Şimdi Ara

Ati Mobility Radeon HD5730 Driver Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
12.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu driver güncelleme lanet ettirdi iyice ya.benimde pc n61ja.alalı 5 sene oldu nerdeyse.hep eski ekran driverlarıyla oynadım oyunları.pek bi sıkıntı çekmedim ama ekranda donarak geçmeler vs oluyor.en son Assassins Creed Unity aldım büyük bi heyecanla.oyun hata veriyor.ekran kartını bi şekilde güncelleme gereği duydum.ne yaptıysam bi türlü bu siyah ekran çözülemiyor güncellemeden sonra.neler neler denedim.

Allahını seven bi çözüm bulsun şuna ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor88 -- 19 Kasım 2014; 15:19:42 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende Asus N61jq kullanıyorum çok araştırdım neler yaptıysam olmadı windows 7 64 bitte bu ekran kartının güncel sürümünü yükleyince laptop ekranı gidiyor ama HDMI dan bir ekran bağladıysanız o açık duruyor. Eğer ekranları kararan olursa sistem geri yükleme yapmayın bir ekran bağlayın ordan driver'ı kaldırın düzeliyor. Bu birinci önerimdi :) İkincisi eski driverlarla oyun oynanmıyor artık hiç giremiyorsunuz yeni oyunlara ve 3D çizim yapanlarda da sorun çıkıyor dolayısıyla yeni driver'ı yüklemeniz şart oluyor.

Gelelim çözüme windows 7 32 bit te sorun olmuyor sanırım ama denemedim çünkü 6gb ram var pcde o çözüme hiç girmiyorum.Yapıcağınız şey Windows 8.1 yükleyip en güncel sürümü gönül rahatlığıyla yüklemek(kesin bilgidir yayalım) he bende bu seferde şöyle bir sorun oldu Windows çat diye donma yapıyor arada sanırım benim Ramlerde arıza var ama her nedense windows 7 de olmuyordu büyük ihtimal sizde olmaz. Aşağıda kanıtımı da saygıyla sunarım :)

Kolay gelsin iyi formatlar :)
     Ati Mobility Radeon HD5730 Driver Sorunu

• Kardesim konuyu hortlatmak gibi oldu azcık ama aynı sorunu olanlarda faydalansın diye yazıyorum Şimdi önce bilgisayarınız şarja takılıysa çıkarın. Eğer pildeyken de bilgisayarınız açılmıyorsa güvenli moddan yapın dediklerimi. Güç Seçeneklerinden kullandığınız plan ayarlarını tıklayın ve gelişmiş güç seçeneklerine girin. ATI Grafik Güç Ayarları --> ATI Powerplay Ayarları sonrasında 2 seçeneğide "Maksimum Pil Ömrü" dedikten sonra uygula ve kapat deyin. Eğer ileride yine sorun çıkmasını istemiyosanız diğer güç ayarlarınada aynısını yapın. Şimdi resimde koyarım. Kolay Gelsin.

• arkadaşlar bende sorunumu çözdüm ama windows 7 64 bitte değil.güzelce temiz bir 8.1 kurdum ve kolayca tanıdı.ne yaptıysam windows 7 de tanıtamadım.sorun çekenler windows 7 den kurtulsunlar.
  • windows 8.1 deki donma sorununu naptınız gençler?
  • Windows 7 de kararmayı düzelttim regedit de bir oynama ile yabancı forumda bulmuşlar buyrun

All you have to do is to launch Registry Editor (regedit), then look for a key "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000" and add there a value: DWORD Value (32-bit). Set the name of the value "KMD_EnableBrightnessInterface2" and set it on "1".

All done, but there is a little problem When you set your brightness below ~30% the screen goes dark.

Setting on this value on "2" doesn't affect, it's same as when it's on "1".
  • quote:

Orijinalden alıntı: gordons

Windows 7 de kararmayı düzelttim regedit de bir oynama ile yabancı forumda bulmuşlar buyrun

All you have to do is to launch Registry Editor (regedit), then look for a key "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000" and add there a value: DWORD Value (32-bit). Set the name of the value "KMD_EnableBrightnessInterface2" and set it on "1".

All done, but there is a little problem When you set your brightness below ~30% the screen goes dark.

