Şimdi Ara

atmler neden hacklenmiyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

ATM hacklenilebilir ama okumakta fayda var, çünkü yazımın başı ile sonu bir olmayacaktır; veritabanı olarak bankanın içerisindeki birisinin bunu yapabilmesi muhtemeldir ama her sistem girişleri, kapak açılışları saati saatine yazdığından dolayı kimse bu tarz şeylere yaklaşamaz, oldu ki böyle bir işe girişti, banka görevlisi olarak ATM kasasını açan kişinin yanında her zaman 3. denetim şahsı bulunur ki bu tarz şeyler karşısında rapor tutsun diye.

ATM bir dos ekranı üzerinde çalışmaktadır, çok rast geldim mavi ekran vermiş veya error vermiş Windows ekranı çıkan versiyonlarını ancak size sunulan işlemlerle ATM arasındaki ilişkilerde virüs ile alakalı en yakın sorunda veya hatalı kart/temassız kart girişlerinde ATM kendisini direk kapatarak "en yakın ATM vs vs km uzaklıktadır" diye görevli kontrolünde hata raporunu tutana kadar ATM geri açılmaz.

Size sunulan tuşlar ile dos ekranı üzerinde kurulu olan ATM ilişkisinde klavyeden hem bağımsız hem de ATM-Banka ilişkisi içerisinde çalışan bir sistemi mevcuttur, yani bilinen bir internet yoktur, bu nedenle virüs ulaşımı yine başarısız olacaktır. Tuşlara basarak yapılan işlemlerin dışına çıkılamamasından dolayı da ATM hackleme yöntemi imkansıza yakındır. Hacklense bile bir virüs yazılımın ATM'deki yazılımı çözüp bir anda ATM'deki parayı boşaltacak şey yapmasını da beklemeyin zira ATM'deki işlem esnasında para yatırma ve çekme işlemleri de ATM'den bağımsız olarak banka ilişkisi altında bir internet ortamında bunlar anlık sunulmaktadır.

Özet: Watch Dogs yok, hack yalan!

ATM hacklenebilir doğru bu kısımda sıkıntı yok ancak bunu dediğin gibi içeriden birisi direkt yapmaya cesaret edemez ancak 3.bir kişi neden yapamasın değil mi? Ülkemizde kullanılan ATMlerin bildiğim kadarıyla %90+ sı winxp kullanıyor yani güvenlik açığı dolu bir os. ATM de diğer tüm donanımsal makineler gibi ana tema olarak ASM üzerinden veri alışverişi yapar ancak buna erişmenin tek yolu var, kart chipi. Mikro işlemciler ile yeniden programlanmış bir kart chipi ile varsayılan ATM menüsünden klasik OS menüsüne geçiş yapılabilir ancak bu bize pek birşey kazandırmaz çünkü yapılan veri alışverişi ve algoritmayı çözmek gerekir yani siz inanıyormusunuzki koskoca bir bankanın ATMsi log tutmayacak tüm yapılan işlemler kaydedilir tabi bunca şey mümkünse neden olmuyor deiyecek olursak tahminimce makinen içindeki paraya kıyasla değecek kadar getirili bir iş değil. Ancak sonuç olarak mümkün

• 2 yilliktan dikey gecis yapip muhendis olmus ve simdide guclu bir bankada calisan arkadasim var. Birgun sohbet atm konusundan acildi. Isletim sistemi olarak xp kullanildigini ikimizde biliyorduk. Neden win7 kurulmuyor dedigimde verdigi cevap ve devaminda verdigi bilgiler şok ediciydi. Devlet sirri gibi bisey. Kimse pm atmasin ama atm bilgisayarlari

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Çünkü windows <3

Ya işte en sevdiğim üye
  • quote:

Orijinalden alıntı: aesource

Zeka küpümüz konuşuyor beyler iyi dinleyin yazılımcı cs 1.6 yüklemiş atm ye :D

Kürdoya bak hele

Ne kurdu lan ben yugoslav gocmeniyim.

Zeka geriligin var galiba youtube dan izle inanmiyorsan atm doom 3 yaz

Block

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Zeka fışkırıyor maşallah babası fışkırtmış adamı direk :D
  • Aslında hackleyip bunu bankaya bildireceksin sana hisse falan verirler hiç olmadı bankanın sanal güvenliğinde çalışırsın en kötüsü para verirler

• quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

quote:

Orijinalden alıntı: AnminisTraktor

hacklersin fakat para transferi para çekme vs yapamazsın kendisi üzerinde bir data tutmuyor datalar elindeki kartta genelde 128 bit ile şifreleniyor o yüzden atm bir aracı

2012'den sonra hizmete alınan atm'ler md5 ile şifreliyor.

kartlarının kullandıkları algoritmalar checked yaparken bunları kullanıyorlar data güvenliği 128 bit ile şifreleniyor webde checked yaparken ise iş firmada ssl sertifikasyonuna iş düşüyor.Atm ler ne md5 kullanabilir ama kartlardan habsediyorum kart içini atm den başka bir cihazla okumaya çalışırsan sana 128 bit ile encrypt edilmiş data gelir.

atmler neden hacklenmiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Milenyum-Gözü

O kamerayı boşa koymamışlar!

