Şimdi Ara

Ati Mobility Radeon HD5730 Driver Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
12.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende MSİ as2420 3D AIO bilgisayar var. Araştırmalarıma gre ekran kartı bu modelmiş yani HD5730. Benim sorunum ekran bir ara sanki eski 8 bit ekranlar gibi gösteriyordu, bu neyin nesi diye araştırırken bilgisayarım şu an hiç açılmıyor, yada ekran gelmiyor. Acaba sizin yukarıda anlattığınız gibi bir driver sorunumu var? yoksa ekran kartı bozuldu mu? Çocuklarda kullandığı için güncelleme yapıp yapmadığını bilemiyorum. Ama normalde güncellemeler kapalı ama kapalı olsada bazen güncellemeler yükleniyor diyor. İşletim sistemi 8.1 64 bit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alantirikci

Bende MSİ as2420 3D AIO bilgisayar var. Araştırmalarıma gre ekran kartı bu modelmiş yani HD5730. Benim sorunum ekran bir ara sanki eski 8 bit ekranlar gibi gösteriyordu, bu neyin nesi diye araştırırken bilgisayarım şu an hiç açılmıyor, yada ekran gelmiyor. Acaba sizin yukarıda anlattığınız gibi bir driver sorunumu var? yoksa ekran kartı bozuldu mu? Çocuklarda kullandığı için güncelleme yapıp yapmadığını bilemiyorum. Ama normalde güncellemeler kapalı ama kapalı olsada bazen güncellemeler yükleniyor diyor. İşletim sistemi 8.1 64 bit.

Hocam bilg açıkken HDMI ile tv ye bağlayın ve görüntüyü kısayol ile aktarımayı deneyin. Bahsettiğimiz driver sorununda HDMI ile görütü aktarılıyor.
    Sonrada Regedit de gerekli düzenlemeyi yaparak sorunu aşarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

quote:

Bende MSİ as2420 3D AIO bilgisayar var. Araştırmalarıma gre ekran kartı bu modelmiş yani HD5730. Benim sorunum ekran bir ara sanki eski 8 bit ekranlar gibi gösteriyordu, bu neyin nesi diye araştırırken bilgisayarım şu an hiç açılmıyor, yada ekran gelmiyor. Acaba sizin yukarıda anlattığınız gibi bir driver sorunumu var? yoksa ekran kartı bozuldu mu? Çocuklarda kullandığı için güncelleme yapıp yapmadığını bilemiyorum. Ama normalde güncellemeler kapalı ama kapalı olsada bazen güncellemeler yükleniyor diyor. İşletim sistemi 8.1 64 bit.

Hocam bilg açıkken HDMI ile tv ye bağlayın ve görüntüyü kısayol ile aktarımayı deneyin. Bahsettiğimiz driver sorununda HDMI ile görütü aktarılıyor.

Anlayamayan arkadaşlar için nasıl yapılacağını anlatayım.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000

Bu dosyayı regedit ten buluyoruz. Sonra bu 0000 Klasörünün içine yeni bir değer ekliycez bunu sağ tuş ile yeni diyerek yapıyoruz. Orda karşımıza Çıkan Dizin tiplerinden DWORD 32 yi seçiyoruz ve ekle diyoruz. Ekledikten sonra oluşturduğumuz dizine tıklayıp değer atıyoruz bu değer ise 1 tabi ki. Ben öncelikli olarak, güvenli moda girip ATİ DRİVER ını sildim. Sonra bu işlemi yaptım. Sonra sürücü kurulumu gerçekleştirdim. Şimdi harika oldu :D

Bugün bir HDMI kablo bulup deneyeceğim. Yukarıda alıntıladığım şekil değil mi regedit dediğiniz. Daha önce denememiştim hiç. Umarım beceririm :)

• ilginç olan sorun driverden kaynaklı değilmiş. denemek için kullandığım win10 dan kaynaklıymış. ayrıca orjinal olmayan 8.1 üzerine kurduğum win10 deneme sürümü sonrasında win10 satınal bildirimi gelmiş ve hatta rezerve edilmiş. Şu an bilgisayarım son derece kıvrak çalışıyor. Bende mutluyum :D
  • quote:

quote:

quote:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\C lass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000

