Şimdi Ara

ATV alıcam daha önce kullanmış arkadaşların yardımını rica ederim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şehir içerisinde asfalt yolda kullanmak için ATV almayı düşünüyorum, daha önceden hiç almadığımdan ve hiç ATV sahibi olmadığımdan bütçeme göre önerilerinizi rica ediyorum

kafama takılan sorular ve bütçem aşağıdaki gibidir;

*Bütçe 5500TL
    *Asfalt yolda kullanacağım
    *önereceğiniz model veya genel olarak full depo kaç KM yol götürür?
    *Depoyu fullemek ne kadara mâl olur?

*önereceğiniz model ile ne kadar hız görürüm (Hız için almıyorum sadece bilmek istediğimden soruyorum)
    *Ehliyet gerekir mi?

konu ile ilgili bilgisi olan tecrübeli arkadaşların yardımını rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dur4cell -- 14 Mayıs 2015; 16:56:25 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

ATV'ler: Şehir İçi Kullanımına Uygun mu?

ATV'ler (dört tekerlekli arazi araçları), engebeli arazilerde gezinmek için tasarlanmıştır, ancak şehir içi kullanımına uygun olup olmadıkları konusunda sorular olabilir. İşte şehir içi ATV kullanımı hakkında bilmen gerekenler:

ATV'ler Şehir İçi Kullanılabilir mi?

Teknik olarak evet, ATV'ler şehir içinde kullanılabilirler. Ancak bazı kısıtlamalar ve hususlar vardır.

Kısıtlamalar:

• Çoğu şehir, yoğun trafikli alanlarda ve kaldırımlarda ATV kullanılmasına izin vermez.
    • Bazı şehirler, ATV'lerin sadece belirli yollarda veya zamanlarda kullanılmasına izin verir.

Hususlar:

• Güvenlik: ATV'ler, diğer araçlara göre daha az korumalıdır, bu nedenle şehir içinde kullanırken dikkatli olmak önemlidir.
    • Yasal Hususlar: Şehrinin ATV kullanımıyla ilgili yerel düzenlemelerini kontrol etmelisin.
    • Zorluk: Şehir içinde ATV kullanmak, engebeli arazilerde kullanmaktan daha zordur. Trafik, dar yollar ve park yeri bulma konusunda zorluklarla karşılaşabilirsin.

Motor Şehir İçi Kullanıma Uygun mu?

ATV motorları genellikle şehir içi kullanım için tasarlanmamıştır. Nispeten gürültülü ve yakıt verimliliği düşüktürler. Ayrıca, sık sık bakım ve onarıma ihtiyaç duyabilirler.

Alternatifler:

Şehir içinde ATV kullanmak istiyorsan, aşağıdaki alternatifleri düşünebilirsin:

• Scooter veya Motosiklet: Daha küçük ve manevra kabiliyeti daha yüksektirler, şehir içinde kullanım için daha uygundurlar.
    • Elektrikli Bisiklet: Sessiz ve çevre dostudurlar, kısa mesafeler için idealdirler.

Sonuç:

ATV'ler, şehir içi kullanım için ideal olmayabilir. Kısıtlamalar, güvenlik kaygıları ve zorluklar göz önünde bulundurulmalıdır. Şehir içinde ATV kullanmakla ilgileniyorsan, yerel düzenlemeleri kontrol etmeli ve alternatifleri değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • defet atv neymiş cup şahanee
  • quote:

Orijinalden alıntı: dur4cell

Merhabalar,
    Şehir içerisinde asfalt yolda kullanmak için ATV almayı düşünüyorum, daha önceden hiç almadığımdan ve hiç ATV sahibi olmadığımdan bütçeme göre önerilerinizi rica ediyorum

kafama takılan sorular ve bütçem aşağıdaki gibidir;

*Bütçe 5500TL
    *Asfalt yolda kullanacağım
    *önereceğiniz model veya genel olarak full depo kaç KM yol götürür?
    *Depoyu fullemek ne kadara mâl olur?

*önereceğiniz model ile ne kadar hız görürüm (Hız için almıyorum sadece bilmek istediğimden soruyorum)
    *Ehliyet gerekir mi?

konu ile ilgili bilgisi olan tecrübeli arkadaşların yardımını rica ederim

- dağ bayır aksiyon yapmayacaksanız atv şehiriçinde olmaz. motosikletin yerini asla tutmaz. (hani heves 4 teker motosiklet ise)
    - o fiyatlara doğru dürüst atv yok.
    - ehliyet tabi ki gerekir.
    - hız ve yakıtın önemi yok.

