Şimdi Ara

Havalimanı kabin bagajında powerbank bulundurmak yasak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu ile ilgili araştırdığımda çelişkili bilgiler okuyorum. Şehiriçi yolculuklarda havalimanlarında kabin bagajında powerbank bulundurulursa en son aşamadaki güvenlikten sorunsuz geçiliyor mu? Çünkü araştırdığım zaman lityum pil içeren cihazlar vs yasak diyor ancak o zaman telefon da yasak olmalı.

Bununla ilgili bilgisi, deneyimi olan varsa ve paylaşırsa müteşekkir olurum.

• H4- H kullanıcısına yanıt
    Benim geçmişti, sorun olmamıştı hocam.
  • Güvenlik ilk seferinde girişte panik oldu ne bu pil mı var olamaz falan diye sonra geçebilirsiniz dediler aldılar bir dahaki geçişlerin sorunsuzdu
  • 20.000 mah’lık oldukça büyük boyutta bir powerbank’im var. En son güvenlik aşamasında, x-ray cihazında mutlaka dikkat çekecek. O sebeple özellikle emin olmak istedim.

Bence de aslında sorun olmaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 18 Kasım 2024; 21:35:32 >
  • Kabinde geçirdim, bir şey olmadı .

• 20k + 10k 2 powerbank ile sürekli yurtiçi yurtdışı uçuyoruz. Bu zamana kadar hiç bir şey demediler.
  • Yazan herkese teşekkür ederim.
  • THY check-in çalışanından havalimanında tesadüfen öğrendiğim bir bilgiyi burada paylaşayım:

Check-in’de çalışan hanımefendi bana iPad, telefon, powerbank gibi pilli cihazların uçağın altına gönderilmesinin yasak olduğunu, bu türden cihazların kabin çantasında, uçağa yolcunun yanında çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Sanıyorum uçak altına gönderilen valizler sertçe atıldığı ve uçak altında gözlem altında olmadığı için bu cihazların patlama ve yangın çıkarma riskine istinaden böyle bir kural uygulanıyor.
  • H4- H kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kabinde beklenmedik bi durumda anında müdahale edilebilir ama bagajda pil yanmaya başlarsa facia olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.