Şimdi Ara

AUDİGy2 ZS--X-Fİ XTREME MUSİC KIYASLAMASI!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu işi illa profesyonel biri yapacaksa ben profesyonelim arkadas siz yapmayın ben yaparm desin ozmn... Affan kartı ben urettim sizi her konuda bilgilendirecem demio ztn inceleyecek sadece ve onun incelemesine guvenmeyen baska bi pc de kendi test edebilir.. ama bnm gibi kartı almak isteyenler weya almak üzere olanlar kullancı izlenimlerini merak edip Affanın incelemesini okuyacaktır.. yapılan incelemede hatalı bi kısım warsa aksini iddia eden xfi kullanıcıları cıkıp hayır arkdadas bu bole der.. incelemeni bekliorz affan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhi -- 29 Ocak 2006 14:49:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: C@sh

quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

quote:

Orjinalden alıntı: amac22

AFFAN kardeşim internetten driver güncellemeside yapmayı unutma
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Arkadaşlarım,öncelikle sizleri beklettiğim için kusuruma bakmamanızı diliyorum,çünkü Pazartesi çok önemli bir sınavım var...Ama dayanamayıp kartı takıp bir baktım,ben en baştan beri "DAHA İYİSİ NASIL OLABİLİR?"diyerek bunu savunuyordum,ama yinede nolursa olsun tüm ayrıntılarıyla kartı inceleyecektim,öyle de yapacağım,yani önyargılı konuşmak istemem,inşallah kart bana ağzımı açık bıraktırır,inşallah çok daha üst dizeydir ki bizde alalım kullanalım hemen,ama ilk edindiğim izlenimim beni yalancı çıkartmadı,Audigy 2 ZS kullanıcıları kartlarını kullanmaya devam etsin diyorum ŞİMDİLİK,çünkü henüz seste bir farklılık göremedim,çok ayrıntılı inceleyemedim,dinleyemedim,o yüzden önyargılı konuşmak,yanlış yönlendirmek istemem
    Bunların dışında başka soru sormamanızı,tüm sorularınızı,test sonrası yazacağım yazımda bulabileceğinizi umuyorum Çünkü aksi halde her sorulan soru için kartla biraz daha zaman geçirmem gerekir,ama malesef Pazartesi'ye kadar bunu yapabilecek zamanım yok,Pazartesi'den itibaren dilediğinizi sorabilirsiniz
    Kartın SETUP seçeneklerinden tüm kullanım seçenekleri için inceleyip yazacağım vs...
    Sadece biraz daha sabır...
    Hoşçakalın,saygılar

ok Neler farkediyor yapınca?

Bunu soran bir insanın kartı nasıl inceleyeceğini anlamak güç doğrusu , birde incelemeyi yapmadan önce windowsu baştan kurup test etmek daha mantıklı. Arkadaşa aldığımız x-fi platinum modelini audigy2zs takılı bir sisteme format atmadan kurup öyle deneyelim dedik. Ses beklediğimiz gibi değildi, sonra temiz bir windows kurup sadece x-fi nin cd sinden driverlarını kurduk ve netten en güncel driverları indirip denedik arada çok fark vardı.

Hayrına inceleme yapan birine karşı üslubun hiç hoş değil.Derdini karşındaki yermeye çalışmadan anlatmazsan senin iş olmaz

• quote:

Yapacağın inceleme doğrultusunda millet bu kartı alacak yada almayacak çok amatörce ve bilmeden yapıyorsun bana göre bu işi yapacaksan doğru düzgün yap kartı biliyorum driverı kurulu bir windowsa zs driverlarını uninstall edip x-fi driverlarını kurarsan sesteki farkı anlayamazsın aynı şey başımıza geldiği için söylüyorum zaten tam uninstall edemiyor artık dosyalar kalıyor ben her iki kartıda ayrı ayrı temiz windows kurup yapmanı öneririm yoksa bu yaptığın testin bir manası kalmayacak

