Şimdi Ara

ati radeon hd 3600 serisi hdmi audio yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimde PCI-e ati radeon 3600 serisi 1GB hdmi çıkışlı ekran kartı var.
    Bu kart ile Lcd tv'ye video aktarmaya çalışıyorum fakat görüntüyü aktardığım halde sesi bir türlü aktaramadım.
    Bu karta ait kurmadığım sürücü, kurmadığım işletim sistemi kalmadı fakat aygıt yöneticisindeki "hd audio device" aygıtının üzerindeki sarı ünlem işareti bir türlü kalkmadı.
    Bu ekran kartını kullanan, hdmi ile sesi de aktarabilen ya da bu konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

• surucuyle ilgisi yok ses cikisinin hdmi`ya yonlendirilmesi gerekiyor diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

surucuyle ilgisi yok ses cikisinin hdmi`ya yonlendirilmesi gerekiyor diye biliyorum
    dento35 dediğini yapabilmem için ses aygıtlarında varsayılan olarak ekran kartını seçebilmem lazım ama listede görünmüyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: byseco

dento35 dediğini yapabilmem için ses aygıtlarında varsayılan olarak ekran kartını seçebilmem lazım ama listede görünmüyor :(

Alıntıları Göster
    bir forumda okudum sana cevireyim ama denetim masasinda ses ayarlarina giriyorsun kayittan yurutmeye giriyorsun cikisi hdmi output seciyorsun diyor :)
  • quote:

bir forumda okudum sana cevireyim ama denetim masasinda ses ayarlarina giriyorsun kayittan yurutmeye giriyorsun cikisi hdmi output seciyorsun diyor :)

Alıntıları Göster
    Aynı ekran kartını kullanıyor fakat hiç HDMI bağlantı kurmadağım için bir çözüm bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naked leader

Aynı ekran kartını kullanıyor fakat hiç HDMI bağlantı kurmadağım için bir çözüm bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    kartın ve lcd'nin 1.3 sürüm destekli olması lazım
    sonra kartta spdfo diye 2 pinli bir çıkış var onu anakarta bağlaman lazım öyle olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: saasc

sonra kartta spdfo diye 2 pinli bir çıkış var onu anakarta bağlaman lazım öyle olur

Alıntıları Göster
    saasc bir süredir internete girme fırsatım olmadı mesajını yeni görüyorum bu cevabı yazdıktan hemen sonra bilgisayarı kapatıp bakıyorum teşekkür ederim...
  • quote:

dostum bir hışımla söktüm bilgisayarı fakat kartın üzerinde spdfo yok
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    naked leader
    sende de sistem aygıtlarında ünlem işareti var mı?

ati radeon hd 3600 serisi hdmi audio yardım!!!

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01059842&lc=en&cc=us&dlc=en

• quote:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01059842&lc=en&cc=us&dlc=en

Alıntıları Göster
    dostum "high defination audio" aygıtını düzgün tanımadığı için ses ayarlarında gözükmüyor dolayısıyla varsayılan olarak ati hdmi'ı seçemiyorum.

• quote:

dostum "high defination audio" aygıtını düzgün tanımadığı için ses ayarlarında gözükmüyor dolayısıyla varsayılan olarak ati hdmi'ı seçemiyorum.

Alıntıları Göster
    driver genius tarzi bir programla sisteminizin eksik suruculerini guncellemeyi deneyiniz
  • quote:

driver genius tarzi bir programla sisteminizin eksik suruculerini guncellemeyi deneyiniz

Alıntıları Göster
    denedim bir kaç program kurdum hiç bir işe yaramadılar
  • quote:

denedim bir kaç program kurdum hiç bir işe yaramadılar

Alıntıları Göster
    bir ise yaramadilar derken programla tum suruculeri guncelledin ancak unlem hala duruyor demek mi istyorsun daha aciklayici yazarsan yardimci olabiliriz
  • quote:

bir ise yaramadilar derken programla tum suruculeri guncelledin ancak unlem hala duruyor demek mi istyorsun daha aciklayici yazarsan yardimci olabiliriz

Alıntıları Göster
    evet bütün sürücüleri güncelledim, Bios sürümü dahil. Ati'nin bu kart için çıkartmış olduğu bütün sürücüleri indirdim o küçük sevimli sarı ünlemcik hala gitmedi

• ben ole yapmıstım
  • quote:

evet bütün sürücüleri güncelledim, Bios sürümü dahil. Ati'nin bu kart için çıkartmış olduğu bütün sürücüleri indirdim o küçük sevimli sarı ünlemcik hala gitmedi

Alıntıları Göster
    işin garip olan tarafı elimde bir de Ati hd 4300-4500 serisi bir ekran kartı daha var onunla da aynı sorunu yaşıyorum. farklı bir anakartda da denedim iki ekran kartını ama bu ünlem peşimi bırakmıyor...

• quote:

işin garip olan tarafı elimde bir de Ati hd 4300-4500 serisi bir ekran kartı daha var onunla da aynı sorunu yaşıyorum. farklı bir anakartda da denedim iki ekran kartını ama bu ünlem peşimi bırakmıyor...

Alıntıları Göster
    bi format at diycem ama bakarsin duzelir

• quote:

http://www.inndir.com/Microsoft-UAA-Bus-Driver-%28High-Definition-Audio%29-46305p.html
    http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/OTHER-SOUNDCARDS/Microsoft-UAA-Bus-Driver-for-High-Definition-Audio.shtml
    birde bunlari bir dene bakalim

Alıntıları Göster
    http://www.softwarepatch.com/tips/microsoft-uaa-bus-driver.html
    burayi da oku istersen ingilizcen varsa

birde eger realtek audio chipsetin Realtek ALC 880 / 882 /883 / 861 ise isletim sisteminden kaynaklanan bir bug`mis bu
    bir guncelleme ile cozundugu yaziyor

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=11632

burda da bir cozum yaziyor ama ingilizcen yoksa ceviririm

Solutions:

Step 1 Navigate Safe mode (if not, related driver files would be automatically restored), if the System File Protection application is disabled, you need not to enter Safe mode.

Step 2 Go to X:Windowssystem32drivers and delete all Hda*** files like Hdaudbus.sys, Hdaudio.sys.

Step 3 Enter Device Manager. First disable then enable "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio", at this point there will be an exclamation mark in a yellow circle in front of this device. Then right click "Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" select delete, so that system's HD bus driver is unloaded successfully.

Step 4 Restart and return Normal mode, the familiar screen "Found New Hardware Wizard" is back again. Then immediately cancel all steps, set up the compatible and up-to-date Realtek HD Audio Driver. There will not be any conflict at last.

Step 5 Reboot up the system when driver installation is over, the system audio icon turns up then the long-lost sound is on its way back!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dento35 -- 8 Mayıs 2012; 14:20:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.