Ram: 16GB DDR3
    HDD: 250 GB 750 EVO SSD
    VGA: 4GB GDDR5 GTX 950M
    WI-FI: INTEL 3165 AC/B/T

Öncelikle format atmadan önce böyleydi. Resimdeki gibi.

UEFI BOOT : Enabled
    Network Stack : Enabled
    Ipv4 PXE Support : Enabled
    Ipv6 PXE Support : Enabled

Ve fomat öncesi yine Security bölümü açıktı. System Mode, Secure Boot, TPM Configuration menülerini yazılarını görebiliyordum. Resimde ki gibi.

Bundan sonra hepsi değişti.

Format atmak istedim usb bellekten UEFI BOOT kısmında ki hepsi Enabled iken usb belleği görmedi format atamadım. Bende UEFI BOOT kısmındaki hepsini Disabled yaptım bu sefer usb belleği gördü. Bende format işlemini başlattım. Format işlemi gayet güzel atıldı. Format işlemi bitti ancak başlangıç logosu ve UFEI BOOT filan hep değişmişti. Ve biraz da laptopun açılması yavaşladı.

İşte format öncesi eski halindeki açılış da ki monster logosu böyleydi.

Daha sonraki yani format sonrasındaki logo da açılış ekranı böyle oldu. Monster logosu büyüdü ve altta F2 Setup ve F7 Boot Options yazıları gözükmeye başladı.

Ve bios ta ki durum da şöyle UEFI BOOT menü Disabled de. Ve bu şekilde laptop açılıyor. Ancak UEFI BOOT u Enabled yaptığım da bilgisayar açılmıyor. Resimde ki hatayı veriyor ve hard diski görmüyor. Görmediği içinde bir türlü UEFI BOOT Enabled de iken format atamıyorum.

Ve UEFI BOOT Disabled de iken yani format sonrası böyle gözüküyor.

Boot kısmı böyle. Formattan önce boot option #1 ve #2 alt alta yazan menü 1 2 3 4 şeklinde 4 taneydi. Boot option #1 de Windows Boot Menu yazıyordu. Boot option #2 de Hard disk gözüküyordu. Boot option #3 de Ipv4 PXE Support gibi yazıyordu.

ve bios un diğer bölümleri de şöyle (format sonrası gözüken durum)

Durum böyle işte nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bayağı uğraştım yapamadım. Dediğim O arkadaşta yapamadı. Araştırdım bir sonuca da ulaşamadım. Sizce nasıl yapabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Format ve BIOS UEFI Boot Hatası

Bilgisayarınızda "BOOT UEFI" hatasıyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu giderebilirsiniz:

• Bilgisayarınızı kapatın ve ardından tekrar açın.
    • Bilgisayar açıldığında, genellikle F2 veya Del tuşuna basarak BIOS ayarlarına girin.
    • BIOS ayarlarında, "Boot" sekmesine gidin.
    • "Boot Mode" seçeneğini bulun ve "UEFI" olarak ayarlayın (mevcutsa).
    • Değişiklikleri kaydedin ve BIOS'tan çıkın.
    • Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımlar sorunu çözmezse, aşağıdaki ek adımları deneyebilirsiniz:

• Güvenli Önyüklemeyi devre dışı bırakın: BIOS ayarlarında "Güvenli Önyükleme" seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın.
    • MBR'yi GPT'ye dönüştürün: GPT (GUID Bölümleme Tablosu), UEFI önyüklemesiyle uyumludur. Bir disk yönetimi aracı kullanarak sabit sürücünüzün MBR'sini GPT'ye dönüştürebilirsiniz.
    • Windows Kurulum Medyasını yeniden oluşturun: Windows Kurulum Medyası'nı yeniden oluşturarak en son sürücüleri ve güncellemeleri içerdiğinden emin olun.

Sorun devam ederse, BIOS veya anakartınızla ilgili bir sorun olabilir. Bu durumda, üreticiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşletim sistemini UEFI değil LEGACY kurmuşsunuz. UEFI Boot "Disabled" seçerseniz sistem LEGACY'e döner.

