Şimdi Ara

AT YARIŞLARINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONLARINI SEÇİYORUZ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
32.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: melih_

quote:

Orjinalden alıntı: kobEren

quote:

Öncelikli olarak hakkımda yazdıkları için odyle arkadaşıma teşekkür ediyorum.
    Sıralamasını yaptığım şampiyonlara gelince. Evet haklısınız her gönülde bir şampiyon yatar. Bende kendi şampiyonlarımı sıralamak istedim.
    İngiliz atların sıralamasına baktığımızda;
    İlk sırada yazmış olduğum Medya benim için unutulmaz bir attır. Bu at benim yüzümü hiç bir zaman kara çıkarmadı. Gelmediği yarışlarda bile muhakkak yazdım. Çünkü atın stilini çok beğeniyordum. Bu atın gönlümdeki yeri apayrıdır. 29 Nisan 2000 Cumartesi İstanbul At Yarışlarında kazandığı bir yarış vardır ki hala unutamıyorum. Halis binmişti. At startta kalmıştı ve 1200 mt çim yarışı idi. Düşünün bu mesafede startta kalmak demek yarışı baştan kaybetmek demekti. Ancak atın kalitesi, Karataş'ın ustalığı ile yarışı kazandı.(Tabela: Medya-İslambol- Teksas Gal-Keremhan)
    O gün altılı eski para ile 7,5 milyon para vermişti. 2000 yılında kısa günün karı bir para idi ve yakalamıştım altılıyı. Atlar son virajı dönerken seyretmeye başlamıştım yarışı. Medya en arkada idi.Spikerin anlatışı hala kulaklarımda;
    Atlar son virajı dönüyor. Önde İslambol sağrısında Teksas gal...... Dışlarından da Medya'nın dolandığını görüyorom.....
    Önde İslambol sağrısında Teksas Gal. Bu iki at arka gruptan kopmuş gayet zevkli dişe diş bir mücadale içinde. Atlar son dörtyüze giriyor. Önde İslambol Sağrısında Teksas Gal. En dış kulvardan da Medya geliiyoooor. :))
    Karataş o gün günün teki olan Medya'yı getirmek için atı kaldırıp kaldırıp yere vurmuştu.Kendine güvenenleri yanıltmamak için. Bu yüzden Halis Karataş'ı severim.
    Diğer atlar hakkındaki anılarım da mevcuttur. Onları da anlatacağım.

bu yarışı izleyebilecegim bi link falan verir misiniz acaba

O yarışı bende aradım ancak bulamadım. Ganyanmatik.com'da eski ve çok güzel yarışlar var. Eski yarışlara bakmak istersen oradaki videoları izlemeni tavsiye ederim.
    Bugün hipodrom tv'de erkek tay deneme yarışlarına katılacak taylara baktım. Bana göre Panriver tek. Bu at önümüzdeki senelerin aynı Sabırlı gibi şampiyon bir atı olmaya aday. Bu koşuyu kazanamazsa bile Gazi'yi affetmez gibi.Safkan son metrelerde öldürücü bir sprint yapıyor ve foto'ya çok canlı giriyor. Bakalım ne olacak. Eğer jokeyi salak etmez yarışı iyi bir yerde takip ederse ve yerinde sprint yaptırırsa yarışı kazanabilir.Allah bilir.
    Sıralamam yine aynı panriver-macaibo-delalım-king medya.
    Keşke Panriver'e Karataş binse idi. O zaman beşli ganyan gibi birşey olurdu. Ancak Macaibo'ya binmek istemiş. Tercih meselesi. Vardır bir bildiği.

Melih

Karataş'ın Maracaibo'yu tercih etmesinin sebebi Atman ailesinin damadı olmasıdır. Yani Maracaibo Halis Karataş'ın atıdır bir bakıma... Zaten şans verilen bir at. Bu atı tercihlemesi kendi atı olmasa dahi çok normal...

Pan River'ın üstünde de Türkiyenin en iyi jokeylerinden biri olan S.Boyraz olduğu unutulmamalı... Zaten sezonun ilk birinciliğini S.Boyraz la ve çok rahat kazanmıştı Pan River...

Ben de bu yarışın sonucunu merakla bekliyorum...

Benim sıralamam
    Pan River - Maracaibo - De Niro ve Anatolian Fire...

• Erkek Tay Denemeden konuştuk hep... Şimdi de Dişi tay Deneme tahmini verelim...

Geçen yıl Bursa'da kazandığı süper yarışlarla kendinden söz ettiren NİHALİM sezon sonunda 1800 mt çim pistte Sakarya Koşusunu da kazanıp 2 yaşlı ingilizlerin en iyilerinden olduğunu kanıtladı. kış sezonunu İzmir de geçirip başarılı yarışlarına devam eden safkan S.kaya ile en şanslı isim olarak göze çarpıyor...
    Ancak son yıllarda Dişi Tay Deneme koşularının genelde sürprizle sonuçlandığını düşünürsek Nihalim'in işi zor olacağa benziyor.
    TRUE LOVE'ın annesi Barbarize dişi tay deneme koşusu galibi. O da annesi gibi bu koşuyu galip bitirebilir. Ben çok tutuyorum.
    BERRAKSU H.karataşın tercihi ile geçen yılki formunu bulursa bu koşuyu geri çevirmeyecektir... Ama bu tay kış sezonu Adanada ve İstanbuldaki son koşusunda geçen yılki formundan geri kaldığını gösteriyordu. Yine de ihmale gelmeyecek kalitedir..
    VICTORYS DREAM müthiş bir Adana sezonu geçirdi. Sonlarda adeta kanatlanıyor. Dikkat etmek gerekir..
    ENDIRIES geçen sene başında adından söz ettirecek görüntüsü veriyordu ancak bu tayda geriledi. Ancak annesi Uçkun'un anneden Grand Ekinoks'la kardeş olduğunu hatırlatmak isterim. bu tip koşularda ekstra motivasyon sağlayan jokeyi Barış Kurdu ile bombayı patlatabilir.
    SPEEDY GIRL F.çakar idaresinde güzel orjininin hakkını verebilir... Ancak bu tayı özellikle kumda kesinlikle ihmal etmeyin. Çimi sanki biraz eksik gibi...
    PATERİÇA ise son olarak bahsedeceğim isimdir. Geçtiğimiz sene ankara çiminde kazandığı bir koşuda beni kendine hayran bırakmıştı. M.Kaya ile bu koşuda iyi yerlere gelebilir.

Hepsinin ayakları düz bassın. İyi olan kazansın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyle -- 17 Mayıs 2008; 20:09:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: odyle

Erkek Tay Denemeden konuştuk hep... Şimdi de Dişi tay Deneme tahmini verelim...