Teşekkürler dostum düzeldi sorun :)
  • asus nj61a kullanıyorum driverı yükleyince ekranın kararması daha doğrusu windows başlatılıyor yazısından sonra hiç açılmaması sorunu bende de oldu dediğiniz regedit değişikliğini de yaptım ancak sorun çözülmedi ve regeditte yazdığım değerin altında yeni bir değer çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Flame of the West

Merhaba arkadaşlar ben Ati Mobility Radeon HD5730 ekran kartımın son güncel driverını indirdim. Kuruyorum. Kurulum sırasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor. Güvenli Moddan açarak sistemi geri yükledim şimdi. İnternette biraz araştırdım ve güç ile ilgili bir sorun olabilir falan diyorlar. Şuan orijinal adaptörü kullanmıyorum o bozulmuştu. Onla alakası olabilir mi acaba ? Ya da bu sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.

Laptop Marka - Model: Asus N61Ja

İşletim Sistemi: Windows 7 - 64 Bit

Arkadaşlar sorun çözüldü. Ati son güncellemelerde mi düzeltti yoksa aşağıdaki yöntem mi işe yaradı tam bilmiyorum.

quote:

Windows 7 de kararmayı düzelttim regedit de bir oynama ile yabancı forumda bulmuşlar buyrun

Bende de Mobility HD 5650 var. Genelde çift ekran kartı yani GPU kullanan notebooklarda driver güncellerken ekran kararır veya sistem sürekli restart atar. Bunun sebebine gelince çift ekran kartı kullanmak istemeyen arkadaşlara tavsiyem BIOS güncellemesi yapsınlar. Böylece en yeni sürüm BIOS güncelleyenler diğer Intel Graphic sürücüsünü BIOS güncellemeleri ile iptal ediyor. Böylelikle tek bir ekran kartı kullanabiliyorsunuz masaüstü bilgisayarı gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fezader

asus nj61a kullanıyorum driverı yükleyince ekranın kararması daha doğrusu windows başlatılıyor yazısından sonra hiç açılmaması sorunu bende de oldu dediğiniz regedit değişikliğini de yaptım ancak sorun çözülmedi ve regeditte yazdığım değerin altında yeni bir değer çıktı

0000 klasörüne de girip öyle eklemeyi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet 000'ı görmemişim :)) ama öyle de denedim olmadı. Bir de bu değişikliği yeni sürücüyü yükleyip restart yapmadan mı yapmak gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gordons G kullanıcısına yanıt
    Benim Windows 8 de donma sorunum bir türlü çözülmedi W7 yükleyip arkadaşın dediklerini yaptım sorunsuz çalışıyor şimdi teşekkürler :)
  • quote:

bunu nasıl yapacağız bi açıklar mısınız
  • Yahu ekran kartı güncellemesi için regedit kayıdı girmek zorunda kalıyoruz .Ben bi kere hatalı regedit kayıtları girdim .exe uzantılı uygulamalar çalışmaz oldu format atmak zorunda kaldım .Kayıt girdirileriyle oynamak sakat iş . Asla regedit kayıtlarıyla oynamayın benim tavsiyem .

Ayrıca lanet olsun bu atiye beni laptopdan soğuttu . Bi ekran kartı driver güncellemesi bootmgr hatasıyla windows u çökertir mi ? Çökertti işte ,sistem geri yükleme yapmaya çalıştım komut sistemiyle yine yemedi mavi ekran verdi ,en sonunda recovery dvd takıp pc yi fabrika ayarlarına çekmek zorunda kaldım . Bi daha amd takılırsam top olayım burada ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 26 Nisan 2015; 7:14:57 >
  • All you have to do is to launch Registry Editor (regedit), then look for a key "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000" and add there a value: DWORD Value (32-bit). Set the name of the value "KMD_EnableBrightnessInterface2" and set it on "1".

Setting on this value on "2" doesn't affect, it's same as when it's on "1"

Allah Razı olsun bunu bulup söyleyen arkadaşa. WİN 7 de en son Driveri kullanıyorum şuan sayesinde. İllet gibi idi bu sorun. Ve düzeldi şimdi.

Anlayamayan arkadaşlar için nasıl yapılacağını anlatayım.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000

Bu dosyayı regedit ten buluyoruz. Sonra bu 0000 Klasörünün içine yeni bir değer ekliycez bunu sağ tuş ile yeni diyerek yapıyoruz. Orda karşımıza Çıkan Dizin tiplerinden DWORD 32 yi seçiyoruz ve ekle diyoruz. Ekledikten sonra oluşturduğumuz dizine tıklayıp değer atıyoruz bu değer ise 1 tabi ki. Ben öncelikli olarak, güvenli moda girip ATİ DRİVER ını sildim. Sonra bu işlemi yaptım. Sonra sürücü kurulumu gerçekleştirdim. Şimdi harika oldu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sado90

