Şimdi Ara

athlon II x4 640 O.C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu işlemciye o.c yapmalımıyım.? fazla bir performans artışı olurmu.? kaç ghz e çıkarmalıyım.?? çarpanları falan ne olmalı??o.c yapınca garanti dışı kalırmı?? bide stock fan kullanıyorum. fan olarak ne tavsiye edersin??

• koskaca DONANIMHABER de bi cevap yazan yok mu şu konuya
  • Stok fan ile 14x250 = 3.50 GHZ kullanıyorum gayet stabil
  • peki programla falan mı yaptın anakarttan mı? bide garanti dışı bırakırmı?
  • aynı işlemci ve anakartı kullanıyoruz ben biosdan anakartın otomatık oc secenegını denediğimde 3,4 ghz e çıkarmıştı stok fan ile sıkıntı yok, ben şuan default hızda kullanıyorum fsp 227 X 15 di yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agahbabaxxx

peki programla falan mı yaptın anakarttan mı? bide garanti dışı bırakırmı?

Bios (Anakart)
  • athlon 2 x4 640 işlemcimi günlük 3750mhz olarak kullanıyorum.

sistem
    athlon 2 x4 640
    gigabyte 890gpa-ud3h
    aidata 2*2gb 1600mhz
    thermalright ultra

sadece ram ve işlemciye voltaj verdim

athlon II x4 640 O.C
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende böyle kullanıyorum oldukça memnunum.

athlon II x4 640 O.C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raın man -- 18 Aralık 2010; 9:56:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cizbudak

aynı işlemci ve anakartı kullanıyoruz ben biosdan anakartın otomatık oc secenegını denediğimde 3,4 ghz e çıkarmıştı stok fan ile sıkıntı yok, ben şuan default hızda kullanıyorum fsp 227 X 15 di yanlış hatırlamıyorsam.

otomatik o.c seçeneği nerde ben göremedim de?
  • Biosdan aşağıdaki resimde işaretlidiğim kısmı enabled yapıp kaydedip çıkarsanız pc açılmadan önce kendi yükseltip uygun bir değerde bırakıyor.

athlon II x4 640 O.C

athlon II x4 640 O.C
  • çok sağol oldu
  • amd overdrive programı ile o.c yapabilir miyiz işlemciye ? gigabyte anakart kullananlar nasıl bir yol izliyor .. amd overdriveda auto - o.c var , ama ne kadar sağlıklı olur tabi ? bi de arkadaşın sorusunu ben de merak ettim. işlemciye overclock garantiyi bozar mı sizce
  • overdrive ile oc oluyor otomatık ayarlda çok az oluyor (manuel kendınızde gırebılıyorsunuz gerçi) yalnız win uzerınden oc yu kımse onermıyor en saglıklısı bios altından yapmak, diğer konu ise benım bildiğim kadarıyla garantıyı bozar bu şuna benzıyor bırazda araba alıyrosunuz 200 e cıkıp kaza yapıyorsunuz bu araba patladı yenısını verın demek gibi birşey :)
  • quote:

overdrive ile oc oluyor otomatık ayarlda çok az oluyor (manuel kendınızde gırebılıyorsunuz gerçi) yalnız win uzerınden oc yu kımse onermıyor en saglıklısı bios altından yapmak, diğer konu ise benım bildiğim kadarıyla garantıyı bozar bu şuna benzıyor bırazda araba alıyrosunuz 200 e cıkıp kaza yapıyorsunuz bu araba patladı yenısını verın demek gibi birşey :)

aslında bu işlemci için o.c de gereksiz gibi . stabil 3 ghz çalışırken 3.7 yapıp da sonra kaza yaşama riskine değmez . belki bilgisayarın tüm bileşenleri garanti kapsamı dışında kaldıktan sonra o.c işine girişmek daha mantıklı olucaktır. ( bişey olsa da yeni sistem toplamaya bahane olur böylece )

cizbudak buarada senle sistemimiz aşağıyukarı aynı gibi , aynı işlemci ve kasayı kullanıyoruz . psular ve anakartlarımız farklı :) bende gigabyte 890xa-ud3 anakart ve 4 gb kingston drr3 bellek var . sende sapphire 6850 vardı sanırım ? ben sapphire 5850 kullanıyorum.
    .
    işlemciye o.c işinden vazgeçtim valla. ekran kartına bir miktar o.c yaptım zaten . param oldugunda önce 8 gb rama yükselticem , ve bir 5850 daha alıp Crossfire yapmayı istiyorum bakalım kısmetse . böylece sistem gayet idare eder beni 6 yıl kadar . bi aksilik olmazsa .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 21 Aralık 2010; 21:06:54 >

• Şuan için oc gerekisz görüyorum çünkü test programları dışında gözle görülür bir fark yaratmıyor belki ileride oyunlarda yetersiz gelmeye başlar ise oc yaparım. Stok fanla 3.5 ghz stabil kullananlar var ama bu her işlemci aynı performansa çıkabılıcek diye birşey yok tabıkı, benımkı 3.4ghz çıkar sizinki 3.6ghz çıkar biraz şans işi.

İşlemci, kasa ve ramler aynı :) psu ocz fatality 550watt - ekran kartıda ilk saphire 5770 alıp sorun yaşamıştım skystar tv kartında ve değiştirdim, his 5770 aldım. (Bu ekran kartı bana fazla bile gelıyor aslında çok fazla oyun oynayan bırı değilim oynadıklarımda pes ve bir kaç oyun daha) ramleri ekleme yapmadan önce elindekileri çıkarıp cl7 ramle yükseltsen daha çok performans alırsın. bende bir süre parça almayı düşünmüyorum. Dslr makinaya geçiş yapmam lazımda

• quote:

Şuan için oc gerekisz görüyorum çünkü test programları dışında gözle görülür bir fark yaratmıyor belki ileride oyunlarda yetersiz gelmeye başlar ise oc yaparım. Stok fanla 3.5 ghz stabil kullananlar var ama bu her işlemci aynı performansa çıkabılıcek diye birşey yok tabıkı, benımkı 3.4ghz çıkar sizinki 3.6ghz çıkar biraz şans işi.