Geçen yıl Bursa'da kazandığı süper yarışlarla kendinden söz ettiren NİHALİM sezon sonunda 1800 mt çim pistte Sakarya Koşusunu da kazanıp 2 yaşlı ingilizlerin en iyilerinden olduğunu kanıtladı. kış sezonunu İzmir de geçirip başarılı yarışlarına devam eden safkan S.kaya ile en şanslı isim olarak göze çarpıyor...
    Ancak son yıllarda Dişi Tay Deneme koşularının genelde sürprizle sonuçlandığını düşünürsek Nihalim'in işi zor olacağa benziyor.
    TRUE LOVE'ın annesi Barbarize dişi tay deneme koşusu galibi. O da annesi gibi bu koşuyu galip bitirebilir. Ben çok tutuyorum.
    BERRAKSU H.karataşın tercihi ile geçen yılki formunu bulursa bu koşuyu geri çevirmeyecektir... Ama bu tay kış sezonu Adanada ve İstanbuldaki son koşusunda geçen yılki formundan geri kaldığını gösteriyordu. Yine de ihmale gelmeyecek kalitedir..
    VICTORYS DREAM müthiş bir Adana sezonu geçirdi. Sonlarda adeta kanatlanıyor. Dikkat etmek gerekir..
    ENDIRIES geçen sene başında adından söz ettirecek görüntüsü veriyordu ancak bu tayda geriledi. Ancak annesi Uçkun'un anneden Grand Ekinoks'la kardeş olduğunu hatırlatmak isterim. bu tip koşularda ekstra motivasyon sağlayan jokeyi Barış Kurdu ile bombayı patlatabilir.
    SPEEDY GIRL F.çakar idaresinde güzel orjininin hakkını verebilir... Ancak bu tayı özellikle kumda kesinlikle ihmal etmeyin. Çimi sanki biraz eksik gibi...
    PATERİÇA ise son olarak bahsedeceğim isimdir. Geçtiğimiz sene ankara çiminde kazandığı bir koşuda beni kendine hayran bırakmıştı. M.Kaya ile bu koşuda iyi yerlere gelebilir.

Hepsinin ayakları düz bassın. İyi olan kazansın...

Bence Nihalim bu yarışı çok kolay kazanabilir. Gazinin en büyük adayı olarak gördüğüm Panriver'i geçmiş bir at.
    Macaibo'nun Atmanların atı olduğunu gözardı etmişim.

• Bugün Veliefendide tam anlamıyla Halis Karataş şov vardı!!!

Erkek tay deneme galibi : MaracaiboDişi Tay Deneme galibi ise Berraksu oldu...

19 mayıs koşusunda ise Nuhbaba , Fairson'ı geride bırakarak müthiş bir işe imza attı.

Halis Karataş bugünkü 8 koşunun 6 sını kazanarak bu önemli günde ne kadar büyük bir jokey olduğunu yine gösterdi.
    Elmasbike - Kaymet - Nuhbaba -Maracaibo - Saburay - Berraksu hepsine müthiş bindi. Ve yıllarca unutulmayacak bir Halis Karataş gününü akıllara kazıdı... Ayrıca bindiği diğer at Raufbey ise az farkla koşuyu ikinci tamamladı...
    Özellikle Maracaibo'nun rahat kazandığı Erkek tay Deneme yarışında 1.34.12 gibi müthiş derece bu tayın ne denli bir güç olduğunu gözler önüne serdi. Ayrıca ben H.Karataş'ın bir yarışı kazandığında bu kadar sevindiğini pek görmemiştim. Potoyu önde geçerken yaptığı sevinç hareketleri de bu koşuyu ne kadar hedef yaptıklarını gösteriyordu. En büyük rakibi Pan River ise 3,5 boy gerisinde ikinciliği Oğlumemreden kurtarıyordu....

• Evet, gün Karataş'ın günüydü. Adeta show yaptı. Bu da at yarışlarında jokey faktörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Jokey bir yarışı kazanmayı kafasına koymuşsa yarışa iyi adapte oluyor, atının da geliri varsa hiç hesapta olmayan atlar bile yarışı kazanabiliyor. Zaten at yarışlarını bırakmamın sebeblerinden biri de budur. İsterse getirir istemezse getirmez. Zaten bu konu geniş ve apayrı bir konudur ki başka bir başlık açmak gerekir.
    Dünkü yarışlara gelince; Karataş'ın Maracaibo ile kazandığı koşuda yaptığı sevinç gösterisi görülmeye değerdi. Bu kadar sevindiğini bir de Bolt Pilot ile kazandığı Gazi koşusunda görülmüştü. Ancak niye bu kadar çok sevindiği hemen anlaşıldı kupa seremonisi sırasında. Çünkü kupayı veren de alan da aynı aileden. Ata binen aynı aileden. Şİrket yani. Sanırım konuşulan ve yapılmış bir planının sonuca ulaşması ile Karataş bu kadar çok sevindi.

Erkek Tay Deneme Koşusuna katılan ve benim vermiş olduğum atların performans değerlendirmesini yaparsam:

PAN RIVER: Favorimdi. Jokeyinin kurbanı oldu. Daha önceki yazılarımda jokeyi salaklık etmez iyi bir yer tutmaz ve zamanında sprint attırmazsa kazanamaz demiştim. Tam dediğim gibi oldu. Sadettin yarışı okuyamadı,yarış içerisinde iyi yer tutamadı. Devamlı bocaladı durdu. Zamanında sprint attırmadı. Attığında ise atı alan üsküdarı geçmişti. Uzun sprint atan bir safkan olduğundan geç kalması ancak son 200 metrede sprint atması yarışı kaybetmesine neden oldu. Uzun mesafe atı olduğunu bir kez daha gösterdi. Uzun mesafeli bir koşuda Maracaibo'yu geçeceğini tahmin ediyorum.
    Yine de gerilerden gelip Oğlum Emre'den ikinciliği kurtarması kalitesinin göstergesidir. Duyduğuma göre ata Nurettin Şen binecekmiş ancak Perfecto'ya kayıt edilince Pan River'e de Sadettin binmiş. İnşallah Gazi'de N.Şen biner. Sanırım Nurettin henüz Gazi'yi kazanmış değil. Artık sırası geldi diye düşünüyorum. Bana göre Pan River Gazi'nın en büyük adayıdır.

MARACIBO: Plasemdi.Koşunun her yerinde iyiydi. Jokeyinin akıllı ve usta binişi,iyi yer tutuşu ile nefesi iyi kullanması ile yarışı kolay kazandı.Klasik bir Karataş yarışı idi. Açık yarış, grup 1 ve kısa vade atı olduğunu bir kez daha gösterdi. Ancak Gazi'de bu kadar kolay olacağını sanmıyorum. Büyük ihtimalle Karataş yine bu safkana binecektir.

