Şimdi Ara

ATI X800 & NVIDIA 6800 Pipelines

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    6800 Standart 12 Pixel + 5 Vertex Pipeline a
    6800 GT/ULTRA 16 Pixel + 6 Vertex Pipeline
    X800 SE 8 Pixel + 6 Vertex Pipeline a
    X800 Standart/PRO 12 Pixel + 6 Vertex Pipeline a
    X800 XL/X800 XT/X850 16 Pixel + 6 Vertex Pipeline a
    a sahiptir.

Rivatuner ve Bios Güncellemeleri ile bu kartlar arası dönüşümler söz konusudur.

Ayrıca MSI ın bir ara ilk çıkardığı GT diye çıkardığı hatalı ürünlerin 12 Pixel+6 Vertex pipeline sahip olduğu tespit edilmiştir.

Görüldüğü gibi pipeline lar sadece pixel den ibaret değildir.Vertex de önemlidir. Bu kartlar arasındaki fiyat farkları da daha çok pipeline ve DDR3 belleklerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Ati yeni çıkaracağı GPU (R520) nun 24 pixel pipeline a sahip olacağını duyurdu.

Şu an için ekran kartı alacaklar SLI yı düşünüyorsa 6800 GT eğer tek bir kart kullanacaksa X800XL fiyat performans açısından en iyi seçenek teşkil etmektedir. 2*6600 GT ile yapılan testler 6800 Ultraya yakın değerlerdir. Bu yüzden SLI anakart ve 2 tane 6600 GT ve Bridge ve çektileriniz, meşakatler düşünülürse ;) fiyatları ucuzlayan 6800 GT daha iyi bir seçenektir.X800 XL ın 300 watt PSU ile gayet stabil çalıştığı düşünülürse, bu ürünün Türkiye stoklarına girmesini beklemekte fayda görüyorum. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikky -- 30 Mart 2005, 20:14:44 >

• hacı bu haberi vermekle çoookk geç kaldın sen. yukarda yazdıklarının çoğu bilinen şeyler ve aylar öncesinden duyuruldu.

ha bide düzeltmeden dayanicam. bahsi geçen kartlarda rive tuner ile pixel pipe'lar açılınca otomatikmen vertex'ler de açılıyor. yani senin dediğin gibi kapalı kalmıyorlar. ayrıca 2 tane sli 6600gt 1 tane 6800ultra performansı vermez senin dediğin gibi. tam tersine tek 6800ultra nın performansı 2 tane 6600gt sli nin perfomansının yanında solda sıfır kalıyor
  • r520 nin agp versiyonu çıkacakmı acaba. lütfen çıksın lütfen. benim bilgisayarı değiştirme olanağım 0 0 0 0 0 yani yok. babam beni kıymaya dönüştürür yeni pc alırsam
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

hacı bu haberi vermekle çoookk geç kaldın sen. yukarda yazdıklarının çoğu bilinen şeyler ve aylar öncesinden duyuruldu.

ha bide düzeltmeden dayanicam. bahsi geçen kartlarda rive tuner ile pixel pipe'lar açılınca otomatikmen vertex'ler de açılıyor. yani senin dediğin gibi kapalı kalmıyorlar. ayrıca 2 tane sli 6600gt 1 tane 6800ultra performansı vermez senin dediğin gibi. tam tersine tek 6800ultra nın performansı 2 tane 6600gt sli nin perfomansının yanında solda sıfır kalıyor

diyorsunuz ve çok yanılıyorsunuz. Anandtech ve tomshardware gibi sitelerdeki sli testlerine tekrar bir bakın isterseniz. 6800gt ve ultra her halükarda 2x6600gt'den performanslıdır. Özellikle de 1600x1200 gibi yüksek çözünürlüklerde hele bir de aa ve af açarsanız 6600gt sli fark yer.

• Biraz düzeltme. Forma dalan arkadaşlar yanlış öğrenmesin.

* Yeni 0.11 Low-k sıs üretilen X800 lerde pipe line açılamıyor arkadaşlar.
    * Ayrıca fiyat sadece DDR3 ve daha cok pipe' a bakmıyor. VIVO, dual DVI ve 256 bit bellek arabirimi özellikleri de fiyatı cok etkiliyor.
    * Son olarak 6800 ultra performansına SLI 6600 GT, AA + AF de yenik düşüyor. Ve unutmayın ki SLI piyasadaki oyun motorlarının yarısında performans artışı sağlayabiliyor. Yani 6800 ultra kesin daha leziz.

Güzel açıklamalar olmuş.
    Bir de bu yazıyı yazmanın sebebini anlayabilseydim.
  • emin misin. bir de brandy'nin yapmış olduğu testlere bi bakıver
    quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

quote:

hacı bu haberi vermekle çoookk geç kaldın sen. yukarda yazdıklarının çoğu bilinen şeyler ve aylar öncesinden duyuruldu.

diyorsunuz ve çok yanılıyorsunuz. Anandtech ve tomshardware gibi sitelerdeki sli testlerine tekrar bir bakın isterseniz. 6800gt ve ultra her halükarda 2x6600gt'den performanslıdır. Özellikle de 1600x1200 gibi yüksek çözünürlüklerde hele bir de aa ve af açarsanız 6600gt sli fark yer.

