Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (227. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: aslanaslan10
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.631
Cevap
151
Favori
400.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BÜTÇEM 2,500K çıkmaz o yüzden A3 sedan 2.el düşük km ya da sıfır golf düşünüyorum.

• ka.selcuk K kullanıcısına yanıt
    İlanlarda 2023 sedan advance çift paketliler 1950 civarı. Her türlü 2. el almak daha mantıklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2024 makyajlı kasa olduğu için daha mantıklı görünüyor bence, gidişat böyle olucak. tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.

• Start stop devreye girdiğinde, özellikle ilk çalıştırmada çok ince elektriksel bir ses duyuyorum ekran kartlarındaki coil whine sesi gibi. Bu ses normal mi mild hybrid motordan mı geliyor? Yabancı forumlarda alternatör kayışı ile ilgili olabileceğini okudum.

Edit: ses aşağıdaki videoda 17:05 de duyulanın aynısı
    Car Confectionsyoutube
    2024 Audi A3 -- Who you Calling Entry Level?? (Under $36,000!)
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=cL0_TXYQh5c

Edit2:
    Bu videoda da açıkça duyuluyor her motor çalıştığında , başka arkadaşlar sorarsa diye ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigsegv -- 20 Ekim 2024; 21:14:19 >

• sigsegv S kullanıcısına yanıt
    Bu aracın karakteristik sesi, ayrıca camlar açık şekilde sürüşte 1-2-3 vites geçişlerinde de dışarıdan elektrik sesine benzer sesler geliyor.

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Benim dediğimi camlar müzik vs kapalı duyabilirsiniz anca. sizin dediğinize de dikkat ederim bakalım geliyo mu. Hatta yaşlı insanların belki de duyamayacağı kadar yüksek frekansta bir ses 😀. Yeni aldığım için alışmaya çalışıyorum hocam bilmiyordum karakteristik olduğunu

Bende de var o ses, mild hybrid kaynaklı.

Benim bahsettiğim sesi bir kere fark edince artık sokak başında A3 olsa görmeden sesinden tahmin edersiniz. Vites değiştirirken boşlukları mild hybrid elektrikle dolduruyor, cızırtıya benzer yüksek bir ses..

• Makyajlı planı inceledim bugün kapı iç tutamağı metalimsi gibi kromaj süslemeler premium hissi artırmış ama ses yalıtımı gibi durumlar aynı motor evo 2 motor daha iyi başka fark yok gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Çift paketli olarak 30 tfsi’ye bütçem çıkıyor. 35 olanlara bakarsam cam tavansız paketsiz olanlara bütçem yetiyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Çok kararsız kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakmburak kullanıcısına yanıt
    2021 sonrası araçlara bakmanızı öneririm. Bazı donanımsal arızalar mevcut 2021 lerde.

• Darkforwhite D kullanıcısına yanıt

Biraz daha açar mısınız hocam ne gibi sorunlar var? Baktığım araçlar 21 model genelde. 30’un 22 modeli yok sanırım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakmburak kullanıcısına yanıt
    1. Mmi ekran kararması
    2. Dsg vites seçici robotu
    3. Mild hibrit pil ve şarj sorunu

Yaygın olarak 21 modellerde mevcut arızalar.

21 modellerde ekran kararması ve hibrit sorunu yok 22 sonu ve 23’lerde var.

• FthGTI F kullanıcısına yanıt

Maalesef bu sorunlar 21 ve early 22 araçlarda mevcut. Yetkili servisle 4 gün önceki bakım ziyaretimde ustayla görüştüğümde de kroniklerin ilk modellerde olduğuyla ilgili açıklama yapmıştı. Her araçta olacak diye bir şey yok ancak ihtimal daha fazla.

Ayrıca klima paneli de ilk modellerde kronik, servis çağırması ile değişmiş aracı tercih ederdim.

• FthGTI F kullanıcısına yanıt
    23 modeller de mi var bu sorunlar

• uozyilmaz U kullanıcısına yanıt

Valla oluyormuş, çok teşekkürler bilgi için.

• DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Sorun denilince aklınıza ciddi problemler olarak gelmesin, hepsi garanti kapsamında hallediliyor ve tüm araçlarda var diyemeyi, benim aracım 21 sonu (fabrika modeli 22) sadece SOS peoblemi vardı yazılımla çözüldü, birde kronik vites mekanizmaaı garantiden değişti, ben de servisle görüştüğümde ekran kararması ve hibrit sorununun 22 sonu ve 23 başı modellerde çok görüldüğünü söylediler.

• Ben ilk gelenlerden olan 2021 30TFSI advanced HB aldım Mart 2021 de. 2.gün SOS hatası verdi. Servis resetledik demişti. Ancak sorun tekrar tekrar olunca çözüm olarak SOS butonuna bir süre basılı tutarak gideriyorduk. Onu da internet yabancı formlardan öğrenmiştim. SOS sorunu İngiltere de bile oluyormuş o zamanlarda forumlarda okuduğum. Sadece bizim ülkeye özgü sorun değil. Sonra yazılım güncellemesi yapılarak SOS sorununu çözeceklerini ancak kablosuz Carplay özelliğinin iptal olacağını söylemişlerdi. Çaresiz kabul etmiştim. Satın alırken ücretini ödediğimiz bir özelliği iptal ediyorlar ve birşey yapamıyoruz. Yurt dışında yasal araç iade etme hakkı sağlayan bir durum. Bence sorun donanımsal bir uyum ile ilgili. Tüm araçlardaki donanımları değiştirmek maliyetli olduğu için yazılımla sorunu bastırmaya çalıştılar.

Ekran kararması bende de oldu. Ekran komple garantiden değişti. Şu an arada bir yine oluyor. Power tuşuna 10sn basılı tutup MMI resetliyorum ve düzeliyor. Bir kez şunu farkettim. Eğer USB girişe bir flash bellek takılı ise ve belleği okumakta sorun oluşursa MMI yazılımı sanki çöküyor. Kapalı alanda sanırım yerleşik SIMCARD hücresel erişim sağlayamazsa da çöküyor ve açılmıyor gibi. Bunlar benim tahminlerim sadece. Ekran karardığı zaman park sensörleri de çalışmadığı için sorun oluyor.

Klima tuşu sorunu bende de oldu. Garantiden değişti. Şu an sorun yok.

Kemerler ile ilgili aksiyondan benim araca da işlem yapıldı.

Arada bir belli şartlara bağlı olarak sensör hataları alıyorum. Mesela akşam batmakta olan güneş ışığı ön camdaki kameraya yoğun bir şekilde gelirse uzun far asistanı hatası veriyor. Bazen çevredeki engellere göre ön park sensörü hatası veriyor. Bazen arka kamera açmıyor. Ancak dediğim gibi geçici hatalar veriyor. Aracı kapatıp açınca herşey normal. Anormal durumlarda yazılım hatalar veriyor bence.

Duyduğum kadarıyla vites seçici hatası ve şarj dinamosu arızası oluyormuş. Bende henüz olmadı. Ama bu arızalar olacak diye endişe duymuyor değilim. Yasal garanti süresi doldu ve masraf çıkarması korkutuyor. İyi niyet kapsamında yapılması iyi olur böyle kronik arızaların. 48V batarya sorunu yaşayanlar da olmuş.

Bence önemli olan tüm kronik sorunların kabul edilerek müşteri mağdur edilmeden kaç km de olursa olsun derhal çözüm üretilmesi. Kablosuz carplay haricinde tüm sorunları hemen çözdüler.

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.