Şimdi Ara

Atiker Gaz Filtresi Fiyatı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
24.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında 10-15 TL'lik bir segman pensesi olan ve bu işlere azıcık eli yatkın herkes LPG filtresini kendisi değiştirebilir!
    Sızıntı kontrolü yap, yola devam...

Bir de gaz kesicinin orada ufacık bir filtre daha var. O da yamulmuyorsam en az 80bin kilometre dayanıyor ve sonra da kesici komple değiştiriliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: engink

ben değiştirmiyorum gittiği yere kadar gider.

Arkadaşımın eski "Kia Picanto 1,1 EX" aracında E-GAS sıralı sistem vardı. Zamanının en iyilerinden... O zamanlar filtre değişimi gerektiğini falan bilmiyoruz. 65-66 bin kilometre boyunca hiç filtre değiştirmeden bindik. Ne zamanki araç yolda giderken depo dolu olsa bile gazdan benzine geçmeye başladı, o zaman servise gittik ve onlar da "Siz 65 bin km'dir nerelerdeydiniz? Her 15 binde bir motor bakımı yaptırdıktan sonra bir de bize gelip LPG bakımı yaptırmanız gerekiyordu" dediler...

Motora hiç zararı da olmadı. Nereden biliyorsun derseniz: 60 bin kilometre civarında LPG sistemi takılan araç 195 bin kilometre civarındayken sübapları yedi. Yani LPG ile tam 135 bin kilometre kadar gitti. Bugün sıfır OPEL motorlar bile çelik sübaplarla dahi 80 bin kilometre zor gidiyor. Bir diğer arkadaşın Ford Focus LPG ile 100 bin kilometreyi zor gördü ve sübapları yedi. Biz ise filtre değişimi nedir bilmediğimiz halde 65-66 bin kilometre arkamıza bakmadan sorunsuzca araca bindik. Ne gaz ayarı, ne filtre değişimi... O günlerde bilmediğimiz için hiç bir şey yaptırmamıştık.

öncelikle mrb.
    1-filtre değişimi aracın ve lpg enjektörlerinin sağlığı açısından çok önemlidir sonuçta süs olarak konmamıştır. filtrenin görevi enjektörlere giden gazdaki katkı mad. yağ vs. süzmek ve enjektörleri korumaktır. zamanla yağlanan enjektörlerin perfomansı azalır ve aracın çalışması olumsuz etklilenir.filtreler 10bin km. değiştirilmelidir(standart).distribütörün belirlediği fiyat ise 50 tl dir ve her yerde aynıdır.
    2-sübap yakma olayı tercih edilen lpg kitinin marka ve modeli ile alakalıdır.yeni çıkan ince sübaplı araçlar için geliştirilen yani tip yazılımlar mevcut.araç belirli devir üzerine çıktığında "örn.6500-7000" benzin takviyesi ile desteklenir.bu sorun ince bir ayar ve bu özellik destekleyen bir kit ile giderilebilir. tabi ki kullanıcınında etkisi olmaktadır...

• Ben 20bin km'de bir değiştiriyorum ve 10TL lik filtre ile olay halloluyor.

Değiştirme işleminde bi numara yok, filtre kapağının altında somunu var, alttan anahtarı dayayıp gevşetip çıkarıyorsun, filtreyi değiştirip kapağı yerine takıyorsun ve sıkıştırıyorsun. Bugün değiştirdim, 2dakika alıyor.

Kullandığım filtre:

http://www.hepsiburada.com/liste/lovato-tip-sirali-otogaz-filtre-85sf37182/productDetails.aspx?productId=otm85sf37182&categoryId=20030865

• quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

Ben 20bin km'de bir değiştiriyorum ve 10TL lik filtre ile olay halloluyor.

Değiştirme işleminde bi numara yok, filtre kapağının altında somunu var, alttan anahtarı dayayıp gevşetip çıkarıyorsun, filtreyi değiştirip kapağı yerine takıyorsun ve sıkıştırıyorsun. Bugün değiştirdim, 2dakika alıyor.

