Arkadaşlar sabah istanbuldan izmire gidiyorum. Giderken de 70 lik bir viski götürmek istiyorum. Küçük bir çantam var uçakta yanıma alıcam. Viskiyi içine koyup geçebilirmiyim ? Duty free poşetine koysam, birkaç gün önce duty free den aldım desem felan yer mi güvenlik ? Ya da göz yumar mı ?
uçakta yanına almacagın kesin ama belki uçagın alt kısmına verebilirsin.
Uçağın alt kısmına veririm zaten o sorun değil. Küçücük çanta sağa sola fırlatıla fırlatıla bir hal olur, alkol de içinde patlar gider. Zaten minicik çanta için de beklemem bagajın gelmesini. Risk alıp denesem mi ne yapsam.
bi kazağa tshirte falan sar iyice.o zaman pek bişi olmaz.ama ilk x-ray den geçerken bilmiyorum sıkıntı çıkarırmı.
Deneyelim bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: Oscar Heykeli
Deneyelim bakalım.
Duuuuur deneme sakınn. İlk x-ray'dan geçersin orada sıkıntı olmaz ama check-in işlemini yapıp ikinci x-ray'dan uçağa bineceğin kapıya doğru girerken kesinlikle almazlar. Adamlar pet şişede su bile almıyor kaldı ki alkol Ve de ne kadar kazağa yorgana battaniyeye sararsan sar x-ray'de yinede kesin bir şekilde belli olur. Öyle olsaydı adamlar silah sokarlardı battaniyeye sarıp. Ayrca öyle birşey yaparsan el bagajını açtırırlar. Onun içinden alkol falan çıkarsa ve tipini beğenmezlerse seni tutuklama hakkına bile sahipler. İlla yok hacı ben sokacam onu içeri diyosan adam akıllı koy çantana geç x-ray'den zaten güvenlik onu çıkartıp çöpe attıracak sana kaçarın yok.
Bunun nedeni ise yeni bir kural geldi. 1 yıl falan oldu heralde. Çoook uzun uçuşlarda adamlar sıvı bebek maması bile sokmuyorlar hacı
Viskinin çöpe atılışını izlemek istemiyorsan alma yanına