Merhaba arkadaşlar.Yeni sistemimi alalı 2 hafta oldu.Fakat ekran kartımla ilgili sorunlarım var :S kartım:sapphire hd4870 1 gb lık olanı aldığım hata ise oyunlardayken bu hatayı vermesi..Akıcı,iyi fps oranlarıyla oynarken monitörüm bir anda uyku moduna giriyor 3-4 sn ye sonra uyku modundan çıkıp bu hatayı veriyor..
catalyst srümü olarak 8.11 yüklü 8.8,8.12 8.10 sürümlerindede denedim gene aynı hatayı verdi.Bu neden oluyor :S çözümü varmı?
ekran kartın oc var mı? sıcaklıklar nasıl?
oc yok %20 fan hızında boşta 50 60 c oluyor prince of persiada 80 90 civarı.Fanı %40 yaptımmı 60 larda geziyor yükte.
Sapphire'in bazi seri numarali kartlarinda sorun var. Sizinkinin de bu seriden olmasi muhtemel.
Sorunun duzelmesi icin kartin biosunu guncellemeniz gerekmektedir.
Sapphire'in sitesini simdi kontrol ettimde, sorunlu bios sadece Sapphire 4870 512mb ve P/N:188-01E85-001SA,SKU#11133-00-XXR seri numarasina sahip modellerde mevcut.
Vpu recover hatasi genelle yuksek sicaklik ve karta asiri oc uygulandiginda ortaya cikiyor. Eger default degerlerde hala ayni hatayi aliyorsaniz karti bence servise gonderin.
Saygilarimla
Ayarlar defaultta fan hızını biraz yukarı çektiğim zamanda sıcaklık sorunu kalmıyor ancak yine aynı hatayı veriyor :S sanırım servise göndericem..
Kart default ayarlarında yüksek sıcaklıklarda çalışacak şekilde ayarlanmıştır zaten o yüzden sıcaklık tarafında sorun olmaz. Eğer default halde VPU recover veriyorsa kart bozuk demektir, garantiye yollamak gerek.
Şu Sapphire denen dandik marka yüzünden millet ATI'den soğuyor, ona yanıyorum... Sonra suç atide oluyor ne olursa olsun.
Kart default ayarlarında yüksek sıcaklıklarda çalışacak şekilde ayarlanmıştır zaten o yüzden sıcaklık tarafında sorun olmaz. Eğer default halde VPU recover veriyorsa kart bozuk demektir, garantiye yollamak gerek.
Şu Sapphire denen dandik marka yüzünden millet ATI'den soğuyor, ona yanıyorum... Sonra suç atide oluyor ne olursa olsun.
Birincisi sapphire en büyük Ati kart üreticisidir.Bir kartında sorun çıktı diye diğerlerindede sorun var anlamına gelmiyor.
Hemen soruya döneyim. Arkadaşım monitörünün VGA veya DVI her neyse portuna baktın mı?Pinlerinde bozukluk olabilir.Ve görüntü aktarılamayıncada monitör uyku moduna giriyor olabilir. Görüntü gidiyor diyede hemen karta suç atmayın.
Sapphire'in en büyük ortaklarından biri olduğunu bende biliyorum ama bu Sapphire'in kartlarının genelde sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
pinlerde bi sorun yok..Geçen hafta işletim sistemi oalrak vista ultimate 32 bit kullanıyorudum,ondada crysis warhead,crysis ve far cry 2 de akıcı bi şekilde oynarken birden pc donuyordu ve anca restartlayınca kendine geliyordu..Bu haftada bu durumdan sıkıldım ve xp sp3ü yükledim ancak ondada bu sorun basş gösterdi...
cok satalim derken alel acele is yapiyorlar bios sorunu 1600 xt 2600 xt 1950 3850 her seride var masallah.neyse ki garantisi iyi degistiriyorlar.biraz pahaliya satsalar onlarda da sorun olmaz.kotu durum hakkaten ati sorunlari genelde safirden geliyor.ver servise ugrasma.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme