Şimdi Ara

ATX-300 Yerine Yeni Güç Kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, benim ATX-300 (300W) güç kaynağım var. Oyun oynarken falan içerisinden yanık kokusu geliyor yenisini alacağım. Yeni bir güç kaynağı aldığım zaman kablolarla ilgili bir uyumsuzluk çıkma durumu olur mu? Yerine şu linkteki 460W'lık güç kaynağını almayı düşünüyorum. Bir de kasaya sığar mı bu yeni güç kaynağı eskisiyle aynı boyutta mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamAdamson -- 11 Ağustos 2013; 11:43:10 >

• Corsair VS-450 modelini alın, hem güç değerleri olarak daha iyidir, hemde 3 yıl garantili.

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020049-eu-vs-serisi-450w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63914
  • Bu güç kaynaklarının hepsinin boyutları aynı mı?
    Bir de kablolarla ilgili bir uyumsuzluk durumu olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamAdamson

Bu güç kaynaklarının hepsinin boyutları aynı mı?
    Bir de kablolarla ilgili bir uyumsuzluk durumu olur mu?

hepsinin boyutu standarttır sıkıntı çıkarmaz yani. kablo ile ilgili sorun olmaz parçalara göre doğru yerine takman yeterli.
  • AdamAdamson A kullanıcısına yanıt
    1200 watt ve üstünde bazı modeller büyük olsa da diğerleri standarttır.
    Tüm ATX tipi PSU ve MB girişleri uyumludur.

Yalnız alacağınız PSU %70 verimli ve çok da iyi değil. En az 80+ tipinde olsun ve gücünün %70 ve fazlasının 12 volt kanalından versin.

Mesela 500 watt ise 12 volttan en az 30 mümkünse 35 amper ve üstü versin.
  • Corsair VS-450 modelini aldım 100 TL'ye. Ben bu kabloları bağladım bilgisayarı da açtım tıkır tıkır çalışıyor, oyun falan oynuyorum. Ama kabloları tam olarak doğru bağladığımdan emin olamadım yani nereye denk geldiyse eski PSU'dan çıkardığım yerlere yenilerini taktım bir sorun teşkil eder mi?
  • AdamAdamson A kullanıcısına yanıt
    Kabloları yanlış veya eksik takmanız durumunda sisteminiz %99 açılmaz zaten. Bir şeyi eksik bağlarsanız mutlaka eksikliğini kullanım sırasında hissedersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.