Şimdi Ara

Auction House'dan Alım Satım Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rehber level 60'a ulaştıktan sonraki satışlara yönelik bir rehber olmakla birlikte temel ilkelere de değindiği için daha önceki levellardaki alım satımlarda da işinize yarayacaktır. Ayrıca satar veya satmaz ifadesi milyonluk itemlar için geçerli çünkü ne demiş atalarımız "kurtlu baklanın kör alıcısı olur"muş.

1. Satılabilecek Itemları Belirlemek
    Herhangi bir item düştüğünde yapılacak ilk iş o itemın Auction House’da satmaya değer olup olmadığını belirlemek olmalıdır. İstisnai durumlar olabilir ancak işin temeli aşağıda.

Silahlar
    1 Handed silah 900+ DPS’e sahipse veya 600+ DPS ve 500+ life on hit’e sahipse bu silah satılır.
    Herhangi ekstra özellik silahın fiyatını artıracaktır ama yukarıdaki özelliklere sahip olmadıktan sonra söz konusu ekstra özellikler silahın satılması için tek başlarına yeterli olmayacaktır. Dolayısıyla silahlarda arayacağımız DPS’ten sonra life on hit olmalı.

2 Handed silah 1100+ DPS sahipse satılacaktır. Silahın, life on hit özelliğine sahip olması biraz düşük DPS’li silahlara da satış imkanı tanıyacaktır. Ancak life on hit özelliğine sahip 2 handed silahlar 1 handed muaddilerinden daha az rağbet görmekteler.
    Bowlar diğer silahlardan daha farklı bir şekilde alıcı bulmakta.
    1-Handed yaylar, 900+ DPS alıcı bulur veya 800+ DPS ile socketli veya 50%+ crit damageli yaylar alıcı bulacaktır.
    2-Handed yaylar, 1000+ DPS alıcı bulur veya 800+ DPS ile socketli veya 50%+ crit damageli yaylar alıcı bulacaktır.

Zırh

Zırhlarda satılacak özellikleri tespit etmek biraz sıkıntılı olabilir. Kolaylık olması adına özellikleri 3 kategoride grupladım Nadir, Birincil, ve İkincil. Nadirler sadece belirli tür itemlerde olduğu için bir item söz konusu olduğunda o özelliğe sahip olması çok önemli. Birincil özellikler ise ilgili sınıf ile ilgili herkese faydalı olacak temek özellikler (barbar için strenght gibi) ve İkinciller ise genel olarak çok da yararlı olmayan özelliklerdir(örneğin barbarian için intellect, wizard için strenght gibi). Eğer ilgili özelliği kendi slotunun haricinde barındıran legendaryler de alıcı bulacaktır (çizmedeki + attack speed gibi – bu özellik normalde silah, eldiven gibi itemlarda bulunur-).

Nadir Özellikler
    Crit Chance (Kritik Vurma Olasılığı) (Gloves (Eldiven) Bracers (Gögüs Zırhı) , Amulet (Muska), Ring (Yüzük), Helm (Kask), Off-Hand (Kalkan ve türevleri))
    Crit Damage (Kritik Damage) (Gloves, Amulet, Ring)
    Attack Speed (Atak Hızı) (Gloves, Amulet, Ring)
    Helm (Socket - diğer itemlar için de socketi değerlendirin çünkü diğer itemlardaki bir socket istediğiniz bir stat’ten +40’a sahip olmak demek yani socket her zaman iyidir)
    Life On Hit (Vurunca Sağlık Alma) (Amulet, Ring)
    Movement Speed - Hareket Hızı (Yürüme) (Boots (Botlarda))
    Max Discipline (Demon Hunter Chest, Off-Hand itemlar)

Birincil (İlgili sınıflara göre bow için dexterity gibi)
    Strength
    Dexterity
    Intelligence
    Vitality
    All Resist
    Gold Find
    Magic Find

İkincil Özellikler

Geriye kalan herşey

Yukarıda anlatılanlar çok bariz özellikler, asıl satılacak özellik kendini burada belli edecek. Genel olarak hepimiz birden çok işimize yarar özelliğe sahip ve bu özellikleri birbirini tamamlayan itemlar isteriz. Aşağıya “işimize yarayacak” özelliklerin bir listesini ve işimize yarayacak özelliğin kaç olması gerektiğini belirtir bir liste yapıyorum eğer düşük sayıda özellik olup da o özellikler yeterince yüksekse o itemların da satılması mümkündür (örneğin barbar için 200+ strength veya herhangi bir itemda 25 gold find ya da 20 magic find gibi) . Fiyatlar özelliğin bulunduğu item sınıfına göre ciddi değişikliler gösterecektir.