DELALIM: Süprizimdi. Son viraja kadar ön guruptan ayrıldı. Düzlüğü çıkıpta tam bir şeyler yapacağı sırada birden gerilemeye başladı. Sanırım yarış içerisinde arıza başgösterdi. Jokeyi de zorlamadı. Zaten sıralamada son sırada yer alması da arıza çıktığının göstergesidir. Bir alt gurupta söz sahibi olacaktır. Fırsatçı jokeyi ile eğer son 400'e kadar diğer atlarla beraber toplu bir şekilde girilse idi fotoya birinci ile birlikte girebileceğini tahmin ediyordum. Bu yarış kesinlikle ölçü alınmamalı. Safkan orijinin hakkını daha başka önemli koşularda verebilecektir.
    KING MEDYA:Şampiyon babasının tam mesafesi olan bu koşuda bombamdı. Ancak babasına uzaktan yakından bir benzerliği olmadığını gördük.]Bu grubun atı olmadığını gösterdi. Yarış içinde gezindi durdu. Figuran olarak yarıştı. Sanırım ilgilileri belki tabela yapar diye koşuya kayıt yaptırmıştır. Ancak at gitmeyince jokeyi de zorlamadı. Daha alt ve uygun guruplarda değerlendirilmeli.

Erkek tay deneme koşusunun son metrelere kadar bir kaç atın baş boyun olarak süreceğini düşünmüştüm ancak böyle bir yarış olmadı. Ancak tay deneme yarışını kazanmanın gaziye de kazanma ile ilgisi o kadar da yok.

Dişi tay deneme koşusuna gelince;

NİHALİM: Karataş'ın günü olduğundan fırsatçı jokeyi de kötü binince ancak son 400'e kadar gelebildi. Sonra yarışı bıraktı. Pan river gibi bir atı geçme başarısı gösterince bende bir şeyler yapabilir diye düşünmüştüm.Koşu tabi ki ölçü alınmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 19 Mayıs 2008; 13:30:50 >

• quote:

Evet, gün Karataş'ın günüydü. Adeta show yaptı. Bu da at yarışlarında jokey faktörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Jokey bir yarışı kazanmayı kafasına koymuşsa yarışa iyi adapte oluyor, atının da geliri varsa hiç hesapta olmayan atlar bile yarışı kazanabiliyor. Zaten at yarışlarını bırakmamın sebeblerinden biri de budur. İsterse getirir istemezse getirmez. Zaten bu konu geniş ve apayrı bir konudur ki başka bir başlık açmak gerekir.
    Dünkü yarışlara gelince; Karataş'ın Maracaibo ile kazandığı koşuda yaptığı sevinç gösterisi görülmeye değerdi. Bu kadar sevindiğini bir de Bolt Pilot ile kazandığı Gazi koşusunda görülmüştü. Ancak niye bu kadar çok sevindiği hemen anlaşıldı kupa seremonisi sırasında. Çünkü kupayı veren de alan da aynı aileden. Ata binen aynı aileden. Şİrket yani. Sanırım konuşulan ve yapılmış bir planının sonuca ulaşması ile Karataş bu kadar çok sevindi.

Erkek Tay Deneme Koşusuna katılan ve benim vermiş olduğum atların performans değerlendirmesini yaparsam:

PAN RIVER: Favorimdi. Jokeyinin kurbanı oldu. Daha önceki yazılarımda jokeyi salaklık etmez iyi bir yer tutmaz ve zamanında sprint attırmazsa kazanamaz demiştim. Tam dediğim gibi oldu. Sadettin yarışı okuyamadı,yarış içerisinde iyi yer tutamadı. Devamlı bocaladı durdu. Zamanında sprint attırmadı. Attığında ise atı alan üsküdarı geçmişti. Uzun sprint atan bir safkan olduğundan geç kalması ancak son 200 metrede sprint atması yarışı kaybetmesine neden oldu. Uzun mesafe atı olduğunu bir kez daha gösterdi. Uzun mesafeli bir koşuda Maracaibo'yu geçeceğini tahmin ediyorum.
    Yine de gerilerden gelip Oğlum Emre'den ikinciliği kurtarması kalitesinin göstergesidir. Duyduğuma göre ata Nurettin Şen binecekmiş ancak Perfecto'ya kayıt edilince Pan River'e de Sadettin binmiş. İnşallah Gazi'de N.Şen biner. Sanırım Nurettin henüz Gazi'yi kazanmış değil. Artık sırası geldi diye düşünüyorum. Bana göre Pan River Gazi'nın en büyük adayıdır.

MARACIBO: Plasemdi.Koşunun her yerinde iyiydi. Jokeyinin akıllı ve usta binişi,iyi yer tutuşu ile nefesi iyi kullanması ile yarışı kolay kazandı.Klasik bir Karataş yarışı idi. Açık yarış, grup 1 ve kısa vade atı olduğunu bir kez daha gösterdi. Ancak Gazi'de bu kadar kolay olacağını sanmıyorum. Büyük ihtimalle Karataş yine bu safkana binecektir.

DELALIM: Süprizimdi. Son viraja kadar ön guruptan ayrıldı. Düzlüğü çıkıpta tam bir şeyler yapacağı sırada birden gerilemeye başladı. Sanırım yarış içerisinde arıza başgösterdi. Jokeyi de zorlamadı. Zaten sıralamada son sırada yer alması da arıza çıktığının göstergesidir. Bir alt gurupta söz sahibi olacaktır. Fırsatçı jokeyi ile eğer son 400'e kadar diğer atlarla beraber toplu bir şekilde girilse idi fotoya birinci ile birlikte girebileceğini tahmin ediyordum. Bu yarış kesinlikle ölçü alınmamalı. Safkan orijinin hakkını daha başka önemli koşularda verebilecektir.
    KING MEDYA:Şampiyon babasının tam mesafesi olan bu koşuda bombamdı. Ancak babasına uzaktan yakından bir benzerliği olmadığını gördük.]Bu grubun atı olmadığını gösterdi. Yarış içinde gezindi durdu. Figuran olarak yarıştı. Sanırım ilgilileri belki tabela yapar diye koşuya kayıt yaptırmıştır. Ancak at gitmeyince jokeyi de zorlamadı. Daha alt ve uygun guruplarda değerlendirilmeli.

Erkek tay deneme koşusunun son metrelere kadar bir kaç atın baş boyun olarak süreceğini düşünmüştüm ancak böyle bir yarış olmadı. Ancak tay deneme yarışını kazanmanın gaziye de kazanma ile ilgisi o kadar da yok.

NİHALİM: Karataş'ın günü olduğundan fırsatçı jokeyi de kötü binince ancak son 400'e kadar gelebildi. Sonra yarışı bıraktı. Pan river gibi bir atı geçme başarısı gösterince bende bir şeyler yapabilir diye düşünmüştüm.Koşu tabi ki ölçü alınmamalı.

