Şimdi Ara

Atatürk havalimanında bulunan uçakların en iyi nerede fotoğrafı çekilebilir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar öncelikle... Atatürk havalimanına gelen uçakların fotoğraflarını çekmek istiyorum. Bunun için o bölgede nerede en güzel fotoğraflar çekilir.. Uzaklık olarak nekadardır. Hangi lens o noktadan işimize yarar yardımcı olursanız çok mutlu olurum ... Saygılar..

• Fotoğrafçılık ile ilgili net bir bilgi veremem lens ya da mesafe konusunda. Ancak havacılık açısından şunu söyleyebilirim.
    Şu günlerdeki hava şartları uçakların 05 pistine iniş yapması için elverişli. Bu durumda uçakların final yaklaşma rotası muhtemelen aşağıda çizdiğim gibi olacaktır.

Bu durumda kendinize uygun bir yer seçebilirsiniz.
    Aşağıda da örnek bir çalışma var.

Fotoğraf bana ait değildir.

Not: Olmaz ama ayda yılda bir denk gelir de A380 ya da B747 gibi "heavy" uçaklardan birini görürseniz ATC bu uçakları muhtemelen ~400m daha uzun olan 35L ya da 35R pistlerine yönlendirecektir ki bu pistler de yukarıdaki ekran alıntısında kuzey yönüne bakan 2 paralel pist oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Fotoğrafçılık ile ilgili net bir bilgi veremem lens ya da mesafe konusunda. Ancak havacılık açısından şunu söyleyebilirim.
    Şu günlerdeki hava şartları uçakların 05 pistine iniş yapması için elverişli. Bu durumda uçakların final yaklaşma rotası muhtemelen aşağıda çizdiğim gibi olacaktır.

Not: Olmaz ama ayda yılda bir denk gelir de A380 ya da B747 gibi "heavy" uçaklardan birini görürseniz ATC bu uçakları muhtemelen ~400m daha uzun olan 35L ya da 35R pistlerine yönlendirecektir ki bu pistler de yukarıdaki ekran alıntısında kuzey yönüne bakan 2 paralel pist oluyor.

keşke bu kadar yakından görebilsem :/

• quote:

Fotoğrafçılık ile ilgili net bir bilgi veremem lens ya da mesafe konusunda. Ancak havacılık açısından şunu söyleyebilirim.

Oncelikle verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurlerimi iletiyorum.. Sagolun haritada gosterdiginiz yer galiba avcilarin ust kismindan baslayarak deniz ustunden gelen rota ancak orada foto meraklilarinin cok yakindan yakalayabilecegi bir yer varmidir?? Hep merak etmisimdir. Bide bu rotada bildigim kadariyla B777 falan inebiliyor. B747 buraya inemiyormu?? Bende ilk defa sizden ogrendim fazla bilgim yoktu bu konuda A380 zaten baska dunya onun pist olayini anlayabilirim... Saygilar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: reonstarz

quote:

keşke bu kadar yakından görebilsem :/

Hocam sizinle ayni dertten muzdaribim. Ama sunu yasadim havanin cok guzel oldugu bir gun cok hastaydim hastaneden eve geciyorken sesini duydum. Kafami kaldirmamla B747-400 karsimda makinam olsa kuyruk tescilini bile yakalicam. Ulan dedim normal gunde gecmessin bizdekide sans yani olayin asli bu yaniii saygilar..

• quote:

Orijinalden alıntı: blue0034

quote:

Oncelikle verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurlerimi iletiyorum.. Sagolun haritada gosterdiginiz yer galiba avcilarin ust kismindan baslayarak deniz ustunden gelen rota ancak orada foto meraklilarinin cok yakindan yakalayabilecegi bir yer varmidir?? Hep merak etmisimdir. Bide bu rotada bildigim kadariyla B777 falan inebiliyor. B747 buraya inemiyormu?? Bende ilk defa sizden ogrendim fazla bilgim yoktu bu konuda A380 zaten baska dunya onun pist olayini anlayabilirim... Saygilar..

Önemli değil, ne demek. Sanata ve sanatçıya verebileceğim en ufak bir destek bile gurur kaynağıdır benim için.
    Florya Tesisleri' nden güzel kareler yakalayabileceğinizi tahmin ediyorum. Maalesef İstanbul' da yaşamadığım için çok ayrıntılı bilgi veremiyorum.

