Şimdi Ara

Atina'da Erasmus mu Interbus ile Avrupa Turu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben küçüklüğümden beri hep gezip yeni yerler görmeyi istemişimdir. Daha önce hiç yurt dışında bulunmadım. Ve bu fırsat subat ayından başlamak üzere istanbul üniversitesinden atinaya erasmus hakkı kazanmamla ayağıma geldi . Fakat hala gidip gitmeme konusunda tereddütlerim var. Aslında erasmus yapmayı çok ama çok istiyorum fakat çeşitli sebepler var ki erasmus yapmamami gerektiriyor. Bu sebepleri son zamanlarda daha çok düşünmeye başladım ve şu sıralar gitmeme tercihi daha ağır basmaya başladı. Ustune bir de dün konu dışında açılan bir konu sayesinde interbus keşfettim. Ve bu da erasmusa göre daha çok kafama yatti.

Erasmusu açıklamaya gerek yok zaten ne olduğu biliyorsunuz. İnterbus da ise 18 gün boyunca bir otobüsle 17 ülke ve 23 şehir geziyorsun. Üstelik fiyatı da 990 euro. Kimi şehirlerde ise 1 gecelik konaklama yapıyosun. Orada otobüs artık evin gibi oluyor ve yeni yeni insanlarla kardeş gibi oluyorsun. Bu fiyata konaklama ulaşım ve sigorta dahil. Üstelik erasmusta sadece tek ülke görecekken(belki 1 2 ülkeye daha gidersin) interbusta tam 17 ülke görüyorsun.

Şimdi size soruyorum. Ben ikisinin de artı ve eksi yanlarını çıkardım. İkisi de dengede çıktı. Bu yüzden siz tecrübeli arkadaşların da fikrini almak istedim.

Erasmusun Artıları

+Dil gelişimine büyük katkısı olacak. İngilizcede tek eksiğim konuşma pratiği ve bunu erasmusta çok iyi geliştirebilirim.

+Daha büyük hayat tecrübesi. 5 ay boyunca aileden ayrı yabancı bir ülkede kendi ayakların üzerinde durma.

+Her Allahın günü parti yapma içip coşup eğlenme fırsatı

Erasmusun Eksileri

-Interbusa göre daha fazla masraf yapma. İnterbus taş çatlasa 4 bin tl ye mal olacakken erasmus bana nerden baksan 10 bin TL'ye mal olacak.

-Bana kalırsa en ama en büyük sorun. Okulu uzatma tehlikesi. Eğer erasmus yaparsam alttan biriken derslerimin çokluğu nedeniyle ve erasmusta geçtiğin dersleri saydiramama sebebiyle okulumun uzama durumu var ki bu riski hiç göze alamam.

İnterbus Artıları

+Daha çok ülke görme şansı. Hep merak ettiğin filmlerde gördüğün mekanlarda fiilen bulunma fırsatı.

+Daha az masraf. Erasmusta harcayacagim paranın yarısından aziyla 17 ülke görme. Üstelik cebimde kalan para ile diğer ihtiyaçlarımi karşılama imkanı.

+Yeni arkadaşlıklar edinme şansı. Üstelik benim gibi kolay arkadaşlık kuramayan biri için çok önemli bir fırsat bu. Belkide bu sayede bu huyumdan da kurtulabilirim.

İnterbus Eksileri

-Dil geliştirme şansımın az olması. İnterbus yapmama konusunda kafamı en çok karıştıran şey bu. Çünkü hep türkler ole muhatap olacağım. Orada yabancı insanlar ile muhabbet etme şansım çok olmayacak

-Gittiğim ülkeleri doya doya gezip gezemeyecegimi bilememe durumu. Yani sonuçta 18 günde 17 ülke gezeceğim. Her yeri 1 gün gezerek çok fazla bir şey anlar mıyım bilmiyorum. İnterbus yapanlar şiddetle öneriyorlar fakat bilemiyorum. Arkadaşlarla günübirlik Eskişehir gezisi yapmıştık ve geri dönerken daha gezemedigimiz çok yer kaldı açıkçası hala tadı damağımdadir.

Şimdi gördüğünüz üzere her ikisi de 3 tane artı ve 2 tane eksiye sahip. Yani anlayacağınız durum berabere. Bütün bunları dikkate alaraktan siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Biraz uzun oldu fakat biraz gezgin dayanışması fena olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle erasmus.17 ülke hatta daha fazlasını istediğin zaman gezebilirsin,ancak üniversite hayatına bir daha zor geri dönersin:)

• quote:

Orijinalden alıntı: frost86

Kesinlikle erasmus.17 ülke hatta daha fazlasını istediğin zaman gezebilirsin,ancak üniversite hayatına bir daha zor geri dönersin:)

Yani hocam diyorsun ki erasmusun eksi yönlerini gözardı et, bir kenara koy ve ne olursa olsun erasmus yap

• quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

quote:

Orijinalden alıntı: frost86

Kesinlikle erasmus.17 ülke hatta daha fazlasını istediğin zaman gezebilirsin,ancak üniversite hayatına bir daha zor geri dönersin:)

Yani hocam diyorsun ki erasmusun eksi yönlerini gözardı et, bir kenara koy ve ne olursa olsun erasmus yap

Kesinlikle benim tercihim erasmustan yana olurdu.Erasmus yaptigin zamanda diger avrupa ülkelerine rahatlikla gecebilirsin.interbus olayi güzel fakat cok yogun bir gezi.zaman kisitli.gidilen sehirlerin tam olarak gezilebilecegini düsünmüyorum.bu benim sahsi görüsüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.