Şimdi Ara

Audi A4 vs Honda Accord (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
9.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Superb'in kalitesi Honda'nın kalitesinden oldukça düşük.
    Çeşitli testler baktığımızda ise :
    Citroen ve Honda Audi'den daha konforlu,
    Testlere aldanmamak gerekiyor, önemli olan yerinde bakmak, dokunmak ve test etmek.
  • Aslında arkadaşlar bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum.A4,Accord,İnsignia,Mazda6,Süperb,Passat,C5 baktığım araçlar .Ancak hangisini alsam acaba diyecekmişim gibi geliyor.
  • Ben 2 arabayı da inceledim hatta accordu test edebilme fırsatı da bulabildim.Daha önce hiç honda kullanma fırsatım olmadı o yüzden vtec motor sadece benim için bir tanım gibi gelıyordu ama accordu kullanınca vtec motorun 4000 devirden sonra neler hissetrebiliceğini gördüm;o yarış motoru gibi cıkan sesiyle ve performansıyla beni mest etti resmen,araba 4000 den sonra sahlanıyor diyebilirim.Dış görünüş olarakta D segmentinde en cok beğendigim arac.Audi nin neredeyse full ü 120 bin TL yi bulmakta..
    Tamam audi A4 premiumdur,almandır, kalitelidir,hoştur ama açıkcası 120 bin TL verip A4 alıcagıma 70 bin lik dopdolu,karizmatik,vtec motorlu accordu tercih ederim,50 binde banka hesabımda kalır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 18 Ocak 2009; 3:11:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

.
    Tamam audi A4 premiumdur,almandır, kalitelidir,hoştur ama açıkcası 120 bin TL verip A4 alıcagıma 70 bin lik dopdolu,karizmatik,vtec motorlu accordu tercih ederim,50 binde banka hesabımda kalır..

kesinlikle katılıyorum
  • Ben bir honda civic sahibi olarak Audi nin marka imajının Hondaya göre daha üstün oldugunu düşünüyorum yani Hondayı herkeste görebilirsin ama audi gerçekten klas bi arabadır fakat en büyük dezavantajı nerdeyse herşey opsiyonel listesinde yer alır ve boş bi araç almaman için en az 10.000 tl fazladan para ödemen gerekir 2 ay once abim tüm gazlarıma rağmen yeni civic hb 1.8 almayıp 48.000 ytlye 54.000 tl ye cruise kontrolu bile olmayan boş bi audi aldı demem şu ki eger ben prestij düşünüyorum kalite adamıyım diyen herkes audi yi seçebilir ama bana konfor özellik lüks lazım diyenlerde accordu seçmelidir derim.
  • Epey ilginç bir karşılaştırma doğrusu. Aslında Honda Accord yeterince prestijli bir araç değil mi? Ben herkeste Accord göremiyorum.

Accord'un araştırdığım kadarıyla yan çarpış testlerinde arka koltukta oturanlara yönelik darbelerde sıkıntısı var. Audi A4 ise çarpış testlerinde tam not alıyor.www.safercar.gov sitesine bakabilirsiniz.

Full donanımlı Audi A4 almak yerine kasası çok daha güçlü donanımı az bir Audi almak daha akıllıca olabilir gibime geliyor.
  • Audi'ye daha fazla para ödüyorum diye daha fazla sağlam anlamında değildir. Unutmayın ki crash testler 57km/h hızla yapılmaktadır. 100 km/h'de ister Audi, ister Mercedes, İster Tank olsun Allah insana yardımcı olsun. dolayısyla araç 5 yıldız almış onun sağlam bir araç olduğu anlamına gelmemektedir. Audi'de yaralanmayı minimuma indirme gibi güvenlik tertibatı vardır.

Türkiye'de araç almak oldukça pahalıdır, Avrupa'da bir A4'le bir Acord arasında 2-3bin Euro oynar, hatta Honda daha donanımlıdır. Audi'de donanım oldukça abartılmıştır, isofix arka banket bile opsiyondadır. Audi gibi arabaya binilecekse tam donanımlı olmalıdır, yoksa lüks sınıfa binmenin bence hiç bir anlamı yok, işte tam burada Honda, citroen gibi ve yeni insigna gibi araçlar buradan vuruş yapmakatdır. Dediğim gibi bir Honda ile Audi aasında mutlaka kalite farkı var yalnız bu kalite farkını ödemeye değer değmez mi bu finansal kritere bakıp değerlendirmek gerekiyor.

Benim de coğu arkadaş audi ye binmek için donamsız araca para vermektedirer, bana göre hiç bir anlamı yok. 2009 yılı gibi bir çağda benim 50bin ytl verdğim bir araç ister 2. el ister 0km olsun dış ısı gösrgesi, anlık yakıt tüketimi, koltuk yükseklik ayarı, direksiyondan ses kumandası olmayacak ise bu arabaya para vermenin hiç bir alamı yok, ister audi ister mercedes, ister bmw veya diğerleri (ferrari, asto martin,lambo vs ler hariç onlarda olmasa olur).

