Şimdi Ara

atmosferik araçda vakum artarsa perofrmans artarmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yüzlerce mühendis şimdiye kadar bunu neden düşünmemiş?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neresinden baksanız fail bir uygulama.
    Motora hem sıcak hem de filtre edilmemiş hava giriyor. Bu işin sonucu olsa olsa tüketim artışı olur. Gerçi egzoz ve hava filtresiyle de oynandığına göre yakıt değişimini anlamak zor. Diğer gözüme takılanları da yazayım bari:

1. Hava filtresinin yeri yanlış, çok derinde kalmış, hava yönlendirmesi yok. oradan gelecek hava sıcak olur.
    2. Lpg enjektörleri dikey konumda montaj önerilmez, ömrü kısalır.
    3. Bu motorlarda manifold alttan delinmeli, bu şekilde muhtemelen hortumlar uzun kalmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin310

Neresinden baksanız fail bir uygulama.
    Motora hem sıcak hem de filtre edilmemiş hava giriyor. Bu işin sonucu olsa olsa tüketim artışı olur. Gerçi egzoz ve hava filtresiyle de oynandığına göre yakıt değişimini anlamak zor. Diğer gözüme takılanları da yazayım bari:

1. Hava filtresinin yeri yanlış, çok derinde kalmış, hava yönlendirmesi yok. oradan gelecek hava sıcak olur.
    2. Lpg enjektörleri dikey konumda montaj önerilmez, ömrü kısalır.
    3. Bu motorlarda manifold alttan delinmeli, bu şekilde muhtemelen hortumlar uzun kalmıştır.
    1.megane 2 nin açık hava filtre uygulaması böyledir,kaputu kapatınca havanın çoğu arabanın alt takımın ordan gelir,orası komple yola bakıyo,hem serin hava hemde filtre az kirleniyor

2.araba zaten havaya erkenden kavuşup tepki vermesi için extradan tüplerlede desteklenmiş,gerekli verimide aldım

3.lpg performans sıkıntım yok,googleden bakınca montajların hepsi neredeyse aynı,çekişte fark yok

şuan bu düzen verimli, müdahale etmesemde günlük kullanım için gayet uygun

birazdaha verimlilik ömürlük için kalın gaz hortumuna çevircem,ihtiyaçda yok ama amaç ömürlük ve verimlilik

• Kral sen naptın ya Megane team grubunda da paylaşın isterseniz orada denemek isteyen çıkar mutlaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyimlerinizi anlıyorum ve saygı duyuyorum fakat bana bu durumun teknik verilerle açıklamasını yapabilir misiniz yada mantığını izah edebilir misiniz? Aracınızın 1600cc lik atmosferik bir motor olduğunu düşünerek hesaplarsak 3000d/d da seyir halinde aracınız saniyede 80litre hava tüketir. Saniyede 80 litre hava tüketen bir araca küçücük şişedeki hava nasıl bir etki yapıyor?
  • benzer uyg. yıllar evvel enj. lada samarada yapmış
    olumlu tepkiler almıştım motordan. ondada açık filre
    sade son sust. vardı oda perf. tipi sesini duyan mustang derdi.
  • aderinkaya A kullanıcısına yanıt
    buyukden kucuge doru 7 cesit tup denedim sunun farkina vardim tup ufaldikca hava cekis hizi artiyo bende havanin manifold icerisi basincli girmesi icin tupu az ufalttim hortumuda ince seçip birde motora gelmeden hafif kavis verip daralttim boylece hava motora gelirken hem hizli hem soguyo en onemlisi tupun hava alis hizi basincla articak cinsten ugrastim boylece gaza bastikca tupte havayi basinca gore cekiyo sonucunda ne devirde oynama ne titreme ne hararet ne ariza isigi hic bisi yok titresim hic yok ben bunu oyle 1 hafta olmadi 2 ayda surekli tuplerle oynirak ugrasarak surekli yeni seyler dusunerek bu hale geldi. kimisi 750 verir ariza isgi yer rolanti titrettirir kimisi fakire karistirir ayagini gazdan cekince rolanti 600 400 e duser kimisi bogaz kelebgini pozisyonunu bozar bnde bunlarin hic biri yasanmadi.

