Şimdi Ara

Audiophile PSX SCPH-1002 Proje

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır hayata geçirmek istediğim Playstation SCPH-1002 cd player projeme nihayet start verdim. Projede 12AX7 (ECC83) lamba kullanarak giriş hassasiyetindeki düşüklüğe çözüm getirmeyi düşünüyorum. Hemde sıcak bir sound elde edilebilecek. Bir dpdt switch yardımı ile lambalı ve linear arasında geçiş yapılabilecek. PSX güç kartı ve lambalı trafosu farklı bir kasaya taşınarak ses izolasyonu sağlanacak. PS2 kumanda alıcı modülü kasa içine gömülerek joypad girişleri iptal edilecek. TFT LCD eklenecek. Kapasitör, direnç, diyot gibi iyileştirmeleri yapılacak. vs..Biraz uğraştıracak gibi.. başlangıçtan birkaç fotoğraf;

Audiophile PSX SCPH-1002 Proje  Audiophile PSX SCPH-1002 Proje

• Profesyonel bir proje görmek sevindirici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profesyonel olmasa da elimizden geldiği kadar dostum. Birkaç aydır atölyede kullanmak için 3 yollu hoparlör kabini ve pre-power ampli yaptığımdan bu proje askıda kalıyordu. Pre-power bitti, kabinde hemen hemen sona geldim sayılır. iyi bir kaynak da lazım olduğundan PSX modlamaya geçtim. Hepsini tamamlayınca bir video çekerim, mevcut sistem sıradan bir cdp ile bile dinleyeni şaşırtmaya yetiyor.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin
  • Eyvallah üstat

• quote:

Orijinalden alıntı: hilhan

Uzun zamandır hayata geçirmek istediğim Playstation SCPH-1002 cd player projeme nihayet start verdim. Projede 12AX7 (ECC83) lamba kullanarak giriş hassasiyetindeki düşüklüğe çözüm getirmeyi düşünüyorum. Hemde sıcak bir sound elde edilebilecek. Bir dpdt switch yardımı ile lambalı ve linear arasında geçiş yapılabilecek. PSX güç kartı ve lambalı trafosu farklı bir kasaya taşınarak ses izolasyonu sağlanacak. PS2 kumanda alıcı modülü kasa içine gömülerek joypad girişleri iptal edilecek. TFT LCD eklenecek. Kapasitör, direnç, diyot gibi iyileştirmeleri yapılacak. vs..Biraz uğraştıracak gibi.. başlangıçtan birkaç fotoğraf;

Audiophile PSX SCPH-1002 Proje  Audiophile PSX SCPH-1002 Proje

Lamba hariç tft lcd li bir odyofil cd oynatıcı yapmayı istiyordum bende. Fakat lcd tarafı için yeterli birikime sahip değilim maalesef.

Bu iyi op-amp'e sahip sürüm 1001 değil miydi?

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    hiilhan üstadım ,benim google da araştırmalar sonucu gördüğüm vaybe deiğim çalışmayı yapıyor . gerçekten güzel düşünmüş . smps katını ayırıp ayrı kutuya montajlamak burdan boşalan yere pre katını yerleştirmek ve bunuda vacuum tube ile gerçekleştirmek gerçekten sabır ve emek isteyen iş .
    benim elimden geçen PS da gözüme ilişen opamp entegresiydi . acaba daha iyi bir şey konsa ne olur diye merak etmedim değil .
    evet biraz opamp zayıf . iyileştirilebilir .hiilhan üstadımda bu yönde çalışma sergiliyor üstelik artıları katarak .
    TFT LCD için hazır kitler var .biraz uğraşsan sende yapabilirsin umut_barıs .
    fakat ortaya çıkacak maliyet tablosu göz korkutabilir .
    değermi ? . tartışılır . Üstadım tamamlasın yorumları alalım kendisinden .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nintendo swich oled çipli
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullanilan Akm dac daha iyi deniyor 1001 de ama 1002 ile arasinda cok fark olacagini sanmam. Tft kismi cihazda composit video cikis oldugundan basit aslinda ama soyle 2" ekran bulabilsek guzel olurdu. Zor gozukuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hilhan

Kullanilan Akm dac daha iyi deniyor 1001 de ama 1002 ile arasinda cok fark olacagini sanmam. Tft kismi cihazda composit video cikis oldugundan basit aslinda ama soyle 2" ekran bulabilsek guzel olurdu. Zor gozukuyor.

