Şimdi Ara

Audiotrak Prodigy Cube USB Sound Card İnceleme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
10
Favori
10.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle kartı 7-8 gündür X-fi Surround 5+1 USB kartı ile karşılaştırmalı test ettiğimi söyleyerek görüşlerime başlıyorum.

Kutu içeri aşağıda göründüğü gibi; usb baglantı kablosu,RCA to RCA kaliteli kablo (tam bana lazım olan kablo), garanti belgesi ıvır zıvır..

Takma işlemi gayet basit extra bi driver veya güç girişi ihtiyac duymuyor. Usb den baglamak yeterli, kendi kendine kuruyor. Bu bir - mi bilmiyorum. Yani x-fi de extra bi ton program falan var bu
    gayet sade, ses olarakda öyle cok net ve temiz bir ses sunuyor. Ben şahsen kullanmıyordum audigy 2zs de benim işime yaramıyor yani.

Gelelim performansına; söz konusu müzik oldugunda prodigy cube açık ara farkını koyuyor. Bu sadece kendi fikrim değil, x-fi surround usb kartı olan arkadasım bıraktı kendi ses kartını, götürdü
    evinde denedi Bose Acoustimass 5 ile oda net bir şekilde audiotrak'ın müzik konusunda cok daha başarılı oldugu kanaatinde. Tabi bu sırada bende x-fi ile müzik, film ve oyun testleri kaptım
    kendimce.

Tabi şunu söylemeliyim ben profesyonel bi dinleyici yada müzikle ugrasan birisi değilim, sadece düşük ve orta volume'de(apartman ortamında diyelim) yüksek kaliteli müzik dinlemek isteyen birisiyim.
    x-fi'nin bana göre performansına gelecek olursak, şunu cok net bir sekilde söylemeliyim müzik dinlerken kıyaslanamayacak derecede daha iyi audiotrak o yüzden direk film ve oyun performansından
    bahsetmek istiyorum. Prodigy cube'un üzerinde "EAX" yada "THX" gibi amblemler yok sanırım onları desteklemiyor, ne kadar işe yarar orasını bilemem. Filmlerde kimisinin hosuna gidermi bilmiyorum ama
    bi bomba patladıgında ne biliyim bir araba çarpışmasında hoparlörlerden bir anda gereksiz bir ses yükselmesi oluyor bu tam olarak x-fi'nin işi, yani esas amacınız filmlerde patır kütür bir anda
    sesle birlikte heyecansa o zaman x-fi tercih etmenizi öneriyorum, ama ben o durumda hemen sesi kısmaya calıstıgımdan bana hitap etmiyor. Prodigy filmlerdeki dialogları bize göre daha kaliteli
    cıkartıyor. Burada kendi ses kartımı övmek gibi bir niyetim yok yanlıs anlaşılmasın ben zaten cok memnunum USB ses kartı düşünenlere yardımcı olsun diye kendi önerilerimi sunuyorum.

Oyun performansından söz edeceksek açıkcası ben pek bi fark alamadım aynı denilebilir, kulaklık testi olarak Sennheiser cx400-II kulak içi kulaklıklada denedim , 2 ses kartıda bence gayet basarılı,
    ama genede 2 ses kartınıda kullanan birisi oyun performansını yorumlarsa sevinirim.

Audiotrak Prodigy Cube USB Sound Card İnceleme!  Audiotrak Prodigy Cube USB Sound Card İnceleme!  Audiotrak Prodigy Cube USB Sound Card İnceleme!  Audiotrak Prodigy Cube USB Sound Card İnceleme!
    (resimler yeterli değilse tekrar cekebilirim, biraz aceleye geldi ilk kuracagım zaman acele ettim)

Audiotrak Prodigy Cube USB ses kartının teknik özelliklerinden bahsedecek olursak aşağıdaki fotolarda gerekli bilgiler var , bu konuda daha bilgili olanlar teknik özelliklerini inceleyebilirler.

Kendi görüşlerim bu kadar, gelelim almayı düşünenlere, ben e-bay üzerinden kargo dahil 99$ a @gyrocom nickli üyeden aldım. Bu arkadas direk fabrikadan satıs yapıyor yani üreticiden direk geliyor.
    Türkiye'de bi distribütör var fakat adamların kendilerinden haberi yok satış yapmıyorlarmış zaten, bilmiyorum ilerde satar mı ama benim tavsiyem direk bu arkadastan alın. e-bay de aratarak
    bulabilirsiniz direk link vermek doğru olmayabilir.
    Bu arada bana gelmesi tam 18 gün sürdü, bu biraz fazla görünebilir ama aşağıda göreceğiniz gibi bi sorun tamamiyle ptt den kaynaklı!

