Şimdi Ara

Atmosferik motordan turbosuz nasıl 100 hp alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mesela 1.6 110 hp lik atmosferik motor aracımız var bundan turbosuz 100 hp nasıl alınır ?

Bildiğim bir işlem supercharger yaklaşık 30-45 hp arası veriyormuş geri kalan 50 veya üzeri hp yi turbosuz nasıl alırız böyle bir imkan var mı ?

• Detaylı olarak neler yapmak lazım bilmiyorum ama çok para lazım. Onun yerine bütçenin el verdiği kadar daha performanslı araba alabilirsiniz. Çoğu zaman o kadar para verip güç arttırma verdiğin paraya değmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 30 Ağustos 2015; 16:20:59 >
  • SweentLyy kullanıcısına yanıt
    para önemli değil sevdiğin model olunca insan paraya bakmıyor o kadar zaten 100-150 hp ne kadar maliyetli olabilir ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyelim motor 100 hp arttı . şanzıman eski oranları ve sağlamlığı bu güç artışını desteklemez bu 1. frenler desteklemez 2. yürüyeni ile ilgili işlemler gerekir 3.
    o yüzden direk 250 hp bir araç almak daha mantılı . en azından amacı için üretilmiş bir aracın olur. yoksa aile aracının hiçbir unsuru bu gücü desteklemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

diyelim motor 100 hp arttı . şanzıman eski oranları ve sağlamlığı bu güç artışını desteklemez bu 1. frenler desteklemez 2. yürüyeni ile ilgili işlemler gerekir 3.
    o yüzden direk 250 hp bir araç almak daha mantılı . en azından amacı için üretilmiş bir aracın olur. yoksa aile aracının hiçbir unsuru bu gücü desteklemez.

evet şanzıman elde kalır, mesela astra 1.3cdti h kasa, araba 200nm tork üretiyor, zaten şanzıman maksimum 200nm destekliyor, nasıl chip atıyorlar onu anlamıyorum
  • Supercharger yada turbo charger öyle taktım bitti gibi şeyler değillerdir. Supercharger+ kalatitik iptalı, egzoz sisteminin elden geçirilmesi, hava filitresinin performans tipi ile değişimi, üst kapak taşlama flan yapılabilir. Tabi bunlar söylerken kolay gibi dursada iş bu kadar kolay değildir.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    ben anlamıyorum şaşmaza gidiyorum modlu e30 lar s2000 ler cirit atıyor yanlıyor içinden inen kapkara çarıklı tipler bunu yapıyor biz yapamıyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arabalarda tork beygir farkı :D
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim82

diyelim motor 100 hp arttı . şanzıman eski oranları ve sağlamlığı bu güç artışını desteklemez bu 1. frenler desteklemez 2. yürüyeni ile ilgili işlemler gerekir 3.

ama şöyle bişey var ben ferrari porsche lamborghini almadığım sürece bmw 3.30 alsamda yine ona 200 hp lik işlem yaparım yani yine değişen bişey olmaz :)
  • Komple motor içine kadar girmeniz lazım piston kol egzantrik. Marka model söylerseniz net bilgi verebilirim ama ne kadar tutar ki derken marka modele göre 5000 lirayı gözden çıkarın.
  • Atmosferik 110 beygir motoru 100 beygir turbosuz güçlendirmek kolaydı öyle. He canım he. O aracın şanzımandan frene egsoz sisteminden pistonlara kadar değiştirmek gerekir. Yapmazsan 2 gün gazlayıp eline alırsın motoru. O söylediğin apaçiler onun için sanayiden çıkamıyor zaten. Adam iki gazlıyor geri dükkana dönüyor tamire. Bu dediğim değişim için bile ekstra besleme yapmalısın motora. Atmosferikle olmaz o iş. Bu arada yaşın kaç?

• Son olarak bir tahminde bulunayım. Araç eski kasa civic sanırım.

• Araç önden çekişliyse ön dingile halat vasıtasıyla 40-50 beygiri sıralı olarak dizebilirsiniz hocam.Sigara parasına mahallenin gençlerinide aynı pozisyonda kullanabilirsiniz.

Şakası bir yana sizin iş motoru indirmeden olmaz,ntv'de bir araba programı vardı adı aklımda değil entel bir amca sunuyordu o programda 2.0 motorlu fiat uno yapmışlardı o tarz işlere girmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Son olarak bir tahminde bulunayım. Araç eski kasa civic sanırım.

+1
  • timur_77_ T kullanıcısına yanıt
    Motoru değiştirerek alırsın istediğin gücü. Turbosuz hem de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timur_77_

Arkadaşlar mesela 1.6 110 hp lik atmosferik motor aracımız var bundan turbosuz 100 hp nasıl alınır ?

Bildiğim bir işlem supercharger yaklaşık 30-45 hp arası veriyormuş geri kalan 50 veya üzeri hp yi turbosuz nasıl alırız böyle bir imkan var mı ?

Aile araçlarından performans alınamaz diyen arkadaş büyük ihtimal bilgisiz.Station wagon araçlardan 400 beygir alanlar var.(buyrun video serisihttps://www.youtube.com/playlist?list=PLp0KnUFYB--jDPJ-km5lSpvJvEJtCIdgl)

alınabilir fakat türkiyede bunu yapabilecek usta az vardır olanda çok fiyat söyler.Nitro modlu araçlarda 250 beygire güç verebildiği yazıyor internette fakat sanırım max verebileceği.fakat sürekli nitro kullanamazsınız.

eğer böyle bir işe girişecekseniz çıkma parçaları vb kullanarak tamirci iseniz yada arkadaşınız varsa yada en azından bu işi yapabilirim diyorsanız internetde dolu video var.fakat yardım almanız çok önemli.

aslında açtığınız yer gerçekten cevap almak istiyorsanız yanlış.forumda bu bilgiye sahip insan yok.zaten farkındaysanız teknik bir açıklama yapan olmamış.yabancı forumlara gidip ingilizceniz varsa oralardan bilgi alın.

unutmadan bu bölümdeki mesajların büyük bölümü kulaktan dolma veya tahmin oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.