Şimdi Ara

AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.365
Cevap
13
Favori
134.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5.1 live varken çok eskiden, xp dönemlerinde ben de bir ara yaşadım bazı kolonlardan ses gelmeme durumunu. Fakat hiç hatırlamıyorum nasıl çözdüm diye. Codec ya da kablo sorunu olabilir diye tahmin ediyorum. Doğru kablolama, k-lite codec yükleme, doğru portlara takma ile sorunu çözeceğinizi tahmin ediyorum. Denetim masası ses kısmına girip, 5.1 ya da neyse o konuma almanızı, oradaki ses sınamasını kullanıp sorunu bulmanızı öneriyorum. Belli bir yöntemi yok bu işin, deneme yanılmayla çözmeniz lazım. Creative kartlarda buna sinir oluyorum.
  • Arkadaşlar şu an bilgisayarıma format attım ve hiçbir sürücüyü kurmadım.
    Audigy'i tam randımanlı olarak kullanabilmem için ne yapmamı tavsiye edersiniz?
  • Dosyalar paylaşıldı açıklamaya göre kurun 7 de sorun çıkmaz. Ben öyle kullanıyorum. Dosya yoksa upload ederim bir ara söylerseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef Audigy Support Pack 5.3'ü kuramadım.
    Sırf bunun için bilgisayara format attım ve Windows 7 kurdum ama yine şu resimdeki mesajı alıyorum;

https://store.donanimhaber.com/a6/f8/c0/a6f8c02478b4debced02b831497b50d1.jpg

Bunun üzerine P17X Series Support Pack kurdum, onda da sadece Audigy olarak çıkıyor;

https://store.donanimhaber.com/f4/58/d6/f458d6d927b041f95dec773561c7f7a0.PNG

Consol ise;

https://store.donanimhaber.com/62/4f/9d/624f9d5b7be6fb9fdd8079ba20bf302f.jpg

Yani anlayacağınız arkadaşlar X-Fi menüsüne ulaşamadım.
    Ne yapmalı bilmiyorum, kartı söküp tekrar takmak ölüm gibi.
    Bir haftadır bununla uğraşıyorum iznim bilgisayarla geçti
     AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Dosyalar paylaşıldı açıklamaya göre kurun 7 de sorun çıkmaz. Ben öyle kullanıyorum. Dosya yoksa upload ederim bir ara söylerseniz.

Upload ederseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih_

quote:

Dosyalar paylaşıldı açıklamaya göre kurun 7 de sorun çıkmaz. Ben öyle kullanıyorum. Dosya yoksa upload ederim bir ara söylerseniz.

Upload ederseniz sevinirim

http://danielkawakami.blogspot.com.tr/2014/08/p17x-series-support-pack-30-audigy.html
    Audigy Support Pack 5.3 "value" sürümü için değil. 5.3 sürüm notlarında yazan audigy bildiğim kadarıyla Audigy2 ve sonrasında kullanılan ses çipi ile uyumlu bir kart. "P17X" sürücüsü value için uyumlu. Son çıkan sürüm 3.0.
    Windows 8.1de sorun yaşamadım ama Daniel kawami windows 10 için daha sürücü çıkartmadı
    Audigy value kullananlar genelde x-fi xtreme audio ya çevirip crystalizer açıyor ses kalitesi artıyor hiç değilse ben bir artış hissediyorum daha önceki sayfalarda yazdım nasıl yapıldığını.

• melih_ kullanıcısına yanıt
    2 tane versiyon var bende.
    Şu an Windows 7 de 2.8 versiyonu kullanıyorum. Bir ara 3.0 versiyonu yüklemiştim çalıştı. En son yükleyişimde 3.0 kabul etmedi. Uygun donanım bulunamadı hatasını verdi bende de. Yani bir yükleyiş bir yükleyişi tutmuyor. Creative donanımları kafasına göre çalışıyor veya çalışmıyor, sürekli kapriste *bneler.

