Merhaba arkadaşlar, Elimde PCI-e ati radeon 3600 serisi 1GB hdmi çıkışlı ekran kartı var. Bu kart ile Lcd tv'ye video aktarmaya çalışıyorum fakat görüntüyü aktardığım halde sesi bir türlü aktaramadım. Bu karta ait kurmadığım sürücü, kurmadığım işletim sistemi kalmadı fakat aygıt yöneticisindeki "hd audio device" aygıtının üzerindeki sarı ünlem işareti bir türlü kalkmadı. Bu ekran kartını kullanan, hdmi ile sesi de aktarabilen ya da bu konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Selam Ekran kartınızın HDMI çıkışlı olduğundan emin misiniz? Veya DVI ile HDMI'yi karıştırmış olabilir misiniz? Dahası, kartınızın ATI 3600 serisi olduğunu kesin biliyor musunuz? Bu kartlarda HDMI çıkışının olmadığını biliyordum ama belki vardır diye biraz araştırma yaptım ama maalesef, HDMI çıkışlı ATI 3600 serisi bir karta rastlayamadım..
Aşağıya 3 adet bu serilerden kart ekliyorum. Eğer bu kartlardan birine benziyor ise, bu kart üzerinden TV'ye ses göndermek imkânsız. Sesi sadece PC üzerindeki onboard veya ses kartı üzerinden ayrı bir kablo ile göndermelisiniz. Kolay gelsin..
dento35 yardımların için çok teşekkür ederim. tavsiyelerini de denedim fakat bir sonuca ulaşamadım. bilgisayarı camdan atmaya ramak kaldı.
bu arada Bay_KG HDMI kesinlikle var.
bu kadar canini sikma. bende dvi portundan hdmi donusturucu ile lcd`ye bagladim sesle hic ugrasmadim bile. direk ses cikisindan amfiye verdim sesi
ATI 3600 Serisinde HDMI çıkış mevcut. Aynı Ekran Kartını Kullanıyorum ve Monitorde HDMI desteklediği için HDMI çıkışından kullanıyorum gayet memnunum. Ekran kartını aldığımda CD ile tanıtım yaptım ve arkadaşımızın aldığı uyarıyı bende almıştım. Siteden güncel driveri yükleyerek bu sorundan kurtuldum. Yalnız seçmeli olarak değil full sürümü yüklemeniz gerekmektedir. Yani sitede optional download yazan yerden değil AMD Catalyst Packages bölümünden komple indirmeniz gerekmektedir. Cd den kurmuş olduğunuz yazılımı kaldırmadan direk üzerine kurun. Fakat yükleme esnasında hiçbir bölümü değiştirmeyin karşınıza geldiği gibi uygun adımları takip ederek yükleme yapın. Aşağıda vermiş olduğum linkten siteye girerek, sağ üst köşede bulunan Download Drivers yazan yerden ilgili seçimleri yaparak bir sonraki indirme adımına geçebilirsiniz. Orada bulunan seçenekler
Component Category: Kullanım alanı belirtmeniz istenmekte. ( masaüstü, dizüstü gibi) Product Line: Ekran Kartınızın Modeli ( Radeon HD Series Seçiyoruz) Product Model: Ekran Kartı Seriniz (3600 Serisi kullanıcıları 3xxx yazan seçeneği tıklayacak) Operating System: İşletim Sisteminiz seçmeniz istenmektedir. İşletim sistemini seçerken dikkatli olun. 32 ve 64 bit seçenekleri mevcut Pc için uygun olanı seçmediğiniz sürece uygun yükleme yapamazsınız. Bilgisayarım özelliklerinden 32 bit mi 64 bit mi olduğunu görebilirsiniz. 32 bit olanlarda herhangi bir uyarı bulunmaz fakat 64 bit olanlarda x64 Edition gibi bir yazı bulunmaktadır. Bu kısmınıda seçtikten sonra View Results butonunu tıklıyoruz hemen altta. Tıkladıktan sonra download sayfası karşımızda En son güncelleme 25 Nisan 2012 ( XP kullanıcıları için diğerlerini bilmiyorum) 101.5 MB olan dosyayı indiriyor ve yüklemeyi gerçekleştiriyoruz.
Valla ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama aynı ekran kartından kullandım ve lcd tv de o videoları izlesende performans bekleme.1 gb ın 512 si paylamşımlı zaten bu kartta.128 bit veri yolu ve söylemeye deymeyecek kadar bir bellek saat hızı var.
Beyler bende de şöyle bir sorun var uzun süredir masaüstü bilgisayara açmamıştım şuan nete girme olanağım da yok laptoptan sürücü indirip ekran kartını güncelleyeyim dedim, 720p filmlerde takıldığı, kasdığı için. Ekran kartının güncellemesini yaptığımda bazı şeyler yüklenemedi diyor ekran görüntüsü 640x480'e ve 4 bite düşüyor. Normal şekilde Windows XP 32 biti indirdim onda bir hata yok .Bir de 9.8 sürümüne güncellediğimde normal şekilde ayarlarım yükleniyor bu sürümünde bir sorun çıkmıyor.
Sorun nedir acaba yanlış bir şey mi yapıyorum yoksa pc ile alakalı olabilir mi 1 GB RAM var. Güncellediğimde sorun çıkan sürüm aşağıdaki linkte: