Şimdi Ara

Audi A3 BMW 1 mi tercih ederdiniz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
16.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Bmw 1 serisi yeni kasa değiştirdi. Önceki kasası pek çekici değildi insanlar sadece bmw olmasından dolayı para veriyordu. Yeni kasa 1 serisi gerçekten şık bir tasarıma sahip. Eski kasa a3 le yeni kasa bmw 1 serisi kıyaslanmaz. Yeni bmw yi çıkacak yeni a3 le kıyaslamak doğru olur. Şu gün alınacaksa bmw 1 daha mantıklı olur. Ayrıca 2013 model olacaksa kesinlikle a3 derim.

bmw 1 serisi kasa değiştimi yoksa yakyaj mı uygulandı ?
  • BMW 1 Serıes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmanders -- 21 Ekim 2012; 18:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabiki bmw.. konuyu acan ne yaptı golf mü aldı yoksa
  • ALLAH kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    Audi sahibi olarak Audi'yi sonuna kadar tavsiye ederim.
    Ben konfor, sürüş keyfi ve ekipman olarak aracım A4 den çok memnunum. Sizinde çok memnun kalacağınıza eminim. Ayrıca A3 kasaları ne kadarda küçük görünse de Bagaj ve iç hacim olarak tatmin edicidir. Bir adet Vag kablosu alıp gizli özelliklerini açmanız dileği ile :)
    Not : Lakin şu da bir gerçek Bmw nin yedek parçası Audi'den daha yaygın. Daha yaygın derken Audi'nin her parçasını istediğiniz her yerde bulamazsınız. Özellikle iç aksamı.
    Örneğin ben klima tuşlarını değiştireyim dedim klima panelini komple satmak istediler 2.400 TL. Fakat X5 'i olan bir arkadaşım ne hikmetse klima tuşlarını sıfır buldu 600 TL gibi bir fiyata.
    Antalya'da Bmw'nin her parçasını BMW yedek parçacıların da bulabilirsiniz. Fakat Audi'nin özellikle iç aksamını sadece yetkili serviste bulursunuz onlarda 2 gün ile 2 hafta süre verirler.
    İç aksamından kastım da örneğin Esp düğmesi ya da bardaklık gibi...
    İyi günlerde kullanın. Keyifle sağlıkla sıhhatle.

• Bir arkadaşımız da cam tavan ses yapıyor ve su alıyor demiş. Benim aracımda sunroof'lu. Sunroof'u olan Audi A4 lerde 4 adet su gideri var. Bu su giderleri kaportadan sağlam borular ile kapı aralarına ve kapı altlarına iniyor. Bu boruların dış etkenlerce tıkanması dahilinde tüm araçlar su alabilir. Bu su giderlerinin temizliğine dikkat ettiğiniz sürece sorun çıkmayacaktır.
    Temizliğini tel ile yapmaya kalkmayın boruyu deforme edebilirsiniz. Sağ ve Sol sürücü kapısında bulunan plastik ayak basma bölümlerini açarsanız borulara ulaşabilirsiniz. Genelde büküm yerlerinde tıkanma yapar temizlerseniz hiç bir sorun olmaz.
    SunRoof camlarında ne kadarda fitillerle kaplı olsa da çok az iç kısıma yani sunroof havuzuna su alır. Bu havuzda ki giderler sayesinde su aracın kapı yanlarından ve altından atılır. Eğer borular tamamen ya da kısmen tıkanmışsa yağmur şiddeti arttıkça su havuz giderlerinden yeterince boşaltılmadığı zaman taşma yapar ve bu taşmalar aracın içine su alması ile sonuçlanabilir.
    Bunlar çok ama çok düşük ihtimaller. Giderlerin de tıkanması çok düşük ihtimalde olsa mümkün. Malum sunroof'u olan bir çok insan yaz kış sunroofu dikey olarak açık bırakıyor ve tıkanma ihtimali olabiliyor.
    Tek kötü yanı özellikle sinüziti olanlar için :) Hem pencere hem sunroof açınca boyunda kasılma ve sinüzütlerde ağrı başlıyabiliyor :)
    Herkese saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fanibiri

ALLAH kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
    Ben konfor, sürüş keyfi ve ekipman olarak aracım A4 den çok memnunum. Sizinde çok memnun kalacağınıza eminim. Ayrıca A3 kasaları ne kadarda küçük görünse de Bagaj ve iç hacim olarak tatmin edicidir. Bir adet Vag kablosu alıp gizli özelliklerini açmanız dileği ile :)
    Not : Lakin şu da bir gerçek Bmw nin yedek parçası Audi'den daha yaygın. Daha yaygın derken Audi'nin her parçasını istediğiniz her yerde bulamazsınız. Özellikle iç aksamı.
    Örneğin ben klima tuşlarını değiştireyim dedim klima panelini komple satmak istediler 2.400 TL. Fakat X5 'i olan bir arkadaşım ne hikmetse klima tuşlarını sıfır buldu 600 TL gibi bir fiyata.
    Antalya'da Bmw'nin her parçasını BMW yedek parçacıların da bulabilirsiniz. Fakat Audi'nin özellikle iç aksamını sadece yetkili serviste bulursunuz onlarda 2 gün ile 2 hafta süre verirler.

dostum audinin parçaları doğuş çıkışlıdır, türkiyenin neresinde olursan ol sıradan bir vw servisi en geç 2 gün
    içerisinde parçanı temin ediyor, 2007 yılından bu zamana kadar a3 kullanıyorum iç aksamı konusunda en ufak bir parça değiştirme ihtiyacı duymadım. bunuda bırak deform bile olmadı, geçen aylarda sıfır a3 aldım arasında tek fark sıfır kokusuydu, 2007 a3 den inip 2012 model a3 bindiğimde,
    vay be içi gıcır gıcır diyemedim, anla yani

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt_35

quote:

dostum audinin parçaları doğuş çıkışlıdır, türkiyenin neresinde olursan ol sıradan bir vw servisi en geç 2 gün
    içerisinde parçanı temin ediyor, 2007 yılından bu zamana kadar a3 kullanıyorum iç aksamı konusunda en ufak bir parça değiştirme ihtiyacı duymadım. bunuda bırak deform bile olmadı, geçen aylarda sıfır a3 aldım arasında tek fark sıfır kokusuydu, 2007 a3 den inip 2012 model a3 bindiğimde,

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt_35 -- 29 Aralık 2012; 0:53:38 >

• Benim aracım B6 kasa ve inanın Double Din teyp kızağı - Bardaklık - cam açma düğmeleri - 4 lü flaşör düğmesi ve Esp düğmesini Almanya'dan getirttim. İllaki de dediğiniz gibi Audi servisleri getirtiyor lakin çok iyi fiyata getiriyorlar. İç dizayn olarak da belirttiğiniz gibi Audiler çok güzel. Ben çok memnunum. Bmw de ayrı bir efsane. Fakat Audi' yi BMW yanında çok sönük tanımlayan başka forumlarda insanlar gördüm o yüzden eklemek istedim.
    Ayrıca dediğim gibi belki A3 2007 modelin parçalarını 2 gün içerisinde herhangi bir WV servisinden getirtmeniz mümkündür fakat inanın bana bir ara herhangi bir WV servisine uğrayıp sadece bardaklık veya Esp düğmesini isteyin servisten getirtileceğini ve zaman alacağını belirtirler. Örneğin ben Audi A4 B6 aracıma kendim far sensörü taktırdım. Benim aracın far ışık anahtarında AUTO yok. Olmadığı için de gidip Auto 'lu bir ışık anahtarı alayım dedim normal WV servisleri ancak Serviste bulursunuz dediler. Düz olandan ise ellerinde vardı :)
    Bir çok parçasını da orjinal Audi servisi olan Başaran otomotivden getirttim. 5-7 gün sürdü. Aracı olan her forum üyesine kazasız belasız binmelerini temenni ederim.
    Saygılar iyi yıllar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanibiri -- 29 Aralık 2012; 2:07:52 >

• Audi A3 tasarımı hoş bence.
    Mercedes alın ya da yeni audi bekleyin .

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt_35

quote:

• Bmw'e her zaman audi'den bir çok konuda 1 adım öndeyken; zfg şanzımanı,bmw sürüş ve dinamikleri,performansı ve herşeyden öte bir BMW olması..fakat audi'nin A3 serilerinde ki motor-performansı sizi yanıltabilir..çünkü 100-110 hp gibi bir değerleri var fakat yinede A3 gibi bir karaoser'i iyi taşıyor..S-Tronic şanzıman ile şanzımana bişey olacak mı derdide aklınızda soru işareti kalmaz..neticede biri benzinli diğeri dizel..yinede yakıt tercihi sizin tercihinize kalmış..fakat audi'ninde biraz değişik bir fiyat politikası var Türkiye'de..S-tronic,Sunroof gibi bir takım olması gereken ve tercihen kullanıcıyı mutlu edecek opsiyonel ve standart donanımları nedense gereksiz bir ücrete tabi..ama yinede seçimimi Dizel'den yana yapardım..1.16d modelleride var fakat manuel..1.18d alırdım..neticede vergilendirmede 1600cc-1800cc aynı ücrete tabi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