Melih

Erkek Tay deneme 1600 çim pist yarışının derecesi (1.34.12) şu ana kadar Türkiye'de yapılmış en iyi 5 dereceden birisi oldu. (Türkiye rekoru Sabırlı (1.33.68)
    Bu nedenle Maracaibo ve Halis Karataş gerçekten çok büyük iş başardılar. Ayrıca Pan River ve S.Boyraz da bu ata geçildiler diye bu kadar ağır eleştirilmemeliler bence. Çünkü onlar da bugün için yapabilecekleri en iyi dereceyi yaptılar. Sadece çok iyi bir ata tosladılar bu yarışta.
    Sonuçta Pan River son yarışında geçildiği Anatolian Fire'a 2 saniye fark yaptı. Geçen yıl geçildiği Nihalim'le arasında da 2 saniyedenfazla fark oldu. Bu göz ardı edilmesin. S.Boyrazın çok da eksik bindiğini düşünmüyorum.
    Bu arada Oğlumemre'nin de kendini aşan bir yarış yaptığını söylemek lazım.
    Sonuç olarak Maracaibo uzuna yatkın orjini ile bu yarıştan sonra Gazinin en büyük favorisi olmuştur.
    Pan River ise hala gazi favorilerindendir. Ve gazide Maracaiboyu geçmek için gayret gösterecektir...

• quote:

quote:

Evet, gün Karataş'ın günüydü. Adeta show yaptı. Bu da at yarışlarında jokey faktörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Jokey bir yarışı kazanmayı kafasına koymuşsa yarışa iyi adapte oluyor, atının da geliri varsa hiç hesapta olmayan atlar bile yarışı kazanabiliyor. Zaten at yarışlarını bırakmamın sebeblerinden biri de budur. İsterse getirir istemezse getirmez. Zaten bu konu geniş ve apayrı bir konudur ki başka bir başlık açmak gerekir.

Melih

Erkek Tay deneme 1600 çim pist yarışının derecesi (1.34.12) şu ana kadar Türkiye'de yapılmış en iyi 5 dereceden birisi oldu. (Türkiye rekoru Sabırlı (1.33.68)
    Bu nedenle Maracaibo ve Halis Karataş gerçekten çok büyük iş başardılar. Ayrıca Pan River ve S.Boyraz da bu ata geçildiler diye bu kadar ağır eleştirilmemeliler bence. Çünkü onlar da bugün için yapabilecekleri en iyi dereceyi yaptılar. Sadece çok iyi bir ata tosladılar bu yarışta.
    Sonuçta Pan River son yarışında geçildiği Anatolian Fire'a 2 saniye fark yaptı. Geçen yıl geçildiği Nihalim'le arasında da 2 saniyedenfazla fark oldu. Bu göz ardı edilmesin. S.Boyrazın çok da eksik bindiğini düşünmüyorum.
    Sonuç olarak Maracaibo uzuna yatkın orjini ile bu yarıştan sonra Gazinin en büyük favorisi olmuştur.
    Pan River ise hala gazi favorilerindendir. Ve gazide Maracaiboyu geçmek için gayret gösterecektir...

Bütün korkum bu atın jokey salaklığı yüzünden kaybolup gitmemesi. Daha önce Sheer Honor'da. Topplay'de ve birazda Odinhan'da olduğu gibi. Panriver eğer jokeyini bulursa ilk uzun mesafeli koşuda Maracaibo'yu geçecektir. Dikkat edilirse foto yakalamak üzere idi. Bu iki sebebten olur. ya jokey çok geç sprint attırmıştır yahut mesafe kısa gelmiştir. Bence bu ata Selim binmeli.(Gaziden bahsediyorum.Selim Kaya'yı hiç sevmem, onu önermemim tek sebebi Karataş'ın kendi atına binme ihtimalinin çok yüksek olmasındandır.)

• Hafta sonu
    Erkek - Dişi Tay deneme ve 19 Mayıs koşularının gölgesinde kalan ve 17 mayıs Cumartesi gecesi İzmir de koşulduğundan benim son anda dikkatimi çeken 1400 çimde arap atlarının açık bir yarışı vardı.

Meşhur Kafkaslı, Uçanbey ve hala cinsi tartışılan ve ingiliz kırması olduğu söylenen Çetin (aslında tartışmaya meyil verdirmeyen bir cüssesi var) kapışması oldu.
    Yarış başlar başlamaz S.Kaya Kafkaslıyı tutmaya başladı. Bunu gören H.Karataş da Uçanbey'i tutarak Kafkaslıyı kontrolde tutmak için en geride kaldılar. Çetin ise hemen başı alarak kaçmaya başladı.
    Daha ilk viraj dönülürken Çetin, Uçanbey Kafkaslı ikilisinin yaklaşık 100-150 metre önündeydi. Şaka gibi....

Türkiyenin en iyi jokeyleri dediğimiz S.Kaya ve H.Karataş öyle bir gaflet içindeydiler ki, hayretler içerisinde kaldım. tamam birbirlerini kontrol altına almak konusunda haklı olabilirler ama önde kaçan at da ÇETİN!!!
    Son metrelerde Çetin'in ayaklarındaki sakatlığı nüksedince Uçanbey farkı indirse de yarış gitmişti bir kere...
    Kafkaslı ise 5 atlı koşuda 5.olabildi. Fersoy 3. Amcabey de 4.oldular.

Sakatlığı nüksetmese sanırım Çetin 100 metre farkla kazanacaktı.

Geçen yıl hatırlarsanız Tarım ve Köyişleri Bakanlığı koşusunda diğer at sahipleri Çetin kayıtlı diye atlarını yarışta koşmamışlar. Yarışa kayıtlı Çetin tek başına kayıtlı kalmıştı. Tek başına koşsa yarışı bitirse dahi 300bin ytl para kazanacakken atın sahibi M.Alpay da atını yarıştan çıkatmış böylece en büyük yarışlardan biri geçtiğimiz yıl koşulmamıştı.
    Bence Çetin aslını inkar etmiyor. Bu atın ingiliz kırması olduğunu anlamak için Çetinle yanyana başka bir arap atını görmek yeterli olacaktır...

• quote:

quote:

quote:

Melih

Bütün korkum bu atın jokey salaklığı yüzünden kaybolup gitmemesi. Daha önce Sheer Honor'da. Topplay'de ve birazda Odinhan'da olduğu gibi. Panriver eğer jokeyini bulursa ilk uzun mesafeli koşuda Maracaibo'yu geçecektir. Dikkat edilirse foto yakalamak üzere idi. Bu iki sebebten olur. ya jokey çok geç sprint attırmıştır yahut mesafe kısa gelmiştir. Bence bu ata Selim binmeli.(Gaziden bahsediyorum.Selim Kaya'yı hiç sevmem, onu önermemim tek sebebi Karataş'ın kendi atına binme ihtimalinin çok yüksek olmasındandır.)

Melih

Pan River'ın tam bir uzun mesafe atı olduğu konusunda şüphelerim var.
    Şöyleki...
    Baba orjin konusunda (Red Bishop) problem yok. Ancak (Orjin D programında da bahsedilmişti yanlış hatırlamıyorsam) Annesi Wanganui River konusunda Soru işareti var. Anne kardeşi Volda River (baba Müjtahid) kazandığı 4 koşu 1200 ile 1500 metre arası...
    Pan River geçtiğimiz sene en formda zamanında 1800 çim pistte (2 yaşlı ingilizlerin en uzun mesafeli koşusu) Sakarya koşusunda Nihalim'e geçildi. Ayrıca Adana'da koştuğu 1900 kum yarışı tabela dışında bitirdi...
    Malum Gazi 2400 metre...
    İnşallah önümüzdeki günlerde son gazi provası Sait Aksonu koşar da (2200 çim pist) uzun mesafeye yatkınlığını tam anlamıyla görmüş oluruz...

