Şimdi Ara

Atatürk Dönemi Kürt Politikası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: fathgoz

quote:

lozan'ın 100 yıllık süresi olduğuna da inanıyor musun yoksa?

Ben de duydum bu muhabbeti birkaç kişiden. Cidden nedir bu 100 yıl olayı? Aydınlatırsan sevinirim

yok öyle bir şey.

Olmadığını biliyorum da bunu söyleyenler neye inanarak dayandırarak söylüyorlar? Olayın hikayesi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de duydum bu muhabbeti birkaç kişiden. Cidden nedir bu 100 yıl olayı? Aydınlatırsan sevinirim

yok öyle bir şey.

Olmadığını biliyorum da bunu söyleyenler neye inanarak dayandırarak söylüyorlar? Olayın hikayesi nedir?

"Atatürk binlerce mücahidi şapka takmadığı için şehid etti" yalanını niye söylüyorlarsa ondan işte. boş konuşuyorlar, dikkate almamak lazım.

• Biz de kitap okuyoruz, nete giriyoruz ama bir türlü bu adamlaryn ula?ty?y kaynaklara ula?amyyoruz. Hayret do?rusu...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yok öyle bir şey.

Neye dayandırdıkları değil dayanakları doğru bir resmi kaynak mı diye düşünmek lazım, yoksa dayanak bulmak kolay iş, hatayın 100yıllık bağlanması kadar uydurma birşeydir lozanın 100yıl olduğu yalanı, iki taraftan biri anlaşmayı tek taraflı tanımaktan vazgeçmez, taraf devletlerden biri ortadan kalkmazsa ya da anlaşma metninde süre yoksa uluslararası platformda teamülen bile olsa böyle bir uygulama yoktur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu lozan meselesini şimdi istersek değiştiremez miyiz ?

Nasıl Lozan’dan sonra Montrö imzalanıp,Antakya geri alındı ise yine böyle bir şey yapılamaz mı?Konunun uzmanı değilim, bilen varsa cevaplayabilir mi ?

Mesela benim patrikhaneler meselesi içimi acıtıyor,bu hain partikhaneleri yurttan kovamaz miyiz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn0734

Bu lozan meselesini şimdi istersek değiştiremez miyiz ?

Nasıl Lozan’dan sonra Montrö imzalanıp,Antakya geri alındı ise yine böyle bir şey yapılamaz mı?Konunun uzmanı değilim, bilen varsa cevaplayabilir mi ?

Mesela benim patrikhaneler meselesi içimi acıtıyor,bu hain partikhaneleri yurttan kovamaz miyiz ?

Türkiyede rumlara ermenilere patrikhanelere sira gelene kadar daha hain olanlar var.onlar cok olsa ayda bir soykirim var derler bazilari gibi araba yakip dukkan yakmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitmar48 -- 20 Nisan 2014; 16:22:13 >
  • umitmar48 kullanıcısına yanıt
    Onları niye kattin konuya şimdi anlamadım ,boşver araba-dukkan yakanlari..Sorumun cevabını biliyor musun hoca ?

• quote:

Onları niye kattin konuya şimdi anlamadım ,boşver araba-dukkan yakanlari..Sorumun cevabını biliyor musun hoca ?

Anlasmalar her daim yapilir sen uzmanlara bakarsan bak mesala kibris baris harekati oldu biz ambargo yedik kriz mriz hani tr garantördü? yasandi yani onu yapacak bb cb kimse basina birseyler gelebilir.onu yapcak adamin ve Cevresinin bazi seyleri goze almasi lazim.

• umitmar48 kullanıcısına yanıt
    Siyasi güç,siyasal otorite diyorsun yani ?
    Bu partikhanelerin hain olduğu tescilli olduğu halde bu ülkeden atılmıyor ya da atılamıyor.

Ah ismet paşa ah,günlerce konustunuz bu meseleyi..

• quote:

Bu lozan meselesini şimdi istersek değiştiremez miyiz ?

Montrö 20 yıllık bir anlaşmaydı ama hala işliyor.Atatürk dönemi politikaları güç kullanmayla değil daha çok ikili anlaşmalarla akılcı ittifaklarla olmuş.Ne rusyanın desteğini kaybetmiş ne de komşularıyla arasını bozmuş.
    Zaten kullanacak gücü de yoktu.Ülkenin bir savaşı daha kaldıracak durumu yoktu.
    Patrikhanenin kalkması birşeyi değiştirmez.Zaten birçok hakkı zamanında kısıtlandı.Yalnız bir papazın astırıldığı kapıyı hiç açmadılar.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Zaten günümüz şartlarında böyle sorunlar diplomasi ile masa başında çözülüyor.Lozana göre kısıtlanan patrikhanelerin siyasi olarak değil sadece dini yönden işlev görmesi idi galiba . ancak durum böyle olmamıştır,Türkiye ye gelen Rumlar vergisini Türkiye ye değil, patrikhaneler aracılığıyla kıbrıs Rumlarina vermiş,bunu ülkemizin istihbarat kuruluşları tesbit etmiştir.

• quote:

Zaten günümüz şartlarında böyle sorunlar diplomasi ile masa başında çözülüyor.Lozana göre kısıtlanan patrikhanelerin siyasi olarak değil sadece dini yönden işlev görmesi idi galiba . ancak durum böyle olmamıştır,Türkiye ye gelen Rumlar vergisini Türkiye ye değil, patrikhaneler aracılığıyla kıbrıs Rumlarina vermiş,bunu ülkemizin istihbarat kuruluşları tesbit etmiştir.

Boşver rum mu kaldı sanki? 1930'da büyük bölümü gönderildi.Hatta hristiyan türkler bile gönderildi.1955 6-7 eylül olaylarında istanbuldan büyük bir grup daha kaçtı.1974 yılından sonra da pek kalmadı zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaD1453

kürtler ve türkler TÜRKİYE nin ortak kurucularıdır . Lozan dan bir madde . bence sakıncalı bir madde .

Lozan da böyle bir madde yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.