Şimdi Ara

AUDIO RETURN CHANNEL (ARC) OLMAZ İSE OLMAZ MIDIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam ohm işi kolayda watt işinde benimde çözemediğim daha birçok faktör var fazla derinlere dalmadan kıyıdan kıyıdan devam edin :) bu siz bu işi orta seviye bir modelle başladınız iyide oldu birde daha iyi bir set aldınızmı deymeyin keyfinize bu arada hakkımda söyledikleriniz için teşekkür ederim ben sadece bilgim ve tecrübelerim dahilinde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum bilgi paylaştıkça güzeldir kalın sağlıcakla ...

Bende paylaşımlarınız için teşekkür ederim hocam hayırlı aksamlar :)
  • Merhaba arkadaşlar tekrar,
    ben dün eve gidince bağlantıları kurcaladım ve çok ilginç şeyler oldu onu aktarmak istiyorum.

ilk bağlantılarda bütün hdmi kablolar AVR ye bağlanıyor ordan da TV ye gidiyordu.

Dün TVden bir kabloyu AVR nin out kısmına bağladım ve ARC sistemini görerek TV nin sesini alıcıya aktardı. Ama menüde aktardı yani ses çıkmadı arkadaşlar.

Daha sonra belki bi ihtimal kablodandır dedim (kablo konusuna da değinecem birazdan )

PS4 ümü AVR ye bağladım AVR de TV ye bağlandı. Yani eski sisteme döndüm bir nevi.

İşte burda çok komik bişey oldu. Anynet+ bağlantısı AVR ye hükmetmeye devam etti. Tv ninsesini açtığım zaman ses sistemine kumanda ediyordu. Akşam akşam iyice sıyırdım kafayı :D

Kablo olayına gelince bi tane HAMA marka kablom var alırken üstünde ethernet falan yazıyodu onun versiyonu HDMI 1.4 diye zannediyorum. Diğer kablolar da işte PS4 ün yanında gelen kablo bi de Digiturkun yanında gelen kablo.

DÜn akşam denemesini yaptığım bağlantıda ses gelmedi demiştim ya hani, acaba bütün kabloların versiyonlarının 1.4 mü olması lazım?

Ya şimdi 40 liradan 3 tane yeni kablo alıp boş yere almak istemiyorum esas sıkıntım o benim. Eğer kesin olacaksa almak lazım

Nedir düşünceleriniz?

• RevengeR kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam şimdi arc olayı için çıkıştan çıkışa girşten girişe bağlayamazsın bağlantı için 1 adet giriş ve çıkış olması lazım senin yaptığın anladığım kadarı ile tv nin hdmi arc çıkşından avr nin hdmi çıkışına bağlamışsın bu şekilde olmaz girişine bağlarsan sorunun çözülür ama 5+1 seslerde tv lerde sorun olabiliyor
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    yok hocam aynen senin dediğin gibi bağlayamazsın dediğin yere bağladım.

tv nin e manuelini okudum ve orda avr cihasın out bölümüne bağlayın diyodu. ben de mantıksız buldum açıkçası ve bağladım ama yani tv alıcıyı aynen o şekilde gördü. zaten AVR otomatik olarak tv moduna geçti. hee ses çıktı mı çıkmadı evet ama bağlantı öyle diyodu.

yanlız kafamda bi şimşek çaktı şimdi. AVR nin menüsünde ARC yi açmak gerekiyordu. Ben galiba açtıktan sonra kabloyu hiç IN olarak bağlamadım onu bi deneyeyim yine ben.

Peki bütün aletlerin birbirine anynet olarak bağlı olması durumuna ne diyorsun hocam ben çok garipsedim açıkçası yani PS4 ü açıyorum allah ne verdiyse hepsi birden açılıyo falan bi acayip şeyler oluyo :D
    hocam öyle desin ama mantıken out tan ine bağlanması doğru olacaktır out out bağlantısı sonuç vermez anynet işini pek fazla bilmiyorum elimdeki kumandalarda o özellik var ama kullanmıyorum hepsinin kendi kumandalarının kullanılması taraftarıyım :) ama tabi herkesin düşüncesi farklıdır
  • valla hocam düşünceden ziyade bu ARC olayını açınca zaten anynet+ kendi açılıyo kendi aralarında kaynaşıyolar iyi bişey aslında güzel kolaylıkları oluyo :)
    şimdi bi şema çiziyorum bağlantılarımla ilgili varyasyonları beraber inceleriz burda
     AUDIO RETURN CHANNEL (ARC) OLMAZ İSE OLMAZ MIDIR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeR -- 4 Haziran 2014; 12:11:22 >
  • hayırlı günler arkadaslar şuana kadar vermiş oldugunuz bilgiler için çok tesekkür ederim başta HDMI1.4a ve Arc desteği olsun bluray olasada olur ama 3d olsun dediğim bir Avrden bugun farklı özelliklerde bir avrye yönelmem gerektiğini anlıyorum bu sebeple bilgilerinize birkez daha ihtiyaç duyuyorum Avrx-1000 ile Avrx2000 arasında cok buyuk farklılıklar söz konusumudur. Her ikisindede ARC desteklimi bazı kaynaklarda var görünüyor bazılarında bahsedilmemiş bile yada bu iki model arasında az cok ne gibi farklar vardır :) Avrx1000 yerine 2000 olanını alırsam extra ne gibi özelliklerden faydalanabilirim son olarak avrx1000 ve avrx2000 için uygun fiyatlar ne kadardır :) konuyla ilgili bilginizi paylasırsanız sevirinim tesekür ederim tekrar.
    hocam şimdi bazı şeyler netleşti bak şimdi eğer arc olayını kullanacaksan 2 cihazda destekli olması lazım avr destekliyor eğer tv de destekliyorsa 2 ürünün ses ayarlarından arc ayarını aç sonra tüm cihazları tv ye bağla hdmi ile tv nin hdmi out arc yazan çıkışınıda avr nin hdmi girişine bağla tüm cihazların sesini bu şekilde avr ye aktaracaksın ama dts veya dolby seslerde sorun olabilir
  • Rotel R kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam denon x-1000 ve x-2000 arc destekliyor
    Yanlış anladığınız bir nokta var. Tv'deki hdmi bağlantı yuvalarının tamamı giriştir ve genelde 1 tanesi ARC desteklidir.

