Şimdi Ara

AUDIO RETURN CHANNEL (ARC) OLMAZ İSE OLMAZ MIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar audio return channel (arc) destekli led tv için bir 5.1 surround ses sitemi almak istiyorum. Ses sisteminde kullanacağım AVR HD Receiver'ın HDMI 1.4 destekli olması usb okuyucusu olması ve en az 3 HDMI çıkış olması öncelikli tercihim olacaktır. Genellikle sinema izlemek için kullanacağım bir sistem olacak yani pek muzik dinlemeyeceğim bir sisteme ihtiyaç duyuyorum. illaki bluray oynatıcılı olması gerekmiyor PS4 balayacagım için bluray format gerektiren filmleri bu cihaz arayıcılığıyla oynatmayı dusunuyorum. Asıl sorum şu olacak Son zamanlarda çıkan AVR'ler HDMI 1.4 desteklese bile genelinde arc desteği bulunmuyor. Sonucta her birinde Kompozit, Koaksiyel (Atanabilir), Dijital Optik (Atanabilir) giriş ve çıkışarda mevcut Ancak gel gelelim illaki arc destekli bir ses AVR almak istediğimde fiyat hemen 2 ve hatta 2.5 katına çıkıyor yada ben makulunü bulamıyorum. Arc 5.1 sinema sistemi verilerin aktarımında çok önemlimidir. Sistemin olmaz ise olmazı olmasada büyük fark yaratırmı. Arc olmayan bir avr modelini aldığım taktirde ne gibi sıkıntılar yaşarım. Kısacası AVR'de ARC desteği olmasada olur mu? Arc desteği olmadan optik kablo aracılığıyla veya farklı yöntemlerle AVR'yi Led tv ye uyduya bağlarsam performanslı bir şekilde kullanabilirmiyim. Arc desteği olmayan Pioneer vsx520 modeli, Denon avrx500 modeli ve arc özelliği olmayan farklı bir model benim için yeterli olurmu. Avr alırken nelere daha çok dikkat etmeliyim Sizlerin bana tavsiye edebileceği AVRler varmıdır? şu an için çok profesyonel bir avr ye butçem yetmeyecektir çünkü bütçemin buyuk kısmını daha kaliteli bir hoperlör seti almak için kullanmak istiyorum. Önerilerinizi yaparken ilerde daha iyi bir AVR alabilmek için eskisini satmakta zorlanmayacagım model olması gereğini dikkate alırsanız sevinirim :) Denon AVRlere karşı bir sempatim var lakin Pioneer, Onkyo, Yamaha, Sherwood vs. önerileriniz arasında olabilir. Tüm önerilenizi saygıyla karşılayacaımdan ve memnun kalacağımdan şüpheniz olmasın. Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotel -- 3 Haziran 2014; 22:52:12 >

• Rotel R kullanıcısına yanıt
    Hocam bence denon x-500den ziyade denon x-1000 veya x-2000e bakın. Hatta x-2000 daha iyi olur. Hoplar gibi Avr de önemli. Bir sene sonra keşke üst modelini alsaydım demeyin. O yüzden x-2000 daha iyi olacaktır bütçeniz önemli burada. Tabi benim görüşüm üstadlar daha iyi bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer ps3 yada digitürk gibi kaynak cihazlarınızı Tv'ye bağlayıp sesi tv üzerinden AVR'ye aktarmak istiyorsanız ARC size kolaylık sağlar. Ama aynı özelliği Tv'nin optik ses çıkışını AVR'ye bağlayarak da sağlayabilirsiniz. Fakat optik ses aktarımı bluraylardeki dts-hd yada dolby-hd gibi HD ses formatlarını aktaramıyor. Sadece dts ve dolby olarak aktarabiliyor.

Fakat burada tv'nizin ARC özelliği de önemli. Mesela bazı Tv'ler usb'den oynattığınız dts sesli filmlerin sesini dts 5.1 olarak ARC üzerinden AVR'ye iletemiyor. Mesela benim 2013 model Sony tv bu şekilde. Muhtemelen dts lisansını tam olarak alamadılar.

Bunun yerine tüm kaynak cihazlarınızı doğrudan AVR'ye bağlayıp, sadece AVR'den görüntü aktarmak için AVR'nin hdmi çıkışından Tv'ye hdmi kablo ile bağlantı yapabilirsiniz. Bu durumda tv kumandası yerine avr'nin kumandasını daha çok kullanmış olacaksınız. pek bir fark olmayacak yani.

Ayrıca zaten daha üst model Avr'lerde ARC özelliği standart olarak gelen fakat pek de önemli olmayan bir özelliktir. Bu sebeple ARC olayı olmazsa olmaz bir özellik değildir.

Bence sizin odaklanmanız gereken konu; bütçeniz dahilinde ses karakteri olarak birbirine en uygun AVR ve hoparlör takımını bulmak olmalıdır. Mesela bendeki Heco marka hoparlörler şu anki Sony AVR'ye göre Onkyo AVR ile daha uyumlu bir ses veriyordu.

Daha sonra bakacağınız özellikler ise avr'de dlna, AirPlay gibi özelliklerin olması,
    Ön kanallar için pre Out çıkışının da olması sisteme daha sonra ayrıca bir stereo amfi eklemenizde yardımcı olur. Vs vs gibi özellikler çok daha önemlidir

Size tavsiyem eğer dinleme şansınız varsa bütçeniz dahilindeki tüm setleri ve AVR'leri dinlemeniz ve içinize en çok sineni almanızdır. Kısıtlı bütçe ile özelliklere çok takılmamanızda fayda var derim.

İyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: Phyron

Hocam bence denon x-500den ziyade denon x-1000 veya x-2000e bakın. Hatta x-2000 daha iyi olur. Hoplar gibi Avr de önemli. Bir sene sonra keşke üst modelini alsaydım demeyin. O yüzden x-2000 daha iyi olacaktır bütçeniz önemli burada. Tabi benim görüşüm üstadlar daha iyi bilir.

Phyron önerin için tesekür ederim arkadasım ancak avr2000 benim için baya pahalı en ucuz fiyatı 1530 TL civarında :) benim Avr için bütçem 1000 TL civarı olacak :) önerebileceğiniz başka modeller varmı bu fiyat çerçevesinde. Tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotel -- 3 Haziran 2014; 22:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Eğer ps3 yada digitürk gibi kaynak cihazlarınızı Tv'ye bağlayıp sesi tv üzerinden AVR'ye aktarmak istiyorsanız ARC size kolaylık sağlar. Ama aynı özelliği Tv'nin optik ses çıkışını AVR'ye bağlayarak da sağlayabilirsiniz. Fakat optik ses aktarımı bluraylardeki dts-hd yada dolby-hd gibi HD ses formatlarını aktaramıyor. Sadece dts ve dolby olarak aktarabiliyor.

Fakat burada tv'nizin ARC özelliği de önemli. Mesela bazı Tv'ler usb'den oynattığınız dts sesli filmlerin sesini dts 5.1 olarak ARC üzerinden AVR'ye iletemiyor. Mesela benim 2013 model Sony tv bu şekilde. Muhtemelen dts lisansını tam olarak alamadılar.

Bunun yerine tüm kaynak cihazlarınızı doğrudan AVR'ye bağlayıp, sadece AVR'den görüntü aktarmak için AVR'nin hdmi çıkışından Tv'ye hdmi kablo ile bağlantı yapabilirsiniz. Bu durumda tv kumandası yerine avr'nin kumandasını daha çok kullanmış olacaksınız. pek bir fark olmayacak yani.

Ayrıca zaten daha üst model Avr'lerde ARC özelliği standart olarak gelen fakat pek de önemli olmayan bir özelliktir. Bu sebeple ARC olayı olmazsa olmaz bir özellik değildir.

Bence sizin odaklanmanız gereken konu; bütçeniz dahilinde ses karakteri olarak birbirine en uygun AVR ve hoparlör takımını bulmak olmalıdır. Mesela bendeki Heco marka hoparlörler şu anki Sony AVR'ye göre Onkyo AVR ile daha uyumlu bir ses veriyordu.

Daha sonra bakacağınız özellikler ise avr'de dlna, AirPlay gibi özelliklerin olması,
    Ön kanallar için pre Out çıkışının da olması sisteme daha sonra ayrıca bir stereo amfi eklemenizde yardımcı olur. Vs vs gibi özellikler çok daha önemlidir

Size tavsiyem eğer dinleme şansınız varsa bütçeniz dahilindeki tüm setleri ve AVR'leri dinlemeniz ve içinize en çok sineni almanızdır. Kısıtlı bütçe ile özelliklere çok takılmamanızda fayda var derim.

İyi geceler

turuncu 55 arkadaşım güzel tavsiyelerin için çok tesekkür ederim. evet belirtmiş olduğun özellikleride dikkate almaya çalışırım lakin dediğim gibi bütçe kıtılı olunca bakalım ne alabilirim :)

Denon 1311 850 Tl
    pioneer vsx 520 650 Tl

bu modelleri önerirmisiniz yada bunları alana kadar arkadaşım şu modeli al fiyat yakın önerilerniz olurmu hoporlör setim olmadığı için alacağım avr ye göre tercih yapacağım :) ama önce hayırlısıyla bir avr alayım. ilginiz ve tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Yamaha yada Onkyo önerilerinizde olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotel -- 3 Haziran 2014; 22:41:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

İyi geceler

merhaba hocam,
    tam da ben bu konuyla ilgili konu açacaktım bunu görmem çok iyi oldu.

SAMSUNG 32F5570
    PIONEER HTP-071
    PS4
    DİĞER ÜRÜNLER

Dün yeni aldım ses sistemini de hocam ben bütün hdmi girişlerini AVR ye başladım ordan bi çıkışı da tvye bağladım. AVR den ne seçercem TV ona göre değişiyo. Ses de dediğiniz şekilde DTS-HD falan saf bi şekilde çıkıyor gayet güzel bir beğendim açıkçası.

Merak ettiğim benim de bu ARC olayı. Kullanım kolaylığı açısından bütün ürünleri TVye bağlayıp AVR cihazını da sadece ses için TVye bağlayamaz mıyız?
    Yani optikten bağlanır diyorsunuz ama sesleri çalmadığı da oluyor dediniz. HDMI bağlantısı ile bu mümkün müdür?

Ben AVR nin TV'de ne açıksa ona göre ses çıkarmasını, ve hatta AVR açık değilken normal TV izler gibi tvden ses çıkmasını daha kullanım kolaylığı olarak görüyorum da öyle olursa eğer yapmayı düşünüyorum. Nedir düşünceleriniz?

• RevengeR kullanıcısına yanıt
    RevengeR arkadasım benim bilgime göre ARC özelliği HDMI kablo üzerinden çift yollu akışı sağlıyor bu özelliği olmayan AVR lerde optik kabloya mahkum oluyoruz :) ancak arkadaşımında bilgilendirdiği gibi bazı sesler optik kabloyla tasınamıyor sadece HDMI ile tasınabiliyorki bunun içinde ARC destekli bir TV ve AVR nin olması gerekli diye biliyorum :) Bende Merakla bekliyorum yeni paylaşımları daha cok bilgi edinebilmek adına :) Sagolsunlar yardımcı oluyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    merhaba hocam pioneer vsx-323 te alabilirsin arc destekli fiyat olarakta 700-800 arası
    ya ben de öyle araştırdım hatta işi bilmezken hdmi ethernet kablo falan gördüğüm zaman ne alaka demiştim ama bu işe yarıyormuş.

benim tvde de alette de bu özellik mevcutmuş ama tvnin arkasında da aletin arkasında da kıyamet gibi hdmi var bunun hangisi nereye bağlanacak da o işi yapacak daha orasını bile çözemedim ben :)

Burdan yardım alamazsak zaten perişanız ya zaten :)
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    110W x 5 Toplam - (6 Ohm, 1kHz,)5.1 Kanal Full HD
    HDMI 4 giriş/1çıkış
    HDMI 3D geçidi
    HD Ses format çözümleme
    Ses optimize
    iPhone için USB
    Dock desteği @des_955
    HDMI geliştirme
    Dolby TrueHD
    DTS-HD
    Dolby Digital Plus
    DTS-HD High Resolution
    Dynamic Range Control

bu özellikler benim için yeterli olurmu
    merhaba hocam yeterli olur verdiğiniz teknik detaylar hangi avr ye ait ? denon mu pioneer mi ? bana pioneer gibi geldi
    Hocam bu arada fiyatları internet üzerinden değil de almak istediğiniz dükkanın yetkilisinden almanız daha faydalı olur. Internet'te fiyatlar biraz daha yukarda görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam yeterli olur verdiğiniz teknik detaylar hangi avr ye ait ? denon mu pioneer mi ? bana pioneer gibi geldi

Merhaba arkadasım markanın özelliklerini yazmadım bu özellikleri ordan burdan bakarak yazdım diyebiliriz. bunlara ek olarak ne gibi eklemeler olabilir yada sadece bu özellikte bir avr'den ne oranda tat alabiliriz gibisinden yazmıstım :) Musait olunca şu an dusunduğum bir kaç modelin özelliklerini paylasmak isitiyorum. ilginiz için sagolun
    merhaba hocam daha bir çok özellik eklebilirsin ama kullanmayacağın özelliklere para vermeye gerek yok bu özellikler yeter diye düşünüyorum bu özellikler zaten giriş seviye avr lerde hemen hemen aynı ufak tefek marka aralarında fark oluyor giriş seviye yeni nesil olarak denon x-500 pioneer vsx-323 bakılabilir zaten geri kalan markalar yamaha onkyo marantz gibi markaların 700-800 lira arasında herhangi bir ürünü yok diye biliyorum tabi sen bütçeni arttırdığın zaman seçeneklerin çoğalacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam daha bir çok özellik eklebilirsin ama kullanmayacağın özelliklere para vermeye gerek yok bu özellikler yeter diye düşünüyorum bu özellikler zaten giriş seviye avr lerde hemen hemen aynı ufak tefek marka aralarında fark oluyor giriş seviye yeni nesil olarak denon x-500 pioneer vsx-323 bakılabilir zaten geri kalan markalar yamaha onkyo marantz gibi markaların 700-800 lira arasında herhangi bir ürünü yok diye biliyorum tabi sen bütçeni arttırdığın zaman seçeneklerin çoğalacaktır

Evet siz arkadaslarım haklısınız bu sebeple sizlerin tavsiyelerine uyup biraz daha arttırdım :) modellerin hepsinde arc desteği mevcut tavsiyenize uyup belirttiğiniz modelide secenekler arasına ekledim :) markalara bağlı kalmadan özellikleri yazmak istiyorum sizi ayrı tutarım lakin keza bazen bende marka isimlerine ilgi duyup kendimi yönlendirebiliyorum. sadce özellik yazarsam daha iyi bir sonuc alabilirim dusuncesiyle 5 secenek olusturdum sizce hangi özellikte ürün daha yararlı olacaktır. yardımlarınız ve hoş görünüz için tesekkür ederim :)

