Ayni segment ve hemen hemen ayni ozellik iki arac. Hangisini tercih ederdiniz??
Benzer donanımda olursa;
Audi A4 2.0 TDI 177ps 8 ileri --- 115.000 Bmw 320d 184ps 8 ileri --- 130.000
İkisininde motoru ve tüketimi çok iyi, ikisinin şanzımanı da aynı olması lazım (audi'den tam emin değilim), performanslar benzer (çok az 320d önde). 320d'nin arkadan itiş artısı var, Audi'nin de iç mekan malzemesi biraz daha kaliteli gibi. Buradan sonrası kişinin tercihine kalır ben aradaki farkı önemser A4 bu fiyatlardayken tercih ederdim açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: transverse
Benzer donanımda olursa;
Audi A4 2.0 TDI 177ps 8 ileri --- 115.000 Bmw 320d 184ps 8 ileri --- 130.000
İkisininde motoru ve tüketimi çok iyi, ikisinin şanzımanı da aynı olması lazım (audi'den tam emin değilim), performanslar benzer (çok az 320d önde). 320d'nin arkadan itiş artısı var, Audi'nin de iç mekan malzemesi biraz daha kaliteli gibi. Buradan sonrası kişinin tercihine kalır ben aradaki farkı önemser A4 bu fiyatlardayken tercih ederdim açıkçası.
Ben 3.20d diyorum. A4 kesinlikle kötü bir araba değil. İkiside çok güzel. Ama şu BMW beni cezbediyor
3.20d
320d
quote:
Orijinalden alıntı: dsg35
320d
görüntü olarak kesinlikle 320
donanım ve diğer teknik özellikler hakkında bilgim yok.
quote:
Orijinalden alıntı: kara_eylül
görüntü olarak kesinlikle 320
donanım ve diğer teknik özellikler hakkında bilgim yok.
Alıntıları Göster
Kesinlikle 320d daha birşeyler yazmaya konuşmaya gerek yok bence o civar bütçem olsa saniye geçmeden alacağım araçtır
quote:
Orijinalden alıntı: Delgado
Kesinlikle 320d daha birşeyler yazmaya konuşmaya gerek yok bence o civar bütçem olsa saniye geçmeden alacağım araçtır
Alıntıları Göster
Audi daha fazla indirim yapıyor genelde. İkisini de inceleyip karar verin. Ama iç mekanı hem daha geniş, arka yolcular için daha fazla yaşam alanı sunuyor A4. Bu kriterleri de göz önünde bulundurun. Eğer uzun süre binecekseniz, 18 jant A4 Avant alın.
audi daha sessiz ve daha konforludur, benzinli gibi sürüş sağlar. yakıt tüketimi değerleri birbirine yakındır.
bmw arkadan itiş ilgi çekiyor, örneğin arkasının hafif hafif kayması sonra toparlaması bir heyecan olabilir, ve bu toplumumuzda önemli bir değer olarak görülüyor.
şehir içinde bmw daha serttir, audi daha keyifli olabilir. test sürüşünde audi daha çok etki bıracaktır, yüksek devirli kullandığınızda ise bmw etki bırakır.
bmw 0-100 7.4 audi 0-100 7.9
quote:
Orijinalden alıntı: Alfredo
audi daha sessiz ve daha konforludur, benzinli gibi sürüş sağlar. yakıt tüketimi değerleri birbirine yakındır.
bmw arkadan itiş ilgi çekiyor, örneğin arkasının hafif hafif kayması sonra toparlaması bir heyecan olabilir, ve bu toplumumuzda önemli bir değer olarak görülüyor.
şehir içinde bmw daha serttir, audi daha keyifli olabilir. test sürüşünde audi daha çok etki bıracaktır, yüksek devirli kullandığınızda ise bmw etki bırakır.
bmw 0-100 7.4 audi 0-100 7.9
Bmw deki o tadı A4 vermiyor her ikisinide kullandım arkadan itiş gerçekten başka.
Arkadan itis olmasi. Marka degeri. Ve hepsinden ote icimdeki BMW aski dolayisiyla BMW diyorum. Hatta ayni paraya benzinlisi daha da bir cezbedici.
Audi konfor arabasıdir arkadaslar forumun geneli genc oldugundan 320d yazmanız normaldir , Mercedes C de bu sınıfta çok başarılı bir aractir
Audi a4
quote:
Orijinalden alıntı: trapspeed
ikisinin şanzımanı da aynı olması lazım (audi'den tam emin değilim)
Audi de Multitronic yani değişken oranlı vites kutusu var.
BMW tam otomatik ZF kullanıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: orhansencag
quote:
Orijinalden alıntı: trapspeed
ikisinin şanzımanı da aynı olması lazım (audi'den tam emin değilim)
Audi de Multitronic yani değişken oranlı vites kutusu var.
BMW tam otomatik ZF kullanıyor.
Doğrudur, ABD'deki A4'ler 8 zf kullanıyor Avrupa'da da kullanılıyordur diye tahmin ettim.
quote:
Orijinalden alıntı: ThingBlue
Audi a4
F30 şuanda segmentinin en başarılı aracı. Performans, motor ve sürüş dinamikleri konusunda rakiplerinin çok daha ilerisinde.
A4 ün 3 Serisi nden üstün yanları malzeme kalitesi, yalıtımı ve konforu.
Bu segmentte benim tercihim 3.20d den yana.
Performansa ve sürüş keyfine öncelik veriyorsanız 3.20d , önceliğiniz konfor ise A4 tercih edin.
quote:
Orijinalden alıntı: orhansencag
F30 şuanda segmentinin en başarılı aracı. Performans, motor ve sürüş dinamikleri konusunda rakiplerinin çok daha ilerisinde.
A4 ün 3 Serisi nden üstün yanları malzeme kalitesi, yalıtımı ve konforu.
Bu segmentte benim tercihim 3.20d den yana.
Performansa ve sürüş keyfine öncelik veriyorsanız 3.20d , önceliğiniz konfor ise A4 tercih edin.
Alıntıları Göster
Önceden olsa A4 derdim kesinlikle daha güzel bana göre hem iç hem dış olarak ama şu son çarpışma testlerinden sonra asla