05-23 pistine A340 gibi dört motorlu uzun menzil uçakları inebiliyor. 747' de inebilir diye düşünüyorum zira tüm motorlarında reverser özelliği olan bir model 747.
    Ancak sürekli bir 747 trafiği olmadığından ve pist üzerinde yavaşlaması AHL' ye inen diğer uçaklara nazaran daha uzun sürmesi muhtemel olan bu model için diğer iki pistten biri ayrılabilir.

Çekeceğiniz fotoğrafları da bekliyoruz, kolay gelsin, saygılarımla.

• Direk daliyorum konuya.

35 kalkislari flyinn alisveris merkezi balkonundan 05 i de tarkim ucus okulu balkonundan izleyebilirsiniz sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu tekrar canlandıralım.
    Bir ay sonra AHL' de olacağım fakat uçuş yapmayacağım, bir yolcu karşılayacağım ve o gelene kadar da içeride beklemektense dışarı çıkıp inişleri izleyeyim diyorum.
    23 pistinin yan tarafından kendime bir yer seçtim fakat uygun mu diye de bir sormak istedim.
    Oradan uçakları izleyebilir miyim? Muhtemelen yine 05 kullanılacak inişler için.
    Şöyle seçtiğim yeri de göstereyim:

•    +   kullanıcısına yanıt
    05'e inen trafiği oradan izlemeniz işe yaramaz. Biz eskiden 06 trafiğini (tabi 05 olmadan önce) Florya İBB tesisinden izlerdik en rahat...
    Fly İn balkonu da kalkış trafiği için idealdir.
    Tarkim'in balkonu da var eskiden meraklılar giriyordu ama şimdi nasıl bilmiyorum?

Gençlikten kalan iki tavsiye daha vereyim,
    Altınızda arabanız varsa 23'e yaklaşanlar için Ataköy Baruthane civarına gidin, trafiğin altına girebilirsiniz...
    Aynısı 05 için de trenyolu civarında geçerli..
    Biz eskiden orada durur geçtikten sonra üstümüze çöken wake dalgası sesini dinler ve yakıt koklardık... Tabi 737-200, 727 falan da geçerdi doğal olarak o günler daha şenlikliydi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 27 Haziran 2013; 20:44:09 >
  • aviator007 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.
    Fakat Florya tesisi çok uzakta kalacak. Havalimanında metrodan indikten sonra ~1 km yürümem gerekecek gösterdiğim yere gitmek için. Florya' ya da yayan ulaşmamın imkanı yok herhalde.
    Nasıl gidebilirim en uygun şekilde? Ya da bir taksi çevirsem ne kadar tutar?
    Tekrar teşekkürler.
  • Taksi 10-15 liraya gider sanırım, ama AHL taksisi gider mi kavga etmeden bilmem :)
  • Otostop denesem daha iyi olacak sanırım.
    Çok çok teşekkür ederim hocam, artık bir hal çaresine bakacağım.
    İyi uçuşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı:    +

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.
    Fakat Florya tesisi çok uzakta kalacak. Havalimanında metrodan indikten sonra ~1 km yürümem gerekecek gösterdiğim yere gitmek için. Florya' ya da yayan ulaşmamın imkanı yok herhalde.
    Nasıl gidebilirim en uygun şekilde? Ya da bir taksi çevirsem ne kadar tutar?
    Tekrar teşekkürler.

iyi günler AHL de personelim ve Florya Sosyal Tesislerine yakın bir yerde oturuyorum geri dönüşünü bilmemde eğer iş çıkışı 6-7 akşam havalimanında olursanız sizi Florya Sosyal Tesisleri tarafına bırakabilirm Sosyal Tesisleri üzerinden inen uçakların perspektif açısı ve uçağın oranı daha iyi görünüyor .

• Çok sağ olun hocam fakat saat 7 gibi beklediğim uçak inecek ve dolayısıyla içeri girmem gerekecek.
    İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviator007

Taksi 10-15 liraya gider sanırım, ama AHL taksisi gider mi kavga etmeden bilmem :)

AHL taksiye kesinlikle binmeyin , havalimanı personeli kesseniz binmez :D
  • Otostop fikri fazlasıyla ön plana çıkıyor şu anda bende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.