Kullandığım filtre:

http://www.hepsiburada.com/liste/lovato-tip-sirali-otogaz-filtre-85sf37182/productDetails.aspx?productId=otm85sf37182&categoryId=20030865

benim filtre bundan değil..bizimki yağ filtresine benziyor tip olarak... siz sızıntı yapıp yapmadığını nasıl kontrol ediyorsunuz filtre değiştikten sonra... umarım çakmakla değildir :D

• quote:

Orijinalden alıntı: FURKAN_OTOGAZ_ADANA

öncelikle mrb.
    1-filtre değişimi aracın ve lpg enjektörlerinin sağlığı açısından çok önemlidir sonuçta süs olarak konmamıştır. filtrenin görevi enjektörlere giden gazdaki katkı mad. yağ vs. süzmek ve enjektörleri korumaktır. zamanla yağlanan enjektörlerin perfomansı azalır ve aracın çalışması olumsuz etklilenir.filtreler 10bin km. değiştirilmelidir(standart).distribütörün belirlediği fiyat ise 50 tl dir ve her yerde aynıdır.
    2-sübap yakma olayı tercih edilen lpg kitinin marka ve modeli ile alakalıdır.yeni çıkan ince sübaplı araçlar için geliştirilen yani tip yazılımlar mevcut.araç belirli devir üzerine çıktığında "örn.6500-7000" benzin takviyesi ile desteklenir.bu sorun ince bir ayar ve bu özellik destekleyen bir kit ile giderilebilir. tabi ki kullanıcınında etkisi olmaktadır...

Sözüm size değil, meclisten dışarı:

Malzeme değeri 10 TL bile etmeyen (tahmini 4-5 TL) filtrenin sadece 5 dakikalık bir işlem sonucu değiştirilmesi sonucunda 50 TL istemek bence doğru değildir!

Tamam, gaz ayarı yapılır, filtre değişiminde bazı sarf malzemeleri (sızdırmazlık test köpüğü vs.) harcanır, tüm LPG kiti gözden geçirilir... Bunlar için 50 TL belki istenir!

Ancak arkadaşlarımın gittiği bazı servbislere bakıyorum: "Kontrol yok, filtre 5 dakikada değiştiriliyor, sızdırma var mı yok mu ona bile bakmak yok! Ver 50 TL"
    Böyle iş olmaz! Böyle ticari ahlâk olmaz!

Bunu mazur göstermek için distribütörün arkasına sığınmak doğru değil!!!

Koca motor bakımını (yağ değişimi, hava-yağ-polen filtreleri değişimi) yapan ustalar bile işçilik olarak 50 TL istiyorlar!!!
    Ford Fiesta aracımı sanayideki özel servise götürdüğümde bakımına her şey dahil 130 TL ödüyorum. (Sadece tam sentetik yağı bile 60-65 TL, filtrelerin tamamı 25-30 TL, geri kalanı işçilik)

Ben kendi aracımı götürdüğüm BRC yetkili servisine içim rahat bir şekilde 50 TL veriyorum. 10 binde değil 15 bin kilometrede bir gidiyorum. Ama hakkını vererek yapıyorlar... Hakkını vermeden 50 TL istemek ticari ahlâksızlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 18 Kasım 2012; 15:06:44 >

• "LPG montaj işleri yavaşladı, azaldı" deyip bakımdan fazla para kazanma mantığı doğru değildir. Eline 3-5 techizat alan herkesin LPG servisi diye ortaya atlaması bu işleri bu hale getirdi, bunda müşterilerin suçu yoktur.

Sizin "standart fiyat 50 TL" dediğiniz işten kaznadığınız parayı mekanikçi ustalar komple motor bakımından kazanıyorlar. Bir de bunu düşünün.
    "Motor yağı boşaltma, yeni yağ katma, yağ-hava-polen filtrelerini değiştirme" işlemleri ile maalesef bir çok LPG ustasının "tek segman söküp LPG filtresi değiştirme" işlemi aynı derecede zor diyorsanız orasını bilemem tabi!

Bakın insanlar "esnaf" diye geçinen kişilere sadece filtre değişimi yaptırınca 50 TL vermek yerine bu işi (filtre değişimi) kendileri yapsalar kaça mal oluyor?
    Filtrenin yerini öğrenen herkes bu işlemi basitçe kendi yapabilir...

İç segman pensesi: 26,5 TL
    http://www.hirdavatmarketim.com/Segman-Pensesi-Duz-Ic-4411J0-140-mm,PR-5432.html

LPG filtresi: 10 TL
    http://www.hepsiburada.com/liste/filtre-grubu/department.aspx?categoryId=60001489

Üstelik bunları sanayideki mağazalardan daha ucuza almak mümkün. Özellikle filtre satan birini denk getirirseniz 5-7 TL'ye almak mümkün. HB bile 10 TL olduktan sonra...
    Hatta insan hafif ıslak bir sünger üzerine bulaşık deterjanı döküp akmayan-yoğun bir köpük yapıp sızdırmazlık kontrolünü kendi bile yapabilir. Maalesef bir çok usta bu kontrolü bile yapmazken bu işi kendisi yapan rahatça kontrol yapabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FURKAN_OTOGAZ_ADANA

öncelikle mrb.