denemek isteyen varsa istanbul maltepedeyim benim arac sizin arac fark etmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    Hayretler içindeyim işin açığı aklım havsalam almıyor. Nasıl olurda saniyede 80 litre hava emen bunu kendi vakum gücü ile yapan motor havanın litresini hesapladık litre/manifold emme çapı yaparsak havanın kütlesel debisini buluruz. Bunuda yoğunluk ile bölersek V dat dediğimiz hızını buluruz ki buda yüksek bir değerdir. Buna bir tüp ekliyorsunuz ve olay değişiyor. Yani bu şuna benziyor 1 milyon dolarım vardı hayat pek yolunda değildi şuan 1 milyon + 1 dolarcığım var durumu toparladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aderinkaya

Hayretler içindeyim işin açığı aklım havsalam almıyor. Nasıl olurda saniyede 80 litre hava emen bunu kendi vakum gücü ile yapan motor havanın litresini hesapladık litre/manifold emme çapı yaparsak havanın kütlesel debisini buluruz. Bunuda yoğunluk ile bölersek V dat dediğimiz hızını buluruz ki buda yüksek bir değerdir. Buna bir tüp ekliyorsunuz ve olay değişiyor. Yani bu şuna benziyor 1 milyon dolarım vardı hayat pek yolunda değildi şuan 1 milyon + 1 dolarcığım var durumu toparladım
    motora oksijen girmiyo fazladan,böyle anlamaya çalış😁 burayı dikkatli okuyun oksijen sensörü manifold içi oksijen ihtiyacına göre boğaz kelebeği açılır,açıklığa görede yakıt verilir,
    şimdi ise hava çabuk ulaştığı içim motor tepkisi hızlı,ufak hızlanmalarda ihtiyacımız olan tepkiyi gecikmesiz aldığımız için anlık yakıt tasarrufunda artar,100km yakıt tüketimide düşer ve düşüyoda

açık hava filtre kullananlar bilir eskiden pedala yarım bas çek yapınca boğaz kelebeği açılır,meganın motor kükrer,ara ufak hızlanmalarda yine kükrer boğaz kelebeği açılır,anlık tüketim 15 lere çıkar,ihtiyaç duyulan hıza ulaşana kadar anlık yakıt 15den aşa düşmez burdaki hava gecikmesi artık olmadığı yada az olduğu için SANİYE başına tasarruf yaparsın anlık yakıtta

örneğin
    şimdi araç boşta yarım pedala basınca 4bin devire gelenekadar motor kükremiyo açık hava filtresi olmasına rağmen😁tam basınca kükrüyo zaten kesiciye giriyo burda anlık tüketim 15 desek

eskiden pedala yarım tur basınca motor 4bin devirde gelene kadar bağırıyodu,devrini bulunca kükremeyi kesiyodu😁 burda anlık tüketim fazla 25 diyelim

her araçta anlık tüketim yok,bende anlık tüketim olduğu için,özellikle ben hep anlık tüketimde gezerim anlık tüketimde düşme var, yazdıklarımıda anlık tüketime göre yorumladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 25 Mayıs 2019; 14:40:3 >

• Vay Türk bilim adamları, yakıt öyle pahalı ki ne halt edeceğimizi şaşırmışız daha az yakalım diye..

• Verdiğiniz havayı manifolddan veriyorsunuz, motora "ölçülmemiş hava" gönderiyorsunuz. Motor debimetreden geçen havaya göre yakıt karışımı hazırlıyor. Bu da fakir karışıma sebep olur. Yanlışsam düzeltin.
  • Filitreyi iptal edin borunun ucuna kadın çorabı geçirin inanılmaz değişimi yaşayın. Motor tepkisi artar sesi güzelleşir yarım litre kadar yakıt düşer.
  • Aracı fakir karışıma düşürüyorsun. Bu yüzden yakıt sana azmış gibi gelebilir ama afr ayarıyla oynadığın için orta vadede sübap erimesi ile karşılaşacaksın. Astarı yüzünden pahalıya gelir.

• Arkadaş lar içeriye fazla hava alırsa boğulur araç sesi artar ama aynı hızda gider ve fazla yakar hava girişlerinin düzenli olmasını gerekiyor hem hızlı hemde az yakınsın istiyorsanız egr valfini temizleyin burdan bakın
    hakan abibeyoutube
    Egr valfi temizliği 1 || Nasıl sökülür|egr temizdeğise araç cok yakar | ekzoz muanesinden geçmez
    https://youtu.be/1_mDJuvmL5U

Yada hava filtresi de en ufak bir açıklık bırakmayin
    hakan abibeyoutube
    Rölanti de oynama, hava alması, cözümü !!! p0171 .performans artışı !
    https://youtu.be/U-O4RVoGwaA

kafaniza takılan bişi varsa yazın bana

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.