A Seçeneği

500 W 6 Ohm, 1kHz,
    HDMI 1.4a with 3D 1080p
    3D HDMI pass-through
    HDMI CEC
    HDMI Standby Through
    iPod/iPhone Docking Station
    Dolby True HD
    Dolby Digital Plus
    Dolby Digital EX
    DTS-HD
    Dolby Pro Logic IIx
    Front AV Input
    Analog Audio Input/Output
    Component Video Input/Output
    Analog Audio Input/Output
    Hdmi Input/Output

B Seçeneği

400W 8 Ohm, 1kHz,
    HDMI 1.4a with 3D 1080p
    Dolby Digital Plus
    Dolby True HD
    Dolby Digital EX
    Dolby Digital Plus
    Dolby True
    HD Dolby Digital
    Dolby Pro Logic II
    Dolby Pro Logic IIx
    DTS-HD
    FM/AM Tuner
    Front AV Input
    Component Video Input/Output
    Composite Video Input/Output
    Digital optic Input/Output
    Hdmi Input/Output
    Aux Input
    Usb: no

C Seçeneği

500W 1kHz 6 Ohm
    HDMI 1.4a with 3D 1080p
    Dolby True HD
    Dolby Digital
    Dolby Digital EX
    Dolby Digital Plus
    Dolby Pro Logic II
    Dolby Pro Logic IIx
    DTS-HD
    DTS-Express
    Front AV Input
    D/A - A/D converter
    FM/AM Tuner
    Digital optical Input/Output
    Digital coaxial Input/Output
    Hdmi Input/Output

D Seçeneği

500W 1kHz 6 Ohm
    iPod/iPhone Docking Station
    4K pass-through
    3D pass-through
    Power Off Pass Through
    HDMI 1.4a with 3D 1080p
    Dolby True HD
    Dolby Digital
    Dolby Digital EX
    Dolby Pro Logic II
    Dolby Pro Logic IIx
    Dolby Pro Logic IIz
    DTS-HD
    Analog Video Input
    coaxial Input
    optical Input
    Front Av Input
    Composite Video Output
    Hdmi Input/Output

E Seçeneği

500W 1kHz 6 Ohm
    HDMI 1.4a with 3D 1080p
    Dolby True HD
    Dolby Digital
    Dolby Digital EX
    Dolby Pro Logic II
    Dolby Pro Logic IIx
    Dolby Pro Logic IIz
    DTS-HD
    D/A - A/D converter
    iPod Functionality with usb
    3D Pass-Through
    HDMI CEC
    optical Input
    coaxial Input
    Analog Video Input
    Pre-Amplifier Outputs
    Front A/V Input
    Hdmi Input/Output

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotel -- 4 Haziran 2014; 16:03:37 >