Allah Razı olsun bunu bulup söyleyen arkadaşa. WİN 7 de en son Driveri kullanıyorum şuan sayesinde. İllet gibi idi bu sorun. Ve düzeldi şimdi.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000

Bu dosyayı regedit ten buluyoruz. Sonra bu 0000 Klasörünün içine yeni bir değer ekliycez bunu sağ tuş ile yeni diyerek yapıyoruz. Orda karşımıza Çıkan Dizin tiplerinden DWORD 32 yi seçiyoruz ve ekle diyoruz. Ekledikten sonra oluşturduğumuz dizine tıklayıp değer atıyoruz bu değer ise 1 tabi ki. Ben öncelikli olarak, güvenli moda girip ATİ DRİVER ını sildim. Sonra bu işlemi yaptım. Sonra sürücü kurulumu gerçekleştirdim. Şimdi harika oldu :D

Hocam x64 kullananlarda mı dword 32 a yen, demel, yoksa qword 64 diye bir seçenek daha var onu mu seçmeli ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nigodi

quote:

Hocam x64 kullananlarda mı dword 32 a yen, demel, yoksa qword 64 diye bir seçenek daha var onu mu seçmeli ?

Beyler yardım Lütfen! Benim makina da asus nj...a i7 windows 64 bit . yukarıdaki regedit yöntemini denedim. ilk kararma açılış şifresi gireceğim ekranda oluyordu . bu taktiği denedikten sonra şifre girebildim oraya kadar sorun yoktu .
    bi hevesle battlefield oyununu açmak için chroma uzanırken! hoop yine karardı . Belki bişeyler ters gitmiştir dedim tekrar açıp kapattım. yine aynı şifre ve arkasından karkarma . :/ Şimdi divace Managerdan tekrar Asusdriverdan indirdiğim ati radeon 5730 driverina döndüm. oyun yine çalışmıyor tabiiki

Sado senin yaptığın gibi önce sistemden yukleenn VGA standart driver dahil ne varsa sildim sonra sonra yukarıdaki işlemi yaptım, akabinde yukledim driveri ama olmadı . yardım lütfen

Bir de driveri yüklemeden önce regedite gidersen yaptığın işlem driver yukledikten sonra kayboluyor. bu da normal mi? tekrar yapmak zorunda kalıyorum .

• quote:

quote:

quote:

Beyler yardım Lütfen! Benim makina da asus nj...a i7 windows 64 bit . yukarıdaki regedit yöntemini denedim. ilk kararma açılış şifresi gireceğim ekranda oluyordu . bu taktiği denedikten sonra şifre girebildim oraya kadar sorun yoktu .
    bi hevesle battlefield oyununu açmak için chroma uzanırken! hoop yine karardı . Belki bişeyler ters gitmiştir dedim tekrar açıp kapattım. yine aynı şifre ve arkasından karkarma . :/ Şimdi divace Managerdan tekrar Asusdriverdan indirdiğim ati radeon 5730 driverina döndüm. oyun yine çalışmıyor tabiiki

Sado senin yaptığın gibi önce sistemden yukleenn VGA standart driver dahil ne varsa sildim sonra sonra yukarıdaki işlemi yaptım, akabinde yukledim driveri ama olmadı . yardım lütfen

Bir de driveri yüklemeden önce regedite gidersen yaptığın işlem driver yukledikten sonra kayboluyor. bu da normal mi? tekrar yapmak zorunda kalıyorum .

Dostum geç gördüm hortlatmak gibi olacak ama şöyle söyleyeyim ekran parlaklığın bu yöntemi yaptıktan sonra %70 in altındaysa ekran gidiyor gene bende aynı sorun avrdı bu regedit e ekleme yapınca düzeldi ama ekranı %30 kısınca yanı toplamda %70 a falan inince ekran gidiyor pilde ve prizdeki ayarları bunun üstünde tut senin sorun ondan gibi geldi bana.

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000 regedit yöntemi işe yaramıştır sadocuğum allah razı olsun yıllardır problem çekiyordum . beyler w7 ister 64 ister 32 olsun yinede orda 32 yapın . değer 1 bide yabancı forumda verilen ismi koyun yeni açtığınız değere . Allah razı olsun alıntı yapmayı bilmiyorum kusra bakmayın .
  • Beyler w10 yükleyen var mı? Sorun devam ediyor mu? Aynı yöntem çözüm oluyor mu?
    Laptop u zaten hap tam parlaklıkta kullanıyorum. Yani sorun değil esasen bu şekilde çözülüyorsa...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.