Şimdi Ara

AudioBox USB 96 - Sistem Sesleri Neural DSP'ye Giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
29
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Presonus Audiobox USB 96 ses kartım ve Presonus HD7 kulaklığım var. Bilgisayarımdan Neural DSP Amfi simülatörü açıp çalarken farkettim ki bilgisayarda ses olarak ne çıkıyorsa bu ses neural dsp'nin içine giriyor ve o an hangi efekt açıksa onun sesiyle duyuyorum örneğin distortion açmışsam distortionlu ses duyuyorum. Fakat saçma olan şu ki bu problem sadece ses kartının kulaklık çıkışına kulaklık bağlıyken veya kulaklık sesi açıkken oluyor. Yani kulaklıgı cıkarttıgımda sorun düzeliyor fakat bu normal değil cünkü daha önceki ses kartlarımda ve kulaklıgımda böyle bir problem yaşamadım. Ses kartımın kulaklık çıkışı mı arızalı yoksa kulaklıkla ilgili bir problem mi ? yazılımsal olmadıgı kesin çünkü.

AudioBox USB 96 - Sistem Sesleri Neural DSP'ye Giriyor

Bakın arkadaşlar eğer kulaklık bağlı ise neural dsp efekt programına böyle ses sinyali giriyor.

• manlygarroway M kullanıcısına yanıt
    Distorsiyon dediğiniz gitar efekti gibi mi yoksa sesin kulaklıktan bozuk gelmesi gibi mi?

Bunun dışında evde başka bir kulaklık varsa ve onunla denediğinizde de ses aynı şekilde geliyorsa o zaman ses kartının kulaklık çıkışına yönelebilirsiniz.

Bu arada bu tarz programlarda ses çıkışı seçilir. Headphone out, speaker out vs gibi.

Acaba programda yada plug-in vs’de ses çıkışını kulaklık çıkışı olarak seçmiş ve efekt programında distortion açık olduğu için kulaklık çıkışı hep distortionlı çıkıyor olabilir mi?

Kullandığınız programı bilmiyorum ama aklıma gelen olasılıkları paylaşmak istedim
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

Distortion'dan kastım efekt programındaki efekt yani. Mesela o an flanger chorus vb efektler açıksa inputtan gelen sinyal programa sonra outputa gidiyor yani sinyal akışı şu şekilde : windowstaki tüm sesler + gitar sesi -> neural dsp'de windows sesleri ve gitar sesi karışıyor (windows sesi çok düşük ama var) -> neural dsp output'a gönderiliyor. Kulaklıkla da alakası yok aslında kulaklık çıkışından kulaklık jakını çıkarırsam veya sesini kısarsam sorun çözülüyor veya gitar input girişini de kısarsam düzeliyor ama çözüm değil bu. Ses çıkışını ses kartı olarak seçmişim ve ses kartı headphone çıkışına bağlı. Ayrıca aynı ayarları başka ses kartında 1 yıldır kullanıyordum problem yoktu. Bu ses kartı bildiğin kulaklık çıkışındaki sesi input'a kaçırıyor yani. "Acaba programda yada plug-in vs’de ses çıkışını kulaklık çıkışı olarak seçmiş ve efekt programında distortion açık olduğu için kulaklık çıkışı hep distortionlı çıkıyor olabilir mi?" sorusu zaten ilginç hocam gitarı zaten distortion'a bağlıyoruz benim bahsettiğim şu youtube'daki sesin efekt programına girmemesi lazım mesela ama giriyor bunu da kulaklık jakı olsa dahi yapıyor (jak'a kulaklık takılmasa dahi o 3.5mm büyütücü takılı olsa dahi yapıyor).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.