İşlemci, kasa ve ramler aynı :) psu ocz fatality 550watt - ekran kartıda ilk saphire 5770 alıp sorun yaşamıştım skystar tv kartında ve değiştirdim, his 5770 aldım. (Bu ekran kartı bana fazla bile gelıyor aslında çok fazla oyun oynayan bırı değilim oynadıklarımda pes ve bir kaç oyun daha) ramleri ekleme yapmadan önce elindekileri çıkarıp cl7 ramle yükseltsen daha çok performans alırsın. bende bir süre parça almayı düşünmüyorum. Dslr makinaya geçiş yapmam lazımda

oyunla ilginiz yoksa pek dediğiniz gibi 5770 çok yeterli bir kart ramlar cl9 olmasına alırken dikkat etmedim sonradan araştırdım aradaki farkı cl değeri düştükçe performans artıyormuş ama iş işten geçti tabi. pc şimdilik yeni topladım zaten , o.c işine de o yuzden girmeyeceğim ama ramları elden çıkarmam da mantıklı olmaz şimdilik . doların düşüsünü bekleyip artık aynısından alıcam mecburen öyle gözüküyor . windows7 iyi güzel işletim sistemi ama malesef artık boşta masaüstünde bile 1 gb ramı alıyor windows rahatlıkla. 8 gb ram için çok lüzumsuz diyenler de var ama ben bilgisayarı oldukça rahatlatacagını düşünüyorum .

• Photoshop, Auto Cad gibi yoğun bellk kullanımı gerektirecek programlar kullanmıyorsanız şuan için 4 gb yetiyor, zaten pc yı full kastırdıgınızda kullanılan bellek miktarına bakarsanız genelde 4 gb ram için konuşuyorum %70 i pek geçilmiyor kullanılmayan ramde gereksiz masraf olur yani o kapasite boşta durur ise bır anlamı olmaz. O yuzden lüzümsuz diye yorumlar gelmesi normaldir. Ama yok kardeşim ben zaten sınırlarda kullanıyorum derseniz tabiki ram artırımı mantıklıdır.
  • cizbudak a katılıyorum. ben daha %70 i görmedim. bencede gereksiz 8 gb onun yerine cl7 al. taş gibi olur

@m-99 ben cizbudak 'ın dediği gibi o.c yaptım. işlemci 3.44 ghz , ramlar ise 1500 mhz oldu. ayrıca win7 sistem derecelendirmesinde 0,1 puanlık artış oldu. işlemcinin yanması gibi bi olay olmaz heralde. çünkü eski pc den biliyorum işlemci ısınınca reset atıyotdu bilgisayar. yani işlemciler ısıya karşı duyarlıolduğundan yanma sıcaklığına gelmeden pc yi kapatıyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

overdrive ile oc oluyor otomatık ayarlda çok az oluyor (manuel kendınızde gırebılıyorsunuz gerçi) yalnız win uzerınden oc yu kımse onermıyor en saglıklısı bios altından yapmak, diğer konu ise benım bildiğim kadarıyla garantıyı bozar bu şuna benzıyor bırazda araba alıyrosunuz 200 e cıkıp kaza yapıyorsunuz bu araba patladı yenısını verın demek gibi birşey :)

aslında bu işlemci için o.c de gereksiz gibi . stabil 3 ghz çalışırken 3.7 yapıp da sonra kaza yaşama riskine değmez . belki bilgisayarın tüm bileşenleri garanti kapsamı dışında kaldıktan sonra o.c işine girişmek daha mantıklı olucaktır. ( bişey olsa da yeni sistem toplamaya bahane olur böylece )

cizbudak buarada senle sistemimiz aşağıyukarı aynı gibi , aynı işlemci ve kasayı kullanıyoruz . psular ve anakartlarımız farklı :) bende gigabyte 890xa-ud3 anakart ve 4 gb kingston drr3 bellek var . sende sapphire 6850 vardı sanırım ? ben sapphire 5850 kullanıyorum.
    .
    işlemciye o.c işinden vazgeçtim valla. ekran kartına bir miktar o.c yaptım zaten . param oldugunda önce 8 gb rama yükselticem , ve bir 5850 daha alıp Crossfire yapmayı istiyorum bakalım kısmetse . böylece sistem gayet idare eder beni 6 yıl kadar . bi aksilik olmazsa .

sen işlemciye o.c yapmaktan vazgeçtim diyorsun ama, 5850 ye o.c yaparak zaten garanti dışı bırakmışsın. bence ekrankartına iyi bak bişey olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Qawistz

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

.

sen işlemciye o.c yapmaktan vazgeçtim diyorsun ama, 5850 ye o.c yaparak zaten garanti dışı bırakmışsın. bence ekrankartına iyi bak bişey olmasın

hort
    yuhh ya şimdi gördüm yazdıklarını 5850 o.c yaptım da hikaye hocam o işler garanti dışı bırakmaları için anlamaları lazım o.c yaptıgımı ona görebilecekleri bir mekanizma yok. bi format çaktım mı zaten iş biter. ha bir de voltaj vermeden yaptım overclock kartta ısınma falan yok . stabil durumda ama ha ömrünü tüketiyorsun dersen olabilir haklısın .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.