• GRAND EKİNOKS

efsaneler arasına çoktan girmiş şampiyon. yarış hayatına 14 eylül 2000 tarihinde başladığında kimsenin bu attan öyle büyük bir beklentisi yoktu aslında, at sahipleri atçılığa yeni yeni başlamaktaydılar ve yaman zingal in bilmeden belki de hayatının hatasını yaparak sattığı bu kambur atı satın almışlardı. tayın daha önceki anne kardeşleri uçkun ,dodurga ve selenga vasat atlar olduğundan, emektar barnatodan olma bu tayı da fazla ümit vaadetmiyordu doğal olarak. neyse işte bir eylül günü istanbulda ilk yarış bir maiden ve sıradan atlar arasında bir üçüncülükle başladı hikayesi şampiyonun.ardından grup 2 bir yarışta kendinden çok daha hazır atlar arasında tutunamayıp tabela dışı kalmıştı, ardından bir de kumda denenmiş ve tabiri caizse adım atmamıştı. sıradan bir atın gelişim hikayesi gibi başlamıştı herşey yani . o anda grand ekinoks ileride ortalığı kasıp kavuracak dese birileri ,yasin ekinci bile acı acı tebessüm ederdi herhalde. herşeyin değişmeye başladığı tarih ise 4 kasım 2000 di. ilk yarışını maiden bir yarışta vasat atlar arasında kazanırken dikkatli gözlerden sonlardaki aksiyonlarının diriliği kaçmamıştı. iki hafta sonra sakaryakupası koşusunda yirmi küsür ganyanla start almıştı ve o zamanın en iyi tayları arasında üçüncü olurken sonlardaki sprinti ile beni bir yerlere yazın diyordu artık grand. böylece kapattığı ikiliği ardından nisan 2001 gelip çatmıştı. rüya başlıyordu artık. kazanılan kısa vade koşuda sonlardaki atakları iyiden iyiye kendi grubunun en iyilerinden olduğunu ispatlıyordu ama en iyi olması yine de o zaman bile ihtimaller dışındaydı. ona o zamanlar en çok inanan isim muhtemelen yalçın akağaç idi. o zamanlar jokeyliğinin baharında olan bu çocuk 28 nisanda kazanılan cihangir koşusundan sonra artık yavaş yavaş gazi hayalleri kurmaya başlamıştı zaten. 12 mayısta kazandığı erkek tay deneme koşusunda ve ardından sait aksonda o zamanki ezeli rakibi koşturanı mağlup edip gaziyi beklemeye başlamıştı. farklıydı diğerlerinden artık bu belliydi. gazi koşusu günü sahanın sürdirek favorisiydi ve kendini tarihin unutulmazları arasına sokan o koşuyu çok rahat kazanmıştı. artık yaşıtları arasında misyonunu bitirmişti şampiyon, geçemiyorlardı onu bu atlar . iki ay sonra büyük taarruz koşusunda gazi yorgunluğunu üzerinden atamadığından ,gazide çok rahat geçtiği cannona avlanıyordu. sonra triple crown yapmaya gelmişti sıra artık. en sonbold pilotun gerçekleştirdiği bu iş için ankara yollarına düşmüştü şampiyon ve bu kupayı kazanıp dönerken ankarada bir daha ondan sonra yarış kazanamayacağını herhalde düşünmüyordu. tjk kupasını kazanıp kendi jenerasyonunun değil türkiyenin en iyisi olduğunu ispatladıktan sonra tekrar ankaraya cumhurbaşkanlığı için gidiyor ve helin gibi hiç beklenmedik bir rakibe çarpılıp insanları şaşırtıyordu, başlamıştı ankara laneti. sonra bir durgunluk dönemi ve ağır pistte kaybedilen bir yarışla 2001 i kapatıyordu. 2002 de iyi başlamamıştı aslında önce bir üçüncülük yapması ve ardından tabela dışı kalması akıllara bu iş bitti mi sorularını getiriyordu ister istemez. öyle ki at sahipleri atın moralini düzeltmek için haziranda bir kısa vadeye katılmasına karar vermişlerdi. bu koşuyu kazandıktan sonra başbakanlık ve enternasyonal boğaziçi koşusunu da kazanınca cumhurbaşkanlığı kupası için üçüncü ankara seferine inanılmaz formda bir şekilde gidiyordu. fakat netice tam bir şoktu herkes için. kazanan rettinin tam dört saniye gerisinde altıncı olabiliyordu şampiyon. foto geçilirken halis karataşa bakıp gözleriyle gelmeyelim bir daha buraya be abi ,sevmiyorum hiç burayı diyordu adeta. 2003 gelmişti artık. bu sefer de karşısına yabancı memleketlerden gelen bir bela çıkmıştı, dinyeper. bu vettori oğlu kumda krallığını ilan ettikten sonra grandın karşısına fiyakalı bir şekilde gelmiş ve arka arkaya tam üç kez grand ekinoksu fotoda mağlup etmeyi başarmıştı. şampiyonun moralini düzeltmek için tekrar aynı taktikle bir kısa vadeye kaydedip kazanmasını sağladıktan sonra ilgilileri yine uluslararası boğaziçi koşusuna umutla giriyorlardı. dinyeper de buradaydı yine. ama bu kez grand epalonun önünde kazanırken dinyeper üçüncü olabiliyordu. sonra yine cumhurbaşkanlığı, yine ankara, yine mağlubiyet alıyordu grand. bu yetmezmiş gibi kanında bir de yasak bir madde bulunduğundan doping cezası alıyordu. nisana kadar koşamamıştı ve 2004 gelmişti. artık altı yaşına gelmişti şampiyon ve yavaş yavaş yaşlanıyordu ama o seneye öyle bir girmişti ki önce dinyeperi , ardından sufiyi mağlup ederek iki yarış kazanıyor ve tekrar geldim ben diyordu. sonra wolfs son a geçilip başbakanlık koşusunda ikinci kalıyor ardından celal bayarda da scream to scream gibi pek de beklenmedik bir rakibe geçiliyordu. 2005 de pek iyi başlamamıştı onun için .arka arkaya kaybedilen üç koşu ardından bitti gözüyle bakılırken kendisine, küllerinden tekrar doğdu şampiyon. celal bayarı kazandıktan sonra tjk koşusuna giriyordu, karşısında türk yarışçılık tarihinin en iyi kısrağı ribella gelmişti bu kez. ribellanın inanılmaz ataklarına direnip bu kupayı kazanırken hipodromdaki seyirciler bir efsanenin son kez finişi önde geçtiğine tanık olduklarını bilmiyorlardı tabii ki. ardından yine cumhurbaşkanlığı ve ankarada gelen beşincilikten sonra, 2006 yılında sakat ve yaşlı haline bakmadan sahiplerinin işgüzarlığı ile koştuğu ve doğal olarak başarısız olduğu iki koşu sonrası bir eylül günü başladığı serüvenine bir ağustos günü son noktayı koyup dinlenmeye çekiliyordu artık şampiyon. türk yarışçılığının seabiscuiti olan bu nadide at formasyon bozukluğuna rağmen adeta kalbiyle koşup bütün herkesi kendine hayran bırakmayı bilmişti. emektar barnatonun gururu, ekinci ekürisinin finansal desteği olmasının yanı sıra triple crown yapmayı başarmış son at olma onuruna da erişmiştir ve uzun yıllar da bu ünvanın sahibi kalacak gibi gözükmektedir.