Bu sebeple AVR'nin hdmi çıkışından Tv'nin ARC destekli hdmi girişine bağlantı yaptığınızda ARC özelliğini kullanabilirsiniz.

Bunun dışında hdmi 1.4'ün tek olayı 3D desteğidir. Bu sebeple ARC olayının 1.4 ile bir alakası yok diye biliyorum. Eğer 3D ile işiniz yoksa normal bir hdmi kablo işinizi görecektir.

Bunun dışında ilk şemada ARC özelliğini kapatabilirsiniz ve ses kontrolünü AVR üzerinden yapabilirsiniz.
    2.bağlantı şemasında ise sesi avr'den almak için ARC özelliğini mecburen kullanmak zorundasınız. Aksi takdirde diğer cihazlarınızın sesini avr'den alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 4 Haziran 2014; 12:54:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci şemadaki bağlantı durumunda ben ARC bağlantısını hem ps4 ile hem de AVR ile sağlayabiliyorum. Ama bu durumda hiç bir cihazın sesi çıkmıyor. Yani TV üzerinden AVR nin sesini falan kontrol edebilecek duruma geliyor bu şekilde ama ses nedense çıkmıyor. Az önce biraderi aradım ona da AVR nin girişine bağla dene dedim yine ses çıkmamış.

Ya şöyle bişey var DTS ve Dolby konusunda zaten PS4 üzerinden Bluray oynatırken hiç sıkıntı yok. Geri kalan formatlar için de AVR kendi çapında sesi nasıl çıkarırsa benim için sıkıntı yok diye düşünüyorum.

Bu bağlantıda ısrar etmemin nedenlerinden birisi de TV den bilgisayardaki film dosyalarına kablosuz paylaşım yaptım. Ordaki filmleri oynatırken de ses çıksın istiyorum. Haliyle AVR ile TV bağlantısında sesi bir şekilde çıkartmam lazım henüz başaramadım bakalım.
  • http://www.samsung.com/us/support/howtoguide/N0000461/5760/35485/N/2/M/

bakın yine bir bağlantı açıklaması buldum burda da AVR nin out bölümüne bağla diyor. Demek ki şemadaki bağlantı mantiken doğruymuş. Tabi biz ses alamadık henüz o başka
    Tv'nizin modeli nedir? Kesin ARC özelliği olduğundan emin siniz değil mi?

Bir de bazı Tv'lerde (mesela benim Sony w805) ARC üzerinden dts ses iletemiyor. Sadece dolby olanları iletebiliyor. Belki böyle bir sorun olabilir.

Birde Tv'nin ses ayarlarından, ses çıkış formatını değiştirip deneyin. O da değiştirebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    TV Samsung 32F5570 modeli ARC desteği var görünüyor. Yani e-manuelden baktım var gibi duruyor ama internette falan var diye de özellikle yazdığını bi göremedim. Aslında diğer TV modellerinde de görmedim anlamadım o durumu da. Ses çıkış formatlarının hepsini menüden denedim ama o da olmadı maalesef ya.
  • KESKE BILGIM OLSADA YARDIMIM DOKUNSA AMA BENIM BILGIM SIZLERIN YANINDA COK AZ :(
    Hocam bence x-1000 ile x-2000 arasında fiyat farkına değecek farklılıklar var, 4K desteği, 7+1 seçeneği gibi.
    valla ben de bu işlere gireli ikinci günümdeyim işte hala uğraşıyoruz bakalım ama kurcalamadan öğrenilmiyor ben diyeyim :)
    daha hala sesi tv den çıkartamadım deli olacam. en kötü ihtimal optik kabloyla bağlantı yaparım belki diyorum ama dts falan olmuyor dediler hiç şimdi canım da istemedi o bağlantıyla çalışmasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phyron

Hocam bence x-1000 ile x-2000 arasında fiyat farkına değecek farklılıklar var, 4K desteği, 7+1 seçeneği gibi.

Eyvallah hocam cok saolasın bilgiler için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotel

quote:

Orijinalden alıntı: Phyron

Eyvallah hocam cok saolasın bilgiler için :)

4K için 4K olan bir tv gerekiyor sanırım ama ben oyle birsey alabileceğimi dusunmuyorum en azından bi 6 sene kadar :) 3d desteklesin yeterli benim için sanırım kullanamayacağım bir özellik olarak kalır 4K :) 7.1 ses evet guzel bir secenek olur des-955 arkadasımda sagolsun yardımcı oldu ama dedğim gibi su an benim butcemi asıyor :( saglık olsun orhan beyde ilgilendi oda saolsun ama butce meselesi birazda kısmet meselesi :) tekrar tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotel -- 4 Haziran 2014; 23:38:57 >
    Hocam o zaman benim düşünceme göre 5+1, 3D özelliği olan amfi almakta fayda var ki seçenekler de senin dediğin gibi mevcut ve çok da farkları yok aralarında.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.