TFT işini kompozit çıkıştan mı yapacaksınız? Bende cd playerlar da olan karakter lcd'ler gibi birşey yapacaksınız sandım.

Çalışmanızda başarılar diliyorum hocam.
  • Degerli yorumlarin icin tesekkur ederim Uğur Abi. Opamp olarak yanlis hatirlamiyorsam psx de njm 2100 kullanilyor. Bu opamp dusuk voltaj araliginda calistigindan Psx boardu uzerinden dc 3-4v civari bir enerji geciyor. Opa2134/lm4562 taksam snr yi arttirmak icin en az 15-16v ile beslemem gerek. Dc-dc step up vs.. ile olabilir yada bacaklari ayri besleyerek mumkun. Ama ben kazanci lamba ile yapmak istedigimden o kisimda ki eksiklik daha faydali olacaktir. Belki voltaji dusuk birakarak opa2134 kullanilarak en azindan thd oraninda iyilesme saglanabilir. Denerim.

• aslinda oyle bir ekran sordugunu bastan anladim ama o is beni aşar. algoritmaya gore bir entegre kodlamak ve sistemle haberlestirmek lazimki ekrana satir yazabilsin. Ornek de goremedim acikcasi, bulsak belki yapardik. Cok da guzel olurdu. Orneklerin cogu tft lcd.

Elimde tamirde olan belki okumuşsundur SMPS devresi arızalı SP için düşük bütçeli ne yapılabilir diye araştırırken yabancı forumda bir arkadaş opamp beslemesini şimdi hatırlamıyorum bir kaç mV düzeyinde artırarak kazancı artırmıştı ,bunun için opamp ın üst plaketinde iki düşük ohmlu dirençi kısa devre yaparak başarmıştı . yinede güvenli çalışma voltajını aşmıyordu . opamp ın datalarına bakınca haklı olduğunu farketmiştim .
    amaç distorsyona uğratmadan kazanç sağlamak .

Kolay gelsin üstadım .
  • Bu konuyu da degerlendirecegim Ugur Abi, gerci lambayi besledigim transformatorde bosta ac 2x12v simetrik cikisim daha var. Opamp degisikligi yaparsam devre uzerindeki yollari ayirip bu beslemeyi kullanirim diye dusundum. Cok sagol ustad

• Uzun zaman oldu, proje hala bekleme de nedeni TFT yerine 16 satır karakter ekran kullanmayı tercih etmem. Ardunio Uno ile bunu yapmak mümkün görünüyor. Bu durumda kendi yapısından çıkıp alüminyum kasa tasarlamam gerekiyor. Madem emek harcıyoruz, buna değmeli.
  • Son durum nedir hocam vede bu projeyi paylaşacakmısnız benimde elimde bir 1002 var bende cd projesini hayata geçirmeyi planlıyorum saygılar...
  • Bir tanede bende var bakalım ne zaman startı vereceğiz iyileştirebildiğim her yerine müdahale edeceğim iç kablolamadan konnektörlere kapasitörlere. Yanlız cihazın en büyük hatası lens ile power katının aşırı yakınlığı bu hiç iyi değil (5000'li seri sonrasında bu kısım tam zıt konumlandırma ile aşılmış ama o kalite kaybolmuş).

İlk cihazlar PU-7 anakart A revizyon bunlar daha bir iyi ama denk gelmek çok zor PU-8 olanlar daha bir bulunabiliyor piyasada ama elimde 7502 modeli de var görüntüde de sesde de uçurum fark var 100x serisi ile bariz belli oluyor oyunlarda falan ses aşırı net sanki birinde ses TV'den değil av receiver den geliyormuş gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.