Şimdi Ara

Audi Q2 mi Yoksa VW Tiguan Mı arkadaşlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
20.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bındım guzel bı goruntusu var masaj vs donanım da ıyı perfornans bnce orta karar.

Qasqai

Xtrail

Kodıaq

Tıguaın

Honda crv bence daha önde daha az sorunlu ve turkıye de daha ıyı algıya sahıp araclar. Bugun volvo ck daha saglam kalıtelı ve donanımlı araclara sahıp. S60 passattan ck daha saglam kalıtelı ve donanımlı keyıflı bı arac ama dısarda kac tane volvo var kac tane passat var. Cnk cıgu ınsan satarken ekonomık kaygıyı da halıyle dusunuyor. Passat az deger kaybeder volvo zor satılır degerı duser algısı ve gerceklıgı var.

Bu arada bız konusuyoruz da arkadaş ya aldı gezıyor ya da bız boşuna konusuyoruz😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide alacagınız aracın guncelliği de onemlı zıra 5 yıl satamıyorsunuz. Honda crv seneye kasa degıstırecek sız mesela o aracı bu sene alırsanız 1 sene ıcınde kasa degıstıren modelı 4 yıl daha kullanmak zorunda kalırsınız kı bu da aracjn degerını dusurur.

Arkadasım 3 kasa aldı otv sız daha yenı şimdı gelmıs ya seneye yenı kasa gelıyormuş dedı. Bnde dedım almasaydın😀

5 sene snra degerı daha fzla dusmus olacak ama guncel bı arac almış olsa kasa degıstırmeden 5 yıl bınmek ve satmak daha guzel kolay ve karlı

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: göktürk

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: Automobile Critic

İzahat 1: Audi premium elit elegant kesim arabasıdır. VW alt sınıf kenar mahalle arabasıdır.
    Audi ile VW kıyas edilmez.

İzahat 2: Tiguan'da 1.6 TDI DSG yok fakat Audi'de TDI S-Tronic var.
    Benzin içici çok yakan 1.4 TSI zaten bitti artık 1.5 ile devam edecekler.

İzahat 3: Audi yol tutuş, konfor, iç ve dış malzeme kalitesi bakımından VW'den çok üstündür.

İzahat 4: Mahalle Baskısı Faktörü- Audi alınca "Vaaaaaaay Audi'ye biniyo zengin olmuş demek ki" derler, VW alınca "Bu parayı bu arabaya mı verdin hay aklını seveyim" derler.

Hocam sen beni guldurdunAllah'ta seni guldursun.

Hakikaten sesli güldüm, etkileyici ve akılda kalıcı bir açıklama olmuş.

Konuya gelirsek tip olarak tiguani anca r line kurtariyor hatta kurtarmiyor.Yani alacak iseniz ic dizayn berbat.Dis tasarim eh iste.

Bana gore tiguanin q2 ye tek artisi beygir gucudur

naruto nasılsın küstün mü bana

• Bende ikisi de var, ikisine de binmeye doyamıyorum. Q2 daha spor, Tiguan daha Ailemsi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.4 tsi higline tiguanda aklım.
  • Q2 tabi ki!

• Premium varken sıradan marka tartışması anlamsız...
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Hangisine premium dedin bilmiyorum ama bizde ikisi de var, bulunduğum şehirde ikisi de aynı yetkili servise gitmek zorunda garanti açısından. İç hacim dışında hiçbir fark göremiyorum ben.
    Belki bizdeki tiguan r line olmasa fark olurdu ama şu halleriyle hiçbir farkları yok. 3-5 yaş eski modellerinin değerine bakıyorum sahibinden de, değer kayıpları aynı oranda iniyor. Şu bir gerçek ki Audi sağlam ve kaliteli malzeme kullanıyor o yüzden de fiyatı yüksek, VW de kaliteli malzeme kullanıyor, ama Audi kadar donanım eklemiyor ekletirsen aynı fiyatı buluyor zaten. 3 kuruşa 5 köfte olmuyor malesef, adam ne harcadıysa onu alıyor tüketiciden.
    Ben şu marka, bu markadan, ziyade arabanın fiyatının çoğunlukla kalitesi hakkında fikir verdiği kanaatindeyim.
    Evet aynı yolu 10.000 liralık arabaylada gidersin, 100.000 liralık la da. Ama emin olun verdiğiniz parayı firma arabaya harcıyordur. Allah kaza vermesin ama ben boşuna 150.000 lira ya Golf alma aynı konfor 100.000 liraya X markada da var diyerek kaza yapan arkadaşımı gördüm, şimdi bin pişman, bir yakınını kaybetti kazada. Euro ncap ta 1 yıldız aşağıymış aldığı araç. 1 yıldız belkide 1 cana maloldu.
    Bu açıdan vw ile audi güvenlik sıralamasında aynı çıkıyor, benim açımdan da en önemli kıyas bu. Gerisi eklenir ama güvenlik eklenemiyor.