2 günde Korea'den Türkiye'ye geliyor 15-16 günde İstanbul'dan Antalya'ya. Neyse biraz araştırdıkdan sonra halime şükrettim, uzak doğudan aldığı ürünü 3 ay sonra anca gelen var tabi onlar düşük
    seviyede kargolatanlar. Yani bu arkadas Expedited Int'l Shipping denen kargolama yötemiyle ücretsiz gönderiyor. Tracking numarasını sisteme giriyor siz ptt nin internet sitesi üzerinden ems
    tracking number ile kargonuzun nerede oldugunu görüyorsunuz. Kesinlikle ptt çalışanlarının ürünün yürütmesi gibi bir olay söz konusu değil. Bu olay takipsiz gönderilen ürünlerde oldukça sık
    raslanan bir durum oldugundan bundan bahsetmek istedim.

Son olarak, ben cok memnunum USb ses kartı almayı düşünenlere tavsiye ediyorum, bu ürünü bana tavsiye eden @ceyarr arkadasıma teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronik -- 11 Mart 2011; 19:12:25 >

• Öncelikle inceleme için teşekkürler. Ses kartınızı m-audio monitörler (av-30 ya da av-40) ile kullanıyorsunuz fotolardan anladığım üzere. İki ürünün performansından memnun musunuz?
  • Hayırlı olsun hocam benim aklımda da var bu kart hi fi için tasarlanmış sanırım..
  • k.bakmayın görmedim yazdıklarınızı, 2. sayfaya falan düşmüş

@static progress, evet m-audio av-30 ile kullanıyorum. performansından son derece memnunum ama benim ilk göz ağrım audioengine a5'tir. her av-30a baktıgımda nedendir bilmem aklıma gelir neyse dediğim gibi gercekten performansından memnunum apartman ortamında müzik dinlemek için muhtesem oldu.

@fosther, evet esas amacı hi-fi müzik için. yani ses konusunda inanılmaz bir performans sergiliyor cube. filmlerde sanal efeklerde x-fi kadar başarılı değil.
  • İnceleme için teşekkürler. Bende tam bu external kartı inceliyorken, böyle bir inceleme bulmam süper oldu. Bende de Aego-m var. Niyetim laptopa bağlayarak kaliteli müzik dinlemek. Genel olarak laptop'un sesine göre çok farkediyor mu bu kart?
  • şimdi söyle ben bu monitörleri aldıgımda laptopun 3,5mmlik jackle aldıgım ses hosuma gitmisti, sonra ses kartını aldım ve anladım ki boşa yaşamısın aslında ses kartının önemlini daha önceden biliyorum masaüstü bilgisayarımdan, fakat bu kadar artıs beklemiyordum. Sonuc ses kartsız hiç bir hoparlör sistemi yarı performansını bile vermiyor.
  • Peki creative x-fi'den özellikle müzik konusunda hatırı sayılır bir farkı varmıdır? Oyunla işim olmadığı için, filmlede receiver olduğu için çok önemli değil. Medimarkt'ta her gittiğimde müzik reyonunda bir sistemleri var. Ne olduğunu tam anlamış değilim ama ona yakın müzik için neleri vermezdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne acaba markasınız ögrensenizde bizde faydalansak arkadasımda bende bariz kalite farkı gördük, ben tavsye ediyorum, filmle oyundada memnunum yanlıs anlasılmasın sadece müzik için değil bu kart,senin sisteminde duydugum kadarıyla oldukca kaliteli. çıkışları nasıl optik cıkıs var mı?

hatta arkadasımın x-fi surround satılık eger onda karar kılarsan satabiliriz oda cube siparisi verdi.
  • Göremedim ebayda hocam bir link verebilirmisiniz 99 dolara aldım demiştiniz ama 140 dolara kadar gördüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronik
    ne acaba markasınız ögrensenizde bizde faydalansak arkadasımda bende bariz kalite farkı gördük, ben tavsye ediyorum, filmle oyundada memnunum yanlıs anlasılmasın sadece müzik için değil bu kart,senin sisteminde duydugum kadarıyla oldukca kaliteli. çıkışları nasıl optik cıkıs var mı?

hatta arkadasımın x-fi surround satılık eger onda karar kılarsan satabiliriz oda cube siparisi verdi.