SATACAK SHOULDERS (Omuzluklar satması için en az aşağıdaki 2 özelliği barındırmalı)

Ana özelliğe +150 veren
    Vitalitiye 100+ veren
    All Resiste 50+ veren
    Gold Finda 20+ veren
    Magic Finda 15+ veren

GLOVES (Eldivenler) (satması için en az aşağıdaki 4 özelliği barındırmalı)

Ana özelliğe 100+
    Vit 100+
    All Resist 50+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+
    Crit Chance 5+
    Crit Damage 20+
    Attack Speed 6+

HELM (satması için en az aşağıdaki 3 özelliği barındırmalı)

Socket
    Ana özelliğe 100+
    Vit 100+
    All Resiste 50+
    Crit Chance 5+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+

CHEST (satması için en az aşağıdaki 3 özelliği barındırmalı)

Socket 3
    Ana özelliğe 100+ (eğer socket yoksa 200+ ve üzeri olmalı)
    Vit 100+
    All Resist 50+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+

BELT (satması için en az aşağıdaki 2 özelliği barındırmalı)

Ana özelliğe 150+
    Vit 100+
    All Resist 50+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+

PANTS (satması için en az aşağıdaki 3 özelliği barındırmalı)

Socket 2
    Main Stat 100+
    Vit 100+
    All Resist 50+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+

BOOTS (satması için en az aşağıdaki 3 özelliği barındırmalı)
    Move Speed 12
    Main Stat 100+
    Vit 100+
    All Resist 50+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+

BRACER (satması için en az aşağıdaki 3 özelliği barındırmalı)

Main Stat 100+
    Vit 100+
    All Resist 50+
    Crit Chance 3+
    Gold Find 20+
    Magic Find 15+

AMULET (satması için en az aşağıdaki 4 özelliği barındırmalı)

Socket
    Main Stat 100+
    Vit 100+
    AR 50+
    Gold Find 35+
    Magic Find 30+
    Crit Chance 5+
    Crit Damage 20+
    Attack Speed 6+
    Life On Hit 300+

RING (satması için en az aşağıdaki 4 özelliği barındırmalı)

Socket
    Main Stat 100+
    Vit 100+
    AR 50+
    Gold Find 15+
    Magic Find 13+
    Crit Chance 3+
    Crit Damage 20+
    Attack Speed 6+
    Life On Hit 100+

OFF HAND

Sınıfa göre çok değişkenlik gösteriyor buna dikkat etmek gerek ne demek istediğime dair demon hunter size fikir verecektir.

DEMON HUNTER (Quiver) (satması için en az aşağıdaki 4 özelliği barındırmalı)

Dex 75+
    Vit 75+
    Socket
    Crit Chance 6+
    Max Discipline 8+
    Hatred Regen 1+

Satış yaparken sınıf farklarının hayati öneme sahip olduğu unutmayın ve benim sizlere tavsiyem belirli bir sınıfın itemları üzerinde uzmanlaşmaya çalışın.

Aşağıdaki liste bir sınıfın satın alırken öncelikli ihtiyaçlarını belirtmeyi amaçlamaktadır.

BARBARIAN

Life On Hit
    Vitality
    All Resist
    Strength
    Attack Speed
    Crit Chance
    Crit Damage

MONK

Life On Hit
    Vitality
    All Resist
    Dexterity
    Single Resist
    Attack Speed
    Crit Chance
    Crit Damage

DEMON HUNTER

Dexterity
    Crit Chance
    Crit Damage
    Attack Speed
    Vitality
    All Resist
    Life On Hit

WIZARD

Intelligence
    Crit Chance
    Crit Damage
    Attack Speed
    Vitality
    All Resist
    Life On Hit

WITCH DOCTOR

Intelligence
    Vitality
    All Resist
    Life On Hit
    Attack Speed
    Crit Chance
    Crit Damage

Diğer bölüme geçmeden önce Ne Olursa Olsun Satacak Itemları sıralıyorum.

18+ MF (magic find) (Helm hariç ,helmin satabilmesi için ya 30 ve üzeri mf olmalı ya da socket olmalı ki mf’ı artırılabilsin.)
    23+ Gold Find (helm hariç yukarı açıklamalar geçerli )
    200+ Life On Hit Ring
    600+ Life On Hit Amulet
    Statlerin artması itemın değerini artıracak.

2. İtemları Nasıl Satacaksınız

Zırh

Öncelikle satacağınız itemın piyasa fiyatını tespit ediyoruz. Bunun için AH’dan bizdeki itemın özelliklerine sahip itemın az düşüğünü arama kutusuna yazalım ama henüz aramayın. Buna örnek olarak bizdeki zırhta 136 dexterity varsa AH’de 130 dexteritye sahip itemları arayacak şekilde belirleyin. Diğer özellikleri de bu şekilde belirleyerek max buyout’u 999999999 yaparak arayın.
    En düşük buyout değerine sahip itemları bulun bunun için buyouta çift tıklayın.

Eğer en düşük fiyatlı itemın satışın bitmesine kalan süresi 1d 11h-1d10h ise fiyatınızı bunun %10 eksiğini yazarak belirlerseniz kolaylıkla satarsınız. Daha da hızlı satmak istiyorsanız %25 daha eksik fiyat yazabilirsiniz.