Not : ekşiden alıntıdır..

• quote:

GRAND EKİNOKS

efsaneler arasına çoktan girmiş şampiyon. yarış hayatına 14 eylül 2000 tarihinde başladığında kimsenin bu attan öyle büyük bir beklentisi yoktu aslında, at sahipleri atçılığa yeni yeni başlamaktaydılar ve yaman zingal in bilmeden belki de hayatının hatasını yaparak sattığı bu kambur atı satın almışlardı. tayın daha önceki anne kardeşleri uçkun ,dodurga ve selenga vasat atlar olduğundan, emektar barnatodan olma bu tayı da fazla ümit vaadetmiyordu doğal olarak. neyse işte bir eylül günü istanbulda ilk yarış bir maiden ve sıradan atlar arasında bir üçüncülükle başladı hikayesi şampiyonun.ardından grup 2 bir yarışta kendinden çok daha hazır atlar arasında tutunamayıp tabela dışı kalmıştı, ardından bir de kumda denenmiş ve tabiri caizse adım atmamıştı. sıradan bir atın gelişim hikayesi gibi başlamıştı herşey yani . o anda grand ekinoks ileride ortalığı kasıp kavuracak dese birileri ,yasin ekinci bile acı acı tebessüm ederdi herhalde. herşeyin değişmeye başladığı tarih ise 4 kasım 2000 di. ilk yarışını maiden bir yarışta vasat atlar arasında kazanırken dikkatli gözlerden sonlardaki aksiyonlarının diriliği kaçmamıştı. iki hafta sonra sakaryakupası koşusunda yirmi küsür ganyanla start almıştı ve o zamanın en iyi tayları arasında üçüncü olurken sonlardaki sprinti ile beni bir yerlere yazın diyordu artık grand. böylece kapattığı ikiliği ardından nisan 2001 gelip çatmıştı. rüya başlıyordu artık. kazanılan kısa vade koşuda sonlardaki atakları iyiden iyiye kendi grubunun en iyilerinden olduğunu ispatlıyordu ama en iyi olması yine de o zaman bile ihtimaller dışındaydı. ona o zamanlar en çok inanan isim muhtemelen yalçın akağaç idi. o zamanlar jokeyliğinin baharında olan bu çocuk 28 nisanda kazanılan cihangir koşusundan sonra artık yavaş yavaş gazi hayalleri kurmaya başlamıştı zaten. 12 mayısta kazandığı erkek tay deneme koşusunda ve ardından sait aksonda o zamanki ezeli rakibi koşturanı mağlup edip gaziyi beklemeye başlamıştı. farklıydı diğerlerinden artık bu belliydi. gazi koşusu günü sahanın sürdirek favorisiydi ve kendini tarihin unutulmazları arasına sokan o koşuyu çok rahat kazanmıştı. artık yaşıtları arasında misyonunu bitirmişti şampiyon, geçemiyorlardı onu bu atlar . iki ay sonra büyük taarruz koşusunda gazi yorgunluğunu üzerinden atamadığından ,gazide çok rahat geçtiği cannona avlanıyordu. sonra triple crown yapmaya gelmişti sıra artık. en sonbold pilotun gerçekleştirdiği bu iş için ankara yollarına düşmüştü şampiyon ve bu kupayı kazanıp dönerken ankarada bir daha ondan sonra yarış kazanamayacağını herhalde düşünmüyordu. tjk kupasını kazanıp kendi jenerasyonunun değil türkiyenin en iyisi olduğunu ispatladıktan sonra tekrar ankaraya cumhurbaşkanlığı için gidiyor ve helin gibi hiç beklenmedik bir rakibe çarpılıp insanları şaşırtıyordu, başlamıştı ankara laneti. sonra bir durgunluk dönemi ve ağır pistte kaybedilen bir yarışla 2001 i kapatıyordu. 2002 de iyi başlamamıştı aslında önce bir üçüncülük yapması ve ardından tabela dışı kalması akıllara bu iş bitti mi sorularını getiriyordu ister istemez. öyle ki at sahipleri atın moralini düzeltmek için haziranda bir kısa vadeye katılmasına karar vermişlerdi. bu koşuyu kazandıktan sonra başbakanlık ve enternasyonal boğaziçi koşusunu da kazanınca cumhurbaşkanlığı kupası için üçüncü ankara seferine inanılmaz formda bir şekilde gidiyordu. fakat netice tam bir şoktu herkes için. kazanan rettinin tam dört saniye gerisinde altıncı olabiliyordu şampiyon. foto geçilirken halis karataşa bakıp gözleriyle gelmeyelim bir daha buraya be abi ,sevmiyorum hiç burayı diyordu adeta. 2003 gelmişti artık. bu sefer de karşısına yabancı memleketlerden gelen bir bela çıkmıştı, dinyeper. bu vettori oğlu kumda krallığını ilan ettikten sonra grandın karşısına fiyakalı bir şekilde gelmiş ve arka arkaya tam üç kez grand ekinoksu fotoda mağlup etmeyi başarmıştı. şampiyonun moralini düzeltmek için tekrar aynı taktikle bir kısa vadeye kaydedip kazanmasını sağladıktan sonra ilgilileri yine uluslararası boğaziçi koşusuna umutla giriyorlardı. dinyeper de buradaydı yine. ama bu kez grand epalonun önünde kazanırken dinyeper üçüncü olabiliyordu. sonra yine cumhurbaşkanlığı, yine ankara, yine mağlubiyet alıyordu grand. bu yetmezmiş gibi kanında bir de yasak bir madde bulunduğundan doping cezası alıyordu. nisana kadar koşamamıştı ve 2004 gelmişti. artık altı yaşına gelmişti şampiyon ve yavaş yavaş yaşlanıyordu ama o seneye öyle bir girmişti ki önce dinyeperi , ardından sufiyi mağlup ederek iki yarış kazanıyor ve tekrar geldim ben diyordu. sonra wolfs son a geçilip başbakanlık koşusunda ikinci kalıyor ardından celal bayarda da scream to scream gibi pek de beklenmedik bir rakibe geçiliyordu. 2005 de pek iyi başlamamıştı onun için .arka arkaya kaybedilen üç koşu ardından bitti gözüyle bakılırken kendisine, küllerinden tekrar doğdu şampiyon. celal bayarı kazandıktan sonra tjk koşusuna giriyordu, karşısında türk yarışçılık tarihinin en iyi kısrağı ribella gelmişti bu kez. ribellanın inanılmaz ataklarına direnip bu kupayı kazanırken hipodromdaki seyirciler bir efsanenin son kez finişi önde geçtiğine tanık olduklarını bilmiyorlardı tabii ki. ardından yine cumhurbaşkanlığı ve ankarada gelen beşincilikten sonra, 2006 yılında sakat ve yaşlı haline bakmadan sahiplerinin işgüzarlığı ile koştuğu ve doğal olarak başarısız olduğu iki koşu sonrası bir eylül günü başladığı serüvenine bir ağustos günü son noktayı koyup dinlenmeye çekiliyordu artık şampiyon. türk yarışçılığının seabiscuiti olan bu nadide at formasyon bozukluğuna rağmen adeta kalbiyle koşup bütün herkesi kendine hayran bırakmayı bilmişti. emektar barnatonun gururu, ekinci ekürisinin finansal desteği olmasının yanı sıra triple crown yapmayı başarmış son at olma onuruna da erişmiştir ve uzun yıllar da bu ünvanın sahibi kalacak gibi gözükmektedir.