• Hangisine mi premium dedim :)

Audi premium Volkswagen alt sınıf markadır...
    Fikrinize saygı duymakla beraber katılmıyorum, modele göre değişir bence. Aynı kapasitedeki araçları kendi içinde kıyaslamak lazım. Markayı topyekün kıyaslamak yanıltabilir. Mesela yaygın servis ağı da bir premium özelliktir. Audi gidip servis hizmetini VW den alıyorsa düşünmek gerekir.
    Markaların ikisi de elimde mevcut hiçbiri babamın oğlu değil ama Audi aracımın premium olduğunu düşünmüyorum. Yaşayarak test ettim bir farkları yok.

• Premium markaları sizin görüşünüze göre mi Premium kategorisine alıyorlar :)

Premium markalar bellidir, onun görüşü bunun fikrine göre değişmez...

Mercedes BMW Volvo Audi Premium markalardır...

VW premium DEĞİLDİR!

Kimin görüşüne göre peki?

• Zahmet edip Google’a “Premium otomobil markaları” yazarsan görürsün.

Otomotiv sektöründe kullanılan jargon bu yönde, zaman içerisinde genelgeçer bir doğru haline gelmiştir.

Forumda “Bence VW Premiumdur.” dersen ağır dalga konusu olabilirsin.

VW kalitelidir, hoştur, eleganttır, elittir vs. diyebilirsin kendi görüşün ama premiumdur demek yanlış.

• Audi de VW gibi sıradan bir marka, çok büyütüyorsunuz. Babamda 2018 stelvio var, o ne ozaman premium kare mi? Araçları kategorize etmeye gerek yok, herkes için alabildiği araba premium dur. İsteyen dalga geçebilir, serbest. Google benim için bilimsel bir kaynak değildir, benimde çeşitli yerlerde kendi mesleğimle alakalı köşe yazılarım var, kategorize edişlerim var, bunlar benim doğrularımdır. Ama tutarda bilimsel bir çalışma yapar, bir şeyi ispat edersem ve bu başka kaynaklarcada teyit edilirse bu herkesin doğrusu olur. Audi Q2 mi Yoksa VW Tiguan Mı arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tubalingo -- 9 Nisan 2019; 22:32:52 >

• Biraz araştırdım, premium denilen markaların hali içler acısı. Ya satılmış, ya satılık.. Audi Q2 mi Yoksa VW Tiguan Mı arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tubalingo -- 9 Nisan 2019; 22:35:51 >
  • Örneğin Rolls-Royce’un İngiliz markası olduğunu biliriz ancak birçoğumuz markanın Bavyeralıların elinde olduğunu bilmez. Land Rover’ın Hindistan temelli Tata’ya, İtalyan efsanesi Ferrari’nin Fiat’a ve Volvo’nun Çinli firma Geely’e ait olduğunu bilmeyenler olabilir. Şimdi hep birlikte hangi marka hangi şirkete aitmiş öğrenelim. Buyurun galeriye.

Link Tıklayınız..

• Mesleğiniz ne ve mesleğinizle ilgili köşe yazılarını merak ettim.

Otomobilleri kendi kafanıza göre sınıflandırmanız kimseyi bağlamaz.
    Mesleğim otomobillerle alakalı değil, dediğiniz gibi benim sınıflamalarım kimseyi bağlamaz, yukarıda yazdığımı tekrar okursanız aynı şeyi söylüyoruz. Konuyu medenice tartıştık, uzatmanın anlamı yok, teşekkür ediyorum. Ben kullanıcı yorumu olarak premium olmadığını düşünüyorum dedim, premium diyenler kendi kendilerine gaz vererek kullansınlar.

• Köşe yazılarınızı okumak isterim.
    Özelden mesaj atarsanız yanıtlarım yazılarımı paylaşabilirim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.