• arkadaşım ben biliyorum Koray'ın yaptığı testlerin sonuçlarını ve diyorum ki bu benchmarklar gerçek oyun performanslarını tam yansıtmıyorlar. Sadece fikir veriyorlar. Bana laf yetiştireceğine şu sli testlerine bir baksaydın diyorum. Hemen bulabildiğim 1-2 sonucu vereyim sana. Ha diyebilirsin ki ben 1600x1200'de 4xaa 8xaf açmam iyi de o zaman neden sli yapıyorsun? Direk tek bir 6600gt al o da seni 1024x768 no aa af'de oynatır tüm oyunları. Nvidia'nın SLI'sinin mantığı 2 tane 6600gt alıp sli yaparak 6800'leri alanları aptal yerine koymak değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Baseski -- 31 Mart 2005, 0:19:10 >

• laf falan yetiştirdiğim yok. yersiz yere polemik başlatma istersen

quote:

Nvidia'nın SLI'sinin mantığı 2 tane 6600gt alıp sli yaparak 6800'leri alanları aptal yerine koymak değildir.

böyle birşeyi ima ettiğimi nerden çokardın. neyse, tartışmayı yersiz buluyorum. ben anya desem sen konya anlayacaksın. ondan cevap vermicem
  • quote:

Yanlış neden anlayayım ki? bu lafları söyleyen sen değil misin? ben de yanlış düşündüğünü, insanları yanlış yönlendirdiğini söylüyorum sadece. Hayat sadece benchmark almak değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Baseski -- 31 Mart 2005, 0:54:50 >

• o/c lu hallere bakarak yorum yapmak hatali olur...Default ayarlarda 2x6600GT 1 tane 6800GT veya Ultra'yi geçemiyor...Ayrıca SLI'nin her oyunda desteklenmediği öne konulursa single 6800GT almak,2x6600GT almaktan çok daha mantıklı...

Bu aralar ekran kartı piyasası o kadar zevkli değil bence...ATI'nin teklojide eksikliği ATI'nin önünü kesiyor...N-Vidia'nin ise single kart olarak ATI lerden yavaş olmasi S.M. 3.0 ve HDR için daha yavaş kart almak mantıklımıdır dedirtiyor...Ayrıca N-Vidia hala görüntü kalitesi olarak ATI yi yakalıyabilmiş değil...AA ve Af de de yakalıyabilmiş değil...Piyasa çok karışık,şu an bence alinasi 2 kart var,oda artik keyfinize göre 6800GT veya X800XL...6600GT S.M. 3.0 açılınca hikaye oluyor...Riddick te 800*600 de bile oyun oynanmiyor...6600GT den bi 50$ daha pahalli olan güçlü ama sesisini duyuramamış düz X800 kartları,12pipeline'ı ile orta sınıf için alınası kart oluyor.Geforce 6900 serisi ve ATI X900 serisini beklemek daha mantıklı diyorum...Yazın sonlarına doğru yavaş yavaş perde kalkacak bu yeni serilerle ilgili...

• Doğru söze ne denir valla. Ama bu bilgisayar sektöründe beklemenin de sonu yoktur biliyorsun ki.
  • Buda bir siteden alıntı 3dmark 2005 testleri

• quote:

Orjinalden alıntı: Endoplazmikredikulum

Buda bir siteden alıntı 3dmark 2005 testleri

dostum sen puan için mi ekran karti alirsin?oyun oynamak için mi?

1280*1024 ten itibaren performans ibresi 6800GT yönüne kayıyor...6600GT'nin 128Bitlik bellek yolu yükseklere çıkıldıkça frenliyor kartı...
  • Bana sorarsan kalite derim bun bulduğum kartta imzamdakidir Ati grafikte bir numara bence

• @DarkSmiley
    Otomatikman açılmıyor tabiki. 12*1,5 neden 12*1,6 oluyor o zaman ;) Unitleri daha iyi incelemekte fayda var.

@kaptan666
    Ayrıca bu kartların seçilme sebebi hepsinin 256 bit olması.

Ve çoğu arkadaşın bu güncel kartlarda sorularının olması topic
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

..Hayat sadece benchmark almak değildir...

güzel tespit. ama bu cümlenin içinde başka anlamlar da saklı. bundan 2 sene öncesine kadar benchmark denince akla 3dmark'ın yanı sıra oyun benchleri ve dolayısıyla oyun performansı de gelirdi, lakin bugün özellikle overclock forumunda benchmark denince akla sadece 3dmark geliyor. madonion 3dmark01'den sonra eften püften seriler üretse de, herkes bunun farkında olsa da, gizli gizli asıl amacına ulaştı; overclocku hobi olarak gören kesime pahalı donanım sattıran bir enstrüman haline geldi. dejenerasyon gözlüyorum, üzülüyorum ve malasef özlüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.