Şimdi Ara

Ati Veya Nvidia Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Ve Bu Durumdan Kurtuldu (Çözümü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yaklaşık Bir Haftadır Çözmeye Uğraştığım Bir Problemin Çözümünü Sizlerle Paylaşacağım

Ati Ve Nvidia Kartlarınıda Windows 7 Veya Windows 8 İşletim Sistemlerinde Ortaya Çıkan
    "Ati Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Ve Bu Durumdan Kurtuldu" Veya "Nvidia Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Ve Bu Durumdan Kurtuldu"
    Hatasını Çözümünü Sizlerle Paylaşacağım.

Bunun İçin Önce Birkaç Şeyi Bilmemiz Gerekiyor.

1-)Yapacağımız İşlemler Sırasında Ekran Kartının Termal Pedlerini Değiştireceğiz. .(Laptop Tamircilerinden, Bilgisayarcılardan Alabilir Veya İnternetten Getittirebilirsiniz (İnternette Termal Pad Diye Geçiyor.)
    Termal Pedler Piyasada Zor Bulunur Lütfen Ona Göre Tamire Başlayın !!!!!!

2)Not:Arıza Yazılımsal Değildir.Bilgisayarınızı En Güncel Ati Veya Nvidia Driverları İle Güncelleyiniz.

3-)Lütfen Ekran Kartınız 2 Yılını Doldurmuşşa Bu İşlemi Yapınız.

(Dikkat:!!!!!!!!!!! Çünkü Ekran Kartınız 2 Yıldan Yeniyse Açtığınızda Kart Garanti Dışı Kalır.!!!!!!!) Bunun Yerine Ekran Kartını Servise Yollayınız.

4-)Tamir Bilginiz Varsa Bu İşlemi Yapınız.(Not:Eğer Tamir Bilginiz Yoksa Bir Bilgisayarcıdada Yaptırabilirsiniz.)

5-)Ekran Kartının Başka Yerlerinde Sorun Olup Olmadığını

6-)Ekran Kartında Fan Veya Soğutucular Arasında Arıza Olup Olmadığını

7-)Ekran Kartında Toz Olup Olmadığını Kontrol Etmemiz Gerekiyor.

Gelelim Çözüme
    Buradaki En Büyük Sorun Eğer Bilgisayarınızda Başka Bir Sorun Yok İse Bu İşlem Kesme Nedeninin
    sorununun Voltaj Regulatorlerinin Fazla Isınmasından Dolayı Olabilecegidir.

Peki Voltaj Regulatorü Nedir ?
    Voltaj Regülatorü: Kendi Üzerindeki Isıya Göre Voltaj Ayarlaması Yapan İşlemciye Ve Ram'e Çeşitli Türden Voltaj Ve Akın Yollayan İşlem Elemanına Denir.

Sıkıntı Şurada Başlıyor Eger Voltaj Regülatorü Fazla Isınıyorsa Örneğin (140 - 200) Arası Voltaj Regülatörü Enerjiyi Sisteme Düzenli Veremeyip.
    Bunun Sonucunda da Voltaj İşlemci Ve Ram'lere Düzenli Gitmeyip Sistemde Bozulmalara Sebeb Oluyor.
    Bende Bu Sorunu Gpu-Z Programıyla Tespit Ettim Benim VDDC Phase'imin Sıcaklığı Yüke Binince 150 Üstüne
    Çıktığında Bilgisayarın Kendini Kapattığını, Siyah Ekrana Düştüğünü Yada Oyun İçinde "Ati Veya Nvidia Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Ve Bu Durumdan Kurtuldu Hatası"
    Verdiğini Gördüm.

Evet Gelelim Şimdi Tamire

Önce Ekran Kartının Vidalarını Söküyoruz

Sonra Ekran Kartımız Bu Hale Geliyor

Resim 1
     Ati Veya Nvidia Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Ve Bu Durumdan Kurtuldu (Çözümü)

Sonra İse VDCC Contact On Termal Pad Yazan Kısımlardaki Termal Pedi (Termal Silikon Macunu) Kontrol Etmemiz Gerekiyor.
    Eger Termal Macun Kuruduysa Sorun Var Demektir. Eger Bu Macun Kuruduysa Örneğin (Çatlıyorsa) Bu Macunun Değişmesi Gerekiyor Demektir.