• Şu habere bir bakarsanız:
    http://www.haberturk.com/haber.asp?id=117727&cat=200&dt=2008/12/28
    http://www.heryerdenhaber.com/V1/Pg/DetailCity/NewID/100077/CityName/Karabuk/CityCode/78/Karabuk%27te-trafik-kazasi:-2-olu.html

Burda Volvo marka aracın Kia marka jeepi ikiye biçtiği ifade edilmiş ve Kia jeepin şoförünün kafası kopmuş. Kia jeepler çarpış testlerinde iyi gözüküyor, ama Volvo da sağlamlığı dillerde olan bir araç. Tabii çarpış testleri herşey demek değil. 150 km hızlarla birbirine çarpan iki aracın testi yapılmıyor. Böyle bir durumda ben Audi, Mercedes ve Volvo gibi araçların çok daha güçlü olacağını düşünüyorum.

Fiyatı yüksek olan bir aracın eğer motoru benzer boyutlarda ise diğer ucuz bir araçtan farkı olması gerektiğini düşünüyorum. Audi ile Honda arasındaki fark da bu olmalı, yani aracın dayanıklılığı çok daha yüksek olmalı. Herhalde biz araca markası Audi diye para ödemeyeceğiz.

Eğer donanım önemliyse Honda Accord, güvenlik önemliyse Audi A4 alınmalı diye düşünüyorum. Güvenliği önde tutan için Audi A4'ün donanımlı halini almasına gerek yok, parası varsa alsın tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 24 Ocak 2009; 11:22:47 >

• Honda accord almak istedim araba ama audiyle kıyaslanamaz
  • Beyaz /Audi/A4/S Line....hayalim
  • Şimdi burada nette audi mercedes volvo bmw saab gibi araçalrın kaza resimlerini yayınlarsak basit hatalarda can kaybını ve saate 100 kmh aracı parçalanan ve hurdaya dönen araçlarını resmini eklersek ne demek istediğimi anlarsın burada audi mercedes vs daha sağlam anlamında değildir, elbette monokok gövdesi diğerlerinden farklıdır... Burada son 10 yıldır güvenliğe en çok para yatıran firmlarında birisi de Renault dur. Laguna 3 günvenlik bakımında çok iyi ve donanımı da oldukça iyi olup konfor bakımından da audi'den üstündür, şimdi gidip Laguna mı alalım... Sonuç olarak Audi'ye ödediğiniz para markaya ödediğim paradır (elbette, look ve kalitesi tartışılmaz, o başka bir case). Ben 8 yldır audi' kullanıyorum ve bu araca markasından dolayı para ödüyorum. Rakiplerin çıkardıkları son arabalar yabana atılacak cinsten değiller C5, Accord, Mazda 6, Laguna bunlar da üstün araçlardır... Bu saydığım araçların geçmiş dönemlerde iyi olmamaların nedeni ise tamamıyla arge'ye ayırdıkları paradır, şimidi bu firmalar kalite, güvenlik, design bakımından Almanlara yaklaşmaktadırlar... Zaten Audi'nin geçmişine baktığımızda Mercedes seviyesine gelmesi için tartışmalı design, güvenlik problemleri vs gibi süreçlerden geçmişir, ama bunların üstesinden gelmiştir. Aradaki fark Beymen'de "the dj" baskılı tişörte ödediğin 300tl ile Mahmut Paşa'dan aldığın 30tl ik "the dj" baskılı tişört kadardır. sonuçta kalite ve baskı biribire yakın...
    Son güncel audi'm 2008 başında aldığım b7 kasadır, bu b7 kasa yeni çıkan aynı donanımlı b8 audi'yle ciddi bir şekilde kalite farkları var b7 kasa da kullanılan plastikler b8 e kullanılandan daha kaliteli. bunu araştırdım ve nitekim bunun bir gerçek olduğunu öğrendim... ama yeni b8'de güvenlik, design, yol tutuş bir öncekine göre oldukça yol kat etmiş ve tartışılmazdır... ama kalitede bir önceki nesile göre düşüklüğü beni hayal kırıklığına uğrattı. zaten fiyatlarda anlaşılmaktadır, genelikle yen, çıkan modeller bir öncekine göre daha pahalı olması gerekirken şimdi ise neredeyse aynı hatta daha düşük fiyatlarda satışa sunulmaktadır.
    Not: arabam ş anda 30Bin de, 50 binde satıp yine direkt tartışmadan audi almayı düşünüyorum.

