Şimdi Ara

atmler neden hacklenmiyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: straptezlo

quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aesource

Zeka küpümüz konuşuyor beyler iyi dinleyin yazılımcı cs 1.6 yüklemiş atm ye :D

Kürdoya bak hele

Ne kurdu lan ben yugoslav gocmeniyim.

Zeka geriligin var galiba youtube dan izle inanmiyorsan atm doom 3 yaz

Block

Yugoslav göçmeniyse zeka belirtisi beklememenizi öneririm arkadaşlar

Arnavutluk gocmeniyim ve ben Türküm. Gerizekali olan sensin haysiyetsiz

Önce Yugoslav göçmeniydin şimdi Arnavutluk oldun :) Bu arada sözüm sanaydı, tüm Yugoslav göçmenlerinin ahını almak istemem

Ama şunu söylemeliyim ki atm de doom oynandığını söyleyen bir insandan gerçekten belirti beklemek yanlış olurdu

http://www.milliyet.com.tr/banka-atm-sinde-doom-oynadilar--oyundunyasi-1918766/

http://fragtist.com/haber/banka-atmsinde-doom-oynadilar

Uza simdi beyin fakiri

Vidyoda adamın biri evine atm ekranı koymuş ve pc ye bağlayıp doom oynuyor. Bunun konumuzla ne alakası var, nasıl bağlantı kurdun anlamadım. Biz güvenlikli bir atmden bahsediyoruz, sen gelip evine atm ekranını koyup pc den doom oynayan bir adamdan bahsediyorsun. Zeka seviyen hakkında artık yorum bile yapmak istemiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onepir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onepir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 'Nomad

evet beyler o kadar mı iyi korunuyor ki hiç hacklenmiyor

ATM dediğimiz cihazlar aslında monitör ve kasadır.

Yani bilgisayardır.

İşlem yaptığımız pencere ise internet sayfasıdır.

Hacklenebilir.

İşlem yaptığımız pencere ise internet sayfasıdır.

Size yalan borcum yok. Neden kicimdan uydurayim. Kafaniza yatmayinca yalan mi soylemis oluyorum?

ATM dediğimiz cihazlar aslında monitör ve kasadır.

Yani bilgisayardır.

buraya kadar doğru

fakat internet sayfası üzerinden işlem yapmıyor bir program yükleniyor pc ye o programdaki seri no (bilgisayar id mi ne diyolar emin değilim ama her bilgisayarda farklı oln bir kod ) merkeze tanımlanıyo ve sadece o bilgisayar işlem yapabiliyo birde veriler bizim tabir ettiğimiz kriptolu olarak yollanıyor

Evet senin dediklerin de dogru. Fakat islem yapilan sayfa web sayfasi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aesource

Zeka küpümüz konuşuyor beyler iyi dinleyin yazılımcı cs 1.6 yüklemiş atm ye :D

Kürdoya bak hele

Ne kurdu lan ben yugoslav gocmeniyim.

Zeka geriligin var galiba youtube dan izle inanmiyorsan atm doom 3 yaz

Block

Yugoslav göçmeniyse zeka belirtisi beklememenizi öneririm arkadaşlar

Arnavutluk gocmeniyim ve ben Türküm. Gerizekali olan sensin haysiyetsiz

Önce Yugoslav göçmeniydin şimdi Arnavutluk oldun :) Bu arada sözüm sanaydı, tüm Yugoslav göçmenlerinin ahını almak istemem

Ama şunu söylemeliyim ki atm de doom oynandığını söyleyen bir insandan gerçekten belirti beklemek yanlış olurdu

http://www.milliyet.com.tr/banka-atm-sinde-doom-oynadilar--oyundunyasi-1918766/

http://fragtist.com/haber/banka-atmsinde-doom-oynadilar

Uza simdi beyin fakiri

Vidyoda adamın biri evine atm ekranı koymuş ve pc ye bağlayıp doom oynuyor. Bunun konumuzla ne alakası var, nasıl bağlantı kurdun anlamadım. Biz güvenlikli bir atmden bahsediyoruz, sen gelip evine atm ekranını koyup pc den doom oynayan bir adamdan bahsediyorsun. Zeka seviyen hakkında artık yorum bile yapmak istemiyorum.

Konu basligi atm hackenebilir mi?