Not : ekşiden alıntıdır..

Benim jenerasyonun da son şampiyon atlarından biriydi. :)) Ondan sonra tek tük şampiyonlar çıkmaya başladı. Hatta onlara şampiyon bile demeye dilimiz varmaz. Hani kötünün iyisi ve ya sakallının olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler hesabı. Sivrilen atlar çıktı ancak şampiyon değillerdi bana göre ve iyi ki at yarışını bahisleri bırakmışım dedim uzun zaman.

Bir atın ne derece kaliteli olduğu padokta yürürken belli oluyor. Yapısından, duruşundan yürüşüyüşünden ve koşu sırasında yaptığı siz benim rakibim bile değilsiniz gibisinden sprintiyle.
    Bunlardan biriydi Grand Ekinoks. Dev gibiydi. Tren diyordum ona. Atın beli o kadar genişti ki bir değil iki hatta üç jokey bile binebilirdi.:). Gaziyi kazandığı o gün tam fotonun önündeydim. Son virajı dönülüpte 400 metreye gelince öyle bir gelişi vardı ki geliyordum diyordu öndekilere.
    Atın önüne geçirdikleri şeritten tanırdınız bilmeseniz bile ve bu şerit takmaları da hoşuma gidiyordu.
    Ben bile zamanında bu kadar beklemiyordum. Hakikaten kaliteli ismi gibi büyükmüş. İnşallah yavruları da kendisi gibi kaliteli ve şampiyon olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 21 Mayıs 2008; 8:55:23 >

• İSMET İNÖNÜ GR II 4 ve Yukarı İngilizler 58-59,5 Kg 2000 Çim

1.ÇİLLİ ÇOCUK DB
    5y k a BANKO II - BENEKLİKIZ 59.5 N.ŞEN F.SERPİL ATAMAN R.TAŞDEMİR 2 107 40711-1 17
    2.KURTINIADIS(IRE) SKUL
    5y d a MUJAHID(USA) - FIDDLER`S MOLL(IRE) 59.5 M.KAYA KEMAL KURT S.KULAK 4 129 21252-1 29
    3.PRINCE OF EULLEUP
    5y d a MONASHEE MOUNTAİN(USA) - FLORIA(IRE) 59.5 Y.AKAĞAÇ S.SAHRA GÜLÜ M.A.BEYCAN 5 128 1369-15 21
    4.SABIRLI K
    7y d a STRIKE THE GOLD(USA) - FREE TRADE 59.5 H.KARATAŞ AYDOĞAN SAN C.KURT TS8 140 71411-4 42
    5.INSPECTOR G
    4y d a BIN AJWAAD(IRE) - PANDORA(GER) 58 Ö.KAYA HAYRULLAH DOĞAN Ü.BEKMEZCİ 1 128 121112 273
    6.SALVATORE
    4y d a BIN AJWAAD(IRE) - MAVİ SEMA 58 B.KURDU HİLMİ NARMANLI A.İŞGÖREN 3 125 313213 238
    7.TIRAMISU G SKUL
    5y d k MARLIN(USA) - DAN DANCİNG(FR) 58 S.KAYA S.SELMAN TAŞBEK S.TAŞBEK TS7 132 11411-2 17
    8.ATEŞİN KIZI G SKUL
    4y d k MARLIN(USA) - ANAKRALİÇE 56.5 E.YAVUZ HASAN BAĞDAN H.BAĞDAN 6 120 520-976

25 mayıs pazar günü koşulacak olan G2 İsmet İnönü koşusuna Sabırlı Tiramisu gibi geçtiğimiz yılın en iyi safkanları ve geçtiğimiz yılın gazi şampiyonu İnspector katılıyorlar.
    Ayrıca 2007 BAşbakanlık Koşusu galibi Prince Of Eulleup ve 2007 Sait Akson galibi Salvatoreyle birlikte bu tip gruplarda her zaman iş yapabilecek olan Kurtiniadis de dikkat çeken safkanlar.
    Sabırlının genelde 1400 - 1600 yarışlarını tercihlediğini düşünecek olursak 2000 metredeki bu yarış onun için ilginç bir yarış olacak. Bence uzuna da yatkın bu safkan bu yarışını kazanacakır. Bekleyip göreceğiz...

Dipnot : 25 mayıs pazar günü son koşuda önceki yazılarımda hep övdüğüm Private Ekinoks 2100 kum pistte start alacak. Ben bu safkanı Gazi Koşusunda görmeyi çok istiyorum. Umarım bu yarışını kazanır ve Gazi için ilgililerini umutlandırır...

• quote:

İSMET İNÖNÜ GR II 4 ve Yukarı İngilizler 58-59,5 Kg 2000 Çim

1.ÇİLLİ ÇOCUK DB
    5y k a BANKO II - BENEKLİKIZ 59.5 N.ŞEN F.SERPİL ATAMAN R.TAŞDEMİR 2 107 40711-1 17
    2.KURTINIADIS(IRE) SKUL
    5y d a MUJAHID(USA) - FIDDLER`S MOLL(IRE) 59.5 M.KAYA KEMAL KURT S.KULAK 4 129 21252-1 29
    3.PRINCE OF EULLEUP
    5y d a MONASHEE MOUNTAİN(USA) - FLORIA(IRE) 59.5 Y.AKAĞAÇ S.SAHRA GÜLÜ M.A.BEYCAN 5 128 1369-15 21
    4.SABIRLI K
    7y d a STRIKE THE GOLD(USA) - FREE TRADE 59.5 H.KARATAŞ AYDOĞAN SAN C.KURT TS8 140 71411-4 42
    5.INSPECTOR G
    4y d a BIN AJWAAD(IRE) - PANDORA(GER) 58 Ö.KAYA HAYRULLAH DOĞAN Ü.BEKMEZCİ 1 128 121112 273
    6.SALVATORE
    4y d a BIN AJWAAD(IRE) - MAVİ SEMA 58 B.KURDU HİLMİ NARMANLI A.İŞGÖREN 3 125 313213 238
    7.TIRAMISU G SKUL
    5y d k MARLIN(USA) - DAN DANCİNG(FR) 58 S.KAYA S.SELMAN TAŞBEK S.TAŞBEK TS7 132 11411-2 17
    8.ATEŞİN KIZI G SKUL
    4y d k MARLIN(USA) - ANAKRALİÇE 56.5 E.YAVUZ HASAN BAĞDAN H.BAĞDAN 6 120 520-976