• Yeni çıkan modellerin 3-4 sene önce çıkmış olan eski versiyonlarına göre daha düşük kaliteli malzemeden üretilmesi sadece Audi'ye mahsus değil .Honda , Toyota da aynı, hatta Mercedes'te bile;yeni modeller eskilere gore daha dayanıksız, daha basit, kısaca düşük kalitede (kalitesiz değil !) malzemeden üretiliyor.Buna ragmen herkesin dikkatini çekmiştir:malzeme kalitesi düşerken araçların teknik özellikleri ,donanımları sürekli iyileşiyor,gelişiyor buna ragmen yukarıda arkadaşın dediği gibi fiyatlar nerdeyse aynı kalıyor?10 sene önce klima nerdeyse her model için opsiyonelken bugun klimasız bir marka-model bulmak çok zor ;klima hepsinde standart hale geldi. ABS de öyle diyebiliriz.Ancak bu özellikler gelirken plastik kalitesi,iç döşeme kalitesi ,kaporta ve boya kalitesin de gerilemeler sözkonusu.
    Diğer markaların çok kaliteli modeller yaptığını kabul ,ancak dizayn-tasarım olarak kişisel zevkler sözkonusu oldugunda kendim için soyluyorum gidip bir Laguna almam,C5 almam.Kötü araba oldukları için değil gözü zevkime güzel görünmüyor bu arabalar o yuzden almam.
    Sadede gelirsek Honda Accord mu , Audi A4 mü? derseniz A4 'ü daha çok begeniyorum Honda'dan.Donanımdan ziyade beni A4'e çeken tasarımı.O kadar para verirken her iki markada sunulan kaliteden zaten şüphem olamaz.Cayene arkadaş bence madem o kadar para veriyorsun donanımmış-kaliteymil vs vs miş hiç düşünme en çok hangisini begeniyorsan git onu al.Şimdiden hayırlı olsun

• çok doğru pnouma..2000 makyajlı kasa a4 ün iç malzeme kalitesi 2009 da yok....(o zaman çok almak istemiştim kısmet olmamıştı 23 bin tl ya düşmüşerdi..3 ay sonra yeni kasası geldi 41 bine..alsaydım bi 10 sene daha binerdim ayrı....)......teknikler gelişiyo kalite düşüyo..birazda pazarlama stratejisi tabi hiç bi üreticide adam alsın 15 yıl kullansın demez hrlde
  • B8'le B7veB6 arasındaki kalite farkı var derken plastik bakımından; özellikle konsol aşağısındaki ve kapılarda kullanılardan bahsettim yoksa b8 de kalite iyidir hele hele b5'lere 10 basar...
  • yeni a4 te audi kalite plastikten (kendi kalite çıtasına göre) çok çalmış .gümüş (görünümlü) kaplamalarıda cok elit gözükmüyo ilk inceleyince şaşırmıştım....ama yolda 5 yıldız 18 jant ( s line değil) görünce tüm eleştirilerimi unutup araba bu diyorum.....

audi felsefesini doğru buluyorum öyle bi design yapıyoki kasasının eskimesine izin vermiyo...yolda 99 kasa makyajlı temiz bir a6 görsem dönüp dönüp bakıyorum ben bu arabayı alırım diyorum audinin en güzel örneklerinden
  • kesinlikle a4
  • Tamam, çoğunluk A4 ün daha iyi olduğunda hem fikir ama aradaki fiyat farkini A4 hak ediyormu? orası tartışılır.Ben olsam Accordu alır,kalan parayı çoçukların eğitimi için kullanır, keyfime bakarım.Accord da Türkiye yollarında kullanılacak, A4 te. Aradaki önemsiz ve küçük detaylar fark etmeyemceksiniz bile.
  • Yukarıda izah etmişim A4'e verdiğin paranın hakkını alıyorsun. Konuyu fiyat odaklı bakarsan 36BinEuro'ya A4'ün ekonomik modelini donanımlı olarak da alabilirsin... Audi'ye verdiğin para ikinci elde hakkını veriyor yani senin yalnızca finansal kayıbın olur, otomobilde finansal kayıplar yalnızca audi için de değil 20bin ytl aldığın dacia için de geçerlidir.
  • orta donanımlı bir 1.8 (120bg) multitronic 48 nin euro(ne kadar indirim yaptırılır bilemem).....36 nin avroluk a4 o kadar boşki bi a4 kullanıcısını aracın içine koyun bu a4 değil der....jant kapakları,deri olmayan materyeller.vs vs....5 sene önce arkadaşım x3 almıştı..idda ediyorum o kadar boş bir x3 heralde daha göremem...sunroof mu yok desem klıma manuel mı desem...saymakla bitmez...kısaca bu tarz araclar biraz dolu olarak hakkını vermeli diyorum çünkü hakkaten yakışmıyo....accordu çok donanımlı getirmişler tr ye bravo...içindede cockpit edası var ama 58 bin tl lere 5000 km accrdlar var galiba...genel kanı çok yakıyo diyolar...55 bine pazarlık yapılsa çokda fazla km yapılmayacaksa mantıklı bir iş derim..araç hakkaten çok dolu
  • yeni audi a4 e hiç binmedim bir şey diyemem ama , 0 km daha 500 km olmamış yeni accord a bindim , parçalı asfalt yolda göstergelerden arı vızıltısı gibi ses geliyordu.
    Ayrıca motorun sesi güzelde çıksa 156 beygirlik bir araba gibi gitmiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.