Şimdi Ara

ATI Radeon x2300 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ati radeon x2300 hakkında yorumlarınızı almak istiyorum ve yeni nesil oyunlarda performans hakkında bilgim yok..ayarları hakkında da bilgiye ihtiyacım war..cvplar için şimdiden tşk..

ayrıca power of demand özelliği hakkında bilgisiniz warmıı çünkü performansı artırıcı bi özellikmiş ama hiç bilgim olmadıgından bişey yapamıyorum..ayrıca 128mb ve notebook içindeki mobility bir karttan bahsediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garbage86 -- 3 Temmuz 2007; 23:28:10 >

• arkadaşlar lütfen bi cvp bekliyorum....
  • Walla ATI'nın böyle bi modeli oldugunu bile ilk kez duydum onun için bişi söylüyemiycem
  • mobility..asus notebook F3JR modelinde mevcut ...laptop almak istiodum ve oyun içinde performans arıodum çok bütçem olmadıgı için bunu düşündüm..ve gayet dier konularda performans mükemmel ama oyunları mrk ediyorum yükleyip denemekten başka çare yok sanırım baatlefield2 de yüksek çözünürlükte kasıo sadece bunu biliyorum
  • Adı X2300 ama DX10 desteği olmayan giriş seviye bir ekran kartı.

http://forum.donanimhaber.com/m_12790177/tm.htm
    quote:

Orjinalden alıntı: fx57

ATI Radeon x2300 ???

Masaüstü çözümlerde olduğu gibi ATi ve Nvidia gibi dev üreticilerin rekabeti dizüstü tarafında da ciddi şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz ay yapılan CES fuarında Asus ve MSI'ın ATi'nin yeni mobil grafik çözümü olan Radeon X2300'ü kullanan modelleri gün yüzüne çıkmış, katılımcıların büyük bir çoğunluğu da ATi masaüstünde DirectX 10'a yönelik olan "süre" açığını dizüstüne DirectX 10 desteğini "erken" vererek kapatacağını düşünmeye başlamıştı ki gelen detaylar ile işin aslının öyle olmadığı da ortaya çıktı. Asya kökenli bazı sitelerde yayınlanan haberlere göre olması beklenen teknik özellikler ATi'nin resmi sitesi üzerinden X2300'ün teknik detaylarını açıklaması ile doğrulanmış oldu.

ATi Mobility Radeon X2300 Teknik Özellikleri

* 90nm üretim teknolojisi ile üretim, toplamda 105 milyon transistör
    * 4 pixel shader işlemcisi
    * 2 vertex shader işlemcisi
    * 128-bit 4-kanal DDR1/DDR2/GDDR3 bellek desteği
    * Doğal PCI Express x16 veri yolu uyumu
    * ATI PowerPlay 6.0 güç yönetim teknolojisi
    * Avivo Video ve Görüntüleme mimarisine destek

Ve belkide en önemli nokta yeni grafik işlemci birçok kişinin umduğunun aksine Microsoft DirectX 9.0 ve Shader Model 3.0 desteği ile birlikte donanımsal olarak programanabilir vertex ile pixel shader desteği sunuyor. Tabi bunda ATi'nin yeni dizüstü grafik çözümünü isimlendirme konusunda DirectX 10 destekli yeni Radeon serisi X2900 gibi X2xxx olarak tanımlamasının da etkisi büyük olsa gerek.

Yeni grafik işlemcisi hakkındaki tüm resmi bilgiler için;
    http://ati.amd.com/products/mobilityradeonx2300/specs.html

Yuarıdaki haberi daha önce forumlarımızda vermiştik. Şimdi ise ATi'nin yeni mobill grafik işlemci Radeon X2300'ün ortaya çıkan ilk test sonuçlarına bir göz atalım. Asus'un yeni dizüstü bilgisayar çözümlerinden biri olan A8JR modelinde kullanılan Radeon X2300 Mobility gpu'sunu bilindiği gibi ilk çıkan haberlerde firmanın DirectX 10 için hazırladığı ilk mobil grafik işlemci olduğu söylenmiş daha sonra gerçeğin böyle olmadığı anlaşılmıştı.

Test Sonuçları;

1024x768, A8Jr (Intel Core2 Duo T5200, 2G Ram, 945PM)

- 3Dmark05: 1494
    - 3Dmark06: 822
    - HL2: 14FPS
    - Doom3: 7.8FPS

Not: Sürücüler henüz tam oturmadığı için test sonuçlarının biraz daha iyileştirileceği söyleniyor.

• Arkadaşlar ben de bu laptop alacağım fiyatı 900-1200$ arası olacak sizce bu kart bu fiyat aralığındaki bilgisayarlarda oyunlar için en iyisi midir?
  • o fiyata hangi laptop o ? Tam marka ve modelini verebilirmisin ?

dediğin gibi 900-1200 dolar fiyat aralığında ise, bulunmaz bir makine.O fiyat aralığında benim bulabildiğim en iyi ekran kartına sahip Laptopta Gforce GO 7400 vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acer Aspire 5720G

Söylediğim fiyata kdv dahil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djagatai -- 3 Kasım 2007; 13:54:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.