Şimdi Ara

Atatürk'ün Bursa Nutku (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emure

quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

Ben bu yazının atatürke ait olduğuna inanmıyorum. Zamanında ortaya çıkarmadılar gibi laflara ancak beyni güdük olanlar inanır. Kuş kadar beyni olan bir insanda bu yazının ne amaçla atatürk adına uydurulduğu görür.

Cümle yapısı ve kelime dizilimleri o dönem türkçesiyle alakasızdır.

Devletin polisi var, jandarması var gibi cümleler günümüz popülarizminin ürettiği cümlelerdir.

Dolayısıyla buradan atatürkün ismini kullanarak onun adına birşeyler uyduranları şiddetle kınıyorum. Dinciler allahı, kemalister atatürkü kullanarak kendi ezilmiş, zayıf, basit ve cemiyette yer bulamıyan kişiliklerine kolayından saygı ve ilgi arıyorlar

Böyle insanların ne arkasından gidin nede dediklerini yapın. Sonunuz gazetecileri vuran şu zavallı kuşlar gibi olur haberiniz olsun.

Kuş olmayın

EVET ARKADAŞLAR KUŞ OLMAYIN BİRİLERİ SİZE ZAMMI DAYASIN SONRA BU ÜLKENİN POLİSİ VAR ONLAR ÇARESİNE BAKAR DEYİP SUSALIM OTURALIM.

YEEAAH SAKIN HAAA İDEOLOJİK OLAYLARA GİRMEYN SAKIIIN. SAKKIIN

Atatürk kurduğu hukuk devletinin temeline hukuksuzluğu aşılayacak kadar zavallı birisimidir. Bu uydurulan nutuk atatürke hakarettir aslında. Polis kimin polisi, jandarma kimin jandarması ve bütün bu kuruluşlar niçin kurulmuş ve maaş alıyorlar ve eğitiliyorlar soruyorum?

Atatürk hem bu teşkilatları kuracak hemde arkasından böyle nutuk verecek. Sosyal bir hukuk devletinin kurucusu bir lider bu sözü söylesin yeminle söylüyorum dünya literatüründen silerler adamı silerler.

Tekrar söylüyorum. Zehir olan insanlar bu sözleri atatürk adına uyduranlarıdır. Tehlikeyi görün ve kuş olmayın dediğim budur. Sizleri ne kadar aptal yerine koyduklarını görün. Bu tip odakları kuranların pis pis güldüklerini görür gibiyim.

• @mr.respect

Artık sus.

quote:

"Tarihte bu sözleri söyleyebilen bir başka devrimci çıkmış mıdır? Başında bulunduğu devletin bile 'zaaf' içinde olabileceğini düşünen, geleceğin siyasal iktidarlarından kuşkulanabilen, ama gençliğe böylesine 'sınırsız' bir güven besleyen, böylesine 'çek' veren, gençliği böylesine 'son çare' olarak gören bir devrimci yoktur! Ve Atatürk, hem gelecek iktidarlar hem de gençlik konusunda yanılmamıştır."
    Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı

'Türk Tarih Kurumu Yönetim Kurulu'nun 24 Ekim 1966 tarihli toplantısında Bornova Asliye Hukuk Hakimliği'nin 27/9/1966 tarih ve 1966/338 sayılı yazısı ve bu yazıya ekli Atatürk'ün Bursa Nutku ile ilgili sözlerin üzerine gerekli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemeler sonunda bu sözlerin Atatürk'ün 1933 Şubat'ında Bursa'da yaptığı konuşmadan mealen alınmak suretiyle çeşitli tarihlerde basılmış olduğu kanaatine oybirliğiyle varılmıştır.'

• quote:

quote:

quote:

Ben bu yazının atatürke ait olduğuna inanmıyorum. Zamanında ortaya çıkarmadılar gibi laflara ancak beyni güdük olanlar inanır. Kuş kadar beyni olan bir insanda bu yazının ne amaçla atatürk adına uydurulduğu görür.

Devletin polisi var, jandarması var gibi cümleler günümüz popülarizminin ürettiği cümlelerdir.

Dolayısıyla buradan atatürkün ismini kullanarak onun adına birşeyler uyduranları şiddetle kınıyorum. Dinciler allahı, kemalister atatürkü kullanarak kendi ezilmiş, zayıf, basit ve cemiyette yer bulamıyan kişiliklerine kolayından saygı ve ilgi arıyorlar

Böyle insanların ne arkasından gidin nede dediklerini yapın. Sonunuz gazetecileri vuran şu zavallı kuşlar gibi olur haberiniz olsun.

Kuş olmayın

EVET ARKADAŞLAR KUŞ OLMAYIN BİRİLERİ SİZE ZAMMI DAYASIN SONRA BU ÜLKENİN POLİSİ VAR ONLAR ÇARESİNE BAKAR DEYİP SUSALIM OTURALIM.

Atatürk kurduğu hukuk devletinin temeline hukuksuzluğu aşılayacak kadar zavallı birisimidir. Bu uydurulan nutuk atatürke hakarettir aslında. Polis kimin polisi, jandarma kimin jandarması ve bütün bu kuruluşlar niçin kurulmuş ve maaş alıyorlar ve eğitiliyorlar soruyorum?

Atatürk hem bu teşkilatları kuracak hemde arkasından böyle nutuk verecek. Sosyal bir hukuk devletinin kurucusu bir lider bu sözü söylesin yeminle söylüyorum dünya literatüründen silerler adamı silerler.

Tekrar söylüyorum. Zehir olan insanlar bu sözleri atatürk adına uyduranlarıdır. Tehlikeyi görün ve kuş olmayın dediğim budur. Sizleri ne kadar aptal yerine koyduklarını görün. Bu tip odakları kuranların pis pis güldüklerini görür gibiyim.

aynı atatürk ün kurduğu hukuk düzeninde de tehlikeler gençliğe hitabede birebir açıklanmıştır. iktidar sahipleri gaflet ve dalalet içinde olaiblirler demiştir. böyle şartlar altında hukuk mu işler. işlemez. ben ortalığı yakıp yıkın demiyorm ama yurttaş olarak biraz ipler ele alınmalı.
    deniz feneriden hangi hukuk işliyor, kayıp trilyon davası 1 numaralı sanığı ABDULLAH GÜL ŞUAN BU HUKUK DÜZENİYLE CUMHURBAŞKANI.

KUŞ OLMAYIN KUŞ, 1938 DE YAŞAMIYORUZ ATATÜRK ÖLDÜ VE BU ÜLKEYE ABD GÜDÜMLÜ SİYASAL İKTİDARLAR GELDİ. KUŞ OLMAYIN SAKIN.

• AYNI HUKUK DÜZENİ ÇOK PARTİLİ REJİM VE İSTEDİĞİMİZ DEMOKRASİYLE TBMM YE DTP VE GEÇMİŞTE BİRÇOK PKK YANDAŞI PARTİLER GİRDİ. AMAÇLARI KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIP SÖZDE KÜRDİSTANI KURMAKTI..

BİZ HALK OLARAK İŞLEMEYEN BİR HUKUK DÜZENİMİZ VAR POLİS JANDARMAMIZ VAR DİE TEPKİ VEREMEYECEKMİYİZ.
    1930LARDA YAŞAMIYORUZ. BAŞIMIZDA ATATÜRK YOK %1 BİLE GÜVENMEDİĞİM ADAMLAR VAR BAŞIMIZDA. BEN BU ADAMLARA GÜVENEREK KUŞ OLAMAM..

ŞU HUKUK VE DEMOKRASİYİ BU KADAR GERMEYİN LÜTFEN. ÖZELLİKLE TEK PARTİ DÖNEMİNE LANET EDEN BİR BAŞBAKANIN OLDUĞU 2010 YILINDA KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN. TEK PARTİ DÖNEMİ OLMASAYDI ŞUAN TÜRKİYE PARÇALANMIŞTI BUNU BİLİYORUZ.
  • Polis jandarma asker bunlar devletin siyasetiyle dogru orantılı organlarıdır.
    Bugun polis teşkilati malum cemaatın kollarında.
    Askeri hiyerarşi tehlikede.
    Asker irticai faliyetlere teslim olursa.

Devleti genclerden başka kim kurtarabilir?
  • @AnotheRDie

Bursa Nutku, Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Şubat 1933 günü Bursa'da yaptığı konuşmadır. O yıllarda ezan Türkçeleştirilmiş ve namaz vakitlerinde minarelerden Türkçe okunuyordu. 1933 yılının Ocak ayının son günlerinde gerici bir grup, Bursa Ulucami'de toplanarak ezanın Türkçe okunmasına karşı çıkıp "biz Arapça ezan isteriz" diyerek bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından 5 Şubat 1933 günü Bursa'ya gelir. Çekirge yolu üzerinde bir konakta düzenlenen akşam yemeğinde bir genç Atatürk'e ayaklanma ile ilgili bilgi verirken şöyle der; "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı. Fakat zabıtaya ve adliyeye olan güveninden ötürü...." Atatürk, konuşmakta olan gencin sözünü keser ve günümüzde Bursa Nutku diye adlandırılan konuşmayı yapar.

Bu dediğini araştıracağım. Çok ciddiyim. Şayet gerçekten Atatürke ait bir konuşmaysa ve gerçekten o gencide tam o noktada bölüp polise jandarmaya güvenme kendin kafasını ez gibisinden bir telkin yapmışsa açık konuşayım Atatürkün sağlıklı karar verme yetisinden şüphe ederim.