Alıntı:

"Linkteki sürücüyü kurduktan sonra audigy sürücüsünü aygıt yöneticisinden x-fi extreme audioya çevirmen gerekiyo crystalizer öyle aktif edilebiliyo
    adı adım yazayım
    aygıt yöneticisini aç
    sb audigy ses kartına çift tıkla
    sürücü sekmesine gel
    sürücüyü güncelleştire bas
    yazılım için bilgisayarımı taraya bas
    listeden seçmek istiyoruma bas
    uyumlu donanımları göster yazısının işaretini kaldır
    üretici bölümünden creative'i seç
    model bölümünde en aşağıda x-fi extrema audioya bas ileri de uyarı verirse bu sürücü kurmak istiyoruma bas
    sonra güvenli modda açıp linkten indirdiğin sürücünün kurulum dosyaları arasındaki "CrystalizerUnlocker.exe" dosyasını çalıştır
    sonra bilgisayarı açınca kontrol panelinden aktif edebilirsin."

2.8
    http://s2.dosya.tc/server2/eamp9v/P17X_SupportPack_2_8.rar.html

3.0
    http://s2.dosya.tc/server2/jgbmk0/P17X_SupportPack_3_0.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 25 Temmuz 2015; 15:17:13 >

• Arkadaşlar W10 sürücüsü çıkmıştır Creative forumu kontrol ediniz. Yalnız bir türlü Bass managmanti kullanamadım.
  • Windows 10 da ve z87 anakartlarda calisacak sekilde SB Cinema 2 ve Nahimic Audio Enhancer yazilimini da yapsalar tam super olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OKUZBURAK

linkteki sürücüyü indirdim. ses kartım x-fi extreme. audio control panel ve entertainment console çalışmıyor. ingilizce olarak desteklenmeyen ses aygıtı hatası veriyor. windows 7 64 bit için yokmudur audio control panel ve entertainment console yi kullanabileceğim bir link arkadaşlar? kendi sitesinden indirdiğim sürücü ile sadece 2 kanalı kullanabiliyorum. help lütfen.

Ses kartın PCI mı ? bu sürücü PCI için
    PCI-Express ise bu sürücü işine yaramaz

PCI için aklıma gelenler:

eski sürücüleri ve dosyalarını tamamen kaldırmayı dene sonra tekrar kur
    bunu kur
    http://danielkawakami.blogspot.com.tr/2015/08/p17x-series-support-pack-31-audigy.html

windows oto sürücüyü güncelleyebilir aygıt yöneticisinden sürücüyü kendin ayarla
    sürücü yolu olarak kurulum dosyası içinde "P17X_SupportPack_3_1a\Drivers\XFXA" burayı göster
    aklıma başka bir şey gelmiyor

• Şöyle bir problemim var. Entertainment console da speakers ayarlarında bass ayarlarından Bass Redirection u açtığım zaman diğer hoperlörlerin frekansları bozuluyor. Bass vermiyorlar. Bass çıkışı wooferların amfisine bağlı. Ön hoparlörlerim full range. Wooferlar olmadan bile oldukça tatmin edici ses alıyorum. Hem yüksek düşük frekans sesleri de alabileceğim bir amfim ve hoparlörlerim var. Wooferları x-fi extreme kartımın woofer çıkışından woofer amfime bağlamak istiyorum. Böyle saçma şeymi olur? Bass redirection açıldığı zaman diğer hoparlörlerin alt frekansları vermemesi çok saçma. Creative, çalışanlarınla beraber ürünlerinin hepsine saygılarımı sunuyorum. Gerek sürücülerinle, gerek yazılım desteğin ile herzaman bizden tam not alıyorsun. Çok sağol......

