sistemimin fx8350 işlemci,8gb ram,asus formula z crossfire destekli anakartım var psu ocz 750 watt 80 plus bronze psu 4 tane 120mm fan var 1 tane 7200 rpm hdd 1 optik sürücü var(bunu hesaplayan siteler var ama tutarsız buldum)
mevcut ekran kartım Asus directcuII hd7870 ben bunun yanına asus directcuII R9 270x alsam crossfire yapsam;
1.power supply yetermi? 2.550 lira r9 270x e vercem crossfire performansı bu parayı vermeme değermi? 3.550 lira bu ekran kartına vereceğim ama piyasada şu an sıfırı 1 milyar olan ekran kartının performansını geçebilecekmiyim?
dün sinir oldum shadow of mordor isimli oyunu yükledim 1920 1080 de ultra high ta fps kayıpları yaşadım ve high ta oynamak zorunda kaldım crossfire ile bu sorunu çözebilirmiyim
power yeter 780 ti ayarında olur o da 1000 lira değil sanırım daha pahalı.dediğin oyun ultra'da 6gb kart istiyor diye bir şey duymuştum ama oynamadım.ultra ile high arasında bir fark olduğunu sanmıyorum.crossfire'de ramler toplanmaz yani 6gb olmaz yine 3 gb olur.
@Tuoni teşekkürler evet 2.ci ekran kartı takıldığda 4 değilde toplamda 3 gb oluyor okumuştum ayrıca 780ti 1500 lira üzeri gözüküyor vatan bilgisayarda bu kartın performansını yakalıyorsa bugün gidip hemen bir kart alıyorum
8350 ile 280x cf yapmış bir arkadaş 3dmark11 sonucu paylaşmıştı 780 ti kullanan bir arkadaş çok abartı oc yaparak toplam puanı geçmişti ama grafik puanı aynı mıydı neydi oradan dedim 780 ti diye ama o testte işlemci puanı çok önemli öyle şeylere takılmayacaksın oyunlara bakacaksın ondan sonra işlemci yetmiyor falan diyebilirsin benchmarklara bakma.
bu arada ben fail 7870 diyormuşsun 7970 okumuşum 280x cf olsaydı 780 ti gerçekten buradan bakabilirsin.
7870 cf ne yapar yok 290 kadar olsa olsa yani ama onlar da ucuz değil yani bin liraya şunu alsan daha iyi olur diyemem elindekini satsan 550 lira daha koysan bir gtx970 alamıyorsun sanırım ve 7870 cf işlemcine daha iyi gelir o yüzden denemekten bir şey kaybetmezsin kafanı bozarsa bozar satarsın dönülmez bir yol değil.bence tek kafanı takman gereken şey cf yapınca microstuttering diye bir olay var kiminin gözü hassas farkediyor kimi farketmiyor yani oyunlardaki akıcılık onda sorun yaşamazsan kullanırsın.2gb ile cf olmaz diyen olabilir ama senin durumunda bence yap ya da 290 780 ikinci el bak.