Şimdi Ara

athlon 2000 ile overclock için ayarlar ne olmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    athlon 2000 i 2400 olarak çalıştırırken, live bios ile bios güncellemesi yaparken biosda hata oluştu ve jumper ile default degerlere döndüm, ancak makina açıldığında artık (106 x 12,5)1325 mhz de çalıştığını gördüm. Sanırım biosda bazı değerler değişti. Bana normalde olması gereken fsb, çarpan, voltaj v.s. degerleri söyleyebilirmisiniz?

• xp 2000+ nin çarpanı ve fsb si 12.5*133 olmalı.
    jumper ı kullanınca, bios dediğin gibi default ayarlara dönüyor ve fsb yi 100mhz yapıyo.seninki 106 yapmış ilginç olmuş!
  • 100 yapmıştı da ben corecell diye bir program kullandım ayarları auto olarak belirleyince 106 mhz de durdu ve makina restart yaptı. Ama hafta sonu bios dan ayarları degiştirmeyi denedim, ve 12 x 166 yaptım şu anda core cell de 2000 mhz de çalışıyor görünüyor. Voltaj ile oynamadım. İşlemcim de athlon xp 2000 bu son ayarlar ile athlon xp 2400 gibi çalışıyor, ancak sıcaklık yükseldi, Sistem açıldıktan 10-15 dak. sonra cpu sıcaklığı 49 oluyor, yarım saat Unreal tournament veya fifa2003 oynayınca cpu sıcaklıgı 59 a cıkıyor, brikaç saat oyun sonrası ne olur bilmiyorum, biosdan ayarları cpu sıcaklıgı 70 olunca kapanmaya göre ayarladım ama 62 den sonrası zarar veriyormuş diye duydum. Bu nedenle 59 u görünce biraz tırstım. Neyse böyle devam ederse belki çarpanı düşürebilirim. Overclock deneyimli arkadaşlar tecrübelerini belirtirse sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.