Şimdi Ara

AUDIGY 2 ZS ALDIM, KASANIN ÖN PANELİNDEKİ KULAKLIK VE MİKROFON GİRİŞLERİNİ KARTA BAĞLAYAMIYORUM HELP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sorun şu. önceden onboard (realtek) kullanıyordum, kasamın ön panelinde kulaklık ve mikrofon girişleri var, audigy2 zs yi bağladıktan sonra bu girişlerin anakartta bağlanan soketini ses kartına bağlamaya çalıştım ama kart üzerinde bu sokete uygun slot yok .bu yüzden ön paneli kullanamıyorum şu an. bir çözüm öneriniz var mı? anakartım epox Nforce 4 ultra sc 939 kasam feel hurricane 2
    yardımcı olursanız sevinirim

• 1 - Analog Ground
    2 - Analog Headphone Out Left
    3 - Audio Backpanel Mute
    4 - Analog Headphone Out Right
    5 - same as #3
    6 - Mic input from front panel
    7 - key pin (shouldn't be there)
    8 - VREF out
    9 - MIC IN MUTE
    10 - Audio cable detect

numaralandırma için resme bakın (resimde konnektör takılı değildir ancak 1 nolu pin işaretli olduğu için koydum)

AUDIGY 2 ZS ALDIM, KASANIN ÖN PANELİNDEKİ KULAKLIK VE MİKROFON GİRİŞLERİNİ KARTA BAĞLAYAMIYORUM HELP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 16 Nisan 2007; 17:56:03 >

• Hocam burada ne neresi anlamadım. Yabancı forumlarda millet beyaz sokete bağlamaya çalışmıştı. Onda tek sıra 10 tane pin vardı sendekinin aynı isimlerle. Dediğim sorunları sen halledebildin mi peki? Mikrofondan az ses gelmesi, kulaklık takınca arka panelin sesinin kesilmemesi sorunlarını...
  • platinum benimkisi o nedenle uğraşmam gerekmedi. bizimkisi bilgi olsun diye bir çalışma. beyaz soket te oraya takılıyor zaten. resimdeki soketsiz model (platinum modelinin kartlarında soket olmaz çünki gerek yok, platinum kart olmayanlarda orada beyaz soket var.) soket olmadığını zaten yazmışım. resmi hangi pinin numarası kaç anlaşılsın diye koydum.

quote:

kulaklık takınca arka panelin sesinin kesilmemesi

orada 3 nolu pin de Audio Backpanel Mute yazıyor zaten bu iş için ayrılmış.
    Mute pini için aşağıdaki devre fikir verebilir ama creative firması onu uygun görürmü ona uygun yapmışmıdır bilemem.
    basit olarak 10 k lık bir direcin bu pinden +5v yada şasi yapılması da çözüm olabilir. tabi dirençten sonra pin ile şasi arasına kondansatör konması kararlılık için uygun olur.

tabi buraya creativenin sattığı aparatı almaz elle bir şeyler uydurursan sorunların olur. creative de olsun uğraşasın ve yapamayıp onunkini alasın ister isterde satar mı orası belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 21 Nisan 2007; 2:01:24 >

• arkadaşlar yapacak pek bişey yok gibi en azından benim için. stereo çoklayıcı aldım ve kulaklık+speakerların yeşil jakını aynı yuvadan bağladım, kestirme çözüm budur, siz de kasmayın stereo çoklayıcı alın.
    (wolverine'e bu fikri için teşekkür ederim)
  • benzer sorunu bende yaşıyorum "audigy value ses kartım" ön konsol u kullanmak istiyorum.
    ön konsoldan gelen kablolar.

1)graund
    2) out_L
    3)out_R
    4)RET_L
    5)RET_R
    6)mic power
    7)mic ... (bişey unuttum şimdi) :)

bunları ben beyaz sokete sıralıyacam fakat yukarıdaki açıklamalara göre mic leri ve ret leri nereye takıcağımı anlayamadım şimdi biri bana sıralama yapabilirse çok sevinirim. aynı zamanda sıralama sağdanmı yoksa soldanmı başlıyacak. ses kartının resmini alttaki linkte var.

http://images.soundblaster.com//images/corporate/artwork/hires_AudigyValue_pdt.jpg

cvb nızı sabırsızlıkla bekliyorum :) şimdiden teşekkurler

• koyduğum resimde 1 nplu pinde işaret var. alın size bir kırmızı halka da benden. halka tam pini gösteremez soket takılı değil. soket olan modelde bu taraftaki pin 1 nolu . Cd rom dahili bağlantısına yakın olan pin 1 nolu pin. ve açıklama da yeterli.
    her pinin ne olduğu orda yazıyor. Eğer teknik bilginiz burada yazanları yorumlamaya yetmiyorsa bağlantıyla hiç uğraşmayınız
    eksik teknik bilgi sonucu ancak ses kartınıza zarar verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 29 Nisan 2007; 22:45:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında haklısınız ama bu iş için bir teknik servise gitmek istemiyorum çünkü ben bu kabloları anakartın kitapçığına bakarak anakarta takmıştım sanırım ses kartma da takabilirim fakat yukarıda yazanları tam olarak eşleştiremedim yani eğer siz bana sıralamayı söylerseniz içim daha rahat etcek yoksa tahmini bişekilde takıcam :) suan için graund out_L ve out_R yi takacağım yerleri anladım diğerlerinide tahmin ediyorum :) ilginiz için teşekkur ederim :)
  • O beyaz sokete kabloları takamıyoruz tek tek. boşluk kalıyor pinin üzerindeki teller ince kalıyor temas etmiyor. çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozankardes -- 5 Mayıs 2007; 14:21:03 >
  • creativeninde amacı o zaten standart dışı üretim yaparak kartını alanı kendine mahkum etmek. philips firmasıda bu tutumu sıkça sergiler.
    şu an kullandığım hd 1500 ün üzerindeki sarj ünitesi standart AA pil ölçülerinde ama phlips marka pil olmaz ise ni mh pili sarj etmiyor.
    gene 8449 cvardı bi ara bende oda AAA pil sarj yuvası vardı kendi pili dışındaki ni-cd pilleri sarj etmiyordu.
    bazı firmalar böyle yapıyor.
  • Evet hasklısın. yapacak tek birşey kalıyor. okkalı bir küfür edip; neyse demek.
  • hala deneyemedim ev değiştirdiğim için ama en yakın zamanda deneyip sonucunu sizinle paylaşıcam :)
    ozancm senin sorun belki yeni ve eski nesil bilgisayarlarların kablolarının arasında ki farktan kaynaklanan bir sorundur. belki kasa değişimi sorunu çözebilir,
  • hmmm arkadaşlar çok fazla okumadım ama çözümü sanırsam biliyorum

http://www.hepsiburada.com/Liste/monster-35mm-2-x-35mm-isplitter-127953-/productDetails.aspx?productId=bs00471&categoryId=98045
    her iki dişi çıkışta ayrı ayrı mute ve ses ayarı var sanırsam bununla kısabilirsiniz doğru yere takarak bu arada ben hem bu sebeple hemde 5+1 kulaklık ve ses sistemini aynı anda kullanabilmek için alacağım 1 çıkış yeterli olmuyor bende 2 adet de 3.5 mm STEREO ERKEK-STEREO DİŞİ-DİŞİ (Y) KABLO alacağım neyseki onlar ucuz 10 liranın altında

aklınızda olsun 2 tane 5+1 iniz varsa kulaklık ve ses sistemi gibi birini dijital alırsanız sizin açınızdan ucuz olur tecrübeyle sabittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 11 Kasım 2011; 1:55:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.