Milanyum-Anahtarı

Kardeş seni 2-3 Konudur görüyorum... İmza gibi yok milenyumun otu yok nilenyumun foku gibi şeyler yazmak yasak imza gibi.... Kıl oldum sana Blok

• konu başlığını değiştirin , proflar basmış burayı...

"DH ZENGİN OLUYOR."

la bi kalkın gidin.
  • Atmyi over drive yaparak 20 lira cekiyormus gibi 1000 lira cekebilirsin

• Çünkü watch dogs oynamıyoruz :P
  • quote:

ATM hacklenilebilir ama okumakta fayda var, çünkü yazımın başı ile sonu bir olmayacaktır; veritabanı olarak bankanın içerisindeki birisinin bunu yapabilmesi muhtemeldir ama her sistem girişleri, kapak açılışları saati saatine yazdığından dolayı kimse bu tarz şeylere yaklaşamaz, oldu ki böyle bir işe girişti, banka görevlisi olarak ATM kasasını açan kişinin yanında her zaman 3. denetim şahsı bulunur ki bu tarz şeyler karşısında rapor tutsun diye.

ATM bir dos ekranı üzerinde çalışmaktadır, çok rast geldim mavi ekran vermiş veya error vermiş Windows ekranı çıkan versiyonlarını ancak size sunulan işlemlerle ATM arasındaki ilişkilerde virüs ile alakalı en yakın sorunda veya hatalı kart/temassız kart girişlerinde ATM kendisini direk kapatarak "en yakın ATM vs vs km uzaklıktadır" diye görevli kontrolünde hata raporunu tutana kadar ATM geri açılmaz.

Size sunulan tuşlar ile dos ekranı üzerinde kurulu olan ATM ilişkisinde klavyeden hem bağımsız hem de ATM-Banka ilişkisi içerisinde çalışan bir sistemi mevcuttur, yani bilinen bir internet yoktur, bu nedenle virüs ulaşımı yine başarısız olacaktır. Tuşlara basarak yapılan işlemlerin dışına çıkılamamasından dolayı da ATM hackleme yöntemi imkansıza yakındır. Hacklense bile bir virüs yazılımın ATM'deki yazılımı çözüp bir anda ATM'deki parayı boşaltacak şey yapmasını da beklemeyin zira ATM'deki işlem esnasında para yatırma ve çekme işlemleri de ATM'den bağımsız olarak banka ilişkisi altında bir internet ortamında bunlar anlık sunulmaktadır.

Anaa Amedra la bu Bayağıdır görmedik hocam sizi, iddia bölümünde yönetici miydiniz bir şeyler oldu galiba.

Valla hiçbir bilgim yok ama tek kasanın içindeki paraya değeceğini sanmıyorum. En fazla 20 bin lira falan vardır.

• aaa hadi hemen hek yapalım ben zaten redkekdenim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombl -- 3 Eylül 2014; 10:53:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

2 yilliktan dikey gecis yapip muhendis olmus ve simdide guclu bir bankada calisan arkadasim var. Birgun sohbet atm konusundan acildi. Isletim sistemi olarak xp kullanildigini ikimizde biliyorduk. Neden win7 kurulmuyor dedigimde verdigi cevap ve devaminda verdigi bilgiler şok ediciydi. Devlet sirri gibi bisey. Kimse pm atmasin ama atm bilgisayarlari

tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Çünkü windows <3

Ya işte en sevdiğim üye

Her şey karşılıklı

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    kaçak dizisini çok izlemişsin kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gonullu

quote:

Anaa Amedra la bu Bayağıdır görmedik hocam sizi, iddia bölümünde yönetici miydiniz bir şeyler oldu galiba.

Valla hiçbir bilgim yok ama tek kasanın içindeki paraya değeceğini sanmıyorum. En fazla 20 bin lira falan vardır.

sosisli süt iyiydi ya

• arkadaşlar hacleseniz bile atm lerin tek seferde nakit çekim limiti vardır. bu atm nin her işlemi için aynıdır. bu yüzden hack leseniz dhi 2000 ile 3000 arasında bir para alabilirsiniz. daha fazlasını atm veremez. fiziksel olarak veremez ki 2000 lira için atm haclemek pekde akıllıca degil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K i R i K a Z e

quote:

Orijinalden alıntı: Gonullu

quote:

sosisli süt iyiydi ya

Yakın tanıdığım 2-3 kişi vardı, hepsi de öyle daha iyiydi diyor be hocam, yazdıklarımın ciddiye alınmamasından bıktığım için değiştirdim Aslında akılda kalıyormuş demek ki

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.