Şimdi Ara

ATI HD 4850 Ekran kartı ile ilgili mavi ekran ve restart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda ATI HD 4850 ekran kartı kullanıyorum ve bu bilgisayarı iki yıl önce topladım. Topladığımdan bu yana bilgisayarım açılırken kendini tekrar başlatmaya, yada açılmaya fakat ekrana görüntü göndermeme gibi hatalar vermeye başladı ve son aylarda bu daha da arttı. Uzun süredir bu sorunu gidermek için uğraşıyorum, fakat henüz bir sonuca ulaşabilmiş değilim. Sizin önerebileceğiniz çözüm önerileri var diye umuyorum.

Bu sorun üzerine uğraşırken bazı şeyler dikkatimi çekti,

* Kasamın üzerindeki USB yada kulaklık girişine birşey takılı olduğunda genelde hata veriyor, fakat nadiren sorunsuz açıldığı oluyor.
    * Ekran Kartı sıcaklığım aldığım günden bu yana 70 80 derece civarında oldu, bunun bir etkisi varmı bilmiyorum.
    * Overclock yani hız aşırtma yapmadım hatta azaltma yaptım fakat iş yaramıyor.
    * Oyundayken yada normal bilgisiyarla uğraşırken hiç hata vermedi.

Aşağıda o hata anından bir ekran görüntüsü var,

ATI HD 4850 Ekran kartı ile ilgili mavi ekran ve restart sorunu

• Mavi ekran geneLde ram hatası oLduğu zaman verir pc.Fakat senin sorunun ankartından kaynaklı bence dostum.diğer donanımlarını (ekran kartı,ram,işlemci vs.) kullanabiLeceğin başka bir anakart dene.Yada sağLam bi anakart tamircisi işini görür.
  • aynisi bende oluyordu ramlerden bir tanesi arizalanmis
    ama ayni zamanda hdd de bir sey var bazen okuma hizi 5mb kadar iniyordu
    bad sektor yok ama acilis olsun cok bekliyordum format attim biraz duzelme var
    ama bazen yine takiliyor ve hala ayni hdd kullaniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_cem

Mavi ekran geneLde ram hatası oLduğu zaman verir pc.Fakat senin sorunun ankartından kaynaklı bence dostum.diğer donanımlarını (ekran kartı,ram,işlemci vs.) kullanabiLeceğin başka bir anakart dene.Yada sağLam bi anakart tamircisi işini görür.

hocam anakarttan derken nasıl bir problemi kastediyorsunuz ?

ayrıca,

quote:

Orijinalden alıntı: royanselm

aynisi bende oluyordu ramlerden bir tanesi arizalanmis
    ama ayni zamanda hdd de bir sey var bazen okuma hizi 5mb kadar iniyordu
    bad sektor yok ama acilis olsun cok bekliyordum format attim biraz duzelme var
    ama bazen yine takiliyor ve hala ayni hdd kullaniyorum

RAM leri denedim- 2x2 GB - birini çıkarıp diğerini taktım sonra tam tersi, ardından slotları değiştirdim hata devam ediyor. RAM leri test etmek için nasıl bir program kullanabilirim ? Prime95 (64 bit) ile bilgisayarımı teste tabi tuttum bir arıza vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meyece -- 18 Nisan 2010; 14:23:58 >

• ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyin birde başka bir ekran kartı deneyin veya kendi ekran kartınızı başka bir pc de deneyin
  • o zaman geriye format kaliyor
    cunku bende fdisk yapmistim sonra low format atmistim duzelmisti
    zamanin varsa birde oyle dene ama ilk fdisk yap sonra format at cunki ben oyle yapmistim duzelmisti
    iyi sanslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.