UEFI Boot açıkken USB yi görmedi demiştiniz. Peki Windows usb nizi hazırlarken UEFI olarak ayarladınızmı "GPT Bölümü"?

Windows usb nizi hazırlarken rufus adlı yazılımı kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi friskyland -- 28 Mart 2017; 15:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trancelegend

İşletim sistemini UEFI değil LEGACY kurmuşsunuz. UEFI Boot "Disabled" seçerseniz sistem LEGACY'e döner.

UEFI Boot açıkken USB yi görmedi demiştiniz. Peki Windows usb nizi hazırlarken UEFI olarak ayarladınızmı "GPT Bölümü"?

Format atarken sormuştu gpt kurulamaz gibi bende hdd yi komple biçimlendirip attım. Ancak UEFI Boot u disable edince reboot install şeklinde siyah ekranda biraz uzun yazı çıkıyor. Açılışta boot menuye girince de hard disk i görmüyor. Usb den atmaya çalış dediğim de yine Reboot install o siyah ekran hatası çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCİHANC

quote:

İşletim sistemini UEFI değil LEGACY kurmuşsunuz. UEFI Boot "Disabled" seçerseniz sistem LEGACY'e döner.

Format atarken sormuştu gpt kurulamaz gibi bende hdd yi komple biçimlendirip attım. Ancak UEFI Boot u disable edince reboot install şeklinde siyah ekranda biraz uzun yazı çıkıyor. Açılışta boot menuye girince de hard disk i görmüyor. Usb den atmaya çalış dediğim de yine Reboot install o siyah ekran hatası çıkıyor.

demek istediğim şuydu. Usb'nizi hazırlarken rufus üzerinden GPT bölümünü seçeceksiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CCİHANC

quote:

demek istediğim şuydu. Usb'nizi hazırlarken rufus üzerinden GPT bölümünü seçeceksiniz

şöyle birşey oldu. ben UEFI Boot kapalıyken de Enabled de usb belleği görüyor. Ancak UEFI Boot Disabled de iken hard diski görmüyor. Yani usb belleği seçiyorum ama rebot and olan siyah ekran hatası geliyor. Bir türlü hard diski UEFI Boot da kapalı iken görünmüyor. İşte sorunu çözemiyorum.

• Sorunu çözdüm teşekkür ederim.
  • Paylassanda bizde ogrensek kendine musluman olma.bu sorunu yasayan cok kisi var ben bile format atamiyorum rufusdan win 10 uefi destekli iso indirdim.gpt olarak yazdirdim ama calismiyor cildiricam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlatır mısın nasıl çözdüğünü..
  • Keşke çözümü de yassaymis, monster laptopa normal yöntemle format atılmıyor resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W

Keşke çözümü de yassaymis, monster laptopa normal yöntemle format atılmıyor resmen
    Burdan bir sorunu hakkında bilgi isteyip, bir şekilde çözüp. çözümü paylaşmayan sadece kendine müslüman tiplerden uzak durun. Gpt yüklenemez sorunu varsa şu şekilde halledebilirsiniz. Aynı sorunu yaşayan veya yaşayacak arkadaşlara çözüm olabilmesi adına;

Windows 7 MBR stilindeki diske kurulabilir. Windows 8 ya da Windows 10 ise GPT stilindeki diske kurulabilir. Windows 10 yüklemek isterseniz Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk MBR bölümü stilinde hatası çıktığında aynı ekranda;

SHIFT + F10 tuşlarına basın. Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
    1. diskpart yazın enter'layın.
    2. list disk yazın enter'layın.
    3. select disk 0 yazın enter'layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmeniz gerekmektedir.)
    4. clean yazın enter'layın. (NOT: Bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur. Önemli verileriniz varsa veri kaybı yaşamamak için bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemeniz sizin için iyi olacaktır.)
    5. convert gpt yazın enter'layın. (Eğer Windows 10'dan Windows 7'ye geçiş yapacaksanız da Mbr'ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert mbr yazmalısınız)

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 15 Eylül 2019; 10:33:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.