Şimdi Ara

ATI X1950Pro - MSI 8600 GTS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: cagann

quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

quote:

Bence 8600GT Sonic+ GTS'den daha mantıklı fiyat da göz önünde bulundurulursa. Ama yine de 1950Pro derim.

bulamıyoruzki sonic + yı nerede satılıyor. bana 625/2000 modeli lazım

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2113

Burada mevcut olduğu söyleniyor.
    http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=48

1800 mhz bunun ramleri. nova satıyorda stok yok. bulamadım da

• quote:

quote:

quote:

Bence 8600GT Sonic+ GTS'den daha mantıklı fiyat da göz önünde bulundurulursa. Ama yine de 1950Pro derim.

kıyasladığımızda xfx7600gtnin x1950den daha yüksek performanslı ve daha ucuz olduğunu görüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: disast3r

quote:

quote:

quote:

kıyasladığımızda xfx7600gtnin x1950den daha yüksek performanslı ve daha ucuz olduğunu görüyorum

Nvidia da hangi bölümde calisiyorsun dostum sen, 7600GT, X1950Pro yu nerde gecmis? Var mi bir test ? bir inceleme bir link vs. ?

• x1950pro al bence dx9 için çok iyi dx10 da ne olucağı belli değil paran cebinde kalsın
  • 7600GT
    ÇEKİRDEK HIZI 590 MHZ
    BELLEK HIZI 1600 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 128 BIT
    İŞ HATTI 12 ADET
    VERİ YOLU GENİŞLİĞİ DUAL 400 MHZ şöyle basit bi kıyaslamada az çok ne olduğunu anlayabilrz.nvidiada çalışmaya gerek yok.

RADEON X1950PRO
    ÇEKİRDEK HIZI 580 MHZ
    BELLEK HIZI 1400 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 256 BIT
    İŞ HATTI 36 ADET
    VERİ YOLU GENİŞLİĞİ DUAL 400 MHz
  • quote:

7600GT
    ÇEKİRDEK HIZI 590 MHZ
    BELLEK HIZI 1600 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 128 BIT
    İŞ HATTI 12 ADET
    VERİ YOLU GENİŞLİĞİ DUAL 400 MHZ şöyle basit bi kıyaslamada az çok ne olduğunu anlayabilrz.nvidiada çalışmaya gerek yok.

RADEON X1950PRO
    ÇEKİRDEK HIZI 580 MHZ
    BELLEK HIZI 1400 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 256 BIT
    İŞ HATTI 36 ADET

tabi arkadaşım haklısın buradan 7600gt nin daha iyi olduğu anlaşılıyor değil mi nasıl da takmış saat hızlarında nvidia vay be saat hızı herşey demek değildir ram miktarı gibi... daha ne kadar sürecek bakalım bunun kavranması oyyy oyyyy...

• quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

quote:

Orjinalden alıntı: Arsenicj

Tabii ki 1950pro dan daha iyi performans alırsın, 8600gts 128bit olduğundan yüksek çözünürlük ve detaylarda seni yarı yolda bırakır. Dx10 mevzusuna gelirsek 8800gts altı kartlar şimdiki dx10 uygulamalarda bile yetersizler örneğin crysis çıktığında 8800gts bile yetmeyecek gibi görünüyor (düşük çözünürlükle ve efek olmadan oynamaya razıysan o ayrı). Ayrıca 8600gts gereğinden fazla pahalı ve şimdiden eskidi.
    Benim şahsi fikrim bu 2 kart arasında 1950pro tartışmasız tercih edilmesi gereken karttır.

HOCAM HARBİDEN ABARTMIŞIN HERİFLER BU KARTLARI BOSUNAMI SATTI AYRICA OYUN NVİDİA OPTİMİZASYONLU OYUN OLUCAK 8800 GTS İLE RAHAT OYNANIR

Öncelikle ben bu mesajı kafamdan sallamadım yanlış hatırlamıyorsam fx57nin bir haberinde başlık altında konuşulmuştu eğer bulabilirsem linkini eklerim. Ama bir yanlışlık olmuş ve mesajı eksik yazmışım ben yüksek çözünürlük ve detaylarda yetmeyecek demek istemiştim yoksa daha alt seviye kartlar da düşük çözünürlük ve detaylarda rahat çalıştırır.
    Öncelikle ben 22" LCD monitör kullanıyorum ve oyunları 1680x1050 çözünürlükte oynuyorum arkadaşımda 8800GTS var ve lost planet oyununu bu çözünürlükte denedim ayarları bile doğru düzgün açmadığım halde adamakıllı performans vermedi (Bu kartı almamamın en önemli sebeplerinden biri budur yoksa başta ben de 8800gts düşünüyordum) şimdi crysis lost planettan daha düşük bir sistemmi isteyecek. Ya da şöyle sorayım crysisi 1680x1050 çözünürlükte full detayda tüm ayarlar açıkken 8800GTS ile oynayabilecekmiyim, ben 8800gtx ile bile bu söylediğim ayarlarda oynabileceğimden emin değilim. Sonuç olarak eğer bir karta 500ytl ve üstü vereceksem her oyunu en yüksek çözünürlük ve grafiklerde çalıştırması lazım aksi takdirde bu kadar para vermenin mantığı nedir?...

• quote:

Orjinalden alıntı: Arsenicj

Öncelikle ben bu mesajı kafamdan sallamadım yanlış hatırlamıyorsam fx57nin bir haberinde başlık altında konuşulmuştu eğer bulabilirsem linkini eklerim. Ama bir yanlışlık olmuş ve mesajı eksik yazmışım ben yüksek çözünürlük ve detaylarda yetmeyecek demek istemiştim yoksa daha alt seviye kartlar da düşük çözünürlük ve detaylarda rahat çalıştırır.
    Öncelikle ben 22" LCD monitör kullanıyorum ve oyunları 1680x1050 çözünürlükte oynuyorum arkadaşımda 8800GTS var ve lost planet oyununu bu çözünürlükte denedim ayarları bile doğru düzgün açmadığım halde adamakıllı performans vermedi (Bu kartı almamamın en önemli sebeplerinden biri budur yoksa başta ben de 8800gts düşünüyordum) şimdi crysis lost planettan daha düşük bir sistemmi isteyecek. Ya da şöyle sorayım crysisi 1680x1050 çözünürlükte full detayda tüm ayarlar açıkken 8800GTS ile oynayabilecekmiyim, ben 8800gtx ile bile bu söylediğim ayarlarda oynabileceğimden emin değilim. Sonuç olarak eğer bir karta 500ytl ve üstü vereceksem her oyunu en yüksek çözünürlük ve grafiklerde çalıştırması lazım aksi takdirde bu kadar para vermenin mantığı nedir?...

Ben de 8800 GTS'den (düşük çözünürlük ve düşük ayrıntı diyecek kadar abartmamakla beraber), hatta GTX'ten çok fazla bir şey beklemiyorum; ama Lost Planet gibi bir oyuna göre kartın başarımını değerlendirmek de yapacağım en son şeydir.

LP'nin 1.4 yamasını ve son nVidia sürücülerini kurarak denediğinize eminim. Yanılmıyorum, değil mi?
    Böyle denense bile o oyuna hiç güvenilmez de, önemli değişimler oluyor.

320 MB zaten 1280x1024 kartıdır. Crysis'in bellek ihtiyacının da düşük olmayacağını düşünebiliriz. 1600x1200 gibi çözünürlükler dendi mi bazı oyunlar için HD 2900 XT ve üstü devreye girer, bellek miktarı sebebiyle. Yeni serîler de Crysis zamanı gelecek. Tesadüf değil :)

Konuya gelince, X1950 XT 256 varken böyle bir ikilemde kalmaya gerek yok. Rahat bulunur mu bilmem; ama sıfırı KDV dahil 320 - 330 lira gibi bir etikete sahip. 8600 GTS'yi de, X1950 PRO'yu da tokatlar.

Ki, ikinci el almak çok daha mantıklı olur.

quote:

7600GT
    ÇEKİRDEK HIZI 590 MHZ
    BELLEK HIZI 1600 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 128 BIT
    İŞ HATTI 12 ADET

RADEON X1950PRO
    ÇEKİRDEK HIZI 580 MHZ
    BELLEK HIZI 1400 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 256 BIT
    İŞ HATTI 36 ADET

Basit bir kıyasın sonucunda X1950 PRO'nun önemli üstünlüğünü görüyorum ben. Siz niye aksini düşündünüz?

X1950'de, 575/580'de çalışan 36 adet gölgeleyici birim, 575/580'de çalışan 12 adet ROP, 575/580'de çalışan 12 adet doku eşleme ve adresleme birimi, gene 575/580'de çalışan 8 adet tepe tarayıcı (vertex shader) mevcut. Belleği 256 bit 1380/1400 mhz (44.16 GB/sn - 44.8 GB/sn band genişliği).

7600'de 560 - 590'da çalışan 12 adet gölgeleyici, 560 - 590'da çalışan 8 adet ROP, aynı saat hızlarında 12 doku adresleme ve eşleme birimi ve 5 tane tepe tarayıcı var. 128 bit 1400 - 1600 (22.4 GB/sn - 25.6 GB/sn band genişliği).

E, hâliyle X1950'nin tokadını görmek zor olmuyor. 7600 GT, anca X1800 GTO'yla kapışır.

Benzer biçimde, 8800 GTS, 500/1600 hızlarıyla 650/2000 X1950 XTX'e nasıl kayda değer fark atabiliyor, sizce?

Biliyorsunuz, tek tek saat hızları ve birim sayılarına değil, bunların sonucuna bakıyoruz:

PRO'nun bellek band genişliği olayını yazdım zaten.