Siz bunun ne demek olduğunun hala farkına varamadınız. Basit geliyor size. Onun için inanmıyorum Gazinin böyle birşey söylemiş olabileceğine. Dediğim gibi araştıracağım.

• mustafa kemalin olsa ne olacak olmasa ne olacak
  • quote:

quote:

quote:

Kuş olmayın

"Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler."- Atatürk.

Atatürk'ün istediği senin deyiminle ''hukuksuzluğun'' sebebi bu cümlede de gizli,okumayı bilirsen tabi

• Orada Jandarma, polisi ez demiyor sana. Orada diyor ki her şeyi polise, Jandarmaya bırakma bu ülke senin de ülken ve bu ülkenin geleceğini gençler belirleyecek bunun için onu ilerde koruyup kollayacak olanlar bizleriz.

Seninle gerçekten daha ne konuşabilirim bilmiyorum. Oku gel bilgi sahibi ol tartışalım.
  • quote:

@AnotheRDie

Bursa Nutku, Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Şubat 1933 günü Bursa'da yaptığı konuşmadır. O yıllarda ezan Türkçeleştirilmiş ve namaz vakitlerinde minarelerden Türkçe okunuyordu. 1933 yılının Ocak ayının son günlerinde gerici bir grup, Bursa Ulucami'de toplanarak ezanın Türkçe okunmasına karşı çıkıp "biz Arapça ezan isteriz" diyerek bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından 5 Şubat 1933 günü Bursa'ya gelir. Çekirge yolu üzerinde bir konakta düzenlenen akşam yemeğinde bir genç Atatürk'e ayaklanma ile ilgili bilgi verirken şöyle der; "Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı. Fakat zabıtaya ve adliyeye olan güveninden ötürü...." Atatürk, konuşmakta olan gencin sözünü keser ve günümüzde Bursa Nutku diye adlandırılan konuşmayı yapar.

Bu dediğini araştıracağım. Çok ciddiyim. Şayet gerçekten Atatürke ait bir konuşmaysa ve gerçekten o gencide tam o noktada bölüp polise jandarmaya güvenme kendin kafasını ez gibisinden bir telkin yapmışsa açık konuşayım Atatürkün sağlıklı karar verme yetisinden şüphe ederim.

Siz bunun ne demek olduğunun hala farkına varamadınız. Basit geliyor size. Onun için inanmıyorum Gazinin böyle birşey söylemiş olabileceğine. Dediğim gibi araştıracağım.

Ne kadar sığsın

''Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.'' Sözünden pol,se jandarmaya güvenme kendin kafasını ez anlamını çıkardığın için helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Yadigar.

Polis jandarma asker bunlar devletin siyasetiyle dogru orantılı organlarıdır.

Sokakta boş gezen sivil gençlerin hepisinin komünist, polisin hepisininde fetoşcu olduğuna ciddi ciddi inanıyormusun sen şimdi.

Kardeş o asker, polis senin amcan dayın teyze oğlun yeğenin vs.

Seni kim zehirledi böyle yapma gözüm yapmayın nolmuş bu forum

• Emniyet örgütünün %100'üne yakını fethullah yapılanmasının elindedir,bu ayyuka çıkmıştır,bilmeyen topraga kafasını gömmüş yaşıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: badblood1903

quote:

@AnotheRDie

Ne kadar sığsın

''Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.'' Sözünden pol,se jandarmaya güvenme kendin kafasını ez anlamını çıkardığın için helal olsun

Sığ olan sensin. Korunacak yapının bir cisim olduğunu sanıyorsun Dikkat et o korunacak yapının taşları jandarma, asker ve polislerden ibaret. Bunlar sen gibi sivil birinden daha yakın ilişkilidir konunacak olan yapıyla

Kafalar hala basmıyor mevyuyu hey allahım yaw.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yadigar.

Polis jandarma asker bunlar devletin siyasetiyle dogru orantılı organlarıdır.

Sokakta boş gezen sivil gençlerin hepisinin komünist, polisin hepisininde fetoşcu olduğuna ciddi ciddi inanıyormusun sen şimdi.

Kardeş o asker, polis senin amcan dayın teyze oğlun yeğenin vs.

Seni kim zehirledi böyle yapma gözüm yapmayın nolmuş bu forum

bırak kardeşim ya, sokakta eylem oluyor tekel işçileri eylem yapıyor biber gazlarıyla saldırıya geçiyo polis millet kaççak yer arıyo kendine gelmek için havuza atlıyo. aynısını pkklılara yapamyorlar ama. benim öyle kardeşim yiğenim olmaz olsun. polis itfaiyecilerin anasını ağlattı kimden gelirse gelsin emir işte anlatılmak istenen de bu. baştakiler faşizan usluplarla herkese saldırabilir ama sen ipleri elinde tutacaksın. burda saldırmak derken illaki fiili saldırı deil kendin üdşüneceksin bazı şeyleri. emir komuta yanlış ellerdeyse öldür dediğinde öldürmeyecek düşüneceksin.

ekmeği için eylem yapanlara saldıran o polis benim kardeşim yiğenim dayım teyzem olamaz. işte atatürk'ünde anlatmak istediği biraz da budur.