gerçekten hayrına inceleme yapacak bir insan için böyle konuşmak kadar yersiz birşey olamaz.Esas amatörlük bunu bu şekilde söylemektir bence.Çok biliyorsan kendin yap ya da yapana saygın olsun
  • Arkadaşlarım,destek olanlara çok teşekkür ediyorum,ancak ben kimseye benim söylediğimi dikkate alın,aman cısssss demiyorum,ben sadece ayrıntılı şekilde inceleyeceğim bir kullanıcı olarak,senelerdir müziğin,elektroniğin içindeyim çünkü,Audigy 2 Zs ile aralarındaki benzerlik ve farkları,ne görüyorsam burada yazacağım,dileyen dikkate alır dileyen almaz,amacım kimseye X-Fi aldırmak yada almak isteyenleri engellemek değil
    Bundan sonra bu tür yazılara cevap vermeyeceğim,herkesin düşüncesine saygım sonsuz...
    Ben yazarım yayınlarım,yazacaklarım benim yorumlarım değil benim GÖRDÜKLERİMDİR!!İşin içine kişisel düşünce katmayacağım,gördüklerimi söyleyeceğim...
    Görüşlerime güvenen arkadaşlarımız yazıyı dikkate alırlar,güvenmeyenler almaz bu kadar basit...Kimse kimseyi zorlamıyor....Ben bunu,kimse boş yere para vermesin,yada veriyorsa da değip değmeyeceği konusunda kişileri bilgilendirmek için yapacağım,bundan kendimde faydalanacağım,bariz bir fark görürsem bu hafta hemen bende alırım karttan,ama görmezsem almam,buraya sadece 1 defa uyarı yazarım,gözlemlerim şöyle şöyle vs...diye,yinede siz bilirsiniz diyerek...Dileyen alıp afiyetle kullanır,dileyen almaz...Ben elimden geleni yapıp yazacağım,kimin ne düşündüğü farketmez...
    Hoşçakalın,saygılar...
    Destekleyen dostlarıma tekrar teşekkürlerimi iletiyorum...

• bir tek -çok bilen- insan dışında buradaki herkesin seni dikkate alacağına emin olabilirsin.incelemeni sabırsızlıkla bekliyoruz
  • @Affan bu tip konulara artık cevap verme
    Sabırsızlanıp Audigy 2 Zs aldım fakat incelemeni dört gözle bekliyorum

Saygılar...
  • ben sonucun su sekilde cıkacagını tahmin ediyorum
    "kesinlikle cok fark yok degmez o kadar paraya"
    bakalım ne olacak zs nın fiyatı da cok makul sevıyeye geldı bu arada
  • quote:

Yapacağın inceleme doğrultusunda millet bu kartı alacak yada almayacak çok amatörce ve bilmeden yapıyorsun bana göre bu işi yapacaksan doğru düzgün yap kartı biliyorum driverı kurulu bir windowsa zs driverlarını uninstall edip x-fi driverlarını kurarsan sesteki farkı anlayamazsın aynı şey başımıza geldiği için söylüyorum zaten tam uninstall edemiyor artık dosyalar kalıyor ben her iki kartıda ayrı ayrı temiz windows kurup yapmanı öneririm yoksa bu yaptığın testin bir manası kalmayacak

Çok yazık, pardon da sen kimsiniz? ki bu foruma emeği en çok geçenlerden birine, böyle emir vererek şunu yapma böyle yapma diyorsunuz? Çok ayıp çok. Önce biraz saygılı davranmayı öğrenin.
    Üslubunuz yanlış olduğu için size durumu bilimsel olarak anlatmaya da değmez. Zaten imzadaki bir olay dikkatimi çektiği için amacınız da belli. Israrlarınıza ve bu üslubunuza devam etmemenizi öneririm.
    Saygılar..

• quote:

birde incelemeyi yapmadan önce windowsu baştan kurup test etmek daha mantıklı. Arkadaşa aldığımız x-fi platinum modelini audigy2zs takılı bir sisteme format atmadan kurup öyle deneyelim dedik. Ses beklediğimiz gibi değildi, sonra temiz bir windows kurup sadece x-fi nin cd sinden driverlarını kurduk ve netten en güncel driverları indirip denedik arada çok fark vardı.

kesinlikle doğru bu deneyimle sabittir .. affan arkadaşım bunu dikkate alırsan çok sevinirim
  • Ses kartınızı bilgisayar kasada takılıyken uninstall edip tüm sürücülerini kaldırırsınız. Sizden yeniden başlat istediğinde hayır dersiniz manuel olarak bilgisayarı kapatırsınız. Sonra kasayı açıp ses kartını pci slotundan çıkartırsınız. Daha sonra bilgisayarı açarsınız ve ses kartınızla ilgili dosyaların kalıntılarını da silersiniz. Daha sonra başlat-çalıştır-regedit yazarsınız. Açılan yerde ctrl+f yazıp açılan pencereye creative yazarsınız. Çıkan değerleri kontrol edip yazılıma ait olan tüm creative değerlerini bu şekilde hızla kaldırırsınız. Daha sonra da bilgisayarı kapatıp diğer ses kartını takar bilgisayarı açar ve uygun sürücüleri yüklersiniz.

Sadece ses kartı kaldırıp yenisini kurmak için format atmaya hiç gerek yoktur. Ben de yukarda anlattığım şekilde ve de format atarak ses kartı kurup aralarında kayda değer belirgin bir fark görmemiş biri olarak sırf ses kartı kurmak için format atmanın gereli olmadığına inanıyorum. Bu kadar basit düşünmeyin olayı. Bir ses kartı veya ekran kartı kaldırıp kurarken veya yeni sürücü yüklenirken format atılmaz.
    Saygılar...

• Affan kardeşim boşver sen millete bu forumda bir çok kişi senin incelemeni bekliyor isteyen okur istemeyen okumaz.24 BİT MUHABBETİNDE DOĞRU SÖYLÜYORSUN ZATEN X-Fİ DE EAX EFFECT TE ACOUSTİC SEÇENEGİ YOK ONUN YERİNE 24 BİT HİKAYESİ VAR.ayrıca eax effectlerde çok verimsiz ZS e göre
  • codecler fln da etkilemez mi ? format daha mantıklı gibi...

ha bir de test için içinden çıkan dvdleri mi kullanıyorsunuz ?
  • @cash in imzası bana tanıdık geliyor... adam önerisini yapmış ama arada laf sokmayıda unutmamış.
  • yada wolverin in dediği gibi regedit den silicek sin.. yve dosyaları da windowsdan.. ama herkes regediti bilemez diye format dedimm

yani format şart diil bu yyüzden
  • Arkadaş gerçekten ayıp etmiş.
    Bırakın Affan kardeşimize bu şekilde bir üslup ile, hem de dikte edici bir konuşma tarzı ile hitap etmesini -ki Affan Kardeşimiz gibi bu ses sistemleri forumlarında çok emeği geçmiş ve pek çok kişiyi önyargısız yorumlarıyla aydınlatmış birisidir; Bizler gibi bu konularda yetersiz bilgiye sahip olup da buralarda aydınlanmaya çalışan birilerine dahi böyle bir üslup ile yanıt verilmesini yanlış buluyorum.

Pek çoğumuz firmaların önümüze sunduğu hem de pek anlamadığımız teknik bazı terimlere kanarak donanım alıyoruz.. Elimizdekileri daha pahalıları ile değiştiriyoruz.

Ben bu konularda Özellikle Tomshardware gibi donanım inceleme sitelerine güveniyorum ki ellerindeki imkanlar çok fazla olmasına rağmen pek çok donanım karşılaştırmasına yetişebiliyor değiller.

Elimizde bu şekilde iyi niyet, samimiyet ve yeterli bilgi ile donanım karşılaştırması gibi zor ve zahmetli bir işi amatör bir ruhla üstlenmiş bir kişiyi sırf kişisel diyalog problemleri sebebiyle küstürüp gücendirmemiz hiç de doğru olmuyor.

Bu arada Affan ve Affan gibi ilgili ve bilgili pek çok arkadaşımız var bu forumda... Onlardan da imkan ve fırsat bulurlarsa bir ricam olacak.
    Ses kartı ürünleri olarak piyasada diğer donanım sektörlerinde olduğu gibi çok alternatif bulamıyoruz ve maalesef Creative ürünleri arasında sıkışmış durumdayız ki bunlarda genellikle pahalı ürünler...
    Ben Zoltrix Nihgtingale Pro6 Titanium ses kartı kullanıyorum mesela 2 adet; bunları da sırf Creative'e olan önyargım ve Zoltrix'in Creative'e nispeten çok ucuz olamsından dolayı edindim.

Arkadaşlardan ricam Bir de Bu zoltrix modelini Creative modelleri ile kıyaslamaları.
    Zoltrix Titanium'un 25$ gibi bir fiyatı olduğu göz önünde bulundurulursa böyle bir incelemeyi hakedeceğini düşünmekteyim.

Herkese İyi Dinletiler...

• x-fi elite pro modelini kullanıyorum. önceki kartım da audigy2 zs. İki kart arasında karşılaştırılamayacak kadar çok fark var.Ayrıca x-fi extrme music modelini de kullandım. o da audigy 2 zs den çok üstündü.
    Müzikde çok daha berrak bir ses mevcut.Bass lar daha dolgun ve doyurucu..24 bit crystalizer olayına gelince;kesinlikle harika bir yenilik. Affan arkadaşımız 24 bit özelliğini pek beğenmemiş anladığım kadarıyla. Ama yanılıyor. Bu özellik kötü kayıtlarda kendini daha çok belli ediyor.Kaliteli kayıtlarda da sesi daha berraklaştırıyor. özellikle tizlerde bozulma olmadan daha çok tiz verebiliyorsunuz.Audigy2 zs de defalarca dinlediğim mp3 leri x-fi ile yine defalarca dinledim.Fark yok demek çok büyük haksızlık olur.Ayrıca vcd audio ve dvd audio da dinledim.50 cent dvd audio vardı elimde. Dolby digital ve dts kayıtlı. Audigy 2 zs ile belki 100 kere dinlemişimdir. x-fi ile tekrar dinledim ve aradaki kalite farkını gördüm