Geri kalanı (PRO'nun 580, GT'nin 590 mhz hâline göre):

Shader işleme (gölgeleme mi desek :) hızı:

PRO - saniyede 20880 işlem
    GT - saniyede 7080

Noktacık doldurma (pixel fill rate):

PRO - 6960
    GT - 4720

Doku doldurma (texture fill rate)hızı:

GT - 7080
    PRO - 6960 (basit bir hız aşırtma işi var :)

Tepe tarama:

PRO - 1160 köşe/sn
    GT - 737 köşe/sn ("köşe"yi uydurdum. Tuttu inşallah.)

Tabii, iki farklı mimarîli kartı doğrudan bu mantıkla karşılaştırmayı sevmem (mesela, shader'de, GT'ye göre gene çok daha üstün olacağını bilmekle beraber, teoriyi tam olarak yansıtacağını sanmıyorum, 12x3 yüzünden) (ki, PRO'nun ultra thread teknolojisi, 512 bit Ring'i falan var. 7600'de de aritmetik işlemciler iyiydi). Ama, PRO'nun da üstünlüğünü bunlar sağlıyor. 7600'ün GTO'yla kapışmasının sebebi de GTO'nun düşük saat hızları ve 12 adet shader'idir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Eylül 2007; 8:16:34 >

• Tuğer çok açıklayıcı yazmışsın sağol ;)
  • Rica ederim.

Sizin konuyla ilgili değillerdi ama :)

-------

Çizim işini de şimdi fark ettik.

Çizim türü şeylerden kesinlikle anlamam. XT önerisinde bunu göz önüne almadım, yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

7600GT
    ÇEKİRDEK HIZI 590 MHZ
    BELLEK HIZI 1600 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 128 BIT
    İŞ HATTI 12 ADET

RADEON X1950PRO
    ÇEKİRDEK HIZI 580 MHZ
    BELLEK HIZI 1400 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 256 BIT
    İŞ HATTI 36 ADET

tabi arkadaşım haklısın buradan 7600gt nin daha iyi olduğu anlaşılıyor değil mi nasıl da takmış saat hızlarında nvidia vay be saat hızı herşey demek değildir ram miktarı gibi... daha ne kadar sürecek bakalım bunun kavranması oyyy oyyyy...

kardeş sen bu işi biliyorsun bence.biri 128 bit biri256.birinde12 iş hattı var birinde 36.sadece saat hızlarına göre bi sonuca varmak çok yanlış.demekki 1950pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLAZEX! -- 2 Eylül 2007; 14:18:56 >

• http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=3&id=2237&pg=7
    iki kartı karşılaştıran bir test,
    ama eski oyunlarla yapılmış, istediğim gibi değil,
    ama yine de çözünürlük arttıkça aradaki farkın yüzdesel olarak arttığını görebilmeniz açısından dikkate değer (diye düşünmekteyim)
  • Ben olsan x950pro yu alırım her ne kadar benzer performans versede x1950pro yu seçerim çünkü 256bit in avantajını her zaman görürsün özellikle çözünürlüğü arttırdığında ayrıca 8600gts e o parayı verene kadar biraz daha ver 8800gts 320mb al hepsinden daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Eylül 2007; 14:42:05 >

• dx 10 da 8800gts den daha aşağı bi kart alınmaz.8600 ler seni hiç bi dx10 oyununda tatmin etmez. fps yerlerde sürünür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLAZEX!

quote:

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

7600GT
    ÇEKİRDEK HIZI 590 MHZ
    BELLEK HIZI 1600 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 128 BIT
    İŞ HATTI 12 ADET

RADEON X1950PRO
    ÇEKİRDEK HIZI 580 MHZ
    BELLEK HIZI 1400 MHZ
    BELLEK ARAYÜZÜ 256 BIT
    İŞ HATTI 36 ADET

kardeş sen bu işi biliyorsun bence.biri 128 bit biri256.birinde12 iş hattı var birinde 36.sadece saat hızlarına göre bi sonuca varmak çok yanlış.demekki 1950pro

aslında 128-bit 256-bit olması da kriter değil pek artık gpular yüksek saat hızlarına çıkmaya başladılar bu farkı kapatabiliyorlar ancak tabi veri yolunun genişliği yüksek çözünürlükte oyun oynamak için (kartın potansiyeli varsa) iyi bişeydir örneğin 7600 gt zamanında iyi bi kart olmasına rağmen 128-bit olması kartın gerçek performansını göstermesine engeldi potansiyeli gerçekten vardı kart kendinden önce çıkmış 256-bit kartlardan bazılarını da tokatlıyordu hatta 7800gs yi bile bazı testlerde geçiyordu... buradan kısaca akran kartlarının bu ıvır zıvır değerlerinden çok kartın oyun ve bench performanslarına göre sıralandırılmasının en doğru olduğu sonucu çıkıyor ve bir önemli nokta da kartın fiziksel özellikleri shader işleme birimlerinin veri yolunun özellikleri kartın ana performansı hakkında bir fikir verebilir ancak dediğim gibi kartı çalışırken görmeden bir yargıya varmak (saat hızlarına bakarsak "bu kart yavaştır" şeklinde) yanlış olur...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.