• Daha fazla mesaj atmayacağım çünkü forumda siyaset yasak sende yazma mesajlarımı silicem birazdan
  • @mr.respect
    Arkadaşım,

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun burada ortaya konan belgelere rağmen hala hiç bir şeye dayandıramadığın sadece kendi görüşüne dayanan düşüncelerinle millete laf edip duruyorsun. Bunu bırak artık. Burada önemli olan haklı çıkman değil -ki değilsin- bir şey öğrenmen. Verilen kaynakları oku bilgi sahibi ol sonra istediğin gibi tartışabiliriz. Yorumlarını okursan sende farkediceksin ki savunduğun bir düşünce yok. Gelişine vuruyorsun. Daha katı tabiriyle cahil cahil konuşuyorsun.

Bunları hakaret etmek maksatlı değil okumaya yöneltmek manasında diyorum. Daha fazla diyecek bir şeyim yok.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 4 Şubat 2010; 14:54:11 >
  • Bu yazı tamamen anarşiye çağrıdır. Sonradan çıkarıldığı konusunda ciddi şüpheler var. Bu yazının Atatürk'e ait olduğuna inanmıyorum.
  • Haklısın. Siyasete girmeyelim. Son sözüm şu. Devlet başka hükumet başka. Devleti oluşturan organların hepisinden ibarettir devlet. O organların hücreleride sen ben gibi fertler oluşturur. Polise, askere verilen görevin amacı sivillerin silaha sarılıp kendi başına iş yapmamasıdır.

Kim ne derse desin devlet kuran bir liderin bir sivile böyle birşey emredeceğini sanmıyorum. Bu metin2 yada wow gibi oyunlarda adam öldürmeye benzemez.

Günümüz gençleri ölmeyi öldürmeyi bayılmak sanıyor
  • TAMAM SİZLER ÜLKE TOPRAKLARI TEKER TEKER PEŞKEŞ ÇEKİLİRKEN ÜLKENİN POLİSİ VAR JANDARMASI VAR HUKUKU VAR DİYİP SESSİZ SESSİZ OTURUN. BİZLER ANARŞİKLER!! OLARAK BUNLARA VAR GÜCÜMÜZLE KARŞI ÇIKACAĞIZ.

POLİS İTFAİYECİLERE ÖLÜMÜNE GİRİŞTİĞİ ZAMAN TEPKİ GÖSTERECEĞİZ. AYNISI NEDEN PKKLILARIN EYLEMLERİNDE OLMUYOR DİYE BAĞIRACAĞIZ.
    SİZLERDE VAY ANARŞİKLER DİİP EVDE KAPİÇİNONUZU YUDUMLUCAKSINIZ..

BİZLER 2010 TÜRKİYE BAŞBAKANININ TEK PARTİ DÖNEMİNE LANETLER OKUYARAK ELİNDEN GELSE ATATÜRK'E HAKARET EDECEĞİ DÖNEMDE TEK PARTİ DÖNEMİNİN BİZE NELER SAĞLADIKLARINI BU HUKUK VE SİYASET ADAMLARININ GÖZLERİNE SOKACAĞIZ.

SİZLER DAHA FAZLA DEMOKRASİ DİYE TBMM YE DTP NİN GİRMESİNE GÖZ YUMACAKSINIZ.

EDİT: 2010 YILI HARÇLARINA %500 ZAM YAPILACAĞINI DUYUNCA EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERDE ZATEN ANARŞİK OLUYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 4 Şubat 2010; 15:04:10 >
  • @emure
    Gazinin kurduğu gözümün nuru cumhuriyette polis olabiliyormusun? Evet

Asker olabiliyormusun? Evet

Milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyormusun? Evet.

Bütün bunları olmaman için tek engel var oda adam gibi okumak, azmetmek ve çalışmak İşte bunları dötü yemeyen gençlere anarşist deniyor literatürde

Not. Araştırdım bursa nutku diye adlandırılan bu metin atatürkün orjinal el yazması belgelerinin hiç birinde yok ki nutkun orjinali elimizde korunmaktadır.
    Bu Gaziye isnad edilen metin ilk defa 70 li yıllarda, yani sağ sol çatışmalarının başladığı yıllarda ortaya çıkmıştır. Dikkat ettinizmi? Sağ sol çatışmalarının başladığı yıllarda ortaya çıkıyor. Sanırım bundan sonrasını tartışmak boş laf ebeliği olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 4 Şubat 2010; 15:16:33 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.