Unutmayın Macun Piyasada Zor Bulunuyor. Alttaki Yazımda da Bunu Belirttim

Öncelikle Eski Kuruyan Termal Pad (Termal Silikon Macunu) Çıkarıyoruz

Bundan Sonra Yapacağımız Tek Şey Bu Termal Pad (Silikon Termal Macun) dan Aynı Boyda Alıp Keşip Yerleştirmek Olacak
    Tabi Buda Zor Bir İş Bu Macun Heryerde Satılmıyor.(Laptop Tamircilerinden, Bilgisayarcılardan Alabilir Veya İnternetten Getittirebilirsiniz (İnternette Termal Pad Diye Geçiyor.)

Eğer Bulamıyorsanız Yapacağınız Tek Bir şey Kalıyor. Resim 1'de Pembe Renkte Görünen Ram Silikonlarının
    Taşan Kısımlarını (Dikkat!!!: Sadece Taşan Beyaz Kısımlarını (Pembe Kısımları Kesmeyin !!!!!!) Falçatayla Keserek Elinizde Yoğurunuz Ve VDDC Slaves 1,2,3 Yazan Kısımlara Düzgünce Parçalayarak
    Dikkatlice (Dikkat: Macun Yarı İletkendir. VDDC Voltaj Regülatorlernini Ayaklarına Sakın Sürmeyiniz) Yapıştırınız. (Şahsen Benim Elimde Olmadığı İçin Ben Öyle Yaptım)
    (Not: Regülatörlerin Üstüne Yapıştırdığınız Yeni Padlerin Yukarıdaki Resimde Kuruyan Padlerin Altındaki Plakaya Yapışması Gerek.
    Sonra İse İşlemci Macununu Yenileyerek Ekran Kartını Kapatınız.(Not: Vidaları İyice Sıktığınızdan Emin Olunuz.)

Eğer Tam İşlemci Yükte Gpu-z Programında VDDC Voltaj Regülatorlerinin Sıcaklıkları Düşmüsse (Yani 100 - 110) Civarında İse (Yani VDDC Phase 1, VDDC Phase 2, VDDC Phase 3)
    Ozaman Oyunlarda Bu Hatanın Tekrar Gelip Gelmediğini Kontrol Edebilirsiniz.

Ben Kendi Ekran Kartımda Uyguladım.Şuanda Bir Sıkıntı Yaşamamaktayım.
    Eğer Ekran Kartınız 2 Yıldan Eskiyse Ve "Ati Veya Nvidia Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti Ve Bu Durumdan Kurtuldu" Hatasını Veriyorsa Bu Çözümü Uygulayabilirsiniz.
    Ekran Kartınız Yeniyse Teknik Servise Yollayarak Bu Sorun Hakkında Çözüm İsteyiniz. Yada Ekran Kartının Birebir Sıfırı İle Değişimini İsteyiniz.

Arkadaşlar VDCC Regülatörleri Yakından Görmek isteyen Arkadaşlar Varsa Yakından Çektiğim Ekran Kartımın Fotoğrafını Atıyorum.

Resim 2

Burda Mavi İle Gösterilen Yerler Voltaj Regülatörleridir.Bu Regülatörlerin Yukarıdaki Resimde Kuruyan Padlerin Altındaki Plakaya Yapışması Gerek.
    Not:Bu Konu Her Forumda Rahatlıkla Paylaşılabilir.
    Bu Yazı Alıntı Değildir.Farklı Forumlarda Paylaşılacaksa Lütfen Alıntı Olarak Belirtip Dark Frost Nickname'ini Kullanmayı Unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Frost -- 22 Nisan 2014; 19:43:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.