Adam hacklemis. Sahisa atm satisi yapilmadigina gore adam basarmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OutSecT kullanıcısına yanıt
    Bence person of interest
  • İntranet içinde olduğu için çok güvenli cihazlardır.(Hackleyebilecek fazla babayiğit yok) Fiziksel olarak da zaten güvenlik firmaları tarafıdan korunuyor.

• Pörzin öf interez izlemenin faydaları

• oyun oynandığını duymuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: Koray

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

ATM hacklenilebilir ama okumakta fayda var, çünkü yazımın başı ile sonu bir olmayacaktır; veritabanı olarak bankanın içerisindeki birisinin bunu yapabilmesi muhtemeldir ama her sistem girişleri, kapak açılışları saati saatine yazdığından dolayı kimse bu tarz şeylere yaklaşamaz, oldu ki böyle bir işe girişti, banka görevlisi olarak ATM kasasını açan kişinin yanında her zaman 3. denetim şahsı bulunur ki bu tarz şeyler karşısında rapor tutsun diye.

ATM bir dos ekranı üzerinde çalışmaktadır, çok rast geldim mavi ekran vermiş veya error vermiş Windows ekranı çıkan versiyonlarını ancak size sunulan işlemlerle ATM arasındaki ilişkilerde virüs ile alakalı en yakın sorunda veya hatalı kart/temassız kart girişlerinde ATM kendisini direk kapatarak "en yakın ATM vs vs km uzaklıktadır" diye görevli kontrolünde hata raporunu tutana kadar ATM geri açılmaz.

Size sunulan tuşlar ile dos ekranı üzerinde kurulu olan ATM ilişkisinde klavyeden hem bağımsız hem de ATM-Banka ilişkisi içerisinde çalışan bir sistemi mevcuttur, yani bilinen bir internet yoktur, bu nedenle virüs ulaşımı yine başarısız olacaktır. Tuşlara basarak yapılan işlemlerin dışına çıkılamamasından dolayı da ATM hackleme yöntemi imkansıza yakındır. Hacklense bile bir virüs yazılımın ATM'deki yazılımı çözüp bir anda ATM'deki parayı boşaltacak şey yapmasını da beklemeyin zira ATM'deki işlem esnasında para yatırma ve çekme işlemleri de ATM'den bağımsız olarak banka ilişkisi altında bir internet ortamında bunlar anlık sunulmaktadır.

Özet: Watch Dogs yok, hack yalan!

ATM hacklenebilir doğru bu kısımda sıkıntı yok ancak bunu dediğin gibi içeriden birisi direkt yapmaya cesaret edemez ancak 3.bir kişi neden yapamasın değil mi? Ülkemizde kullanılan ATMlerin bildiğim kadarıyla %90+ sı winxp kullanıyor yani güvenlik açığı dolu bir os. ATM de diğer tüm donanımsal makineler gibi ana tema olarak ASM üzerinden veri alışverişi yapar ancak buna erişmenin tek yolu var, kart chipi. Mikro işlemciler ile yeniden programlanmış bir kart chipi ile varsayılan ATM menüsünden klasik OS menüsüne geçiş yapılabilir ancak bu bize pek birşey kazandırmaz çünkü yapılan veri alışverişi ve algoritmayı çözmek gerekir yani siz inanıyormusunuzki koskoca bir bankanın ATMsi log tutmayacak tüm yapılan işlemler kaydedilir tabi bunca şey mümkünse neden olmuyor deiyecek olursak tahminimce makinen içindeki paraya kıyasla değecek kadar getirili bir iş değil. Ancak sonuç olarak mümkün

Onlar XP değil XP Embedded çalıştırıyor yani devamlı ana sistem bilgisayarları tarafından güncelleniyorlar

haklısınız ziraat için söylüyorum kendi sistemleri var usb hub şifreli klavye takınca hemen aktif olmuyor şifreleri genellikle basit 2010 gibi birsey virüs atsan bile güzel kodlanmış olması lazım local host oldugu için sadece ziraat atm boşalma yaparsın tek seferde 10000 verebiliyor tek seferde 300000 yukluyorlar bayram günleri iyi hackler

• Hack mi? Hey gidim hey eskilerden kim kaldı? Bizde direk ATM çalıyorlar.

http://www.ahaber.com.tr/webtv/videoizle/zonguldakta-atmyi-caldilar
  • Watch Dogs mu oynuyosun allahım ya akla bak
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.