Açıkcası bende creative düşünmüyorum. Bu markayı alırsam alacağım. Sistem konusuna gelince kaliteli bir sinema sistemim var ama ben daha çok laptopa bağlı aego-m ile kaliteli muzik dinlemek istiyorum. Cocuklarım ufak olduğu için mekan ve ses yüksekliği sorunum var.
    Mediamark'ta haparlorlerden çok kaliteli bir muzik receiveri kullanıyorlar. Zamanım olsa sabahtan aksama dinleyebilsem müziği:)

• anladım aego-m i bende daha önceden arastırmıstım, biraz pahalı geldi bana sonra onu alacama a5 alırım dedim ama ikisinide alamadım av-30 aldım ama memnunum biraz modası gecti m-audio yenileyini cıkartınca fiyat ucuzlayınca aldım iyi oldu.

dediğim gibi bende cok fazla bu işlerden anlayan birisi değilim sadece orta volume de kaliteli müzik dinlemek istiyordum sonuc olarak bu ikiliyi yan yana getirdim stereo çok kaliteli müzik dinliyorum şuanda. kulaklık olarakda cx400II kulak içi kulaklık var gerçi o ipoda baglı ama onuda dedim ses kartına takınca gercekten kalitesi ve ses düzeyi arttı onunda. birde sennheise hd598 var onu yeni aldım efsane birseymiş o zaten ayrı bir olay.
    neyse sizin sistem hoparlör bundan daha iyidir mutlaka yanlız aklıma su takıldı, siz o sistemi buna nasıl takacaksınız? optik giriş yokmus onda aego-m de. normal kulaklık cıkısından 3,5mmlik jack ile mi takacaksınız alırsanız eger?
    bende woofer olmadıgından ses kartının arkasında yer alan kırmızı beyaz stereo bölümüne bagladım.

• Benim sinema sistemi salonda olduğu için, onu kullanmayacağım. Dediğim gibi ufak odada, Audiotrak'ı laptopa, Aego-M'ide audiotrak'a bağlayıp iyi bir müzik kıvamı yakalamayı umuyorum. Yorgun bir akşamda, müzk dinlemenin keyfinde öte ne olabilir
  • av-30la muhtesem stereo ses sunuyor hocam, bende simdi bir tane daha kulaklık almayı dusunuyorum oyun için roccat kave fakat 5+1 destegi analog olarak yok sanırım ses kartında. yani sırf övmek amacım değil ses kartını anladıgım kadarıyla (optik haric) analog olarak 5+1 desteklemiyor kesin bir bilgi olmamakla birlikte.
    mesela bana göre bir diger - ler. volume butonunun plastikten olması pek kaliteli değil(kullanmıyorum ama sonucda -). üzerinde olan butonların biri turuncu biri yeşil led yanması(laptop, av-30, harici hdd, deathadder mause hepsi gece mavisi led).
  • Merak ettim. Bu kart Windows 7'yi destekliyor mu?
  • destekliyor hocam, yukarda belirttigim gibi otomatik tanıyor extra bi driver falan yok bu bir - olabilir bazıları için ekolayzır ayarlaması yapamıyorsunuz ses neyse o berrak bir ses sunuyor..
    Bu arada surround kulaklık alacagımdan biraz arastırdım, ses kartı 5+1 analog destegi yok üzerinde olan girişlerden anlaşılacagı gibi. z5500 gibi 5+1 yada 7+1 sistemler için mutlaka optic cıkıs olması gerekli. optic girişde oldukça kaliteliymiş onuda test etti arkadasım. z5500 de bildigim kadarıyla optic cıkıs mevcut.
  • Sipariş verdim. Haydi hayırlısı. Gelince izlenimlerimi yazarım.
  • simdiden hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronik
    simdiden hayırlı olsun..

Sağol:) muzik kalitesinde fark yasarım inşallah.
  • fark olurda aego M i nasıl baglayacaksınız ses kartına, optic cıkıs yok bildigim kadarıyla aego M de. uyduları stereo girişine mi baglayacaksınız, yoksa hepsini direk 3,5lik jack ile kulaklık çıkışına mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.