Bu insanlar toplumun bildiği en çok kitap okuyan bilgili insanlar Yılda 135,100,2500,250 gibi yüksek sayılarda kitap okuyan insanlar. Nasıl oluyorda bu kadar fazla kitap okuyorlar? Ben nasıl bu kadar fazla kitap okurum? Hızlı okuma teknikleri ile okumuyorlar bu insanlarda farklı olan ne? Kısa sürede Çok kitap nasıl okunur? Çok kitap okumanın avantajı ne? Forumda çok kitap okuyan var mı? Normal okuma hızı ve kitabı anlama hızımız nasıl artar? Teknik bilmeden çok sayıda nasıl kitap okunur? Diksiyon gelişimi için faydası olur mu?
Kısaca sorum; Nasıl yapıyorlar?
Diğerlerini bilmem ama Atatürk yaptıklarımin çoğunu kitap okumaya borçluyum diye bir beyana sahip. Cephede bile sık sık okuduğu bilinir . Ayrıca okuduklarını not edermiş . Atatürk geniş bir kategoride okumuş , ama daha çok biyografi tarih ve sözlük dil ile ilgili çalışmalar okumuş . Nasıl yaptigina gelirsek özel bir gücü yoktu tabiki fakat idealleri ve hayata bakışı gereği bilgiye ulaşmanın bilgili olmanın kıymetini bildiği için bu sebeple okumuş olabilir . Avantajları tabiki çok bir konu hakkında bakış açısı sağlayabilir bilgini yükseltebilir hayatına uygulayacak noktalar olabilir . Faydadan çok bilgi edinmek araştırmak gibi bakarsan daha iyi olur ilgi alanlarını okumayı tavsiye ederim. Ben sevdiğim bir konu üzerine alip günde 200 sayfa okuduğum günler oldu.
Yakovpavlov45
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler iyi günler.
filozof atakan :)
Hızlı okuma tekniklerini araştırmanızı öneririm. Eğer bilimsel bir şey okuyacaksın, amacınız zevk almaktan ziyade bir şey öğrenmekse bu teknikleri öğrenmenizi tavsiye ederim
Teşekkürler zaten öğreniyorum ama denildiği kadar yararlı değil.
MamiSTARK
kullanıcısına yanıt
Teknikleri doğru uyguladığınıza emin misiniz? Ben içerisinde bilimsel terimler olan makaleleri bile kısa süre içerisinde okuyup anlayabiliyorum. Biraz daha pratik yapmanızı tavsiye ederim
Dakikada 450 kelime okuyom ama yani zevk ve üzerine düşünme azaldı o yüzden.