Sözüm size değil, meclisten dışarı:

Malzeme değeri 10 TL bile etmeyen (tahmini 4-5 TL) filtrenin sadece 5 dakikalık bir işlem sonucu değiştirilmesi sonucunda 50 TL istemek bence doğru değildir!

Tamam, gaz ayarı yapılır, filtre değişiminde bazı sarf malzemeleri (sızdırmazlık test köpüğü vs.) harcanır, tüm LPG kiti gözden geçirilir... Bunlar için 50 TL belki istenir!

Ancak arkadaşlarımın gittiği bazı servbislere bakıyorum: "Kontrol yok, filtre 5 dakikada değiştiriliyor, sızdırma var mı yok mu ona bile bakmak yok! Ver 50 TL"
    Böyle iş olmaz! Böyle ticari ahlâk olmaz!

Bunu mazur göstermek için distribütörün arkasına sığınmak doğru değil!!!

Koca motor bakımını (yağ değişimi, hava-yağ-polen filtreleri değişimi) yapan ustalar bile işçilik olarak 50 TL istiyorlar!!!
    Ford Fiesta aracımı sanayideki özel servise götürdüğümde bakımına her şey dahil 130 TL ödüyorum. (Sadece tam sentetik yağı bile 60-65 TL, filtrelerin tamamı 25-30 TL, geri kalanı işçilik)

Ben kendi aracımı götürdüğüm BRC yetkili servisine içim rahat bir şekilde 50 TL veriyorum. 10 binde değil 15 bin kilometrede bir gidiyorum. Ama hakkını vererek yapıyorlar... Hakkını vermeden 50 TL istemek ticari ahlâksızlıktır.

o zaman bırakında işini layıkıyla yapan ve aldığı paranın hakkını veren servisler 40-50 tl alsınlar dimi .tabi biz 25 tl ye değişiyoruz o ayrı

işimizin de hakkını veriyoruz .vermeyenleride sizin kadar kınıyoruz .
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: sönmez yıldız
    o zaman bırakında işini layıkıyla yapan ve aldığı paranın hakkını veren servisler 40-50 tl alsınlar dimi .tabi biz 25 tl ye değişiyoruz o ayrı

işimizin de hakkını veriyoruz .vermeyenleride sizin kadar kınıyoruz .
    selamlar

..................

quote:

............

• ben bugün 40TL ye değiştirdim,çünkü filtre dolmuş arıza ışığı yanmaya başlamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 21 Kasım 2012; 17:12:08 >
  • işin artık moku çıkmış durumda..
    bedel olarak 5 tl yi geçmeyen bir filtreyi bugün 60 tl ye (BALIKESİR - merkez) atiker servisinin bir tanesinde değiştirdim..
    ''haram helal ver allah''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centipede -- 2 Ocak 2013; 1:16:09 >
  • Bugun bende Atiker Sıralı Otogaz aracımın filtresini değiştirdim , Gerçi ben biraz geçikmişim galiba 20.000km olmuş :S
    Ankara ivedik de Sistem mühendislik diye bir bayide değiştirdim gaz ayarı ve filtre değişimine 40 tl para aldı ama forma bakınca yinede 50 ve 60 tl lerde daha iyi bir rakam :)

Filtrenin dış kapağı aynı kaldı içini değiştirdiler acaba filtre değişiminde bu şekilde mi işlem yapıyorlar yoksa dış unite ile beraber içinide komple mi değiştiriyorlar Atiker markada ?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler ,
  • dün atikerde değiştirdim filitre ve gaz ayarı 40 tl aldılar
  • Gaz kesici 2 yılda yada 30binde değiştirmek gerek valla değiştirin sonra abuk subuk bı gec mars enjektor kacırma vs olayı oluyor ustalar komple aracınızı yenıleyecek onerılerde ve meblaglarda bulunuyor ..demedı demeyın
    50 lıra fıyat bıcılır bakımla beraber 10 tl alırlar 2 fıltre degısır kalıbrasyon ve bakımı yaparlar kablo kacak kontrolu enjektor kontrolunude yaptırıp sıyrılıp gıdersınız

Bu tarz sorunu olan Yetkılı servıse gıttıgınde grantı suresınde kesınlıkle kontrol ettırsın baslarından savdırtmayın ..Bulundugum yerde 5 atıker bayısı var 2-3 u adam gıbı ısten anlıyor bu 3 ustadan 2 sı kazıklamaya bırısı ıse ısını adam gıbı yapmaya calısıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.