• Hocam şöyle söyleyeyim; ben bu watt ohm işlerinden hiç anlamıyorum. ben de senin gibi 700-800 tl veririm diye düşünmüştüm ancak denon x-500 ve x-2000 arasında baya kararsız kaldım çünkü arada fiyat farkı var. sorduğum bir kaç arkadaşım almışken iyisini al diye beni yüreklendirdiler. neticede ben de taksitle aldığım için diğer harcamalarımı kısarak hallederim diye düşünerek x-2000 aldım. alalı daha bir ay bile olmadı. x-2000'i tavsiye etmem kendim almam nedeniyle. ancak ben bu arada pioneer vsx 921 ve denon x-2000 i dinleme fırsatı buldum ve ses olarak denon'u beğendim aldım. geçenlerde burdaki hi-fi dükkanlarına gittiğimde x-500 yerine x-2000 alarak çok daha iyi bir seçim yaptığımı söylediler ki cihazı onlardan almamama rağmen ki şu anda da zaten iyi ki bütçemi aşmışım diyorum çünkü kısa zaman sonra faydasını göreceğim.
    Bir de şöyle bir şey var; örneğin pre-out çıkışı bana önceden hiç önemli gelmemesine rağmen şimdi stereo amfi ekleyerek cihazı upgrade yapabileceğimi fark ettim, 7.1 önemsiz bir mesele ama ilerde ön hopları değiştirdiğimde boşa çıkan hopları da kullanarak 7.1e çevirebilirim. watt benim için çok önemli değil zira müstakil evde yaşama gibi bir durumum pek olmayacak. ama yine de eğer öyle bir durum olursa da elimde yeterince güçlü bir amfi var. mesela air-play ya da intenet radyoyu ne yapacağım diye düşünürken şimdi air-play ve internet radyonun keyfini çıkarıyorum çok eğlenceli.
    Teknolojik malzemelerde en ucuz ve giriş modeli almak bana hiç bir zaman mantıklı gelmez(Sadece avr değil herhangi bir teknolojik aletten bahsediyorum.) ama en iyisini alacak ekonomik durum da yok takdir edersin ki. bu nedenle bütçeyi aşmak veya arttırmak önce can sıkıcı gibi gelse de zamanla faydası görülür.
    Diğer yandan 4k teknolojisi. şimdi pek işe yarar gibi görünmese de bazı filmlerin 4k ile çekilemeye başlandığını biliyorum bu da yine aldığım cihazın desteklediği özelliklerden.
    Sonuçta elindeki parayla en çok özelliği olan cihazı alman bence yararına olur. tabi bütün bunlar benim kişisel görüşüm doğru olmak zorunda değil. Denon x-2000 ile yaşadığım kısa tecrübeye ilişkin değerlendirmelerimi DENON AV RECEİVERS başlığı altında hiç bir teknik konuya girmeden yazmaya çalıştım. ilgini çekerese bakabilirsin. bu markaları birbirinden ayıran temel özellik ses rengi ki o da herkese göre değişir.
    Ben cihazı alırken özellikle des_955 nin tavsiyelerinden faydalandım. sen de onu dinlersen bence sıkıntı yaşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phyron -- 3 Haziran 2014; 23:02:00 >

merhaba hocam öncelikle bu özelliklere bakarak bir şey söyleyemem nedeni ise sizin avr için veya toplam set için bütçeniz nedir ? istediğiniz özellikler nedir ? ayrıca her markanın kendine has ses karekteri vardır onun için tüm sistemim uyumlu olması şart şecenekler denk gibi duruyor bazılarında ufak tefek farklılıklar var
  • Phyron kullanıcısına yanıt
    Tesekkür ederim arkadasım tavsiyen için aslında yurt dısından getirtebilsem gümrükten cekinmesem Onkyo TXNR717 almayı ok isterdim ama işte türkiyemin şartları belirli :) Avr için ödeyeceğim her Tl bana daha düşük model bir Hopörler seti olarak döneceği için pek arttırmak istemiyorum avr bütçesini :) Kaliteli bir hoporlör setiyle daha düşük bir düzey avr seceneğini, daha iyi bir amfiyle daha düşük kaliteli bir hopörlerlör seçeneğiyle değişmek istemem doğrusu :) öneriniz için sağolun beklemeliyim o halde :)
  • Phyron kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam ohm işi kolayda watt işinde benimde çözemediğim daha birçok faktör var fazla derinlere dalmadan kıyıdan kıyıdan devam edin :) bu siz bu işi orta seviye bir modelle başladınız iyide oldu birde daha iyi bir set aldınızmı deymeyin keyfinize bu arada hakkımda söyledikleriniz için teşekkür ederim ben sadece bilgim ve tecrübelerim dahilinde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum bilgi paylaştıkça güzeldir kalın sağlıcakla ...
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Aslında çok özellik istiyorumda bütçe meselesi 2000 civari birsey dusunuyordum ancak avrnin 800 den fazla olmayacagı seceneğiyle ama görünüyorki ben bu butceyle sadece avr alabiliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotel -- 3 Haziran 2014; 23:50:16 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.