Bmw'e her zaman audi'den bir çok konuda 1 adım öndeyken; zfg şanzımanı,bmw sürüş ve dinamikleri,performansı ve herşeyden öte bir BMW olması..fakat audi'nin A3 serilerinde ki motor-performansı sizi yanıltabilir..çünkü 100-110 hp gibi bir değerleri var fakat yinede A3 gibi bir karaoser'i iyi taşıyor..S-Tronic şanzıman ile şanzımana bişey olacak mı derdide aklınızda soru işareti kalmaz..neticede biri benzinli diğeri dizel..yinede yakıt tercihi sizin tercihinize kalmış..fakat audi'ninde biraz değişik bir fiyat politikası var Türkiye'de..S-tronic,Sunroof gibi bir takım olması gereken ve tercihen kullanıcıyı mutlu edecek opsiyonel ve standart donanımları nedense gereksiz bir ücrete tabi..ama yinede seçimimi Dizel'den yana yapardım..1.16d modelleride var fakat manuel..1.18d alırdım..neticede vergilendirmede 1600cc-1800cc aynı ücrete tabi..

Sonuna kadar katılıyorum. 1.6 tercihi yerine 1.8 tercihi yapılması daha yerinde olur. Sözüm Mercedes ve son model araçlar için değil. Malum artık tüm araçlarda güçlü beygirler sunuluyor. Fakat kimi araçların eski modelleri ile kimi araçların da yeni modelleri maalesef kasayı taşıyamıyor ve hantal kalıyor. Saygılar tekrar iyi yıllar.

• Konuyu yıllar sonra yeniden hoplatmak istemezdim ancak çok arada kaldım.

116d Türkiye + Joy paket
    geri görüş
    anahtarsız giriş ve çalıştırma
    Usb bağlantısı
    led farlar avantajları ile önce çıkıyorken
    daha şık iç tasarım
    iç hacim ile ilgili ciddi şüphelerim var (boyun 192cm). Aracı çoğunlukla tek başıma kullanıyorum fakat yine de düşündürüyor beni.

A3
    Ambiante + Xenon + Katlanır Ayna
    kaliteli malzeme
    auto hold
    geniş iç hacim (116d'ye kıyasla)
    bunların yanında anahtarsız giriş yok, Usb yok vs.

bu şartlarda fikirleriniz nedir.
  • Ben de 2 modele çok bakıyorum bu aralar. Sıfır düşünürseniz 1.16 makyajlı kasa olduğu için daha mantıklı görünüyor. Ama bir yandan da A3 sedan gözlerimi parıldatıyor :). Öte yandan, 2012-2013 için güncel kasa olması dolayısıyla a3 daha mantıklı. İç hacim olarak a3 çok önde, 1 serisinde arka koltuk diz mesafesi berbat.
  • mekmaster M kullanıcısına yanıt
    inanın en büyük sıkıntım iç hacim. 3-4cm daha fazla diz mesafesi olsa hiç düşünmeyeceğim. ancak ikileme sokuyor bu durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyn85

Konuyu yıllar sonra yeniden hoplatmak istemezdim ancak çok arada kaldım.

116d Türkiye + Joy paket
    geri görüş
    anahtarsız giriş ve çalıştırma
    Usb bağlantısı
    led farlar avantajları ile önce çıkıyorken
    daha şık iç tasarım
    iç hacim ile ilgili ciddi şüphelerim var (boyun 192cm). Aracı çoğunlukla tek başıma kullanıyorum fakat yine de düşündürüyor beni.

A3
    Ambiante + Xenon + Katlanır Ayna
    kaliteli malzeme
    auto hold
    geniş iç hacim (116d'ye kıyasla)
    bunların yanında anahtarsız giriş yok, Usb yok vs.

bu şartlarda fikirleriniz nedir.

192 boyla arkadaki yolculari degil kendinizi dusunun derim.

A3 un koltugunu en asagiya bile indirseniz yola cok tepeden bakacaksiniz, 1serisinde ise koltugu en asagiya indirdiginizde cok rahat edersiniz benden soylemesi.

Onun haricinde 1 serisi, daha performansli, daha az yakiyor, daha iyi sanzimani var ve sanzimani cok daha uzun omurlu, daha iyi yol tutuyor,daha iyi dengeye sahip, 0,59 dan kredi kullanma avantaji var.

Ic mekanda ise forumda bilinenin tersine 1serisi agabeyi 3 le bir cok ortak malzeme kullaniyor, sizi uzmeyecektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.