Power DVD ile çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKUZBURAK -- 6 Ocak 2016; 20:51:53 >
  • Çok pardon ben cevapladığını yeni gördüm. Sorunu çözünce silip yeni sorunumu yazmıştım. Onu da çözdüm bütün frekansları oldukça temiz alabiliyorum. Teşekkür ederim. Power DVD nin arayüzü de keşke ses kalitesi kadar güzel olsa.
  • konu hortlayacak ama kusura bakmayın :D

http://www.vatanbilgisayar.com/creative-sb-audigy-value-71-pci-ses-karti.html elimde bu ses kartı var hangi driverı indirmem gerek link atabilecek varmı ?
  • cryptosy C kullanıcısına yanıt
    Hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz? Ben şu an gönderdiğiniz adresteki ürünü kullanıyorum kaç senedir. Win7 64 ile, bir kaç üstte verdiğim bağlantılardaki sürücülerle sorun yok. Diğer sistemleri bilmiyorum.
  • quote:

Hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz? Ben şu an gönderdiğiniz adresteki ürünü kullanıyorum kaç senedir. Win7 64 ile, bir kaç üstte verdiğim bağlantılardaki sürücülerle sorun yok. Diğer sistemleri bilmiyorum.

hocam w7 x64 sp1 kullanıyorum. driverları kurabildim de müzik dinlerken sadece ön sağ ve sol kolonlardan ses geliyor. 5 speakerdan da ses alamıyorum müziklerden. Fakat youtube dan THX testlerinde hepsinden ayrı ayrı ses geliyor
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
     AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ

hocam birde bende şu ekranda xifi extrrema audio çıkmıyor. driver olarak bu linkteki 3.0 versiyonu kurulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptosy -- 2 Mart 2016; 16:03:41 >
    Bazen kartı tanımada sorun çıkabiliyor. Şöyle yapmayı deneyin. Tüm sürücüleri silip diğer sürücüyü anlatılan adımlara göre tekrar kurun.
    Yine olmazsa bilgisayarı kapatın. Ses kartını sökün. Windows u audigy kartsız başlatın. Tekrar bilgisayarı kapatıp, audigy kartı takın. 2.8 olan sürücüyü, yine anlatılan adımlara göre baştan yükleyin.
    Yine olmazsa geriye temiz yükleme yani format kalıyor. Ses kartı için format atar mısınız bilmiyorum.
    5+1 sisteminiz hangi marka? Bendekinde de bazı filmlerde tüm kolonlardan ses gelmeyebiliyor. Benim ses sisteminin kendi 5+1 çevirme özelliğini devreye sokuyorum bazen. Codec sorunu da olabilir. K-lite codec kurup deneyin.
    Windows un kendi sınama programında dediğiniz gibi her kanaldan ses geliyorsa, büyük ihtimal kaynak dosya ile alakalı ya da codec ile alakalı olabilir. Bazen Windows kurulumlarında beni de çok uğraştırıyor tanıması. Özellikle kartı temizlik gibi bir nedenden dolayı söküp takarsanız tüm işlemleri baştan yapmanız gerekiyor.
    Sistem tepsisindeki oka tıkladığımda SB-X-Fi simgesi resimdeki gibi görülüyor. Çift tıkladığımda ise panel açılıyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

AUDIGY VALUE/SE/LS & LIVE!24 BIT TO X-FI EXTREM AUDIO MOD REHBERİ

Logitech Z-506 kullanıyorum hocam. Tüm driverlari ve programları kaldırdım. 2.8 versiyonunu kurdum ve aygıt yöneticisinden sb audigy yı extreme audio ya çevirdim sonrada güvenli modda açıp unlocer ile xi-fi yı aktif hale getirdim. Şuan xi-fi ve cmss sorunsuz gayet tatmin edici. Z-506 bana fazlasıyla yeterli.. Şimdi müzik dinlerken de 5 speakerdan ses alabiliyorum aimp ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O zaman biraz ses yapalım.
    hocam bu driverlar windows 10 da çalışıyormuydu ?
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.