Bu dosyayı regedit ten buluyoruz. Sonra bu 0000 Klasörünün içine yeni bir değer ekliycez bunu sağ tuş ile yeni diyerek yapıyoruz. Orda karşımıza Çıkan Dizin tiplerinden DWORD 32 yi seçiyoruz ve ekle diyoruz. Ekledikten sonra oluşturduğumuz dizine tıklayıp değer atıyoruz bu değer ise 1 tabi ki. Ben öncelikli olarak, güvenli moda girip ATİ DRİVER ını sildim. Sonra bu işlemi yaptım. Sonra sürücü kurulumu gerçekleştirdim. Şimdi harika oldu :D

Bugün bir HDMI kablo bulup deneyeceğim. Yukarıda alıntıladığım şekil değil mi regedit dediğiniz. Daha önce denememiştim hiç. Umarım beceririm :)

Hocam hangi surumu yuklediniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amd-catalyst-15.9.1beta-64bit-win10-win8.1-win7-sep30 kurduğumda sony TV de ses gelmiyor.

Eski sürümlerde ise TV de görüntü tam ekran olmuyor bir türlü çözemedim.
    *
    Bilen var mı

WİN7 kurulu Asus 42JA x64 dür avatarım.
  • şimdi 13.12 sürümü deneyeceğim.

ATI nin ayarlarında GPU güçlendir seçeneği çıkmalıki TV im tam ekran olsun.

Full HD sony TV
  • w10 da son driveri kurup deneyen var mı? yine aynı sorunlarla cebelleşmek istemiyorum. off ati off.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkam17

quote:

quote:

quote:

Hangi sürüm derken? Win10 yükseltmesinden bahsediyorsanız zaten home premium dan yükselttim. Şuan win 10 home yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itachi

w10 da son driveri kurup deneyen var mı? yine aynı sorunlarla cebelleşmek istemiyorum. off ati off.

Arkadaşım ben şu an win10 home kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak 3D falan kullanmıyorum. Zaten 3D nin bu bilgisayarlarda çalışacağını da sanmıyorum. Win 10 için çözümü olan varsa buradan paylaşabilir bence!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mga93

şimdi 13.12 sürümü deneyeceğim.

ATI nin ayarlarında GPU güçlendir seçeneği çıkmalıki TV im tam ekran olsun.

Full HD sony TV

14.4 en sorunsuz sürümdür.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkam17

quote:

quote:

quote:

Hangi sürüm derken? Win10 yükseltmesinden bahsediyorsanız zaten home premium dan yükselttim. Şuan win 10 home yazıyor.

Catalyst control center in hangi surumu oldugunu sormuştum ama gerek kalmadi.
    Windows 10 a yukledim sıkıntı kalmadi su an.

Sorun yasayanlara tavsiyem windows 10 yukleyin.ccc 15.9 calisiyor. Fifa 15 felan biraz takilsa da oynanabiliyor.
    Tek sorun ekran parlakligini yuzde yetmis in altina indirirseniz ekran tamamen kapanıyor

• merhaba ben windows 10.2 kurup en son sürüm olan 15.9 versiyonu ati ekran kartını kurunca siyah ekranda kaldım laptop x64jq ssd ve 6 gm ram takılı lol oyununda win 8.1 64 bit ile 350 400 fps alıyorken windows 10 da eski ekran kartı sürücü ile 60 70 fps alıyorum tavsiyem win 8.1 ati 13.3 performansı güzel ve tek sorun parlaklık seviyesi yüzde 50 nin altında kararıyor tekrar yükseltince geri acılıyor bu da sorun değil bence :)
  • Merhaba, lenovo y560 model laptopum var. (ati hd5730 ekran kartı bulunmakta 1gb) Ekran kartını ne zaman yüklesem siyah ekran alıyorum. Sadece ekran kartını silip VGA olarak çalıştırabiliyorum. Ancak işin ilginç tarafı sadece pil ile çalıştırınca bu sefer sorunsuz bir şekilde amd driver ını kurup 1366x768 de laptopu kullanabiliyorum.

Burada bahsi geçen yöntemler dahil (regedit metodu, güç seçenekleri..) pek çok yöntem denedim. win 7, win 8.1, win 10 format attım. Pek çok driver denedim, lenovonun ilk driver ı dahil, bios güncelleme yaptım, crossfire ayarı yaptım regedit üzerinden, windows 10 da hızlı başlatmayı kapattım ancak sorunum hala devam ediyor.

Bu sorunu yaşayıp farklı bir yol izleyen, başka bir yöntem bulan birisi varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guntoldu -- 17 Eylül 2016; 23:26:04 >
  • guntoldu kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz olay bende de mevcut. PC'yi götürdüğümde sorunun ekran kartının çipinden kaynaklı olduğu söylendi. Orijinal çip bulamadıklarını, başka çip takabileceklerini söylediklerinde, rework işlemini yaptırmayı tercih ettim. Aradan 1.5 yıl geçti tekrardan bu sorun başladı. Çip değişiminin de uzun vadede başarı sağlayıp sağlamayacağından da emin değilim açıkçası.
  • Anladım hocam, geçmiş olsun öncelikle. Bende neredeyse 1 ay boyunca pek çok yöntem denedim. Ancak bu yöntemlerin hiç biri işe yaramayınca chipset değişikliğine gittim. Değişiklik yapalı 1 ay oldu, şuana kadar bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guntoldu

Anladım hocam, geçmiş olsun öncelikle. Bende neredeyse 1 ay boyunca pek çok yöntem denedim. Ancak bu yöntemlerin hiç biri işe yaramayınca chipset değişikliğine gittim. Değişiklik yapalı 1 ay oldu, şuana kadar bir sorun yok.

Lenovo Y560 bilgisayarımla ben de aynı sorundan muzdaribim. Durup dururken bilgisayarım açılmamaya başladı. Siyah ekranla karşılaştım. Güvenli modda açılıyordu. ATI 5730 ekran kartımı devre dışı bırakınca VGA ile çalıştığını fark ettim.

Tamirciye götürdüm, chipset değişikliği gerektiğini söylediler. Uzun ömürlü olmayacağını düşünüp kabul etmedim. Yine uğraşırken pille açıldığını fark edince güç ayarlarını kurcaladım. Güç seçeneklerinde ATI powerplay ayarlarını "maksimum pil ömrü" olarak değiştirince her şey yoluna girdi. Ama neden bu sorunla karşılaştım, onu bilmiyorum. Gerçekten bir donanım arızası mı var, yazılımla mı ilgili bir sorun, çözemedim. Şimdi güç seçeneklerini açıp "maksimum performans"ı seçsem, bilgisayarım saçmalamaya başlayıp kilitlenecek..

• Merhaba. Benim sorunum tekrar nüksetti. O yüzden konuyu tekrar hortlattım. MSI aio2410 3d bilgisayarımda ati hd5730 3d ekran kartı takılı. Ancak ara da sırada ekran eski tv ler gibi siyah oluyor bir kaç saniye sonra açılmaya çalışıyor bazen açılıyor ancak yine kararıp restart atıyor. Sonra açınca bilgisayarı tekrar 5dk sonra gene aynısı oluyor. ama açıkken ekran kartı driverini kaldırdığımda bilgisayarımı çok rahat kullaNAbiliyorum. Taki sistem kendi kendine ekran kartı driverini kurana kadar. Ya VGA modda kullanıyorum ya da driver kurulu iken açıp sonra driveri kaldırıp o şekilde kullanıyorum. Win 10 64 bit sistemim var. Önceden yani win7 de falan hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şu an DDU ile kaldırdım tekrar güncel driveri elle yükleyip deneyeceğim buna karşılık önerisi olan arkadaşların önerilerini dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.
  • güncel
  • Windows 10 için çözüm bulan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.