Bildiğiniz üzere AMD athlon serisi üç çekirdekli işlemcisini çıkardı. Yapılan testler sonucu x3 ün x4e nazaran oyun performansının biraz daha iyi olduğu söyleniyor. Bunun sebebi günümüz oyunlarının tam olarak 4 çekirdek desteklememesi ve işlemci hızının biraz daha yüksek olması olabilir. Siz olsanız hangisini seçersiniz?
tamam çok çekirdek iyi birşey ama bazen hız da gerekebiliyor. yani iki seçeneğim olsa biri 3 çekirdek 3ghz diğeri 4 çekirdek 2,6ghz , bu durumda hangisini seçerim ben de bilmiyorum Overclock meraklıları için x4 daha çekici gelebilir , 4 çekirdekli düşük hızlı işlemci 3 çekirdekli hızlı işlemci frekansında çalıştırılabilir. Günümüzde çekirdek aşırtma da yapılabiliyor ki bu da durumu daha da karar verilmez bi hale sokuyor.. işlemci seçmek ne kadar zormuş
ben hıza bakarak alırdım ilkergokbanın dediği gibi 4 çekirdek 2.6 ghz yerine x3 3ghz tercih ederdim
Çok karışık işler bunlar sanki bilerek zorlaştırıyolar işleri :D x3te cache bellek 1.5mb ama diernde 2mb.. x4 iyidr iyi oc potansiyeli daa yüksek x3e nazaran 2 işlemcininde oc'lusunda x4 daha üstün :)
620 120$ 425 80$ + cache ve çekirdek açma potansiyelide var ben kesin 425 alırdım bide oc yaptınmı oooh