25 mayıs pazar günü koşulacak olan G2 İsmet İnönü koşusuna Sabırlı Tiramisu gibi geçtiğimiz yılın en iyi safkanları ve geçtiğimiz yılın gazi şampiyonu İnspector katılıyorlar.
    Ayrıca 2007 BAşbakanlık Koşusu galibi Prince Of Eulleup ve 2007 Sait Akson galibi Salvatoreyle birlikte bu tip gruplarda her zaman iş yapabilecek olan Kurtiniadis de dikkat çeken safkanlar.
    Sabırlının genelde 1400 - 1600 yarışlarını tercihlediğini düşünecek olursak 2000 metredeki bu yarış onun için ilginç bir yarış olacak. Bence uzuna da yatkın bu safkan bu yarışını kazanacakır. Bekleyip göreceğiz...

Dipnot : 25 mayıs pazar günü son koşuda önceki yazılarımda hep övdüğüm Private Ekinoks 2100 kum pistte start alacak. Ben bu safkanı Gazi Koşusunda görmeyi çok istiyorum. Umarım bu yarışını kazanır ve Gazi için ilgililerini umutlandırır...

Kaya'ların öndeki mücadelesine sonlarda Karataş'da katılmaya çalışacak. Bakalım avlayabilecek mi? Yoksa Kaya'lar Karataş'ı aralarına mı alacaklar?Sabırlı'nın ilerleyen yaşına rağmen uzun mesafe koşması ilginç. Bekleme yarışı yapacağı muhakkak. Kurtiniadis'e hiç bir zaman iyi bir yarış atı gözü ile bakmadım, onun için güvenmiyorum. Selim geçen haftaki Karataş Show'u unutturmaya çalışacak ve bu hırsla asılacaktır. İnspector bakalım gerçekten kalite mi? Uzun zamandır koşmuyordu sanırım. Yarış görmesi için kayıt yaptırılmış olabilir. Koşunun bombasını Çilli Çocuk ve bombacı jokeyi Nurettin'den bekliyorum.

• İsmet İnönü koşusunda zafer B.Kurdu ile start alan SALVATORE'nin oldu.
    27 liralık ganyanı ile bombayı patlatan Salvatorenin neden bu kadar sürpriz olduğu konusunda şaşkınlığım var.
    Bu safkan geçen yılın Sait Akson galibi, Gazi koşusu 3.sü. Ayrıca gazide geçildiği İnspector ve Arsenic'i gaziden sonraki Büyük Taarruz koşusunda geride bıraktı. Büyüklerle katıldığı Açık G1 TJK koşusunda ise 3. oldu. ( Hem de 2400çimi 2.26 içinde bitirdi) O sene İnspector Gaziyi 2.30.20 ile kazanmıştı.
    Yani bu safkan geçen yılda senenin en iyi 3 yaşlılarından biri olduğu gibi senenin en iyi 3. 2400 zamanını gerçekleştirmişti. Ve bu yarışı 27 lira ganyanla kazanıyor. Bu kadar şanssız görülmesi gerçekten düşündürücü...

Günün en güzel yarışlarından birini benim yüzümü sonunda kara çıkarmayan PRİVATE EKINOKS kazandı. Hem de jokeyi S.KAYA elini oynatmadı. Ve dediğim gibi sanırım GAZİ koşusunda koşacak. Atın sahibinin TJK başkanı, anne kardeşinin de Grand Ekinoks olduğunu düşünürsek bu tayı Gazide görmek pek uzak bir ihtimal değildir herhalde...

• 1. Yavuzstar
    2. Ribella
    3. Grand Ekinoks

Arap:
    1. Kafkaslı
    2. Özgünhan
    3. Atomkarınca

sevdiğim şampiyonlar

bu arada ömer kaya yüzünden bi kaç kez 5'te kaldım. unutumam onu.
  • Arkadaşlar mirhatın videoları elinde olan var mı? o efsaneyi izlemek beni dehşet derecede sevindirir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: pitbull_seyfi

Arkadaşlar mirhatın videoları elinde olan var mı? o efsaneyi izlemek beni dehşet derecede sevindirir..

efsane yarımkanın(!) videolarını ganyanmatikten ya da yasak kalkınca youtube'den arattırabilirsin.
  • Bir arap atının safkan olup olmadığın nasıl anlaşılır? Hiç mi kan analizi yapılmıyor? Nasıl yarışlara sokuluyor? Bence bunlar birer şehir efsanesi. Atın boyuna posuna ve yarış stiline bakarak bu yargıya varılıyorsa international yarışlardaki arap atlarına bir baksınlar. Al-Anood isimli atı yakından görmüşlüğüm vardır ki at ingilizlerden beterdi ve zamanın en iyi atı olan Odin'e international'de uzak çekmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_ -- 30 Mayıs 2008; 12:54:54 >
  • quote:

Bir arap atının safkan olup olmadığın nasıl anlaşılır? Hiç mi kan analizi yapılmıyor? Nasıl yarışlara sokuluyor? Bence bunlar birer şehir efsanesi. Atın boyuna posuna ve yarış stiline bakarak bu yargıya varılıyorsa international yarışlardaki arap atlarına bir baksınlar. Al-Anood isimli atı yakından görmüşlüğüm vardır ki at ingilizlerden beterdi ve zamanın en iyi atı olan Odin'e international'de uzak çekmişti.

Her arap atı pedigri ve kan analizine tabi tutuluyor ancak burada bence rüşvet ya da adam kayırma devreye giriyor.
    Çetin ve ilkbahar hala yarış koşabiliyor.
    Mirhata efsane denebiliyor..
    Şubat tansel deprem vs zamanın en iyi atlarından olabiliyorlar...

Benim bir arap atına şampiyon demem için TİGEM yetiştirmesi (karacabey,anadolu tarım işletmesi, sultansuyu vs.) olması gerekir. Özel yetiştirmeler şampiyon da olsalar cüssesi farklı ise şüpheyle bakıyorum.
    Atın orjinine bakıyorsun. Bir tek kardeşi bile elle tutulur bir başarı sağlamamışken kendisi seri birincilikler yapıyor.
    Kafkaslı her yarışta Çetin'e geçilse bie şampiyondur. Çetin ise sütçü beygiridir... Çünkü yarımkandır...

Arap yarışlarını bu yüzden pek sevmiyorum....

• KRALİÇE PİSTLERDE....

Şampiyon kısrak Ribella 9 yaşında olmasına rağmen 01 Haziran pazar günü KV8 bir yarışta boy gösterecek...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.