Alıntıdır. bilginize
    ON ROAD ATV

Aracın alış bedeli üzerinden % 40 ÖTV bedeli vergi dairesine satıcı bayi tarafından yatırılır. Asya, Pumarex ve Daelim araçların tümünde fiyatlara KDV ve ÖTV dahildir, plaka, sigorta ve MTV hariçtir.
    Plaka alabilir, trafiğe çıkabilir. A-2 motosiklet sürücü belgesi ile kullanılabilir. B sınıfı sürücü belgesi ATV kullanamaz.
    Yıllık sigorta bedeli ve her 6 ayda bir MTV ( motorlu araçlar vergisi) öder. MTV ödemesi 250 cc’ye kadar yıllık 99 TL, 250-1.300 cc arası 517 TL dir. ( 19.03.2012 tarih 0301140 sayılı Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tebliğine istinaden. )
    On Road ATV ilk satın alındığı yıldan itibaren 3 yıl muayeneden muaftır, 3 yıl sonraki ilk muayeneden sonra 2 yılda bir muayeneye tabidir.
    On Road ATV aracı satın alırken satıcı bayinin aracın faturası ile birlikte ÖTV ödendi makbuzu, uygunluk belgesi, garanti belgesi vermesi gerekir.
    On Road ATV aracın trafiğe çıkabilmesi ve ileride 2. el olarak satılabilmesi için ÖTV bedelinin yatırılmış ve ruhsatının çıkarılmış olması gerekir.
    ÖTV bedeli yatırılmamış bir araç plaka alamaz, trafiğe çıkamaz, ileride 2. el olarak noter kanalı ile satışı yapılamaz. Bu yüzden ATV alırken doğru karar vermeniz gerekir.
    Herhangi bir yol veya arazide kullanılacak ATV’nin mutlaka kasklı sürülmesi gerekir ve trafik kurallarınca mecburidir.
    On road ATV’ler trafiğe çıkabildiği için 2. el değeri daha yüksek ve satışı resmi olarak kolaydır.
    Aracın satın alınmasından itibaren en geç 1 ay içinde plakasının çıkartılması mecburidir.

• şehiriçinde hiç tavsiye etmem hantal + pahalı scooter bak
  • Şehir içi için bende tavsiye etmem, trafikte çakılır beklersin koca koca araçların arkasında, aradan geçme şansın yok, bekler durursun, sürüş tekniği de motosiklet gibi değildir, viraj dönüşlerinde hızını iyi ayarlayamazsan en ufak hatada taklaya gelirsin, önüne aniden köpek çıkar devrilirsin, cihaz da ağır altında kalırsın kurtulması daha zor, ATV'lerin taklaya gelmesi için de öyle yüksek bir hız filan da gerekmiyor bu dediğim şeyin aynısı gözümün önünde 30km hızda iken birisinin başına geldi.

Yazlık yerlerde motosiklet ve ATV kiralanma olayı çoktur ve dikkat et en çok kazayı ve ağır kazaları motosikletler değil ATV''ler yapar, 4 teker olduğu sizi hiç aldatmasın, virajlarda yana dönüp takla atmaya çok hevesli bir araçtır, daha geçen günlerden birinde Fethiyede ATV kiralayan turistlerden biri daha uçurumdan aşağı yuvarlandı, üstüne bir de kalp krizi geçirdi ve kalbi durdu ama şükür ki sağlık çalışanlarımız hayata döndürmeyi başardılar.

İnan o 2 tekerli motosikletler bu cihazdan daha dengeli. En azından az çok hepimizin çocukluktan beri gelen, az çok bisiklet sürme tecrübemiz vardır, bu da motosiklet için az da olsa bir alt yapı oluşturur, fakat ATV ne araba sürmeye benzer ne de motosiklete benzer, motosiklette döndüğün viraja doğru motosikletle beraber yatabilirsin, yatma açısı motorun tipine göre değişir o ayrı, atv de aynı işi yaparsan yattığın tarafa yere atv ile beraber taklaya gelirsin. İlla ters yöne yatacaksın.

İlla ATV'nin keyfini çıkaracağım diyorsan bile o keyfi trafikte, caddede pek çıkaramazsın, hem seri hareket edemezsin, arkadan arabalar sıkıştırır kaçamazsın, hem de her türlü trafikte çakılır beklersin, keyfini çıkaracaksan açık arazi, geniş yol, yazlık bir yerler şart ama orada bile hızım az olayına güvenip aldanma, 4 tekere asla güvenme, üzerinden düşmesi inanılmaz kolay bir cihazdır.

• birak atv yi bence.atv deyince boyun kirilmasi aklima geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atorbaci

birak atv yi bence.atv deyince boyun kirilmasi aklima geliyor.

Ali Şen'in torunu da utv (atv nin büyüğü) kazasında hayatını kaybetmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar geçenlerde açtığım konuya cevap alamadığım için buraya da yapıştırıyorum yazımı.:
    Öncelikle hayırlı günler . Yakın zamanda ATV almaya karar verdim. Gerek görüntüsü, gerekse kullanışlı olması vu kararımda beni etkili kıldı. Kısa bir araştırma yapabildim. Ehliyet,genel bilgiler vs. bunlardan haberdarım. Fakat 7000 TL bütceme en uygun ATV yi daha tecrübeli kişilere danışarak almanın daha mantıklı olacağını düşündüğümden sizlere danışmak istedim. Su soğutması, vibrasyon engelle ıvır zıvır hakkında hemen hemen hiçbir bilgim ve tecrübem yok. Dağa gitmeyi pek düşünmediğimden On Road alacağım. Fakat klasik bilindik ATV tipi yerine biraz daha sportif duruşu olması benim için öncelikli . Sıfır alacağım bu arada. Apachi BS200 modeli görsel açıdan hoşuma gitti. 200 CC , geri vites var falan 😄 Bikaç konu başlığını inceledim ve ATV yi şehir içinde hiç tavsiye etmeyen de , çok güzel mutlaka alın diyen de var. Kafa karıştı haliyle. Bu arada aklımdaki ATV nin linki de :http://m.sahibinden.com...etail.html?id=213673874 İlginiz için şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.