Gelelim oyunlara. İşte esas büyük fark burada. Far cry, doom3 ve fear oynadım.Oyundaki müzikler, patlama sesleri müthiş.Q ram özellğine gelince hemen bunu da anlatayım: Q ram esas farkını Q ram destekli oyunlar çıkınca gösterecek. Fakat en bariz olarak şöyle bir fark gördüm. Audigy2 zs varken sistemi overclock edip( cpu, ram ve ekran kartı) ıyun oynadığımda ses kartı sisteme yetişemiyordu.Yani mesla bir patlama olduğunda, patlama sesini çıkması görüntüden sonra oluyordu.X-fi de özellikle buna çok dikkat ettim.Bu sefer görüntü ile ses aynı zamanda geliyordu.Hele bir süre sonra eax 5 destekli oyunlar çıktığında x-fi çok daha fazla kendini gösterebilecek Yani şu anda x-fi de yeni ve çok güzel 2 tane özellik henüz kendini gösteremiyor. Q ram ve eax 5 destekli oyunlar çıkınca mükemmel olacak oyun oynamak.

En son dvd filmlere gelelim.Elimde çok sayıda dolby dijital ve dts kayıtlı film vardı. 4-5 tanesini izleyebilme fırsatını bulabildim.Sonuç; tek kelimeyle sinema keyfi yaşattı bana. audigy2 zs de bazı yüksek sesli patlama sahnelerinde bozulmalar oluyorsu. x- fi de ise sesi çok açmama rağmen hiçbir ses bozulması duymadım.Hele dts çözme işinde creative gerçekten büyük iş yapmış.

Kısaca söylemem gerekirse; eğer ses olayına düşkünseniz ve bu sizin için zevkli bir uğraşsa x-fi sizlere tavsiye ediyorum.Audigy 2 zs kullanıcılarına gelince; hiç düşünemden x-fi ye terfi edin diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 28 Ocak 2006 21:34:03 >

• zoltriz pro 6 modelini kullanıyorum 5200 ile

ve 5200 ile SB live li mp3 dinlediğimde arada bşi fark olmadıını söyleyebilirim.. creatife çoğu zaman yaptıı gibi yazılımların parasını almıştır bizden diyorum

bu arada aykutx tşkler ufak incelemen için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 29 Ocak 2006 19:36:30 >
  • Affan83@ ben sana bir öneride bulundum ama biraz sert bir üslup ile söylemiş olabilirim ama bu olay başıma gedliği için her iki kartıda temiz windowsta denemeni tavsiye ediyorum sana aykutx@ yapmış olduğunuz tespitler gerçektende doğru özellikle oyunlarda ve filmlerde zs ile kıyaslanamayacak farklar mevcut x-fi 'ın yazılımları daha güzel ve oturaklı ve kullanışlı dvd filmlerde zs ile arasında çok fark var özellikle patlamalarda ve cam kırılma seslerinde veya kurşun seslerinde 24bit cyrtalizer özelliği kendini dahada çok gösteriyor bir arkadaş yukarıda eax efektler tam kullanamıyor demiş asıl zs eax özrlü bir karttır x-fi 'ı game moda aldığınızda zs ile kıyaslanamayacak sesler duyuyorsunuz bencede zs den kesinlikle terfi edilmesi gereken bir kart bende kısa zamanda fatalıty modelini almayı düşünüyorum

• DAYTONA nikli arkadaş hatırlattı.. ben de koyiyim dedim.. eğer isterseniz yani, bi başlık açıp koyabilirim ama gerek yok gibi

ZOLTRİX NİGHTİNGALE PRO 6 SES KARTI İNCELEMESİ (yaptığım amatörce bi inceleme --2003/ 10. AY)

http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=ses&Number=48608&page=&view=&sb=&vc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 29 Ocak 2006 20:18:54 >
  • Arkadaşım madem X-Fİ ile ilgili bu kadar bilgin mevcut sen bir inceleme hazırlada AFFAN kardeşimin zamanını almayalım
    quote:

Affan83@ ben sana bir öneride bulundum ama biraz sert bir üslup ile söylemiş olabilirim ama bu olay başıma gedliği için her iki kartıda temiz windowsta denemeni tavsiye ediyorum sana aykutx@ yapmış olduğunuz tespitler gerçektende doğru özellikle oyunlarda ve filmlerde zs ile kıyaslanamayacak farklar mevcut x-fi 'ın yazılımları daha güzel ve oturaklı ve kullanışlı dvd filmlerde zs ile arasında çok fark var özellikle patlamalarda ve cam kırılma seslerinde veya kurşun seslerinde 24bit cyrtalizer özelliği kendini dahada çok gösteriyor bir arkadaş yukarıda eax efektler tam kullanamıyor demiş asıl zs eax özrlü bir karttır x-fi 'ı game moda aldığınızda zs ile kıyaslanamayacak sesler duyuyorsunuz bencede zs den kesinlikle terfi edilmesi gereken bir kart bende kısa zamanda fatalıty modelini almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.