Silahlar

Yukarıdaki gibi özellikleri kendi itemınıza benzerlerleri belirleyerek arama aşamasına kadar gelin. Max buyouta 10.000 yazın en yüksek dps’li silaha bakın sizinkinden yüksekse üzgünüm ama silahınız satmaya değer değil.
    Daha mı düşük o zaman buyoutu 50.000 yapın buradaki max dpse bakın sizden düşükse rakamı artırın ta ki sizin dps’e yakın itemların fiyatına ulaşana kadar ve yine %10 daha düşük fiyat belirleyerek satışa koyun.
    Çok Çok iyi itemleri satarken

Çok çok iyi itemlarda buyoutu tavsiye etmiyorum auctionu 10.000.000’dan başlatıp geri kalanını market ekonomisinin usta ellerine bırakın.

Sonuç olarak eklemelere açık bir rehber ancak ana fikri tutturmuş bir rehber, orijinal yazarına teşekkür ederim. Kullanıcının adı: tordana.
    Kendisi bu yazısını aşağıdaki linkte paylaşmıştı çeviriyi beğenmeyenler oradan hem rehbere hem de rehber sonrasındaki yorum ve tartışmalara erişebilirler. Kendisinin bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Lütfen esirgemeyin. Herkese iyi oyunlar.
    http://www.reddit.com/r/Diablo/comments/...on_the_ah/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSage -- 12 Temmuz 2012; 16:44:02 >

• gayet yararlı bilgiler dostum eline sağlık ama herşeyin bir alıcısı olma ihtimalide hiç azımzanacak gibi değil...tabi çöp itemlerden bahsetmiyorum orta ayar...benim fikrim saygılar...
  • kesinlikle öyle ama level 60'a gelindiğinde daha düşük itemlarla çok ilgilenilmiyor. gene de bu rehber level 60'dan düşük satışlar ve satınalmalar için de az çok bir fikir veriyor. ayrıca şöyle bişey de var, oyun ve item savaşı level 60'dan sonra başlıyor malumunuz, ki bu rehber de oradaki savaşa yönelik.
  • Güzel olmuş sağ ol.

Vallahi ben bütün paramı zaten bu şekilde AH'ta takılarak yaptım, adamlar güzel item düşüyor ama ucuza satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eSage

kesinlikle öyle ama level 60'a gelindiğinde daha düşük itemlarla çok ilgilenilmiyor. gene de bu rehber level 60'dan düşük satışlar ve satınalmalar için de az çok bir fikir veriyor. ayrıca şöyle bişey de var, oyun ve item savaşı level 60'dan sonra başlıyor malumunuz, ki bu rehber de oradaki savaşa yönelik.

eyvallah...
  • güzel rehber yararlı bilgiler en azından benim için ellerine sağlık

+1
  • Güzel bilgiler eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle güzel bir rehber. İngilizce kloyulduğundan beri diğer tarafa takipteyim fakat bir problem var ki AH deki mallar inanılmaz pahalı,
    bunu bir yana bırakıyorum asıl problem bot kullanıcılarından hiç bir şey kalmıyor piyasada. Adam ucuza AH den alıyor aldığını RMAH da paraya çeviriyor.
    botlar her stata ve B/O ya göre arama yapıyor. bizde tek tek arayıp sayfalarca bumu iyi bumu iyi diye bakınıyoruz. sonrada bize çer çöpü almak kalıyor maalesef.
    buna bir çare bulmaya çalıştıkça AH de boğuluyorum. Oyundan soğudum vallahi
  • eline sağlık
  • Gzl bi kaynak olmuş. AH satişi için insanlara bir fikir vermiştir.
  • arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. emek verip yaptığınız bişeyin takdir görmesi gerçekten paha biçilmez derecede keyifli bişey. oyun olsun şu bu olsun hiç önemli değil, bilgiyi türkçeleştirmek gerektiğini düşünüp, gereğini yapmaya çalışıyorum. rehberdeki bilgilerden faydalanarak, rmah'da kullanıp da memlekete döviz getirdiniz mi ben görevimi tamamlamış olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSage -- 12 Temmuz 2012; 16:47:17 >
  • İmzan kurallara uygun mu ya
  • valla sistem izin verdi gerisini bilemiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSage -- 12 Temmuz 2012; 17:09:11 >
  • Gercekten cok guzel bir calisma olmus eline saglik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı olmuş bu işe yeni başlayanlar için.
    Amulet'te %20 CHD oldukça düşük ama, oraya bi düzenleme yap derim.
  • o değerlerin çoğu minimumu ifade ediyor ve ne kadar yüksek o kadar iyi diye düşünülebilir
  • emegın ıcın tesekkur ederız
  • Faideli Bir Eser.. Teşekkürü bir borç bilenzi!
  • çok güzel olmuş, 60 olunca işime yarar.
  • GÜzel olmuş elinize sağlık.

Fakat bir barbar bu tarz bir itemde kullanabilir.Şahsen ben kullanıyorum.Tabi bunda vit eksik ama diğer itemlerle dengeledim.

Auction House'dan Alım Satım Rehberi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.